K. Judit 2017 márc. 14. - 23:14:54
(8251/9141)
... arról az övrõl másol virágmotívumokat, amit ellopott Saimdangtól, mikor a lány rosszul lett. Ezt az övet Lee Gyeomtól kapta a lány a kínai tintával, vagy tintatartóval együtt.
K. Judit 2017 márc. 14. - 23:10:46
(8250/9141)
Melyiknek lett így vége?
Mert ha arra gondolsz, amire én, akkor - ugye megtörténik 20 év után az elsõ találkozás, szemrehányásözön, miértek tömkelege - Saimdang helyreteszi, nem ad választ természetesen, de rávilágít, hogy haszontalan életet él, elfecsérli a tehetségét stb. ... nem írom le az egész mondandóját.
És érdekes, tényleg feléled a srác, újra elkezd festeni, sokszor meglátogatja a királyt, és kap egy helyet is, ahol kiállíthat, sõt könyvtárat is berendez, szóval valami kultúrpalota szerûséget hoz létre, ráadásul rangra való tekintet nélkül bemehet bárki, még tehetségeket is keresnek ... (mellesleg a hely szerintem az, ami Saimdangot illetné, amit a férje elkótyavetyélt).

Feladatot is kap a királytól Lee Gyeom, elsõsorban a belügyminisztert kell figyelnie, másodsorban jobb és baloldali politikusokat, azokat, akikben a legkevésbé bízik. Nem tudom, hogy ez mennyire Lee Gyeomnak való munka, de még akár jól is kijöhet belõle. Már annak is örülnék, ha a belügyminisztert kicsit megszívatná, akinek nagyon fáj a foga mindkettõjükre. A következõ részben kavar egyet a felesége is, arról az övrõl másol le virágmotívumokat, azt hiszem japán peóniát (olyan mint a pünkösdi rózsa, csak halvány rózsaszín), másol egy festményre egy az egyben. Gondolom valamelyikük fel fogja ismerni ...

Én pont itt hagytam abba.
Cafee. 2017 márc. 14. - 22:47:25
(8249/9141)
Most ugy látszik, teljesen szétzilálódott LeeGyeom élete, miután Saimdang férjhez ment, nem birja és nem is akarja magát összeszedni. Valószinüleg hánykolódik ide-oda, sehol nem találja a helyét, bár most éppen ugy lett vége, hogy találkoznak Saimdanggal
K. Judit 2017 márc. 14. - 22:11:25
(8248/9141)
Megpróbálom egymás mellé tenni a két festményt, nem biztos, hogy élvezhetõ lesz.
Szerintem a táj sem ugyanaz ...
K. Judit 2017 márc. 14. - 22:04:11 Előzmény Cafee.
(8247/9141)
Lehet. Kár.
Ha jól belegondolunk, úgy, ahogy a portrén szerepel Saimdang, nem is ismerhette õt Lee Gyeom. Ismerte 15-16 éves fiatal lányként, aztán meg már csak húsz évvel késõbb, amikor már hajfonatai voltak. Szóval csak elképzelte.

De õ hogy került oda? Számûzték? Vagy csak elkalandozott? Felült egy hajóra, vagy átkelt a sivatagon??? Semmi sincs kizárva. Túl sok rész van még hátra.
K. Judit 2017 márc. 14. - 21:56:52 Előzmény Cafee.
(8246/9141)
Gondolom minden nap fellocsolták egy vödör vízzel, felitatták, megszárították, és nap közben ha kellett, egy-egy kisebb foltot feltörültek.
Fogalmam sincs a középkorban milyen anyaggal burkolták a padlót, de a padlófûtés miatt biztos nem fával, mûanyag meg még nem volt.
De a levegõ jóval tisztább lehetett még .
Cafee. 2017 márc. 14. - 19:24:31
(8245/9141)
Már régen arra vagyok kiváncsi, mit csinálnak azzal az apró rongyocskával a padlóval, mert nincs vödör, viz vagy valamilyen tisztitószer. Minden sorozatban látjuk mindig vödör, viz tisztitószer nélkül. Akkor csak fényezhetik. Tudom, hogy a padlónak nagyon tisztának kell lennie, hiszen ott ülnek állandóan, de hát ha csak maszirozzák a ronggyal a padlót, attól nem lesz tiszta.
Cafee. 2017 márc. 14. - 18:34:34
(8244/9141)
Hm. Szerintem Saimdang nincs a kastélyban, csak Lee Gyeom emlékszik rá.
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:48:21
(8243/9141)
Másnak látom (de ez nem jelent semmit).
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:38:35
(8242/9141)
Még megkeresem a "világörökség kincse' jelöltet, már nem lehet messze.