K. Judit 2017 márc. 14. - 17:36:49
(8241/9141)
Hát ezt hiányoltam én is pár hsz-szel korábban. Inkább letolta.
Mondjuk használt valamennyit, lehet, hogy levelezni fognak onnantól kezdve.
Mindenesetre ha együtt voltak Toszkánában, az azt jelenti, hogy valami szakmai kapcsolat lehetett közöttük :)
Cafee. 2017 márc. 14. - 17:35:06
(8240/9141)
Már a Painter of the Windnél nézegettem ezeket a képeket is, annyira hasonlitanak egymásra ezek a tájképek, hogy kivülálló szemével alig különböztethetõk meg egymástól.
Mindig csodáltam, amikor a sorozatokban a festõ értõ társaság elõtt festett és azok az elsõ ecsetvonások után lelkesedtek és ájuldoztak a festõ tehetségétõl.
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:34:38
(8239/9141)
A legelsõ epizód egy toszkánai képpel indít, vihar van, villámlik, a villa (inkább kisebb kastély) nagytermében bál van.
A két fõszereplõ külön fest saját lakosztályában. Saimdang az elõzõ képet, Lee Gyeom pedig Saimdang portréját készíti gyertyafényben. Legalább ez kiderült.
(Reméltem, hogy nem csak kutyákat fest majd egész életében... )
Cafee. 2017 márc. 14. - 17:31:46
(8238/9141)
De jó, és ott a helyszinen festi.

A férje fiatal diák volt, most sokkal idõsebbnek néz ki, mint LeeGyeom.
Azért nem ártana elmondani már LeeGyeomnak, miért ment hirtelen férjhez.
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:22:23
(8237/9141)
Itt Saimdang fest egy hasonló képet (lehet, hogy ugyanazt).
Az elsõ epizód elsõ perceibõl van. Amire soha nem figyelünk eléggé ...
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:10:59
(8236/9141)
?
K. Judit 2017 márc. 14. - 17:09:24
(8235/9141)
Igen, félreérthetõ, amit írtam, azt akarom mondani, hogy ami a festménytokban van (amit Le Gyeom visszaküldött), az az eredeti. Hogy aztán mi lesz vele, kiderül, de szerintem - legalábbis a táj - nem hasonlít arra, amit eredetinek szeretnének elismertetni.

Ugye mi szakmailag nem tudjuk összehasonlítani (majd a szakértõk megnézik), de én ránézésre sem látom hasonlónak a két képet.
Az egyik cukorsüveg hegycsúcsokkal van tele, a másikon nincs is annyi hegycsúcs, nem is lekerekítettek, és nincs is olyan sok, mint azon, amit Saimdang vizsgálgatott kislány korában ...
Keresek fotókat.
Ez tõle van, de nem biztos, hogy a hegy ugyanaz ...
Cafee. 2017 márc. 14. - 16:29:16
(8234/9141)
Ez a nyomorult lány, Whieumdang Choi egész életében bosszut akar állni, annyira nem tudta megemészteni, hogy LeeGyeom nem õt szereti.
Cafee. 2017 márc. 14. - 16:28:02
(8233/9141)
"Az a festmény, amirõl az elején szó van, nem lehet semmilyen másolata annak, amit Saimdang még kislány korában otthon tanulmányozott. Esetleg An Gyeon stílusában festhetett egy másikat, de szerintem egy másik tájról."

Most még megvan az eredeti, bár visszaküldte LeeGyeomnak a képet, de az elutasitotta és utánuk küldte a képet, tehát most még ott van JY-nél a kép /5. rész/

Te ugy gondolod, hogy az a kép, amit Ahn Gyeonnak tulajdonitanak, tényleg AG festménye?
Szerintem nem.
Olvastam, hogy Saimdangot AG-hez hasonlitották, igy akár az is elképzelhetõ, hogy õ festette. De ez csak feltételezés, majd kiderül, most tartanak a 14. résznél, a felénél.
K. Judit 2017 márc. 14. - 15:46:15
(8232/9141)
A szerzetes csak Saimdangnak tagadta le, hogy van bent egy kép. Nyilván tudta, hogy az apja a király híve, talán már túl voltak egy buddhista templom - és fõleg felhalmozott vagyon - ellenes korszakon, de mindenesetre megtanultak óvatosnak lenni.
Egy másik lehetõség viszont az lehet, hogy valaki megõrzésre rájuk bízta azt a képet.
(Van egy trónfosztott királyné is a közelben .... még bármi kiderülhet bárkirõl...)