Tegu 2014 dec. 21. - 11:13:51
(41/9141)
Ez is nagyon tetszik, én is szeretem ezt a fátyolos hangot:)
K. Judit 2014 dec. 21. - 10:22:00
(40/9141)
Ez az a szám, amirõl beszéltem: The Devil-bõl a dal

https://www.youtube.com/watch?v=9Jwayeok77w

Ugyanaz az elõadó, JK Kim Dong-wook.

Fölvették UTW-vel is: https://www.youtube.com/watch?v=rCt3YeL2zxE
K. Judit 2014 dec. 21. - 10:17:23
(39/9141)
Megpróbáltam, nem sikerül.
Ez a Tudou a kínai YouTube, biztos le vannak tiltva bizonyos videók.
(Ez már a YT esetében is így van sajnos.)
bori3 2014 dec. 20. - 09:24:08 Előzmény Tegu
(38/9141)
Errõl a linkrõl sikerült nektek letölteni a nótát? :)
dorombka 2014 dec. 20. - 07:13:38
(37/9141)
Szeretem a történelmi magyarázataidat. Mindig olyan magától értetõdõvé válik sok minden.
Én is kedveltem Misil és Tokmán eszmefuttatásait.
offtopic
dorombka 2014 dec. 20. - 07:10:58
(36/9141)
Ez valami mesés. :)
K. Judit 2014 dec. 19. - 19:04:49
(35/9141)
Nem tudom :)

A Muskétások elsõ 12 része megállja a helyét önmagában is, de forgatókönyv szempontból (történelmi és fantázia szempontból is) 36 részesre készült.
Eleve úgy kezdõdik, hogy egy idõben jóval késõbbi korban valaki egy pekingi könyvtárban megtalálja d'Artagnan naplóját, aki akár fõszereplõ is lehet/ett volna késõbb. Szerintem ez is volt a célja a forgatókönyvírónak... biztos volt valami kerek történet a fejében, csak várta a határidõt, hogy mikorra készüljön el a folytatással. A második évad eleje Kínában játszódott volna (ahol a koronaherceget és a feleségét túszként õrzik). Sajnálom, na mindegy. Állítólag a heti egy epizód okozta a sorozat halálát.

A Miss Kim is csak 16 részes, már kicsit régi, 2004-es, közvetlenül a PÉ befejezése után, már másnap kezdõdött a forgatása. JJH annyira szeretett volna kibújni a MIn Jong-ho-i gentleman szerepkörbõl, hogy kapva kapott az ajánlaton. (Anélkül, hogy lelõném a poént, csak annyit mondok, nem sikerült.)
Ízlés kérdése, tudom, de a könnyedebb mûfajú drámák közül mindenképpen a jobbak közé sorolnám.
Tegu 2014 dec. 19. - 12:16:33
(34/9141)
Ja és azért a királyok a saját elképzeléseiket ugy akarták megvalósitani, hogy az õ hatalmuk megmaradjon, igy a legtöbb reformtörekvés az alkotmányos vagy abszolut monarchia vitába torkollott-- TDR.
Tegu 2014 dec. 19. - 11:52:23
(33/9141)
De jó, hogy emlited, most ez következik vagy a már megigért JJH sorozat?
K. Judit 2014 dec. 19. - 11:19:55
(32/9141)
Talán ha nem így gondolkoztak volna, már pár száz évvel ezelõtt elzavarhatták volna a Joseon királyokat (igaz, hogy mögöttük meg legtöbbször ott voltak a kínaiak), de néha már a próbálkozás is sokat számít. Ha nem lettek volna olyan fokon elnyomva és állati sorban tartva, ha lett volna igazi polgárság, igazi jobban tájékozott réteg, talán az a nagyon véres huszadik század is másképp alakulhatott volna. A japánok nem véletlenül tekintették az országot könnyû prédának... Persze mindent õk sem tudtak elõre kiszámítani.

(Kicsit OFF, de a Muskétások pont ezt boncolgatta: mennyiben hatott volna ki a történelmükre, ha például Injo király nem végezteti ki a saját fiát, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy ha a koronaherceg nem halt volna meg váratlanul, aki másképp gondolkodott, és talán lett volna tehetsége is véghezvinni egy komolyabb átalakulást .... Ezért is sajnálom, hogy végül mégsem lesz folytatása - hacsak valamelyik másik csatorna át nem veszi és lehetõséget nem biztosít a történet továbbviteléhez.)