K. Judit 2017 márc. 14. - 15:32:48
(8231/9141)
A professzor és az az idõsebb nõ összejátszanak, a festményt nemzeti kinccsé akarják minõsíttetni, lehet, hogy leesne nekik az egészbõl valami. A nõ a Kék Házzal kapcsolatban áll, talán képviselõ. Gyanús, mert nagyon fontos nekik. Ha a professzor alaposabb vizsgálat nélkül azt mondja, hogy a festmény eredeti, kockáztatva ezzel a hírnevét, az állását, ott valami nagyon nagy stikli lehet.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy egy neves professzor ennyire szemét módon kihasználja a nõi munkatársát, fõleg ha az olyan béna, hogy ennyire hagyja magát. Persze minden szokás és minden írott és íratlan szabály betartásával akart JY elõrejutni, nem akart konfliktust, sõt ellenségeket sem akart volna szerezni magának. Úgy emlékszem, már minden képesítése megvan, talán a doktorija hiányzik. De látod, még a férje is lebeszélte arról, hogy reklamáljon, amit Min prof. mond, azzal értsen egyet minden körülmények között. Nem számít, hogy nemcsak asszisztensi, hanem bejárónõi feladatokat is el kell látnia. Tehát otthon ugyanúgy nem vették komolyan, mint az egyetemen.

Az a festmény, amirõl az elején szó van, nem lehet semmilyen másolata annak, amit Saimdang még kislány korában otthon tanulmányozott. Esetleg An Gyeon stílusában festhetett egy másikat, de szerintem egy másik tájról....
K. Judit 2017 márc. 14. - 15:08:05
(8230/9141)
Úgy emlékszem, hogy amikor csomagolt Saimdang családja, minden festményt ami a családnál volt, meg kellett semmisíteni, de azt az egyet nem engedte, ami viszont tényleg az eredeti An Gyeon-tól. Szerintem az a festmény van a henger alakú dobozban. Már szívesen szabadult volna tõle (amikor a gyerekekkel költöznek), de valahogy mégis visszakerül hozzá. És most már - az új házban - bármennyire is szegények, azt a festményt még mindig nem volt szíve eladni. Persze még kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor már nem tudja megtartani, de még nála van.
Cafee. 2017 márc. 14. - 14:07:16
(8229/9141)
Most jövök rá, láttam a 4.részt, most jön az 5.
Cafee. 2017 márc. 14. - 13:36:02
(8228/9141)
Még valami.
Miért tagadta le a buddhista szerzetes, hogy ott bent volt egy kép?
Cafee. 2017 márc. 14. - 13:35:24
(8227/9141)
Na de tudja, hogy JiYoont /mostantól JY/ kirugták, hát õ vágyott rá, hogy végre megkapja a a diplomáját.
Egyébként ezt sem értem, ezt meg lehet csinálni, hogy a tanitványokat egy egyetemen csicskáztatni, fõzetni, takarittatni velük?
És mi az, hogy éveken keresztül nem lehet megszerezni a képesitést, nincsenek erre ott szabályok? Tuladonképp doktorit akar szerezni vagy csak elvégezni a PhD-t?

Ja és az is furcsa, hogy egy másik szakember, akivel JY találkozott a szállodában ugyancsak megkérdõjelezi, hogy Ahn Gyeon festette volna a képet, akkor miért nem kezdték el tanulmányozni a képet?

Van egy olyan érzésem, hogy a végén kiderül, hogy Saimdang festette emlékezetbõl a képet:)
Ezt találták meg most.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:42:48
(8226/9141)
Ismeri az anyósát, talán nem akarja, hogy tudjon a nyomozás tárgyáról. Szerintem abban a reményben, hogy újra gazdag és sikeres lehet a fia, hogy visszaköltözhetnek a szuper környékre, az anyós mindenre képes lenne. Bárkit elárulna. Aki nem tesz semmit, csak sopánkodik, hogy milyen nehéz lett a sora, még az utcán is gõgösen járkál, azt bárki átverheti.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:38:57
(8225/9141)
Igen, õ a belügyminiszter. Egy percre sem lehet nyugodt senki ... még a saját kisfia is retteg tõle.
De ha jól látom, a király tudja, hogy nem bízhat benne. Tudja, hogy senkiben sem bízhat.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:38:23
(8224/9141)
Na de, ha félrevon az anyós és megkérdezi, mi ez a kapcsolat a fiuval, akkor nem nyökögni kell meg azt mondogatni, hogy bonyolult, hanem annyit, hogy segit nekem nyomozni a kép után, õ is ért hozzá és fõleg, õt érdekli ez, másokat nem, s õ is ugy gondolja, hogy a képet nem az a festõ festette, ennyi, fél perc alatt lehet válaszolni.
Cafee. 2017 márc. 14. - 11:35:12
(8223/9141)
Sztem az a fickó annak a kormányzó?pasinak a fia, akit lefizetett Min Chi-Hyung, emlékszel, berontott a szobába, s az apja mondta, hogy nincs ki a négy kereke a fiának.
Min Chi-Hyung a belügyminiszter? Õ akarta megszerezni a papirgyártás titkait a buddhistáktól és jogát attól a kormányzótól. Bizniszelni akart.
K. Judit 2017 márc. 14. - 11:35:05
(8222/9141)
Igen, és a 6-osból is egy keveset :(, de mondom, megvárlak