10/10
gyenesjani@gmail.com márc. 11. 21:04:41 10/10
(12/12)
Hozták a régi Dextert új köntösben, fordulatos jó sztori, nagyon jól visszahozták a sötést utast!
Legjobb sorozatok közé sorolnám megintcsak
offtopic
DUNAWÖLD febr. 15. 03:49:20
(11/12)
Nem is tudom. Ha valaki ekkora sztàr lett, nem érzi úgy, hogy būn lerombolni azt a magassàgot, ahovà jutott vele? MCH producer itt. Mi volt hamarabb, a script, vagy a szàndék?
10/10
tkie febr. 13. 23:14:25 10/10
(10/12)
kitűnő
10/10
Albeart 2025 okt. 09. - 09:39:40 10/10
(9/12)
Ez az új évad is nagyon jó lett minden hibája ellenére, jó, hogy visszahozták a régi Dextert :-).
10/10
vigilance 2025 szept. 26. - 11:25:59 10/10
(8/12)
Első két rész után úgy voltam, hogy na, ideje elengedni. Az eredendő bűn is vérunalmas volt és lapos, és engem Harrison karaktere sem foglalkoztat annyira. Ám ebben az évadban, miután behozták a sötét utast új fordulatot vett a történet, tetszik a több szálon futó cselekmény. A gyilkosok meetingje is életidegen volt (sztem egy sorozatgyilkos sem büszkélkedik mások előtt tettével, max a zsaruknak, ha elkapták), sőt teljesen valószerűtlen, de szemet tudtam hunyni, hogy Dexter ezek hatására felpörgött és bonyolítani tudta a sztorit, ami alapján Dexter ismét visszakerült a legjobb sorozatok közé.
5/10
Igazság Hangja 2025 szept. 21. - 15:13:48 5/10
(7/12)
A három új Dexter-sorozat (Új vér, Eredendő bűn, Feltámadás) közül szerintem egyértelműen az Eredendő bűn a legjobb annak ellenére, hogy nincsenek benne eredeti szereplők, de nekem még az Új vér is jobban tetszik a Feltámadásnál.
5/10
Igazság Hangja 2025 szept. 21. - 15:08:45 5/10
(6/12)
Ez már nem Dexter. Az első 2-3 rész még úgy ahogy rendben volt, de aztán behozták ezt a "szupergyilkosok ligája" gyermeteg marhaságot, onnantól fogva olyan az új sorozat, mintha valami szuperhősös mozi lenne. Rengeteg a nagyon nem életszerű történetelem, erőteljesebben van jelen a woke is, illetve az sem tetszik, hogy New York a helyszín. A régi sorozatban nagyon szerettem a pálmafás-tengerpartos-koktélbáros "Miami hangulatot", ez is sajnos odaveszett, illetve az éjszakai jelenetek "darkos" atmoszférája sincs már jelen az új szériában. Ez már sajnos ilyen popcornos, Coca Colás, rózsaszínre mázolt Dexter, ahol a hollywoodi sztárokon (a törpe a Trónok Harcából, a nő a Kill Billből stb.) van a hangsúly...
10/10
krisztina_13 2025 szept. 19. - 22:07:08 10/10
(5/12)
A progresszív mázzal egyetértek, ami az egyik korábbi hozzászólásban már klasszul össze lett foglalva.
Megjegyzés, hogy eddig - hála annak aki valamiféle gátként közreműködhetett ebben - , nem ment a törvényszerű rovására a sorozatnak, mint kb. az összes woke univerzumban született streaming felületeken sugárzott "termékek" esetében - az agymosás így még kezelhető balanszban volt.
Ezzel együtt vagy ennek ellenére nagyon sajnálatos, hogy olyan filmeket valószínűleg már sosem fogunk látni, mint az eredeti Dexter, azoknak az időknek béke poraira.. Bár talán abban is eljöhet még feltámadás.
Dexter, maga a fokmérték a sorozatok világában számomra, nagyon kevés olyan filmélményem van, ami hozzá fogható lenne, mindezt kimondottan érzékeny lelkületű nőként gondolom így, aki sosem hitte magáról, hogy egy sorozatgyilkos életét ennyire megkapónak, érdekesnek fogja titulálni, persze ehhez első sorban kellett a Kód, és nem másodsorban az a szuperlativuszokkal jellemezhető színészi talentum, amit Michael C Hall nyújt! Hozzátéve, hogy bármilyen bravúros is lenne a főhőst alakító színész, sosem tudnék élvezni egy velejéig sátáni, gonosz, élet kioltásában örömet lelő sorozat gyilkos storyt. Ebből is látszódik, hogy mennyire zseniálisan lett megalkotva az igazságosztó "sötét védelmező" karaktere. Számomra egyébként sosem volt szörnyeteg, ez a szimbolika megy végig minden Dexterhez köthető karakterszálon, nyilván ennél jóval komplexebb a személyisége, de érdekes módon inkább védelmező működésbe kapcsolok ilyenkor, amikor mások vagy ő maga szörnyetegként aposztrofálja belső világát, abszolút kifinomultan sikerült felépíteni Dextert. Azt is gondolom, hogy egy folytatás sem lesz sikeres, amiben nem Michael C Hall ragadja meg a stafétát, amikor pedig ő teszi meg, akkor az az érzésem, végtelenül tudnám követni a dark passenger útját.
Summa summárum, abszolút megnyert, nekem a háttér story is tetszett és nagyon vártam a végső leszámolást a totális hamis képben tetszelgő, milliárdos, önelégült, végletekig beteg szereplő esetében. Féltem, hogy esetleg el lesz kaszálva és valami testidegen befejezést kanyarítanak, de örülök, hogy minden jel arra mutat: folytatás következik.
Én pedig nagyon várom!
9/10
Tiberio 2025 szept. 17. - 22:14:26 9/10
(4/12)
Mi lett a szinkronmunkával? Nem maradt rá idő? K.Á. hangja nem azért rossz Dexterhez, mert H.V.P.-t szoktuk meg, és azt a szintet úgysem lehet hozni, hanem azért, mert a karakter ledobja magáról. Batista mostani magyar hangja egyszerűen penetráns, a nyomozónőé nemkülönben. A legendás magyar szinkront ideje végre tönkretenni? Erre van idő?

Még szerencse, hogy a SkyShowtime-on - ahol nézem - az aktuális tartalom átállítható eredeti hangra és feliratra; ugyanis a Dexter: Feltámadás csakis így élvezhető. Ez a szinkron: amatőr munka. Ezt az eddig lement két rész után biztonsággal ki lehet jelenteni.
7/10
nick név 2025 szept. 17. - 00:28:18 7/10 Előzmény nick név
(3/12)
Illetve még egy apróság, a régi színészek (szellemek) visszahozatala egyszerű, de nagyszerű ötlet volt. Nagyban hozzájárult a világépítéshez, öröm volt nézni a jelenlétüket.
7/10
nick név 2025 szept. 17. - 00:10:44 7/10
(2/12)
Vegyes érzésem vannak ezzel a sorozattal kapcsolatban, azonban ez nem feltétlenül jelent rosszat, ha nyilván azért is vegyes, mert van az összképben rossz is.
Részben sikerült megidézni az eredeti sorozatot, ez kétségtelen, részben viszont úgy mozog a mai szabályok keretei között, hogy az ellenmondás látszatát sem kívánja felmutatni. Michael C Hall (és az Új vérnél végre tisztességesebb forgatókönyv) úgy hiányzott ebbe a világba, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Lehet Dexter-t alteregóvá írni, vagy hasonló fizimiskájú színészekkel eljátszani, de egyik sem lesz ugyanaz. Ez a Dexter az eredeti Dexter, bő 10 év ezen nem változtat. A történet spojlerek nélkül kicsit extravagáns, én nem biztos, hogy erre vittem volna, de nem is vagyok a forgatókönyv írója és alapvetően rossznak sem mondanám. Viszont a mai kultúrharcos világ bizonyos az "amerikai" társadalomba már beevődött jegyei azért ki-kikandikálnak. Nem feltétlenül pofátlanul, indoktrinálni például nem akar, inkább csak behódolva fogadja el az új filmes etika egy részét. Közel sem olyan független és önálló hanglejtésében, mint régen. A kultúrbalos etika jött, látott és ha most nincs is hatalmon politikailag, beleette magát az emberek (felsőközepes, filmeket és sorozatokat készítő emberek) gondolataiba és mindennapjaiba. Ilyen elem például a vékony rendőrnő, aki a társa kimondatlan főnöke, ő az arrogáns, különc zseni, akinek a férfi társa állandóan nyalja a seggét, mintha muszáj lenne. De Harrison szőke barátnője is hasonló, aki a falhoz szegezi a srácot és aki leveszi a srác ruháját, majd pedig ő részesül orális kényeztetésben, fordítva biztos nem lett volna politikailag korrekt. Vagy az elit katona Uma Thurman, aki egyébként még ma is hihetetlenül elegáns és gyönyörű, de kecses vonásaival belőle is egy szuperkommandóst próbáltak faragni (ez ugye nem a Kill Bill, ahol egy sötét történetet meseszerűen akartak elmesélni, ez elvileg nem a mese és a valóság határán imbolygó bosszútörténet volna, ez a valóságban játszódna). Ilyenek például az eredetiben nem voltak, nem hiába. Az írókra haragszom az ilyen karakterek és dinamikák miatt. A csajerő dinamika progresszív forszírozása máshol is rettenetesen erőltetett és beállításában hamis, ide pedig nem való. Lehettek volna az írok emelkedetten kritikusak is ezzel a kérdéssel, inkább beismerő vallomást írtak vele kapcsolatban.
De, a hosszabb kitérő mellett mégis azt tudom mondani, hogy ez a legjobb Dexter-folytatás, ami 2013 óta bármikor is történt idáig. Mert megvolt benne az eredeti sorozat esszenciája, még ha az le is lett öntve ezzel a színes-szagos, ragadós, mégis steril mázzal. A legmélyén érezhetően ott volt. A történet persze a keretei mellett sem volt különösebben eget rengető és Harrison-t is megírhatták volna más személyiségjegyekkel (jobban), de ha a Feltámadásnak jön valamiféle folytatása (már pedig valószínű jönni fog), várni fogom.
Jelenleg 6.1-en áll ezen az oldalon, ebből fakadóan a készítők valamit eltalálhattak, hiszen a tömegek jellemzően rossz/felszínes ízlése sok esetben inverz módon értelmezhető, ha 8.0-át adnak egy sorozatra (Eredendő bűn), érdemes nem nagy elvárásokat támasztani, ha 6.1-et adnak egy mások darabra, még lehet is benne valami több a látványnál és a megszokott fordulatoknál.

Bobby a comprende-vel viszont nagyon váratlan volt, fantasztikus kikacsintás. Megírhatták volna a történetet kicsit jobban és leönthették volna kevesebb kötelező mázzal, lehetett volna benne kicsit több az emlékezetes pillanat, de a mai időket figyelembe véve egyelőre nem búslakodom. Van benne potenciál és már így is sokkal jobb volt, mint az összes új próbálkozás.
7/10
nick név 2025 szept. 14. - 05:25:42 7/10
(1/12)
Dexter él, ez nem volt akkora meglepetés. Azonban, az Új vérrel és az Eredendő bűnnel ellentétben ennek a sorozatnak az első része tetszett, működött az atmoszféra, ígéretes volt. Ez annál inkább. Az imitátorok helyetti valódi színészek visszahozatala egyszerű, mégis nagyszerű ötlet volt, de Dexter is jól volt ábrázolva, nem valami elnyalt hajú rossz Dexter-utánzat volt, hanem önmaga. Az Új vér rossz örökségét persze egy koherencia-döccenő behozatalával sikerült csak orvosolni az első epizódban (az indián rendőrnő, aki korábban Sherlock módjára hirtelen összerak mindent és haragos és bosszús Dexter-re és nem ismer pardont, leleplezi és elkapja, végül mégis elengedi a semmiből, mert csak). Nem volt kellemes, de ha ennek árán búcsút mondhatunk az összes öncélú, semmitmondó jóemberkedésnek, karakter- és világhamisításnak, és visszatérhetünk valami hasonló atmoszférához ami régen volt, legyen.
A zenés betétek sajnos furcsán megmaradtak a két előző új sorozatrészből, ez nem hiányzott, azonban üdítő újdonság volt ismét látni a régi motívumokat. Próbálnak visszatérni, igyekeznek, és ezt értékelem, ezek a pillanatok ugyanis nem lerágott csontok, hanem a régi klasszikus előtti tisztelgések, annak a megidézési kísérletei. Jól-rosszul, majd kiderül, de valahol el kell kezdeni.
A tízes évek második fele óta nem futott aktuálisan érdemes sorozat, ideje volna. És persze innen is el tud hasalni egy sorozat, hiszen a jelen korban vagyunk és a legtöbb elképzelésem a sorozatról vágyvezérelt ábránd, azonban annyi középszerű és pocsék sorozat után miért ne jöhetne végre újra valami több, mint jó?