9/10
szabzero 2016 jan. 29. - 00:16:21 9/10 Előzmény cellasto
(647/767)
Nem az a baj hogy nem tetszik a film, hanem az, hogy 1-tõl 10-ig képtelenek vagytok
normálisan értékelni egy filmet. És "elemes haverod" még filozófiát is gyárt a fafejûségéhez.
Azért láttam én már pocsék filmeket, amik 1-2-3 pontot értek, ez pont nem az.
De a netes megmondóemberek mindenhol ott vannak és úgy osztják az észt, mintha lenne nekik felesleg :)
1/10
cellasto 2016 jan. 17. - 19:44:15 1/10 Előzmény eIemes
(646/767)
ez azért mekkora már,ha valamelyik isteni tarantino film nem tetszik,egybõl megkapjuk,hogy nem láttunk tõle semmit és hülyék vagyunk hozzá :D
pont úgy vagyok vele,ahogy te is:a ponyvaregény és a kill bill tetszett
1/10
eIemes 2015 nov. 23. - 17:44:41 1/10
(645/767)
Nekem a Ponyvaregény úgy-ahogy tetszett, abban még voltak önmagát karikírozó elemek, és akkor a Django kb egy Ponyvaregény remake ugyanez százötven évvel korábban eljátszva, csak a "back to the future III" hangulata nélkül, meg ugyanazok a poénok másodszor már nem viccesek. Elsõre is inkább csak facepalm poénok voltak. Értem én, hogy Tarantino csak filmen keresztül tud viccet mesélni, de akkor ez egy szar vicc volt, bár kétségtelenül profi módon elõadva.

A Killbill azért jobb film, bár a végén ott is elõjött a karikatúra, de közben volt amikor elég ütemesen zajlott a film, egy résznél éreztem csak azt, hogy talán elbóbiskolt a rendezõ és a stáb nem merte abbahagyni a jelenetet (amikor egy teremnyi ferdeszemût csonkol bokánál).

A négy szoba kifejezetten érdekes karakter-interakciós gyakorlat, bár az, hogy Roald Dahl ujjlevágós poénját beemelte, kicsit csalódást okozott.

Na ezek után ültem le a Django elé, és tökre nem értettem, hogy ezt ugyanaz a csávó csinálta, mint az eddigieket...? Árpa Attila Argója szilárdabb.
10/10
Edmond Dantes 2015 nov. 23. - 16:56:19 10/10
(644/767)
Kösz a helyesbítést, bár PORT mégiscsak feltünteti QT-t mint (társ)forgatókönyvírót:
http://www.port.hu/verfagyaszto_curdled/pls/fi/films.film_page?i_film_id=2670&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_topic_id=2
de valóban csak érintõlegesen lehetett köze a filmhez...mégis, sok évvel azután h láttam, emlékeim szt valahogy annyira Tarantinós. Tiszta románc és Alkonyattól.. nekem eddig kimaradt és asszem a Született gyilkosok is, amit -ahogy írod- QT késõbb meg is tagadott.
Ponyvaregényt és a KÉT Kill Billt azért nem ajánlottam, mert fórumtársunk (is) látta már ezeket ld 708 itt. Jackie Brown nekem bejött, bár nem kedvenc, Halálbiztost tényleg lehagytam, én is jó szívvel ajánlom a többi mellé és végképp összeérünk :) BB-nál és Djangónál....és sztem mindahányan nagyon várjuk már az Aljas nyolcast, bár az megint western, na de -mint már írtam- ha QT, ám legyen-lehet akár western is.
7/10
Semprini 2015 nov. 23. - 15:20:02 7/10
(643/767)
Bocs, hogy beleszólok, de a Vérfagyasztóhoz semmi köze Tarantinónak, nem õ írta a forgatókönyvet, és nem is õ rendezte, mindössze ügyvezetõ producerként van feltüntetve - nyilván marketing szempontból (amúgy elég gyengécske film szerintem). Akkor már sokkal inkább köthetõ Tarantinóhoz a Tiszta románc vagy az Alkonyattól pirkadatig (ezeknek legalább õ írta a forgatókönyvét, sõt utóbbiban játszik is), vagy a Született gyilkosok, amelyet szintén õ írt ugyan, de annyira átírták, hogy levetette nevét a stáblistáról. (Ma már ismét vállalja, ha jól tudom.)
Érdekes, hogy pont a két legjobb Tarantino által rendezett filmet nem is említetted: a Ponyvaregényt és a Kill Bill-t - ezek már rögtön elsõ megnézésre a kedvenceim lettek és azok is maradtak. Viszont nekem pl. a Jackie Brown egyáltalán nem jött be, a Kutyaszorítóban se igazán, de pl. a Halálbiztos, a Becstelen brigantyk és a Django elszabadul minél többször látom, annál jobban tetszik.
10/10
Edmond Dantes 2015 nov. 23. - 11:05:35 10/10 Előzmény eIemes
(642/767)
Nem, nem, valszeg másodjára sem tetszik majd jobban. Többnyire elõítéletesek vagyunk és elsõ benyomásunkon-véleményünkön ritkán változtatunk késõbb "csak úgy". Inkább más filmeken keresztül javaslom h ráérezz QT "zamatára", a már látottakon kívül pl a korai Kutyaszorítóban, aztán pl Vérfagyasztó, Jackie Brown, úja(bba)k közül persze Becstelen Brigantyk, ha másért nem (de másért is!), hát Waltz ott is lenyûgözõ alakításáért.
1/10
eIemes 2015 nov. 19. - 22:09:02 1/10 Előzmény Sz Peter
(641/767)
Most úgy tûnhet, mintha nem lennék nyitott, mert csak megismételtem, hogy miért adtam egy csillagot (válasz: azért, mert nullát nem tudtam). Tényleg meg fogom nézni még egyszer... de még nem most, erõt kell gyûjtenem.
1/10
eIemes 2015 nov. 19. - 22:05:55 1/10
(640/767)
Értem én, lehet, hogy még egyszer megnézem, hogy filmmûvészetileg, a forgatókönyv ritmusa, a jelenetek arányai stb tökéletesek-e... de könyörgöm.... egy paródia vicces, ez meg inkább kínos volt.
1/10
eIemes 2015 nov. 19. - 22:03:10 1/10 Előzmény Sz Peter
(639/767)
Ja, szerettem a western filmeket is, azért gondolom, hogy ezeknek a paródiája (is) volt.

Amikor egy filmben más sincs, tényleg semmi más, csak épp annyival eltúlozva emel be paneleket más filmekbõl, hogy már nem az eredeti film feszültségét adja, hanem azt a gondolatot ébreszti, hogy "így kontextusából kiemelve mekkora hülyeség már ez" hát, nem tiszteletadás az elsõ szó, ami eszembe jut róla.

Igen, jól játszott Waltz, S.Jackson stb. Nekem DiCaprio játéka volt átütõ, persze a karakter, akit játszott, az is.
1/10
eIemes 2015 nov. 19. - 21:56:15 1/10 Előzmény Sz Peter
(638/767)
A négy szobát, a Ponyvaregényt meg a Killbilleket láttam Tarantínótól. Ezért voltam hajlandó végignézni a Djangót. Hátha.
10/10
Edmond Dantes 2015 nov. 19. - 21:48:14 10/10 Előzmény Sz Peter
(637/767)
Én speciel azok közé tartozom, akik s o s e m szerették a western filmeket, na de ez!? Ez nem "csak egy" western...ez Tarantino. Tökéletes paródia. Ez L.DiCaprio. Ez Waltz. Tökéletes alakítások. Már ennyi több mint elég...nekem...és sokan másoknak. A nálam fehér holló ritkaságú 10/10-t és a forgatókönyv-Oscart már itt (díjosztás elõtt) megadtam: 2013. feb. 23. 21:55 | 319-es hsz: "A forgatókönyv-Oscar papírforma szerint csak neki járhat." Idézet tõlem :)
Sz Peter 2015 nov. 19. - 19:32:47
(636/767)
Elhiszem, hogy nyitott vagy de - szerintem - alapvetõen rossz a hozzáállása annak aki ilyenek ír le, hogy:

" legbénább filmes kliséinek karikatúrája..."
vagy
"egyetlen másodperc eredetiség sincs benne,"

Én azért jóhiszemû vagyok és feltételezem, hogy eddig még nem láttál egyetlen Tarantino filmet sem, ezért nem számítottál arra amit ebben a filmben látni fogsz.
Amit itt már többen is megjegyeztek, hogy "klisé" meg "lopás ebbõl/abból a film(ek)bõl", azok utalások, egyúttal tiszteletadás konkrét filmeknek vagy mûfajoknak. Pl maga Franco Nero vajon miért cameo-zott benne? ;)
Ennek a western-nek (bár egyesek southern-ként is emlegetik) nagyon nagy hangulatot adnak a helyszínek (fényképezés), a soundtrack összeválogatása és a figurák.
Azt mondani, hogy kizárólag DiCaprio remekelt benne és figyelmen kívül hagyni Christoph Waltz, Don Johnson és pláne Samuel L. Jackson alakítását, az szerény véleményem szerint igen nagy felszínességre vall.

Én úgy gondolom, hogy aki ezt a filmet nem tudta élvezni (nyilván ez is szubjektív), az sosem értékelte a western mûfaját.

Akinek viszont bejött, annak ajánlom hallgassa:
https://www.youtube.com/watch?v=uyx3T3neIDY
1/10
eIemes 2015 nov. 19. - 12:33:46 1/10
(635/767)
nyitott vagyok. tényleg.
végignéztem a Djangót.
mi miért van benne.
Sz Peter 2015 nov. 18. - 18:06:00
(634/767)
Van aki érti mi miért van a filmben, van aki nem.
1/10
eIemes 2015 nov. 18. - 07:56:50 1/10
(633/767)
ez a film az elmúlt évtized legbénább filmes kliséinek karikatúrája, amire a koronát a filmakadémia tette fel, hogy a legjobb EREDETI forgatókönyvért kapott oszkárt, miközben egyetlen másodperc eredetiség sincs benne, még a címe sem az.

úgy egyébként meg egy fostalicska, unalmas, kivéve Leonardo Dicaprio brilliáns pszichopata mellékszereplõjét,
Sz Peter 2015 nov. 18. - 06:50:15
(632/767)
SPOILER

"Az ördög jobb és bal kezé-nek fõcímzenéjével a végén!"

Ami szerinted véletlen?
Vagy, az hogy egy kört rajzol a lovával amit keresztülhúz? ;)
10/10
Babeti 2015 nov. 13. - 23:39:47 10/10
(631/767)
Anno a bemutatót követõen,hamar sikerült megneznunk a férjemmel..
ÉLETEM EGYIK LEGJOBB FILMJE!!!!
BRUTÁLIS STORRY,RENDEZÉS,SZEREPLÕ VÁLOGATÁS ÉS A ZENÉK.. HATBORZONGATOAN KLASSZAK!! :D
Tarantinot is egy igazán nem hétköznapi rendezõnek tartom!Izgalmas szemszögbõl rendez!A szereplõk,a rabszolga,a fogdoktor,a gazdag birtokos,a komornyik..mindenki tökéletes szereposztást kapott!Elsõ osztályú!
Imádtam végig az összes színész játékát!
Hol nevezve, hol sírva!
A zenék páratlan szájízzel lettek válogatva,gondolok itt a lágyabb daloktol a markáns rappig!Barátság,szenvedés,szerelem, gyûlölet,kitartás,fájdalom és humor!Mind atoleli a filmet..
SOHA SEM FOGOM ELFELEJTENI AZT AZ ESTÉT, MIKOR LÁTTAM!Végig lekötött,magába szippantott,és él varázsolt abba a világba!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Én,azóta már vagy 30x is láttam..
Azóta is ott van a toppon!
Természetesen 10/11!! :D ;)
10/10
Babeti 2015 nov. 13. - 23:37:18 10/10
(630/767)
Anno a bemutatót követõen,hamar sikerült megneznunk a férjemmel..
ÉLETEM EGYIK LEGJOBB FILMJE!!!!
BRUTÁLIS STORRY,RENDEZÉS,SZEREPLÕ VÁLOGATÁS ÉS A ZENÉK.. HATBORZONGATOAN KLASSZAK!! :D
Tarantinot is egy igazán nem hétköznapi rendezõnek tartom!Izgalmas szemszögbõl rendez!A szereplõk,a rabszolga,a fogdoktor,a gazdag birtokos,a komornyik..mindenki tökéletes szereposztást kapott!Elsõ osztályú!
Imádtam végig az összes színész játékát!
Hol nevezve, hol sírva!
A zenék páratlan szájízzel lettek válogatva,gondolok itt a lágyabb daloktol a markáns rappig!Barátság,szenvedés,szerelem, gyûlölet,kitartás,fájdalom és humor!Mind atoleli a filmet..
SOHA SEM FOGOM ELFELEJTENI AZT AZ ESTÉT, MIKOR LÁTTAM!Végig lekötött,magába szippantott,él és varázsolt abba a világba!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Én,azóta már vagy 30x is láttam..
Azóta is ott van a toppon!
Természetesen 10/11!! :D ;)
10/10
eiepokesz 2015 szept. 05. - 22:02:31 10/10
(629/767)
Nehezen indult be, de ez a majdnem három óra úgy elrepült, mintha csak egy lett volna. A történet szerintem fergeteges, a poénokon nagyokat nevettem. A zenék nagyon jól meglettek választva. Imádtam!
offtopic
Sz Peter 2015 aug. 01. - 18:25:16
(628/767)
Már '95-ben is az volt (pl Egy kosaras naplója) csak valamiért a Titanic-ot nem tudják neki sokan megbocsájtani. :)