Téma: Doc Martin

10/10
DI-A 2008 márc. 12. - 10:17:41 10/10
(626/1426)
Más:A konyhám lent van a földszinten,a gép az emeleten.Fõzök és közben forumot olvasok(jol kondiban tart).Gondoljátok,hogy forum függõ lettem????!!Ha igen kérek ajánlást egy jó dokihoz!!!!!
bl.bo 2008 márc. 12. - 10:12:03
(625/1426)
Ez nem az a srác, aki Bert szakácsa volt a 3. sorozatban?
10/10
DI-A 2008 márc. 12. - 09:58:20 10/10
(624/1426)
Csak a vita kedvéért-M,a szinész szinte minden interjuban azt nyilatkozza, hohy ez nem egy "love story".Mégis akár hányszor is nézem vissza,már az elsõ résztõl sugalják a "love affairt'-t."Love story"-vá talán csak s3-ban kezd válni.Nevezhetjük személyiség fejlõdésnek, de a fejlõdés is csak emiatt indul be, ez a kiváltó ok. "Ok-okozat"!!!,nem választhatjuk szét semilyen formában.És akkor mondhatjuk, hogy mélyebb értelmet adunk neki,de ettõl nem veszti el a film a "love story" besorolást, hiszen mindenki elfelejt elemezni csak a felszines drukolás marad meg mindenkiben, kettejükért.
10/10
DI-A 2008 márc. 12. - 06:38:01 10/10
(623/1426)
10/10
DI-A 2008 márc. 11. - 15:34:25 10/10
(622/1426)
A szarkazmus, valljuk be, kiváló fegyver. Sok megkeseredett ember választja élete stílusául. Szurkálódnak, morgolódnak, s ha igazán elégedetlenek, még egy irigy mosolyt is odavetnek.

Talán önvédelmi célokat is szolgál, talán csak különbözõséget akar kifejezni. Mégis veszélyes eszköz, vagy inkább egyfajta furcsa játék. Kezdetben olyan észrevétlenül megtetszik, be nem vallott önelégültséggel nyugtázzuk a válogatott negatív elszólásokat. Aztán egy idõ után ok nélkül jönnek már. Rázúdítjuk barátra s ismeretlenre egyaránt. Akár egy pajzsot magunk elé tartjuk, s hozzászokunk ehhez a falhoz. Nehezen engedjük le magunk elõl, s egyre ritkábban vállaljuk a spontán kedvességet. Rossz élmények történnek velünk esetlegesen, s a pajzs egyre erõsebb lesz, mi pedig már ki sem látunk mögüle.

Elveszik a kontroll, s ok nélkül bántjuk szeretteinket. A mosolyok ritkulnak, s a helyzet súlyosságának felismerése hiányában elkezdünk távolodni.

Persze nincs minden veszve, ha vannak sokat tûrt és sokat tûrõ barátaink. Nekik ezt fel kell ismerni, tükröt kell tartani, pofont kell adni. Olykor elég csak átvitt értelemben természetesen. Talán eljön ekkor egy fordulópont, egy megvilágosodás-pillanat, amikor felismerjük önzõ, ok nélküli gonoszságainkat, és lassan elkezdünk visszatérni. Elkezdünk mosolyogni, õszintén érdeklõdni, meghallgatni, s még esetleg azt is megtanuljuk, milyen kedvesnek lenni.
bl.bo 2008 márc. 11. - 14:37:55
(621/1426)
Bár nem hozzám intézted a kérdést: szerintem a jó szervezõkészség kifejezetten jól jön váratlan helyzetekben, párosulva az improvizálási készséggel.
bl.bo 2008 márc. 11. - 12:21:55
(620/1426)
:-DD Kösz, ne. A szervezéssel egész jól boldogulok magam is! :-)
bl.bo 2008 márc. 11. - 12:10:21
(619/1426)
Aha. Mi tagadás, én sem díjaznám, ha valaki meg akarná szervezni az életem. ;-)

Felmerült Bert és Al kapcsolata az apaság terén. Ez egyébként egy igazán érdekes, megindító rész volt; láttam, de nincs meg felvételen. Arra emlékszem, hogy Al elment Joanhoz errõl a témáról beszélgetni, csak az nem rémlik, hogy pontosan õ mit mondott J-nak, úgy értem, várta, hogy J. (aki korban apjához hasonló) esetleg tud a régi dolgokról valamit, v. egyszerûen csak beszélni akart valakivel errõl?
bl.bo 2008 márc. 11. - 11:32:15
(618/1426)
Igazad van, felfokozott lelkiállapotban volt.

Amikor Holly-t betolták a mentõbe, és M. L. egymás mellett álltak, láttam M. arcán (majdnem mosoly ült rajta), hogy tisztában van vele, hogy L.-nél jó pontot szerzett, és nem is lepték meg nem sokkal utána L. csodáló szavai (de jólesett neki, az látszott).
bl.bo 2008 márc. 11. - 11:22:25
(617/1426)
Mókustulajdonság? Mármint kinek milyen "dilije" van?
bl.bo 2008 márc. 10. - 23:00:03
(616/1426)
Jó pihenést!
bl.bo 2008 márc. 10. - 22:59:17
(615/1426)
A beszélgetésekbõl kiderült, hogy amikor Slater és J. "randiztak", sokszor M. is ott volt nem kívánatos harmadikként, de ez futó kellemetlenség lehetett ahhoz képest, hogy - nagyrészt M. miatt - Joan, aki az életében a "nagy szerelem" volt, végleg elküldte õt - ez nagyon fájó pontja lehetett Slaternek, nem csoda, ha M. a bögyében volt.
bl.bo 2008 márc. 10. - 22:48:02
(614/1426)
Szeretem a fanyar humort és leginkább a helyzetkomikumot! :-)))
10/10
mitokondrium 2008 márc. 10. - 22:43:52 10/10
(613/1426)
Miért ne lenne humorérzéked? Nem értem! Mondta neked valaki, hogy nincs? Sztem van,nah mindegy!

Ja igen az angol humor!
Pl én imádom, mert azt hiszem, vagy csak akarom hinni, hogy értem, de nagyon sokan vannak, akik nem szeretik, mert szerintük nem vicces! De! Vicces, csak azok, akik ezt mondják azért teszik ezt, mert NEM ÉRTIK!!!! Szerintem az angol humor nagyon finom, míg az európai és fõleg az amerikai humor durván beletolja az arcomba a poént!
Párom nem szereti a Doc Martint mert nem vicces! Õ is csak azt érti meg amit belenyomnak az arcába! Én már felordulok a röhögéstõl, próbálom elmesélni neki is, de csak néz rám mint a borjú! Agyrém! Szerintem az angol humorhoz több hozzágondolás kell, mert csak finomam céloz, mintegy felvillant, de az úgymond folytatást ránk bízza, a saját fantáziánkra, míg a mi vicceinken nincs mit utánagondolni,mert készen vannak és hogy mindenki megértse a végtelenségig egyszerûek! Nekem az ilyen angol sorozatok egyfajta csemegék, mások és ezért kikapcsolnak! Bocs ha bõ lére engedtem remélem érthetõ voltam! :S
10/10
mitokondrium 2008 márc. 10. - 21:30:56 10/10
(612/1426)
Hali ismét!
Hát igen igazából én sem szó szerint értettem, hogy üsse meg az anyját, de gondolatban én lejátszanám párszor milyen lenne!:-D
John Slaterrõl én azt gondolom, hogy lehet J azért volt ellenszenves M-nal mikor ismét találkoztak, mert és ezt maximálisan el tudom képzelni a kis M-ról,hogy önzõen szerette a nagynénjét! Úgyértem mivel Joannak nem volt saját gyereke, azért ugye nagyon szerette M-t. Mint a saját fiát, de amikor megjelent ez a Slater ott már osztoznia kellett vele a nagynénje szeretetén és a kisgyerekek erre általában úgy reagálnak, hogy az idegent elutasítják! Lehet ez történt itt is nem? És mivel M végig ellenséges volt Slaterrel ezért õ is az volt! Szerintem!
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem nem tetszik az ahogy L apja megjelenik valahogy olyan suta,nagyon mû ahogy pont mikor M meghívja vacsizni ( tudom megszokott, hogy mindíg közbejön valami) megjelenik az apja! Valahogy másképp kellett volna sztem!
Illetve azt a részt sem szeretem mikor M megakadályozza a lepényevõ versenyt és ezért a falubeliek megdobálják! Nagyon sajnálom akor M-t,mert õ tényleg csak jót akart ráadásul direkt mondta a péknek, hogy mondja le!
bl.bo 2008 márc. 10. - 20:10:57
(611/1426)
Másik nem kedvenc, amit a felvételen odébb tekerek, az a jelenet, amikor M. a szüleivel meglátogatja Joant, és kiderül, hogy az apja a részét követeli J. házából.
bl.bo 2008 márc. 10. - 20:02:44
(610/1426)
„Nem kedvenc” jelenetem, amikor M. ittasan alszik a földön a bolhafészekkel és Pauline bemegy és kajánul felveszi a mobiljával, továbbküldi, szétkürtöli….ezt még nézni sem szeretem.

Más.
Amikor Petert jó kezekben hagyva taxiba ülnek, M. szokatlanul lazának látszik abban a kék pólóban, és amikor L. megkérdi: „Hogy van?”, azt válaszolja: „Remekül!”
Életet mentett, s ugyanakkor közelebb került „álmai asszonyához”, hiszen együtt küzdöttek Peterért, aztán L. megfogta a kezét, vállára hajtotta a fejét, és most együtt ültek a taxiban.

M. nagyon komolyan vette a hivatását, életét kitöltötte a szakmája és a hobbija, de L. nélkül mégsem volt „remekül”; amikor apja megkérdezte, hogy él itt Portwenn-ben, azt válaszolta „Elvagyok”. Elég nagy a különbség a „Remekül” és az „Elvagyok” között.
10/10
DI-A 2008 márc. 10. - 17:49:59 10/10
(609/1426)
Nem tudom beilesztenni az M-rõl kiallakitott képbe,hogy megüsse az "anyját".Az csak az én privát véleményem,hogy mikor azt mondja a fiának,hogy talált egy uj férfit aki ismét nõként néz rá - nos az a férfi nem tud semmit errõl a nõrõl.
10/10
DI-A 2008 márc. 10. - 17:02:59 10/10
(608/1426)
Tökéletesen egyet értek az "??anyáról??"(ha nevezhetjük igy) szoló észrevételeddel.Nem is tudom,hogy mit érdemel egy ilyen alak.
10/10
mitokondrium 2008 márc. 10. - 16:29:00 10/10
(607/1426)
Akárhányszor látom én is azt a részt, amiben az anyja van, olyan ideges leszek esküszöm, hogy felrobbannék! Hogy lehet egy anya ennyire rideg???? Én M helyében úgy fölképeltem volna, hogy a fogait darabonként szedegette volna össze a padlóról! Áh!
Tényleg! ha már vannak kedvenc jelenetek, akkor engem érdekelne szerintetek melyek azok, amiket nem szerettek? Amiket esetleg máshogy oldhattak volna meg, vagy amiket inkább kihagyhattak volna???