Téma: Dóka Andrea

10/10
Johann 2013 okt. 29. - 22:11:18 10/10 Előzmény Johann
(5/5)
Bocsánat, helyesbítenem kell saját magamat: Spiró György Prah címû mûve kétrészes komédiaként szerepel az Újpest Színház mûsorán (ld.: http://ujkk.hu/1/index.php/szinhaz/79-polgar-centrum/422-prah.html ).
Én ezt az elõadást nem láttam. A darabot mûsoron tartja a Turay Ida Színház is, és az viszont egyfelvonásos (http://turayidaszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=827:prah&catid=35:idei-evad-bemutatoi&Itemid=3). Én ez utóbbit láttam, ez tévesztett meg. Még egyszer elnézést a pontatlan fogalmazásért.
Cserébe megosztok egy - akár kedvcsinálónak is tekinthetõ - összességében kedvezõ kritikát az Újpest Színház elõadásáról: http://petovariagnesszinikritika.wordpress.com/2013/09/25/spiro-gyorgy-prah/
10/10
Johann 2013 okt. 25. - 18:47:48 10/10 Előzmény wagnera
(4/5)
Köszönöm, hogy reagáltál - ráadásul ilyen igényesen, körültekintõen - tavalyelõtti itteni hozzászólásomra. Az azóta eltelt csaknem két évben sok víz folyt le a Dunán, így a jelenlegi állapotok a port.hu-n közel sem azonosak az akkorival, és különösen nem az Újpest Színházzal kapcsolatban. A mostani helyzetet (Újpesten és a port.hu vonatkozó oldalain) szinte kifogástalanul írtad le. Szerintem is nagyjából így áll a dolog és ebben sok kivetnivalót én sem találok. (Azt mondjuk nem értem, miért nem jelenítik meg az Újpest Színháznál Ivancsics Ilonáék holnapi ottani vendégjátékát...) Pár évvel ezelõtt viszont - amikor a bejegyzésem született - még sokkal rosszabb volt a helyzet. S azért azt is megjegyezném, hogy akkor még nem volt ilyen bonyolult mindez: egyszerûen volt az Újpest Színház (társulata, intézménye) az Ady Endre Mûvelõdési Ház épületében (s persze volt még egy játszóhelyük az Újpest Polgár Centrumban). Az már azóta történt, hogy összevontak jó néhány újpesti intézményt és létrejött az "Újpesti Kulturális Központ". Vagyis: megcsinálták ugyanazt, ami Óbudán már régóta így mûködik (lehet, hogy a III. kerületi példa ihlette meg a IV. kerületieket). Szóval azt a véleményt már nem tudom osztani, hogy a helyzet komplexitása okozná a port.hu néha igen makacs pontatlankodását. Sõt. Most, amikor tovább bonyolódott a rendszer, tisztultak ki valamelyest a port újpesti oldalai és most jelenítenek meg majdnem minden elõadást. Talán csak nem azért e javulás, mert most épp Spirót játszanak az Újpest Színházban? (A Prah c. egyfelvonásost, éppen Dóka Andrea fõszereplésével.)
Ivancsics Ilonáék példája, vagy a Klauzál Házé (aminek a mûsorát már augusztusban elküldtem nekik, s azóta többször, mégsem mutatják) azt jelzi számomra, hogy sajnos nem igazán javult meg a port.hu az elmúlt két év alatt. :(
wagnera 2013 okt. 20. - 09:20:10 Előzmény Johann
(3/5)
Mivel Újpesten két helyszínen is játszhatnak, valószínúleg inkább ez alapján jelenítik meg. Ami viszon nem túl jó megoldás, hiszen maga az Újpest Színház egy, és bárhol játszhat a társulat. De már Újpesten is van: Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Mûvelõdési Ház, amire a Port.hu-n Ady Endre Mûvelõdési Ház néven, az Ady Endre Mûvelõdési Ház, amit Ady M. H. néven kereshetünk. Itt írja is, hogy termei: Újpesti Polgár Centrum - Újpest Galéria. Van még az Újpest Színház, ahol most szerepelnek az októberi és novemberi elõadások. Van még az Újpesti Polgár Centrum (Újpesti Kamaraszínház), elõadásaira az Újpesti Polgár Centrum névnél lehet keresni. Egyébként nem tartom kizártnak a politikai vonzatot, de inkább abban látom a problémát, hogy korábban az Ady MK volt egy intézmény, az átalakulás úta pedig ÚJKK néven futnak.
10/10
Johann 2011 nov. 11. - 20:07:04 10/10 Előzmény sixeol
(2/5)
Mostanában az Újpest Színház produkcióiban látható. Csak sajnos a port.hu egy ideje következetesen nem jeleníti meg az Újpest Színház egyetlen produkcióját sem. (És érdekes módon pont azóta, amióta az Újpest Színház több vezetõje - Dózsa László, Harsányi Gábor - nyíltan kiálltak Dörner György kinevezése mellett...)
Holnap este 19.00-tól Sarkadi Imre utolsó drámájában, az Elveszett paradicsomban is játszik Dóka Andrea az Újpest Színházban. (Meg is próbálok egy képet feltölteni errõl - ilyennel eddig még nem kísérleteztem, remélem, összejön.)

Én Gyurkovics Tibor Nagyvizit címû tragikomédiájában láttam legutóbb, ezt idén mutatták be Újpesten, és az egyik fõszerepet (Klárit) alakította Dóka Andrea, elég meggyõzõen. Borbély László író, aki elõbb Gyurkovics Tibor "tanítványa", késõbb közeli jó barátja volt, kifejezetten elismerõen szólt errõl az elõadásról, azt mondta, mindeddig a legjobban elõadott Nagyvizit ez a mostani. Márpedig õ biztosan igényesen ítéli meg ezt: - tudtommal - éppen ennek a darabnak a kapcsán került közelebbi ismeretségbe Gyurkovics Tiborral.
sixeol 2011 okt. 13. - 13:48:28
(1/5)
Szerintem aranyos én kedvelem. :)