Téma: Dom Hemingway

perry 2014 júl. 19. - 14:20:33
(14/34)
Ritkán szoktam ilyet írni, de itt sikeresen sikerült össze talicskázni mindazokat a manírokat ami egy gengszter filmben "szok" lenni. A film nyelvezetérõl és a szinkronról csak annyit, hogy az még a jobbik eset, hogy a szöveg textúrája fedi azt a bunkóságot amit Jude Law (Dom Hemingway)jellemének el kell mondania de néha tökre idézõjelbe teszi önmagát majd izgalmasan választékos megszólalással örvendeztet meg, hogy átváltson újra taplóba.
A soványka történet amelyet már jobb kiadásban megcsodálható volt Quentin Tarantino Kutyaszorítóban opusában majd szõr mentén a Ponyvaregényben, és ha ez még nem elég akkor Guy Ritchie Blöff vagy A Ravasz, az Agy és két füstölgõ puskacsõ dolgozatokban, addig a Dom Hemingway-ben az elöbbiek szellemességének és iróniájának, ne tán fekete humorának csak nyomokban fel lelehetõ szilánkjai maradtak.
Az egyedi gondolatoknak és sajátos csak a filmre jellemzõ dramaturgia tótágast áll arról nem is beszélve, hogy a cselekményvezetés szövetén több a szakadás mint az ép felület.
Így a teátrálisan beállított jelenetek karakterei se sokat tudnak kezdeni egymással és ennek meg az a vége, hogy a színészek papír vékonyságú alakításokat termelnek ki önmagukból. Mitõl aztán rossz lány , jó lány , kurva, okos gengszter baba, megfontolt orosz maffiavezér aki 1 percre sem esik ki a szerepébõl, "balkéz" aki egy merev nézésre instruált jobb sorsra érdemes figura.
Megjegyzem, Richard E. Grant színészi tudása sokkal jobb annál mint az itt látható egysíkú szerep vélhetõen Richard Shepard rendezõ jóvoltából.
Jude Law rajongók ezt a részt ne olvassák el.
Úgy néz ki , hogy a mûvész lassan kisétál a szépfiú kategóriából, bár szerintem fogunk még tõle látni romantikus hõst.
Ezzel együtt kétségtelen , hogy Law jó filmszínész és a karakterszerepek iránti tehetségét megvillantotta a Mesterdetektív krimiben igaz ott a Cane munkássága is hozzá járult a sikerhez.
Dom Hemingway szerepében,- és gondolom ez Shepard sara - az alakítás darabossá válik, érzékelhetõen túljátszott jelenetek láthatóak már, már színházi teatralitással.
Meg kell mondjam ezzel szemben én kedvelem jelen film rendezõjének Gyilkos elmék sorozatát igaz, a sorozatok 40 perce sokkal inkább magában hordozza a dinamikát mint egy 90 perces film. Tény, ebben a mûfajban nehéz is lett volna megugrani az elõdök szintjét, frissességét nálam sajnos Shepard nem tudta.
Akinek ideje és türelme van hozzá annak jó szórakozást.
9/10
M.Zs.F 2014 jún. 18. - 20:26:28 9/10
(13/34)
Ha mindenkinek van egy szerepe az Életében ami az "Élete szerepe", akkor Jude Law-é ez. Eredeti hanggal néztem, le vagyok nyûgözve, pedig Õ nem kedvenc nálam.

10/9
8/10
Frecska Efes Sándor 2014 ápr. 16. - 21:35:12 8/10
(12/34)
Kritika: http://efesasanisimasa.wordpress.com/2014/04/16/dom-hemingway-2013/

(A moderátornak üzenem, aki rendszeresen törli a posztjaimat, hogy amit linkelek, azok kritikák, a filmhez tartoznak. Nincs bennük reklám, ellenben minden filmes link ide vissza, a port.hu-ra mutat, így ahogy kiveszed, tulajdonképpen kattintásoktól fosztod meg a munkaadódat. Ez az egyik dolog. Nem szólnék egy szót sem azonban, ha következetes lennél, és minden linket kiirtanál (de akkor miért van engedélyezve a linkelés a fórumban?), de egy csomó esetben látom, hogy más, ráadásul reklámokkal telenyomott oldalakra mutató linket bennhagysz mástól. Origós linket láttam, nem egyet, youtube-ot egy csomót, másokat is. Az pedig tényleg minden szinten aluli, ahogyan a különféle szélsõséges politikai nézeteket elvtelenül hirdetõ, például Hitlert éltetõ, antiszemita, homofób és efféle mocskokat, személyeskedõ, egyáltalán nem az adott filmhez kapcsolódó kommenteket érintetlenül hagysz. Ezt, öreg, a törvény is tiltja. Amennyiben marad ez a tendencia, a következõ üzenet a fõnökeidhez, valamint a port.hu tulajdonosaihoz megy.)
8/10
Frecska Efes Sándor 2014 ápr. 16. - 20:43:08 8/10
(11/34)
10/10
Mojzer 2013 dec. 28. - 11:05:50 10/10
(10/34)
Jude Law remekül játszik.Stohl Andrást pedig nagyon nem szeretem,de nagyon jó volt a szinkronja.A magyar szöveg pedig zseniális volt.
10/10
csibi04 2013 dec. 22. - 13:34:50
(9/34)
Nagyon nem jött be.....
10/10
bittermoon1992 2013 dec. 17. - 23:44:37 10/10
(8/34)
Imádtam minden percét ennek a remek filmnek! Jude Law pedig szerintem élete egyik legjobb alakítását nyújtotta.
10/10
namora 2013 dec. 16. - 14:11:32 10/10 Előzmény Balki
(7/34)
Tényleg? Milyen kár! Nem tudtam. Nem sokba néztem Jude Law-t eddig a filmig. Most kedveltem meg.
10/10
Bigpapa 2013 dec. 15. - 22:11:01 10/10
(6/34)
Ne higgyetek a fanyalgóknak, ez egy Q R V A JÓÓ film! És Jude Law brillírozik a szerepben. Stohl András szinkronja zseniális. Lehet utálni, szeretni Stohl-t, de az tény, hogy ha szinkronról van szó, a top 10-ben benne van.

Igazából semmit sem tudtam a filmrõl, a bemutatóját se néztem meg, így "szüzen" ültem be. Az elsõ pillanattól kezdve bejött a film és ez egészen az utolsó 1 percig meg is maradt. Nekem a végével hiányérzetem maradt, mert számomra még lehetett volna picit jobban lezárni, de az tény, amit a film közben Dom mûvel, az embertelen :) :)
De nekem átjött a film mondanivalója és tényleg nehéz manapság annak, aki becsületes. Hiába kasszafúró

10/10
Balki 2013 dec. 15. - 14:49:21
(5/34)
Tegnap láttam. Elõzetes után felcsigázva, kíváncsian léptem be a terembe majd enyhén csalódottan ki...
teljesen igaz leírás a filmrõl (ez nem Jude színvonal):
http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20131213-tombol-a-kalacsseggu-kasszafuro-dom-hemingway-kritika-jude-law-richard-e-grant-emilia-clarke.html
Balki 2013 dec. 15. - 14:34:39 Előzmény namora
(4/34)
Jude Law magyar hangja mindig Stohl A....
10/10
namora 2013 dec. 14. - 13:47:50 10/10
(3/34)
Egyetlen kifogásom van: a magyar fordítás. Sok helyen nem az igazi, persze nagyon nehéz is lefordítani egy ilyen filmet. Meg fogom nézni feliratosan is. Viszont a szinkronhangok nagyon jók, Stohl András remekül szólaltatja meg a bunkó börtöntölteléket (hogy jutott pont õ a szinkronrendezõ eszébe?). Tetszett Dickie karaktere, Grantet rengeteg filmben láttam már, de eddig nem jegyeztem meg a nevét.
És tíz pont külön a zenének.
9/10
bb73 2013 dec. 14. - 09:44:04 9/10
(2/34)
Nagyon-nagyon jó film. Zseniális forgatókönyv, zseniális alakítás. Rég láttam ilyet...
somersby 2013 okt. 22. - 21:00:47
(1/34)