Téma: Don Matteo

Lulemi ápr. 24. 12:59:30
(800/800)
Ez a film a Don Camillo és Kenyér, szerelem, fantázia filmekből ihletődött.
marisál febr. 26. 10:42:51
(799/800)
Miért ilyen természetellenesen sárga Don Matteo bőre?
9/10
napraforgó 2024 ápr. 19. - 12:15:35 9/10 Előzmény tibaykatalin1@gmail.com
(798/800)
Talán tanul valahol, bentlakásos iskolában, vagy olyan suliban, ahonnan nem mászkálhat el akármikor, akárhová, még a szülővel sem.
Őszintén szólva én már nem követem a sorozatot. Régebben végig láttam, de már nem emlékszem mindenre.

Hogy hová lett Tommasi lánya kevésbé érdekel, mit az, hogy lett Achescinek hirtelen jogvégzett leánya, amikor cirka 10-12 éve nősült csak meg.
tibaykatalin1@gmail.com 2024 ápr. 18. - 12:43:38 Előzmény napraforgó
(797/800)
Most lattam 1 reszt, ahol Tomasi amnezias, a kisfiu is nagyocska. Aujra osszejott a par, a fotorzs segitsegevel, de az unokarol nincs szo
9/10
napraforgó 2024 ápr. 18. - 11:30:39 9/10 Előzmény tibaykatalin1@gmail.com
(796/800)
Mi lett volna? Miután Tommasi nem vette el a mennyasszonyát a templomban, feleségül vette Liát. A kislány elment az apjával és Liával, meg Lia kisfiával Rómába.
tibaykatalin1@gmail.com 2024 ápr. 18. - 10:06:49
(795/800)
Mi lett a fotorzs lanyunokajaval?
10/10
GinaHUN 2024 ápr. 13. - 17:55:54 10/10
(794/800)
Az utolsó 3 évadot újra nézve bennem megfogalmazódott egy kérdés. Amit csak tudok, szinkronosan nézek. Így ezt a sorozatot is. Nem tudom hogy ez csak a magyar szövegben van e így, vagy az olaszban is, mert ha abban is, akkor szerintem van náluk "egy kis gond." A kérdésem alanya a Pietro Pulcini által megformált Ghisoni. Hány éves is Ghisoni a sorozatban? Az 1. évadban? Na és a 13. évadban? Maga a színész 50 éves. Viszont a sorozatokban szereplő karakterek nem mindig ugyan annyi idősek mint az őket játszó színészek. Hogy honnan is jött elő bennem ez a kérdés? Elmondom.
SPOILER!!
A főtörzs felesége meghal, ezért Anna arra kéri a férfit, hogy töltsön több időt az ő anyjával. A főtörzs így is tesz. Így a százados anyja, Elisa, és a főtörzs összemelegednek, de nem tudják hogy hogyan mondják el Annának. A 13. évadban van az a rész, amikor Anna egy félreértés miatt azt hiszi hogy az anyja Ghisonival van együtt.
A kérdést az a jelentet váltotta ki belőlem, mikor a főtörzs és Elisa bementek abba a csendőrség melletti étterembe.(vagy mi a fene az) Anna utánuk ment és számon kérte az anyját. Ekkor Elisa valami olyasmiket mondott hogy: Hogy járhatnék én Ghisonival? Hisz a gyerekem/vagy fiam lehetne.
Na most...ezt hogy? Ghisoni karaktere egészen az 1. évad óta szerepel a sorozatban. Ekkor 20-30 év közt lehetett. És a sorozat cselekménye alatt eltelt legalább 25-30 év szerintem. Mert hát, eleve van 13 évad, és sokszor van úgy, hogy az évadok közt több év is eltelik. A főtörzs valamelyik részben azt mondta talán, hogy 30 éve ismeri Don Matteót. Vagyis 30 év telt el az 1. és a 13. évad között. Tehát ha Ghisoni az 1.évadban csak 20 éves is volt, a 13. évadban már 50. De szerintem már az 1. évadban is több volt mint 20.
Az Elisát alakító színésznő tudtommal 67 éves. A sorozatban sem hiszem hogy több a karaktere. Tehát 17 év van köztük.(de ha a férfi az 1. évadban már több volt, akkor kevesebb) A sorozatban az ő lányát játszó színésznő( Maria Chiara Giannetta) pedig 31 éves a valóságban. 19 évvel fiatalabb Pietrotól. A sorozatban szereplő karaktere ( Anna Olivieri) pedig biztos hogy nem több ennél. Szerintem pár évvel fiatalabb is. Ha jól számoltam, akkor a két nő között 36 év a korkülönbség. Így Annáról jobban elhiszem hogy Elisa lánya. De szerintem azt kicsit eltúlozták hogy Ghisoni akár Elisa gyereke is lehetne. Jó, tudom hogy ennél kevesebb életkorok is vannak szülő-gyermek között. Az utolsó évadokban már látszik is Ghisonin hogy nem olyan fiatal.
Lehetséges hogy kihagytam valamit. Vagy nem emlékszem valamire. Az is lehet hogy említik Ghisoni életkorát, csak én nem emlékszem rá. Elég hosszú sorozat. Nem emlékezhet mindenre az ember. :D
Pera60 2023 okt. 13. - 18:40:53 Előzmény napraforgó
(793/800)
Változatlanul dolgozom,de most már egész biztos,hogy feladom. Nem is bánom. Mire hazaérek fáradt vagyok és a Don Matteo után a Story 4-et nézem. Abba bele is alszom,soha nem tudom mi a filmnek a vége. Viszont azt hiszem szombaton láttam az Árvácskát. Persze nyilván már láttam, nem vagyok fiatal,de újra elborzadtam ezen a kegyetlenségen. Egyúttal el is olvastam a művet. Talán a nyáron olvastam Móricz Zsigmond novelláskötetet. Hát nem egy lélekvidámító olvasmány,inkább keserves .Szóval nem vagyok egy nagy tv fogyasztó. Inkább olvasok. Könyvet mert az jobb mint a PDF .
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 17:36:20 9/10 Előzmény Pera60
(792/800)
Igen, néztünk együtt egy-két török sorozatot, de én már nem nézek egyet sem. Nem szeretem, hogy mindegyik olyan durva, megbosszulós, stb. Durvák egymással, főleg a nőkkel, kicsit sem romantikusok. Elegem van belőlük.
Butaság, de most újra nézem a régi mexikóiakat, nemrég a Rosalindát, most az Esmeraldát. Persze, ezekben is van jó pár szamárság, de legalább nem zaklatnak fel durvasággal.

És igen a Don Matteo is, meg az Alpesi őrjárat is soron van nálam, ezeket nagyon szeretem. Valahogy az olasz sorozatok sokkal emberközelibbek. A főtörzs nekem is nagy kedvencem az összes hibájával.
Pera60 2023 okt. 13. - 16:50:59 Előzmény napraforgó
(791/800)
Kedves Napraforgó! Veled néztük együtt a török sorozatokat? Szerettem mindig a frappáns hozzászólásaidat. Már teljesen leszoktam a török sorozatokról. Elkezdtem nézni a Mavit és valahogy nem tetszett. Akkor véletlenül láttam a Dunán amiről az előbb írtunk. Most itt tartok. Jókat szoktam mosolyogni főtörzs úron,igazán mindenből ki tudja vágni magát. Egy ideig.
Pera60 2023 okt. 13. - 16:37:35 Előzmény napraforgó
(790/800)
Igen.
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 15:40:25 9/10 Előzmény Pera60
(789/800)
Már megbocsáss, de nem tudom kiről beszélsz. Ki volt a közeli családtagod? Valami pap rokon?
Pera60 2023 okt. 13. - 13:31:00 Előzmény napraforgó
(788/800)

Ide írd a spoileres tartalmat

Ebben a dologban otthon vagyok. Egész közeli családtag volt az,és bátran el lehetett róla mondani,hogy intelligens,művelt okos ember volt. Még hozzá lehet tenni,hogy hát éppen nem volt csúnya. Végig a hivatásának élt. Persze lehet nem volt szent,de arra kényesen ügyelt,hogy a hírneve jó legyen. Egyébként is a szüleivel élt egy háztartásban.
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 06:47:26 9/10 Előzmény Pera60
(787/800)
Szerintem Terence Hill is meglehetősen jóképű, fiatal korában pláne. Sőt még emlékszem, hogy az első évadban még hírbe is hozták, mivel a házvezetőnője, Natalina nem volt elég öreg hozzá. Ő meg ugye szőke, kékszemű, jóképű....
Szerintem Don Massimo is egész jó pap, komolyan veszi a hivatását és persze egy kicsit a régit is használja, nem tudja letagadni, hogy korábban csendőr volt. Bár az ő megfigyeléseit Don Matteo is alkalmazta csendőri előképzettség nélkül is.
Hol van az megírva, hogy pap csak ronda, öreg, kövér plébános lehet?
Pera60 2023 okt. 13. - 06:14:10 Előzmény napraforgó
(786/800)
Igen az említett színészek tényleg nagyon jóképüek voltak. Az ügyész számomra is inkább érdekes. Viszont az új pap,hát.... A legtöbben úgy reagáltak rá,hogy nem úgy néz ki mint egy pap. Volt aki azt mondta,túl szép ahhoz hogy pap legyen. Pedig szép férfi is választja ezt a hivatást.
9/10
napraforgó 2023 okt. 13. - 05:22:11 9/10 Előzmény Rojita
(785/800)
Azzal egyetértek, hogy Valantina kissé idegesítő - de nem annyira, mint Lia volt! Hebrencs, fiatal, habár már huszonéves, nem tinédzser, vagyis felnőtt és ezért érezzük idegesítőnek a viselkedését.
Azzal vitatkoznék, hogy Nardi ügyész jóképű lenne, szerintem inkább csak érdekes arcú. Göndör vörös üstöke van, hórihorgas, nagyorrú, - hát én nem így képzelem el a jóképű férfit.

Szerintem a 30-35 éves Alain Delon volt a jóképű férfi a gyönyörű kék szemével, a fekete hajával. Vagy Brad Pitt hasonló korban a szöszi hajával. Robert Redford, vagy Paul Newman sem volt utolsó.
Na és lehetne még sorolni. ŐK jóképúek voltak, Nardi legjobb esetben is csak "érdekes".
De nem kell aggódni, hisz már látszik, hogy a románcból nem lesz semmi - Valentina egy korban hozzáillő fiúval csókolózik.
9/10
Rojita 2023 okt. 12. - 21:02:50 9/10 Előzmény Pera60
(784/800)
A lány nagyon idegesítő, állandó bajkeverő, sűrűn tudnánk neki tanácsot adni, h mit csináljon. Dehát, a forgatókönyvben mindig kell egy negatív szereplő, "egy felesleges harmadik."
Az ügyész pedig ffi, jóképű, akire tapadnak a nők. Valéria pedig fiatal, rámenős és "friss hús a ffi körül". Vagy az ügyész annyira udvarias, h nem akarja a lány különböző segítségkérését visszautasítani? Ezen lehet vitatkozni.
Pera60 2023 okt. 12. - 19:22:01
(783/800)
Csak engem idegesít az ügyész és a barátnője? Hogy lehet egy ilyen csinos értelmes századosnőt erre az ostoba libára lecserélni? Eleve hogy elemelte a bárányt nem folytatva többivel.
9/10
napraforgó 2023 szept. 29. - 08:13:05 9/10
(782/800)
Nagyon furcsa, hogy ezt a koszovói származású Olgát sohasem látták a 20 év alatt. Pedig állítólag Natalina örökbe fogadta 7 éves korában és Mária nővér kolostorába költöztette. Miért??? Hisz Don Matteo parókiáján állandóan volt egy rakás kisgyerek, sőt kamasz is. Már miért ne fért volna ott el még egy kislány?
Kezd szétesni ez a sorozat. Anceschi meg a lelépett felesége, a 25 éves lánya. Most meg ez az Olga, háááát ezek sehogy se stimmelnek.
Igaz, korábban is voltak fura dolgok, pl. Pippo vezetékneve hirtelen megváltozott, az árva Natalinának meg hirtelen öccse lett, sőt később az apja is megjelent.
Valaki azért figyelhetne ezekre az anomáliákra menet közben....
9/10
napraforgó 2023 szept. 22. - 04:19:25 9/10 Előzmény Rojita
(781/800)
Ahogy korábban is megjegyeztem, engem bizony nagyon zavart, hogy Anceschi feleségét egy kikapós menyecskének jellemezték, aki fűvel-fával csalta a férjét, majd elhagyta. Nem milyennek ismertük meg Laurát!
Na és hogy lehetett nekik kb. 12-13 év alatt egy 23-25 éves lányuk?
A sorozat elkezdésekor Olaszország már az euro-zónába tartozott. Én úgy tudom, hogy Olaszország az eurót csak 2002-ben vezette be. Igaz, eleinte Cecchini néha még átváltott lirába, hogy ez, vagy az mennyi is lenne a régi pénzben.
És a sorozatban végig euroban fizettek, tehát nem lehetett megjátszani, hogy a történet évekkel korábban kezdődött.
Ez azt jelenti, hogy 2022-ig a kezdetektől kb. csak 20 év telt el és Ancheschi csak a 4. évad végén vette el nagynehezen Laurát. Vagyis ebbe az időintervallumba sehogyse fér bele egy ilyen idős lány, maximum egy kamasz.
Ez a Valentina nekem egyébként sem nagyon tetszik. Na és Sergio la Cavaról is eldönthetnék végre, hogy jófiú, vagy a rosszfiúk táborához tartozik.

Cecchinit imádom, a fura félreértéseivel, mag a jószándékú bajkeveréseivel, de rajta bizony már látszik a kor. Natalina szinte semmit sem változott, legalábbis külsőleg a 20 év alatt.
Don Matteo már a sorozat kezdetén sem volt fiatal, mostanra már valóban elég idős, ráfér a pihenés.
9/10
Rojita 2023 szept. 21. - 20:48:26 9/10 Előzmény napraforgó
(780/800)
Ez komoly? Már forgatják a 14. évadot?
Pár hónapja végignéztem a 13. évadot a jobbmintatv.online/-on és biztos voltam benne, h vége a sorozatnak, - első sorban Nino Frassica miatt. Bár látszik, h a sminkes, a fodrász nagyon dolgozott a színészen, dehát túl van a 70-en.

Nem akarok spoilerezni, csak annyit, h tetszett az új évad. Frissebb lett a fk, a rendezés. Jó a zene. Ötletes volt a fsz-váltás és

nem hozták be Don Matteo korát, mint a legkézenfekvőbb megoldást

Megnyugodtam, h az olasz nézők is szóvá tehették Cecchini lekezető stílusát [spoilera és a főtörzs modora megváltozik. [/spoiler] Tetszett az a rendezői [spoiler változtatás, h az epizódok végéről elmarad a pap erkölcsi példabeszéde, [/spoiler] így hétköznapibbak lettek a részek.
Néhány részben visszatér Anceschi kapitány (már ezredes) [spoiler és a bajkeverő lánya, mint a felesleges harmadik. [/spoiler] A századosnő (ismét sokszor százados urazza a szinkron) és az ügyész karaktere több humort kapott, amiben Maurizio Lastrico amúgy is otthon van.
Tetszett az új fsz is, de az első 8-9. részben még Terence Hillt láthatjuk, akinek a mozgásán nem, csak az arc-közeli jelenetekben látszik, h bizony túl van a 80-on.

9/10
napraforgó 2023 szept. 21. - 13:34:51 9/10
(779/800)
Holnap kezdődik a 13. évad.

ÉS:

"A sorozat 13. évadának sikere után 2023 nyarán megkezdődött a 14. évad forgatása is. A főbb szereplők közül visszatér Don Massimo, Cecchini főtörzs, Natalina, Pippo. Anna Olivieri és Marco Nardi ugyan fog szerepelni az új évadban is, de menet közben távozni fognak. Őket Diego Martini százados és Vittoria Guidi ügyész fogja váltani. Előbbit Eugenio Mastrandrea, utóbbit Gaia Messerklinger fogja alakítani. Az új százados azért érkezik a városba, hogy visszahódítsa párját, aki elhagyta a férfi zárkózottsága miatt és máshoz készül hozzámenni. Emellett felbukkan Don Massimo húga, Giulia (Federica Sabatini) is, akivel sok múltbéli problémán kell áttenniük magukat. A sorozat továbbra is 10 db 100 perces részből fog állni."

Gondolom továbbra is kettévágják a részeket és akkor 20 részben láthatjuk majd valamikor.
10/10
Andor750702 2023 szept. 01. - 18:46:30 10/10
(778/800)
Kedvencem
10/10
TLajos1 2023 aug. 03. - 09:58:25 10/10
(777/800)
A szinkronban van némi zavar....a mai részben már kétszer nevezte Annát százados úrnak a főtörzs.
9/10
napraforgó 2023 júl. 31. - 08:29:51 9/10
(776/800)
Egyszer azt mondta Cecchini, hogy 30 éve ismeri Don Matteot, egy későbbi alkalommal meg azt, hogy 22 éve "dolgoznak" együtt. Az első évad első része úgy kezdődött,hogy Don Matteo hazatért a külhoni missziókból. Mivel évekig távol élt Olaszországtól, volt egy kis akcentusa. (Terence Hill Amerikában él, úgy tudom, hogy Kaliforniában, így meglehet, hogy neki is lett egy kis akcentusa az olaszban).

Korábban Cecchini nem ismerhette őt, akár 30 évvel, akár 22 évvel ezelőtt jött Don Matteo Gubbioba.
Akkoriban Anceschi volt a csendőrszázados és még sok évadon keresztül nem akart megnősülni.
Aztán az 5. évad végén végre, sok huzavona után elvette Laurát, aki viszont egy cseppet sem látszott kikapós menyecskének.

Most meg úgy kezdik a XII. évadot, hogy van egy huszonéves lánya, a felesége meg elhagyta, miután fűvel-fával csalta. Kicsit sem következetes a sorozat.

Amúgy hová lett Cecchini kisebbik lánya, Assuntina? Oké, férjhezment, elköltözött, de még csak nem is említik soha, mintha nem is lett volna.
szatas 2023 júl. 25. - 13:25:00 Előzmény napraforgó
(775/800)
Anceschi játszott az első 5 évadban
szatas 2023 júl. 25. - 13:24:17 Előzmény szatas
(774/800)
az első 5 évadban játszott...illetve most, a 13-dik évad 1-2 részében
9/10
napraforgó 2023 júl. 10. - 10:21:24 9/10
(773/800)
Hány évad volt Anceschi kapitánnyal? Nem emlékszem, de csak az utolsó évadban vette el Laurát.

Most hirtelen alezredesként tért vissza egy huszonéves lánnyal??? aki végzett jogász, csak a bírói vizsgája nem sikerült. Na és a felesége elhagyta, amikor a lánya 15 éves volt.
Hát hogy lett 10-12 év alatt egy huszonéves lánya?
Ja, és Cecchini időspirálba került és a napok ismétlődnek, mint az Idétlen időkig-ben....
Mi lesz itt még?

9/10
napraforgó 2023 júl. 02. - 16:49:01 9/10
(772/800)
A Prime-on adják délelőtt és nem ismétlik?
10/10
Laci8465 2023 júl. 02. - 07:29:08 10/10
(771/800)
2023.07.10 09:25 - 10:40
Don Matteo XIII./1.

Prime tv .

Úgy látszik nem a Dunán adják a XIII. Évadot
szevia 2023 jún. 08. - 14:47:43 Előzmény manna1956
(770/800)
;-)
10/10
Laci8465 2023 máj. 14. - 06:23:04 10/10
(769/800)
2023 szeptemberben jön a 13. évad a Duna tv-n.
Addig a IX. évadtól ismételik újra a sorozatot .
manna1956 2023 máj. 02. - 09:33:07 Előzmény nikato
(768/800)
Aranyos, ahogy a női vezetők ellen berzenkedsz. Nem baj, majd megszokod. :-)
szatas 2023 ápr. 23. - 14:53:01
(767/800)
A Dunán most vetítik a XII-dik évadot, a Prime-on szintén, de utóbbinál kezdik majd előről újra...Dunán remélem a XIII-dik évad követi a XII-dik évadot, mert ott szokott lenni a premier vetítés.Nagyon várom már
8/10
nikato 2023 ápr. 16. - 12:22:12 8/10
(766/800)
SPOILER: A 12. évadra megint "eltelt" 2 év a sorozatban A 11. évadhoz képest? Mert mondják, hogy 2 éve már, hogy a Főtörzs felesége.... de a 11. évadban még szerepelt, igaz keveset. Hova lett Caterina Cecchini?! Vagy nem figyeltem eléggé. SPOILER VÉGE
8/10
nikato 2023 ápr. 14. - 11:17:53 8/10
(765/800)
SPOILER LEHET/OFF.: Don Matteo és a Főtörzs viszik a hátukon a sorozatot, ezért nézem még. De az, hogy beraknak egy 26 éves női századost.. én a női vezetőktől/főnököktől a valóságban is ódzkodom, borzalmas a viselkedésük. De ez a századosnő még egy utcai támadásból sem tudja kivágni magát, pedig kiképzik őket.
Terence Hillt azért tették ki a sorozatból, mert azt kérte legyen csak évi 4 epizód, mert egy évben 9 hónapot vesz el az életéből a forgatás, viszont a tv társaságnak kell a pénz, így nem mentek bele. Matteo atyának nem lesz különösebb kilépése, egyszercsak eltűnik.
Patrizia halálának körülményeiről is mindig csak morzsákat kaptunk.
6-10. évadig etalon a sorozat a biztos. Aztán még a 12. évad 3. részében visszatér Tommasi és Lia, Lia kifiával, de Martinát nem viszik a nagypapához látogatóba (ez is fura). De legalább megtudhattuk mi van velük, mert Ők is csak úgy eltűntek. Az ilyet utálom sorozatoknál, legalább normálisan búcsúztatnák el a karaktereket, akiket megszerettek a nézők!
SPOILER/OFF. VÉGE
szatas 2023 márc. 10. - 13:14:24
(764/800)
Én a 13-dik évadot várom! A 6-10-ig évadok voltak nekem is a kedvenceim, Tomassival! A 13-dik évadban Don Matteo-t is lecserélik Don Massimo-ra, Hátha azzal nézhetőbbé válik a sorozat. Az Alpesi Őrjáratban jól sikerült Terence Hill (Pietro) leváltása Francesco-ra. Ebben reménykedem, mert nekem is nagyon ellaposodott lett ez a kedvenc sorozatom sajnos.
8/10
nikato 2023 márc. 01. - 13:24:37 8/10
(763/800)
11. évadtól nem is érdekel már, Giulio Tommasi százados helyett odaültetnek egy 20 évesnek látszó nőt. Szerettem nézni Tommasi és Cecchini vívódásait egymással, olyan viccesek voltak. Nyilván kell karaktereket változtatni, mert már nem tudnak nekik történetszálat írni, de az új szereplők nem jönnek be.
KK75 2023 jan. 05. - 14:49:56
(762/800)
Ennyi részen át már nehéz (lenne) felülkerekedni az "ismétlődéseken", de akkor is bőven élménnyel, napi megnyugvással tudja eltölteni az embert, ha egy ilyen sorozatot megtekinthet. A megszokott főszereplő hiányában biztos más szemszöggel nézi majd az ember tovább a sorozatot, ha lesz rá lehetősége, így egyelőre csak kíváncsian várhatjuk a remélhetően hasonló élményeket biztosító folytatást. Egy dologtól félek csak a sorozattal kapcsolatban, hogy hamarosan azt el fogja "érni" a mérhetetlenül álszent manipulatív liberális fősodor, mert eddig aránylag nem volt jelentős befolyása a sorozatra, de az Alpesi őrjáratban a főszereplő váltásával és az idő "múlásával" ott is egyre nagyobb teret kaptak a "kavargatók" (lásd: ökó nácivá avanzsált "bennszülöttek", menekült témakör "ábrázolása", stb.).
10/10
Lilko03 2022 dec. 08. - 17:41:35 10/10 Előzmény DUNAWÖLD
(761/800)
Te ugyanúgy csúsztatsz, mint a Fidesz. Terence Hill nem Zelenszkijt és az ukránokat fikázza, mint te, hanem Putyint és az általa kezdett igaztalan háborút bírálja. Idézem: "...Hangsúlyozza, hogy az orosz nép jó emberekből áll, akik szintén nagyon szenvednek Putyin háborújától. Aggódik, mert egy ember, aki már nem gondolkodik, nagyon veszélyes."
Helyedben inkább szégyelleném magam azért az ízléstelen bejegyzésért, amit írtál.
10/10
Aureola 2022 dec. 08. - 17:33:39 10/10 Előzmény Lilko03
(760/800)

Nos, a látszat néha csal :)

10/10
Lilko03 2022 dec. 08. - 17:28:43 10/10 Előzmény Aureola
(759/800)
Belenéztem a xiii. évadba, de csak fordítóval és tényleg

megölik Don Matteot?

10/10
Aureola 2022 okt. 31. - 12:19:44 10/10 Előzmény szatas
(758/800)
Igen, a Rai1-n láttam. Sajnos nem tudom, hogy nálunk mikor adják. A Duna most vetíti a 11. évadot. Talán, ha az és a 12. lemegy, jön a 13-as? Ki tudja?! /A RAiPlayről levarázsolható a 13. évad a PastyLink oldal segítségével!/
9/10
GoodMovies 2022 júl. 18. - 16:18:30 9/10
(757/800)
Állati jó hangulatú sorozat, szimpatikus szereplőkkel. Talán Terence Hill a leggyengébb láncszem.
szatas 2022 jún. 06. - 11:35:24
(756/800)
És hol látta? Rai uno? Nálunk mikor fogják vetíteni a XIII-dik évadot, tudni már?
10/10
Aureola 2022 máj. 26. - 23:45:49 10/10
(755/800)
A 12. évad nem tetszett, de a 13. évad ismét nagyon jó! Most lett vége...
kriptonyt 2022 ápr. 25. - 23:05:37
(754/800)
Vajon miért kezdték elölről megint? Miért nem folytatják?. Hiszen van még 12. évad.
szatas 2022 ápr. 25. - 09:55:37
(753/800)
Most olvastam el a 13-dik évad előzetesét kicsit részletesebben...sajnos Don Matteo, azaz Terence Hill már csak az első 4 részben fog szerepelni benne. Az 5-dik résztől Don Massimo lesz Spoleto plébánosa. :-( Anceschi kapitány pedig a 2-dik epizódban tűnik majd fel vendég szereplőként. Amúgy a RAI Uno-n már több hete vetítik a 13-dik évad részeit....Kérdés, nálunk mikor lesz látható?????
9/10
napraforgó 2022 márc. 31. - 10:18:47 9/10 Előzmény szatas
(752/800)
Don Matteo egyedi és megismételhetetlen. Én örülök, hogy nem adták másnak a szerepet, hanem inkább új papot hoznak be.
Engem a James Bond nem érdekel, és legalább 6 szinész játszotta már a szerepet.
De azok a filmek egyediek voltak, volt elejük és végük. Itt meg a Don Matteo mindig folytatódik ugyanazokkal a szereplőkkel : a pap, a főtörzs, Natalina, Pippo, a százados (akárki is legyen az), a főtörzs felesége, a csendőrök, stb. Én egy új papot el tudnék viselni, na de ne Don Matteo legyen az illető. A Don Massimo pont jó.
szatas 2022 márc. 31. - 09:58:11 Előzmény DUNAWÖLD
(751/800)
A Don Matteo Cechinni miatt bugyuta, de szerethetően bugyuta!! Talán pont emiatt is szerethetőbb, mint más sorozatok. Terence Hill a legjobb színészek egyike, minden filmje ETALON számomra! Irtózatosan jó a karaktere, talán a "szőke-kékszemű szívtipró" az - amivel az amcsik ruházták fel - ami a legjobban állt neki szerintem. A Don Matteo mondjuk furcsa is lesz nélküle - 13-dik évadban kiszáll belőle - én miatta néztem! A riportban amit kitettem itt el is mondja, hogy ő azt szerette volna, ha Matteo atya szerepébe más is belebújik, mint anno a James Bondnál is megoldották. De a Rai nem ment ebbe bele....Don Massimo lesz az utódja, lehet a sorozat címe is Don Massimo-ra változik majd, ha esetleg lesz folytatása.
6/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 29. - 16:35:19 6/10
(750/800)
A Montalbano sorozat volt a legjobb.
Nem volt bugyuta. Don Matteo Terence miatt a kedvenc.
Gondolom, ez egy felületes interjú volt, a háborút belekeverni kár volt, bàr szép gesztus a mostani , irányított hype alatt az orosz népről jót mondani.
Érdekes, hogy sok orosz barátom van, ukrán meg egy sem. Nem véletlen.
Akik olyan embert vàlasztanak Államelnöknek, aki pàr ėve mêg a nemi szervêvel zongorázott, nos...
Ilyen embert bíz meg a nép, ilyen emberre bízni a nêpet, mêg ha csak bábu is, ajjaj.
Vajon erről mi a véleménye Terence- nek?
6/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 29. - 16:08:02 6/10
(749/800)
Annyi limlomot láttam már, hogy hiânyzott a Don Matteo hangulata, az összes bugyutaságával együtt.
Az itáliai kisvárosi környezet mindent visz.
Ott szeretném velük inni a kávét a teraszon, vagy a főtéren.
szatas 2022 márc. 23. - 09:56:48
(748/800)
Ezt épp most olvastam. Terence Hill-el megjelent egy riport, érdekeseket mondott a Don Matteo kapcsán is:
Terence Hill karácsony óta Malibuban, Kaliforniában tartózkodik, ahol egy faházban nyaral közvetlenül a tengerparton fia, Jess közelében. Nyugodtan elmondja telefonon, mennyire élvezi a nyugalmat és a gondolkodási időt, kirándul, de filmes könyveket is szerkeszt a közelgő projektekhez. Azt tervezi, hogy néhány hónap múlva visszatér Olaszországba.
Don Matteo-val kapcsolatban azt mondja, hogy alapvetően nem akarta abbahagyni. De ő már nem akart hosszú évadokat forgatni, hanem évente csak négy filmet, hasonlót a Commissario Montalbano sorozathoz. A RAI nem fogadta el a javaslatot. Bár szereti Don Matteót, Terence öt hónap meditáció után sem bánja meg, hogy kilépett a sorozatból. Azt mondja, hogy mindennek van kezdete és vége, és hogy ez is jó. Utódját, Raoul Bovát Olaszország egyik legjobb színészének tartja, és véleménye szerint Don Matteo karaktert is alakíthatta volna, mivel James Bond különböző szereplői vannak. Ehelyett az utódját most Don Massimónak hívják - a producerek döntése. Miközben nem hiányzik neki a filmezés miatti stressz, hiányzik neki a stáb, akik évekig törődtek vele, és szinte családtagként váltak számára.
Az olasz mozikban holnap kezdődő "Two Luck and Swefel" remake-jéhez szólva, azt mondja, hogy azóta tud a filmről, hogy ő maga is szerepet ajánlottak benne. Azonban elutasította, mert sértetlenül akarta hagyni a múltban tett dolgokat. Terence szerint ma már nem lehet ilyen filmeket készíteni, amióta megváltoztak az emberek. És azt is kétli, hogy ma még jut idő a forgatáshoz, és elmondja a "The Miami Cops" forgatásának példája alapján, milyen lazák voltak akkoriban a forgatások. Akkoriban még volt időd a jelenetekről és a koreográfiai harcokról beszélgetni. Ma minden sokkal hektikusabb.
Terence emellett az ukrajnai háborúról is beszél. Őt is, mint mindenkit, nagyon érinti a helyzet, és gyors békét remél. Hangsúlyozza, hogy az orosz nép jó emberekből áll, akik szintén nagyon szenvednek Putyin háborújától. Aggódik, mert egy ember, aki már nem gondolkodik, nagyon veszélyes.
Végül Terence azt mondja, hogy csak egy szuvenírt vett el a Don Matteo készletből, a Soutane-ból, amit 22 évig viselt a sorozatban. Arra a kérdésre, hogy esetleg újra felöltöztetné-e őket a sorozat lehetséges további évadaiba egy rövid megjelenés erejéig, a „Miért ne?” ellenkérdéssel válaszol. "".
kkanai 2022 márc. 02. - 21:54:10 Előzmény szatas
(747/800)
De jó, Anceschi volt a kedvenc kapitányom. Flavio Insinna a gyengém :-)
kkanai 2022 márc. 02. - 21:49:48
(746/800)
2022. március végén a RAI1-on elkezdik vetíteni a Don Matteo 13. évadát.

Terence Hill csak az első néhány részben fog szerepelni, majd rejtélyes módon eltűnik. Ekkor jelenik meg Don Massimo (Raoul Bova alakítja), aki Don Matteot fogja helyettesíteni. Az írók nem írják ki véglegesen a sorozatból (azaz nem fog meghalni), így ha Terence Hill vissza szeretne térni, tárt karokkal várják.
https://www.solonotizie24.it/2022/03/02/don-matteo-il-colpo-di-scena-su-raoul-bova-la-decisione-degli-autori/

szatas 2022 márc. 02. - 10:00:47 Előzmény Virág elvtárs
(745/800)
Úgy olvastam az előzetesben, hogy a 13-dik évadban - ami Terence Hill-el az utolsó évad lesz sajnos, utána kiszáll ebből a sorozatból is - egy epizód erejéig visszatér Anceschi kapitány , mint a 12-dik évadban Tomássi. Érdeklődve várom...
10/10
Virág elvtárs 2022 febr. 23. - 23:05:06 10/10 Előzmény szatas
(744/800)
Én a Dunán nézem, most az ötödik évad van éppen, az is hasonlóan jó: egyre több benne a nyomozások kívüli, "magánéleti" szál, még Anceschi-vel, nem Tommasival, de igazából én nekem a 11-12. évadok is tetszettek, a műfajában ez a legjobb sorozat - szerintem.
szatas 2022 febr. 22. - 11:19:17
(743/800)
Szerintem az éppen most a Prime-on futó 10-dik évad a legjobb a Don Matteo évadai között! Annyira jó ebben a 10-dik évadban a szereposztás: megvannak még a régiek ( Tomassi, Cecchini, Lia, Severino, Don Mateeo stb..., ) és az újak is tökéletesen illenek a sorozatba (mint Gualtiero, Margaritha, Barba, Alberto, Sabrina) rengeteg komikus és félre érthető szituációt teremtve!!! :-) Kár, hogy a 11-dik évadra szinte mindenkit lecseréltek! Ezt nagyon sajnálom. Már jobban kedvelem , mint a Hegyidokit....
szatas 2021 dec. 27. - 13:14:33 Előzmény lzsoka16
(742/800)
Kedves Izsoka16! Minden valószínűség szerint Önnek nem tetszik ez a sorozat, ezt olvastam ki a véleményéből, ami, mint mindenki másé - elég szubjektívre sikerült. Szerintem nem biztos, hogy a megfelelő platform-on fogalmazta ezt meg, hiszen itt - és ezt a korábbi hozzászólásokból is láthatta - a sorozat kedvelői, rajongói osztották meg egymással a véleményeiket! Ha kicsit figyelmesebben nézte volna ezt a sorozatot, akkor észrevette volna, hogy olyan alapvető , az emberiségből sajnos kiveszendőben lévő dolgokra és tulajdonságokra hívja fel szereplők karakterei és a történetek által a figyelmet, mint a SZERETET, BECSÜLET, HŰSÉG, MEGBÁNÁS, MEGBOCSÁJTÁS, LOJALITÁS, HIT-húség, ÖNZETLENSÉG stb... És pontosan azokat veszi gorcső alá, mint az önzőség, hűtlenség, kapzsiság, a pénz utáni vágyakozás, hajsza, státusz szibólumok folyamatos és kényszerű gyűjtése ( ékszer, autó, ház, nyaraló) amelyek ma igazán jellemzik az embereket. Lehet, kicsit "bugyután" tálalva, ahogy Ön fogalmazott, de pontosan ez a céljuk is a készítőknek: nem az erőszakot, hanem a komikus jeleneteket a központba helyezve, hogy inkább a nevetés és a vidámság , mintsem az agresszió legyen a végkifejlet, a látottak utáni konklúzió. Talán ennyit szerettem volna reagálni a véleményére.
lzsoka16 2021 dec. 22. - 10:56:35
(741/800)
Még nem jöttem rá, hogy ez egy paródia film, vagy tényleg ilyen bugyuták az olaszok....
9/10
napraforgó 2021 nov. 09. - 14:41:50 9/10
(740/800)
Megnéztem a legelső részt újra és azt láttam, hogy a templomban Cecchini mellett egy szőke asszony ült, aki a kijratnál is mellette haladt, előttük egy 10 éves forma fiúcska. Nagyon úgy néztek ki, mint egy család.
Bea3 2021 nov. 01. - 09:45:14 Előzmény Fernando de la Santa
(739/800)
Egyetértek!Az rossz döntés volt,szerintem.
10/10
Virág elvtárs 2021 nov. 01. - 08:34:37 10/10 Előzmény szatas
(738/800)
Igen, egyetértünk. Bár Terence Hill nélkül is maradna 3 eredeti szereplő, akár tudnák is folytatni a sorozatot. Majd meglátjuk, előbb lássuk azt a 13. évadot,lehetőleg az olasz vetítés után nem kell ismét 2-3 évet várni, mint a 12.-nél. Jövő héttől pedig reklám nélküli vetítés :) , bár kicsit korai időben.
9/10
napraforgó 2021 nov. 01. - 03:49:38 9/10
(737/800)
November 8-tól 15.15-től az első évadtól ismétli a Duna TV a sorozatot.
szatas 2021 okt. 31. - 20:57:16 Előzmény Virág elvtárs
(736/800)
Én arra értettem, hogy Don Matteo távozni fog a sorozatból a 13. évad végén. Kijelöli utódját, Don Massimo-t! Kvázi így a sorozat címe is értelmét veszti, hiszen nem lesz Don Matteo szereplője! De lehet, Don Massimo-ra változtatják majd....;-) Én speciel nagyon sajnálom, hogy Matteo atya karaktere eltűnik a 13. évad vlgln, de mivel Terence Hill már 82 éves, érthető a döntése.
10/10
Virág elvtárs 2021 okt. 31. - 20:18:35 10/10 Előzmény szatas
(735/800)
Ebből a cikkből számomra annyi derül ki, hogy Terence Hill kiszáll. És bár nem könnyű elképzelni, hogy így lesz, de ettől függetlenül még lehetnek további évadok nélküle, lásd Alpesi őrjárat. Vagy rosszul gondolom?
szatas 2021 okt. 30. - 21:30:33
(734/800)
Sajnos 13 évad és 22 év után itt lesz a vége, már hivatalos:

https://24.hu/szorakozas/2021/09/23/terence-hill-don-matteo-vege-sorozat/?fbclid=IwAR0nJPDL6TLBIM5cheJmYkZvrom1WA1BReuKKlamVO3XyUmrpu18E3QG0DA

Terence Hill, vagy Matteo atya ahogy a sorozatban hívják, befejezi ezt a jó kis sorozatot...
2/10
Fernando de la Santa 2021 júl. 09. - 10:49:43 2/10
(733/800)
Ha nem cserélték volna le Tommasi-t és Lia-t erre a 2 szerencsétlenre,akkor még most is 10 ⭐-ot adnék.
9/10
Rojita 2021 júl. 01. - 22:43:27 9/10
(732/800)
Köszönet Szatas topiktársnak, h 3 hete feltette az egész sorozat elérhetőségét. Nem követtem a filmet a Dunán az indulástól, csak 5 éve néztem vissza az egész folyamodványt, így elkerülte a figyelmemet, h tavaly felbukkant itthon a 12. évad is. Most bepótoltam ezt az utolsó 20 epizódot.

Pozitívumokkal kezdve - tetszett, h az évad kp-i témája volt a fiatalok drogproblémája, a gyerekek egymás iránti felelőtlensége, a bulik hangulata, a kegyetlenkedések egymással az iskolában, a kirekesztések.

Örömmel láttam, h a spoletói kapitányságon nemcsak a parancsnok nő, de a beosztottak közt is láttunk néhányat, sőt a fk eldicsekedett, h Olaszországban, jelenleg már 2 csendőrtábornokNŐ is van.

Elhangzott pár mondat a nők védelmében is: h nincs elég sportriporternő és műsorvezetőnő az olasz tv-ben és általánosságban még mindig az (olasz)férfiak ritkán hallgatják meg a nők véleményét.

Láttuk, h az országban rengeteg gazdasági menekült is van, képzetlen nők Romániából, Ukrajnából, akik természetesen az alja munkát végzik.

Érdekes volt Cecchini “megjavulása.” Emlékeim szerint a főtörzs korábban tett néha rasszista kijelentést, most pedig viszonylag normálisan viselte, h az új rokona színesbőrű.

Tetszett, h a 2 megöregedett törzs-főszereplő (Terence Hill 82 éves, Nini Frassica 70 é) mellé két fiatalt választottak társ-főszereplőknek, (a sötéthajú Anna csendőrszázadost és a vöröshajú Marco ügyészt. Talán, Maria Chiara Gianetta századosa túl alacsony a colos Nandi ügyész/M. Lastrico mellett.)

Az elmúlt évadok után, ez a kapitány - ügyész páros a legszimpatikusabb a sorozatban. Jó a két színész és hálás, jó fk-t is kaptak.

A wikipedia szerint 17 író és 8 rendező dolgozott a sorozaton, (de lehet, h többen). A különböző fk-i tévedéseket betudhatjuk ennek. Mintha nem lenne a produkció mögött egy ős-koordinátor, aki mindenkiről, mindent feljegyzett volna.

Akkor a problémák:

Cecchini főtörzs alakja változatlanul irrítáló. Bizonyára Nino Frassica van olyan népszerű humorista Olaszországban, h minden képtelenséget és túlzást elfogadnak tőle. Így szinkronizálva, nekem Frassica nem humoros, hanem kínos.

A fk egyik hiányossága, h nyomtalanul eltüntetett szereplőket.

A legijesztőbb volt Caterina Cecchini kiírása, bár ügyesen oldották meg az időugrást és nem kerítettek drámát a vígjátéknak írt sorozatban. Az szerencse, h eltűnt Chiara, a századosnő idegesítő húga és nyílván, dramaturgiailag szükséges volt a századosnő exvőlegényének eltávolítása is. Már megszoktuk, h minden évadban a paplakba új gyerek-menekült került, de eddig az évad végén mindig elbúcsúztatták a gyereket és közölték, h mi lett vele (örökbe fogadták, előkerült vmelyik szülője,…) A 11. évad pénzéhes Cosimója viszont magyarázat nélkül tűnt el. Ahogy nem tudjuk, mi lett Sebával, a pap 16 éves, nagylány védencének szerelmével is? Ahogy furcsa, h a nagylány Sófia, noha megtalálta anyját, mégis szinte állandóan a paplakban időzik, mert az anyja elutazott. (Az anyja, Rita tanárnő, akinek tanévben nem kellene utazgatnia. )

Az érthető, h a filmbeli középiskolásokat idősebb, huszonéves fiatalok játsszák, de ne legyen már a 16 éves Giordinak (Ő az amputált lábú táncosfiú), ne legyen neki dús szakálla, bajusza, még akkor se, ha elhiszem, h egy olasz fiú előbb kezd el borotválkozni, mint egy északibb országbeli fiatal.

Látványos, h a szerepet egy valóban táncos (?) színész kapta, ahogy a 16 éves Sófia is szép, látványos, talajgyakorlatokat mutatott be.

Ahogy már említettétek, bizonyos dolgokat ismételnek a fk-ben. Ilyen volt Don Matteo megvádolása. Ha jól számolom, a 12. évadban harmadszorra vitték börtönbe papunkat.

Apró kis nüansz, h Anna meg sem próbált védekezni, amikor az utcán megtámadták, pedig egy csendőrnő némileg ismerheti az önvédelmet.

Jó volt látni két epizódban a visszatért Tommasi századost és Liát, még ha Montalbano nagyon megőszült is. (Egy mondatot írhatott volna nekik a fk-író, h gyerekeik nem jöhettek, mert tanulnak, vagy éppen iskolai kiránduláson vannak.)

A szinkronról:

Ghisoni csendőr magyar hangja más lett, mint korábban.

Nagyon zavar, h rendszeresen a magyar szinkron bizonyos mondatot kétszer mond egymás után. Lehet, h olaszul izgalmukban kétszer elmondják ugyanazt, de magyarul furcsa, ha “maga mindent kétszer mond? Kétszer mond?” Ezt magyarítani kellett volna a szinkronban. Az ismétlés helyett egy hasonló hangzású szinonimát keresni a mondatra.

Na, és már forgatják a 13. évadot.
9/10
napraforgó 2021 jún. 07. - 10:29:49 9/10 Előzmény irredenta84
(731/800)
Még valamikor régebben, az első évadok egyikében Cecchini arról beszélt, hogy 46 éves, holott már jó 50-nek látszott. Akkoriban meg is néztem a szinész életkorát és valóban 50 körül volt. Aztán még leforgattak jó 10 évadot és Cecchini még mindig nem volt nyugdijkorú.
Nem tudom, hogy Olaszországban van-e valami korengedményes nyugdij a csendőröknek, rendőröknek, tűzoltóknak, de a vége felé a főtörzs már igencsak nyugdijérett volt.
Persze, én imádom őt, Matteo atyával együtt, de hát az idő megy és bizony a főtörzs is elmehetne már nyugdijba....
Én el tudom azt is képzelni, hogy egy nyugdijas Cecchini segit Matteo atyának megoldani a bűnügyeket, miközben a szokásos módon kavarja a trutyit.
szatas 2021 jún. 07. - 10:12:27
(730/800)
szatas 2021 jún. 07. - 10:11:17 Előzmény Ch0
(729/800)
Itt minden évad összes része fent van:

https://jobbmintatv.hu/online/Don_Matteo/12_evad/1_resz/
Belmont 2021 márc. 13. - 17:54:07 Előzmény papzo
(728/800)
Erre én is felfigyeltem, de a tegeződés/magázódás azért lehet következetlen, mert a magyarban van többes számú magázódás is, tehát ön és önök, olaszban csak egyes számú önözés van. Magyarul ha kevert a szituáció, tehát ha egy ismerősünkhöz beszélünk, amíg van ott valaki olyan is, akivel viszont magázódni szoktunk, akkor az udvariasság szerint kettejüket magázódva kell megszólítanunk (tehát nem „Mondtam nektek", hanem „Mondtam maguknak"). A magyar fordító nem figyel erre és tegeződve fordítja az ilyen szituációkat...

A sima egy-az-egyben magázódás és tegeződés azért is lehet következetlen, mert a kedélyes szicíliai Cecchini ugye alapból tegezi a „fiúkat" (a csendőrjeit meg amúgy is általában mindenkit), a „capitana" meg általában magázódik velük. De most az 12. évad utolsó részében volt vele is egy jelenet, hogy azt mondta nekik, „Szedjetek össze mindenkit" ahelyett, hogy „Szedjenek össze mindenkit".

Vicces amúgy Cecchinitől a pofozkodás is, ez tényleg valami szicíliai szokás lehet, mert a Boardwalk Empire-ben is ezt csinálták a szicíliai keresztapák. :D
amelia76 2020 dec. 27. - 23:59:41 Előzmény danais
(727/800)
Az utolsó részben: XII. évad Mások tulajdonát ne kívánd! 2. rész
A százados, Anna halálát jelenti be a TV Don Matteo tanácsára, hogy így Sergio visszatérjen.
irredenta84 2020 dec. 25. - 13:06:02 Előzmény papzo
(726/800)
Főleg észrevehető ez azon, hogy Cecchini még a 12. évadban is 30 év szolgálatról beszél. Utánanéztem. A főtörzs az 5.! évad elején a 2. részben említi, hogy 30 éve dolgozik. Akkor ez a 12. évadra több, mint 40, ha vesszük, hogy szünetek is voltak az évadok között.
danais 2020 dec. 17. - 21:14:33
(725/800)
Tesómmal beszélgettünk, hogy régebben volt olyan rész a Don Matteoban, amikor leadta a tévé valakinek a halàlàt, de csak csali volt, de nem jut eszünkbe, ki volt, mi volt a címe... Tud valaki segíteni? Köszi.
9/10
napraforgó 2020 dec. 10. - 14:06:38 9/10 Előzmény Jenõ bácsi
(724/800)
Nem tudni, hogy Riccardo mit tett volna, ha Sofia nem adja neki az ötletet.
Mert a fiú eredetileg Sofiának szánta a drogot és ez sem volt helyes. De mivel a lánynak nem kellett, bevette volna ő maga? Odaadta volna valaki másnak? Vagy neki is eszébe jutott volna az a megoldás, hogy döntsön a sors?
Az ötlet Sofiáé volt, még ha nem is a saját kezével tette a pirulát a pohárba. Szándékosan veszélyeztetett egy személyt, aki véletlenül épp azt a poharat vette el. És amikor meglett a baj, akkor sem árulta el, hogy kettejük felelőssége a dolog. de legalább nem tolta a kizárólagos felelősséget a fiúra.
1/10
Jenõ bácsi 2020 dec. 10. - 13:53:54 1/10 Előzmény napraforgó
(723/800)
Kedves napraforgó! Köszönöm. Még egyszer megnéztem a részt. Riccardo volt, aki bedobta a drogot a pohárba. Majd azt mondja az idézett részben: elmondom mit tettél, te vagy a felelős stb. Most sem értem. Szofia mondhatott bármit, Riccardo tette, amit tett, senki sem kényszerítette rá.
9/10
napraforgó 2020 dec. 09. - 16:44:10 9/10 Előzmény Jenõ bácsi
(722/800)
Most mesélte el Sofia Don matteonak, hogy mi történt. Riccardo drogot hozott neki, de Sofia nem akarta elfogadni. Azt mondta, tegyék az egyik pohárba, Riccardo beledobta, aztán nem is figyelték, hogy a sok pohár közül azt épp ki veszi el.
Giordi pechje, hogy épp ő vette el azt a poharat és úgy ült motorra, hogy a drog hatása alatt állt.
1/10
Jenõ bácsi 2020 dec. 09. - 16:14:49 1/10
(721/800)
Segítség! Én nézem. Pár résszel ezelőtt egy fiú drogot dob egy másik fiú poharába. Most ez a fiú azt mondja a lánynak, Szofiának hogy ő volt az. A forgatókönyv írók elolvassák az előző részeket? vagy valami kimaradt nálam?
9/10
papzo 2020 dec. 04. - 10:08:24 9/10 Előzmény napraforgó
(720/800)
Nyilván amiatt van, hogy családtagok előkerülnek a semmiből, ráadásul az alap sztoriba sem illenek bele, vagy kiírt szereplőket említeni is elfelejtik... mert millióan írják/rendezik a sorozatot. Évadon belül is többen írják és nem ismernek minden korábbi évadot. Legalább lenne egy lektor, aki erre figyelne! De nincs!
Az is furcsa, hogy egy jeleneten belül magázódik a szereplő ugyanazon másikkal, majd egy mondat múlva magázódnak. Ez lehet a szinkronnál van csak így, ezt sem ártana ellenőrizni....
9/10
papzo 2020 dec. 04. - 10:04:36 9/10
(719/800)
A 11 évadot azt hittem nem tudják alul múlni. Sajnos sikerült! A csúcson kellett volna befejezni ezt a sorozatot, mert ez a 2 utolsó évad felejtős és nagyon gáz.
9/10
offtopic
napraforgó 2020 nov. 30. - 16:38:26 9/10
(718/800)
A 12. évadban már ismétlik önmagukat. Korábban Lia lett terhes egy másik férfitól, aztán a végén mégis Tommasi vette feleségül a gyerekkel együtt.
Most Assuntina jön haza terhesen Párizsból, de Zappavignának még igy is kellene.

Natalinának meg hirtelen előkerült az apja. Igaz, hogy árvaházban nevelkedett, de hol egy öccse került elő, hol néhány nagynénikéje.
Ch0 2020 nov. 28. - 20:30:08
(717/800)
Jól látom, h az utolsó két (négy) rész nem lesz leadva? Nincs benne a programtervben!
S12, Ep9
Felebarátod házastársát ne kívánd!
S12, Ep10
Mások tulajdonát ne kívánd!
Tud róla valaki valamit?
9/10
napraforgó 2020 nov. 27. - 16:34:52 9/10
(716/800)
Hová tűnt Tommasi kislánya, Martina? Csak Lia és a kisfiú jöttek Tommasival Spoletoba, de ott kellene lenni egy kb 10 éves kislánynak. És Cecchini sem kérdezett rá.
10/10
Matandan 2020 nov. 20. - 00:41:39 10/10
(715/800)
Zseniális imádom!!
Bea3 2020 aug. 23. - 17:36:45
(714/800)
Az időpontokat jól elcseszték,aki dolgozik,pont nem tudja megnézni.:(
1/10
Jenõ bácsi 2020 júl. 17. - 09:29:24 1/10
(713/800)
Ezt tényleg nem értem. A tűzvésznél jelentik a kapitánynak, hogy az áldozat körme alatt Antonelli bőrét találták meg, a DNS vizsgálat szerint. Don Matteo pedig kideríti, hogy Daniellát karmolta meg az áldozat. Ha valaki értette, kérem, magyarázza meg.
10/10
matteoatya 2020 júl. 13. - 11:02:57 10/10 Előzmény ponca
(712/800)
Caterina karaktere már a 12. évadban sem lesz benne.
9/10
Rojita 2020 júl. 09. - 21:53:55 9/10
(711/800)
Hát, Caterina Cecchini karaktere biztos nem fulladt ki. Kellemes, vicces és szép a színésznő. Vmi más oka lehet, h eltüntetik.
kkanai 2020 júl. 09. - 21:23:44 Előzmény napraforgó
(710/800)

Már a 12. évadban sem szerepel. Az okáról nem tudni. Montedorot is kérdezték - aki egy epizód erejéig visszatért a 12.évadban -, de ő is csak a saját esetéről tudott nyilatkozni: nem ő döntött, hanem a producerek. Kiírták a karakterét, mert már kifulladt.
Kellemes meglepetést is hoz a 12. évad, visszatér a korábbi főcímzene.

9/10
Rojita 2020 júl. 09. - 11:40:10 9/10 Előzmény napraforgó
(709/800)
Akkor a szokásos színésztörténet lehet. A színésznő összeveszhetett a produkció valamelyik fejesével, esetleg kiteregette a részleteket a sajtónak. Erre retorzióként kiírták a sorozatból.

Sajnálom, igazi vérbő, olasz feleséget mutatott és még humoros is volt. Hiányozni fog.

A sorozat vígjáték. Nem lesz kellemes újabb törzsszereplő halálát megélni.

9/10
napraforgó 2020 júl. 09. - 11:25:17 9/10
(708/800)
Amennyire látom, a szinésznő nem halt meg, csak a szereplő, Caterina a Don Matteoban valami betegség következtében.
Majd meglátjuk, de előbb még a 12. évad jön.
9/10
Rojita 2020 júl. 09. - 10:48:46 9/10 Előzmény ponca
(707/800)
Meghalt volna Caterina Sylos Labini? 1954-ben született. Nem találom a halálhírét...
Vagy csak nem vállalta tovább a szerepet vmi miatt?
7/10
ponca 2020 júl. 09. - 10:07:38 7/10 Előzmény irredenta84
(706/800)
Sajnos Labini a 13.évadtól már nem lesz. Pedig kellemes karakter volt. Az özvegy főtörzs új jelenség lesz.
kkanai 2020 júl. 08. - 07:44:49
(705/800)

Elkezdődött a 13. évad forgatása, a járvány miatt 3 hónapos csúszással.
Még jobban lesülnek a szereplők a szép nyári időben.

https://www.supereva.it/don-matteo-13-partono-le-riprese-in-tuta-e-mascherine-64305
irredenta84 2020 jún. 27. - 14:22:50
(704/800)
Írtam már, hogy C.S. Labini csak a 2. évadtól szerepel. Ami pedig a lesült és narancsbőrű T.Hillt illeti, én egyáltalán nem csodálkozok rajta. Anyum már a 7. évadnál megjegyezte, hogy milyen barna a bőre. A sorozatot mindig április végén kezdik forgatni, mikor jó idő van. Szerintem egyszerűen lesült a napon.
1/10
Jenõ bácsi 2020 jún. 24. - 18:09:44 1/10
(703/800)
Ma ismét a szereposztás! Az egyik csendőr a másik részben a püspök titkára! Ennyire nincs színész?
9/10
napraforgó 2020 jún. 24. - 16:54:45 9/10 Előzmény Jenõ bácsi
(702/800)
Natalina ma arról mesélt, hogy árva volt, árvaházban nőtt fel, nincs is senkije a világon. Máskor meg a nagynénjétől örökölt ruhájáról, vagy mijéről beszélt., ami nagyon kedves volt neki, de Pippo tönkretette. Aztán egy másik részben feltűnik az öccse egy gyerekkel...
Aztán a tánctudás sem mindig klappol. A főtörzs, meg a százados is hol tudnak táncolni, hol nem, hasonlóképp pippóhoz, aki az egyik részben csetlik-botlik, egy másikban meg rutinosan keringőzik.

Nem mindig következetesek az alkotók, az tény.
1/10
Jenõ bácsi 2020 jún. 24. - 00:26:51 1/10
(701/800)
Nem értem a szereplőválogatást. Ma felfedeztem, hogy a mai részben a mérnök szeretője Milena Miconi, aki másik részben Lauraként polgármesterként jelent meg. Az első részben pedig Cecchini főtörzs felesége volt más, a mellette ülő nő a templomban nem a mostani Catherina.