Téma: Dr. Csont

Tia. 2010 máj. 15. - 18:00:44
(1436/28796)
De jól megfogalmaztat és összefoglaltad!
Pont így gondolom én is, de mire sikerülne így összeszednem a gondolataimat.....!
Úgyhogy köszi!
STKAKTUSZ 2010 máj. 15. - 16:45:46
(1435/28796)
---spoiler---

Brennan már tudja, hogy nem lesz képes sokáig együtt dologzni Booth-al, mert túlságosan szereti és fontos neki, és nem lesz olyan ez a partner-dolog, mint eddig! Én ebben száz százalékig biztos vagyok! Biztos, hogy már nem tagadja önmaga elõtt az érzelmeit és azt sem, hogy többé nem tettethetik, hogy semmi sem történik közöttük. Az utóbbi részekben mindig volt 1-2 kis utalás, hogy Brennan-ben valami nagyon fontos dolog játszódik le, de mi ebbõl nagyon keveset láttunk csak (Booth-nál ezt elég egyértelmûen láttuk, mert õ a nonverbális kommunikációban jó, Bones viszont a szavak embere, és mivel nem beszél érzelmekrõl, annyira nem volt eddig feltûnõ a változás). Mostanra viszont szerintem egyértelmû, mert kimondta! Kimondta, hogy ezt az egészet nem bírja tovább csinálni (Booth is inkább csak nem akarta érteni, hogy nem a gyilkosságokra gondol ezalatt), hogy változásra van szüksége. És szerintem már csak azon filózik, hogy elmeneküljön, ahogy eddig mindig tette, vagy pedig merjen kockáztatni. Ebbe a folyamatba Booth igazából szerintem már nem tud beleszólni, mintha õ ott sem lett volna az utolsó jeleneteknél, Bones teljesen kizárta õt és csak a saját gondolataival volt elfoglalva, látszott, hogy folyamatosan jár az agya (mert persze még mindig a logikus megoldást keresi). És felismerte és kimondta azt is, hogy a józan logikus ítélõképességére van hatással Booth (mert ezt mondta!) és hogy nem tudja már maradéktalanul és tökéletesen elvégezni a munkáját. Aztán amit a legvégén mondott (ami nagyon is reflektált az álmára a rész elejérõl), hogy fél, hogy Booth a munkájuk során megsérül (neadjisten meghal) és ezt neki végig kell néznie, sõt továbbmegyek, az õ hibájából történik mindez, mert elvesztette a racionalitását és józan ítélõképességét az érzelmei miatt és elnézett valamit. Brennan eszméletlenül fontos dolgokat mondott ki ebben a részben, és furcsa módon mintha felcserélõdtek volna a szerepek: õ volt az, aki mostanra lelkileg teljesen összetört ettõl a játéktól (nem is tudom mikor láttuk ennyire kikészülve vagy láttuk-e egyáltalán) és felkészült a kilépésre, és Booth az, aki inkább tettet és hárít, nehogy szembe kelljen néznie a valósággal. A finálé promójában ugyanez, Booth az, aki mondja, hogy nem nagyon bírkózik meg a változással, pedig ez Bones-ra jellemzõ. Huh, hogy mi lesz itt a következõ részben, találgatni sem merek. (Egyébként, csak úgy zárójelben, a rész elsõ felében még nagyon is 'klikkeltek', mmint Booth és Brennan, amilyen természetesen viselkedtek egymással, senki meg nem mondta volna, hogy nincsenek teljesen egymásra hangolódva, mintha együtt lettek volna:))

Amúgy én csak a legutóbbi HH-megjegyzés miatt nem izgulok a folytatás miatt. De pl a taxis jelenetnél itt Brennan józan volt, ez fontos sztem. És nem integetett a végén, ergó ez a dolog még nagyon nincs lezárva. "The definition of insanity is to do the same thing over and over again and expecting a different outcome" - talán ezúttal Bones is megpróbálja megérteni ezt a mondást... Szerintem nem lesz annyira szomorú a köv rész, hiába a promó, szerintem inkább csak sokkoló lesz, tényleg:D am tényleg elég gáz volt az az ölelõs vágás...:S én nem is értem. Mondjuk annyit nem vont le a pillanat élvezeti értékébõl, de akkor is bosszantó:D és TÉNYLEG nem ugyanaz a váll:D

Caroline mekkora volt azzal a girlfriend-beszólással:D mindig feldobja a részt, Max-el az oldalán meg pláne:D Max... nem is õ lenne, ha nem próbálta volna meg:D:D:D és megint verekedtek Booth-al:P:D

El sem tudom hinni hogy már csak egy rész van hátra az évadból... hogy fogok én a vizsgákra koncentrálni?:D A hétvégén újranézem gyorsan az "5 ajánlott rész"-t...:) am mindegyik kedvencem, egyedül talán a nem ugrott be elsõre, hogy melyik (The Soldier On The Grave).
10/10
Tgirl 2010 máj. 15. - 13:07:07 10/10
(1434/28796)
SPOILER:

Megint vannak pici részek az 5x22-bõl:

http://bonesspoilers.blogspot.com/2010/05/5-sneak-peeks.html#comments

A másodikban szerepel egy óra ami 4:47-et mutat :D

Izgi:)
10/10
follia 2010 máj. 15. - 10:08:35 10/10
(1433/28796)
szerintem Brennan már rájött, hogy szereti Booth-t, csak ahogy írtad: felvállalni nem meri, vagyis inkább bevallani még saját magának sem... talán ezért is fél ennyire a további közös munkától, mert amíg nem vallja be, addig mindenkinek kényelmetlen, ha pedig bevallaná... nos, akkor szerintem mindenki boldog lenne, csak ez további kérdéseket vetne fel a partnerségükkel kapcsolatban. (úgy már több forogna kockán... ezért is találták ki a "munkahelyi barátkozási" szabályokat, amiket a legtöbb amerikai filmben/sorozatban emlegetnek...)
10/10
pluhildi 2010 máj. 15. - 01:34:07 10/10
(1432/28796)
pont most fejeztem be a részt teljes egészében

***spoiler (féleség)***

sajnos Booth is érzi már hogy nincs minden rendben, sõt semmi sincs rendben, és inkább mindig belefojtotta a szót Bones-ba mintsem, hogy hallja azt ami neki is nagyon fájna
tudja, hogy minél késõbb hallja meg azt amit legrosszabb álmaiban sem szeretne (pl. hogy Bones elutazik hosszabb idõre vagy hogy véget vet a partnerségüknek) talán mégsem fog megtörténni, mert történik valami jó amitõl meggondolja magát, és persze megpróbálja meggyõzni õt, hogy ne döntsön elhamarkodottan és próbálja meg elvonatkoztatni az ügytõl az érzéseit
ez nagyon nehéz egy olyan határozott és erõs jellemû embernél mint Bones, nem is tudom lehet-e egyáltalán, illetve lehet, de csak akkor ha idõközben rájönne arra, hogy mégsem csak baráti szeretetet érez Booth iránt hanem sokkal sokkal többet és ha ezt már legalább magának fel meri vállalni akkor meggondolhatja magát.
persze szegény Booth errõl mit sem tud õ szerintem úgy gondolja, hogy Bones egy picit sem szereti õt (na jó egy icipiciben biztos bízik) és valóban elválnak útjaik amibe õ bele fog rokkanni

hát ez egy kicsit hosszúra sikerült de így frissen ez kidõlt belõlem
ettõl függetlenül nagyon jó rész volt bár egy két lényeges részt nem értettem 100%-ig, majd felirattal újra....
és az érzésem arról, hogy õ vagy nem õ volt az elkövetõ egy kicsit sem csökkent
10/10
follia 2010 máj. 15. - 00:23:11 10/10
(1431/28796)
JAH, ezt én is akartam írni, hogy elég gáz másnap ugyanazt a ruhát ráadni Brennan-re, mint amiben elõzõ reggel a kávét kortyolgatta... de most, hogy mondod, VALÓBAN, Caroline-on is ugyanaz a póló+blúz... :O fura... mondjuk Max sem volt semmi, amikor elõször megjelent, kb. fentrõl a 3. gombtól kezdve volt begombolva az inge - mit mondjak, elég lezser volt... xD

én megnéztem nemrég a két taxis jelenetet, de annyira nem elemeztem ki. :) az 5x16-ban integetett Brennan, ebben nem... viszont Booth szerintem most tényleg fél, hogy elveszíti. a kedvenc jelenetem az a mostani részbõl, amikor elõször ültek abban a bárban, és nem hagyta, hogy Brennan végigmondja, amit akar, (vagy jobban kifejtse), inkább nem is akarta hallani, hogy mit tervez, pedig szegény csaj már majdnem sírt a feszültségtõl... aranyosak voltak.

óóóó, és ami még tetszett, az Parker&Booth közös fotója, nagyon cuki! :) látszik, hogy photoshop, de azért mégis!

hú, Sírásó-ügyben asszem, kicsit le vagyok maradva, szerintem a 4. évadban még nem jutottam még el odáig - talán az az, amikor B kimenti B-t egy helikopterrel valahonnan? na, majd egyszer ez is meglesz...
10/10
pluhildi 2010 máj. 14. - 23:57:32 10/10
(1430/28796)
jaj azt még nem is írtam le, a legnagyobb érzésem, hogy szerintem nem az igazi sírásó lett elítélve
nem tudom miért érzem ezt, semmi magyarázatot nem tudok adni rá, de valahogy már azóta bennem van, hogy elkapták a 4. évadban
nem vagyok egy ilyen megérzõs típus, tehát valószínûleg nem így van, de ettõl függetlenül el tudnék képzelni egy ilyesmi folytatást a 6. évadban
10/10
zora 2010 máj. 14. - 16:20:42 10/10
(1429/28796)
Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy össze kellene hasonlitanom a két jelenetet, csak még nem jutottam el odäig.

Nem mondjätok, hogy a ruhäja ugyanaz??!! Pedig annak pont hat és fél éve... Ritkän lätom ugyanazt a ruhät rajta.
Ja, szerintem az 5x21-ben ez egy ujabb baki, hogy eltelt egy vagy két nap, de Caroline és Tempe - csak kettöjükre figyeltem fel -, ugyanazt a ruhät viselték.
Lehet, azert keresem a hibäkat, hogy legyen valami, amire hivatkozhatok a 4 honapi elvonäsi kényszer alatt...?
4 honap!!! Leirva egy örökkévalosäg... :-(((
10/10
pluhildi 2010 máj. 14. - 15:27:15 10/10 Előzmény follia
(1428/28796)
én még valamit észrevettem a tegnapi rész végén: a taxi olyan mintha ugyanaz lenne mint a 100. részben. autótípus stimmel, a szám a hátulján stimmel, a rendszám az mondjuk nem egyezik, de nagyon úgy néz ki, hogy erre is odafigyeltek
nem ismerem mondjuk a helyi taxis sajátosságokat, lehet hogy mindegyiknek ugyanaz a szám van a hátulján....
10/10
Tgirl 2010 máj. 14. - 14:08:52 10/10
(1427/28796)
De igen.
10/10
follia 2010 máj. 14. - 13:44:20 10/10
(1426/28796)
hát ez nem tudom, hogy SPOILER-e, :), de az új promoban 0:18-nál Brennnan ruhája nem ugyanolyan, mint a 100. részben, amikor elõadást tartott az egyetemen, és elõször találkoztak Booth-szal?
10/10
follia 2010 máj. 14. - 12:54:26 10/10
(1425/28796)
néhány gondolat még ahhoz, hogy Brennan-nek elege van, mert "tudós, és nem nyomozó":

szerintem ez az érzelemtömeg is sok neki, ami fokozatosan egyre több és több, ahogy erõsödnek a kapcsolatai a "normális" emberekkel. én még csak nem olyan rég vagyok oda ezért a sorozatért, úgyhogy egész friss az elsõ évad, és emlékszem, hogy ott mennyire közömbös volt/próbált lenni olyan dolgokkal szemben, ami más embert megindított, és sokszor volt az az érzésem, mintha bizonyos érzelmi zónák nem alakultak volna ki benne amiatt, mert talán pont õ nem engedte (pl. kötõdni más emberekhez), mert akikhez gyerekkorában kötötte valami, azok elhagyták, és így inkább tudatosan távoltartotta magát minden olyan dologtól, amire nincs egzakt magyarázat (lásd érzések).

most meg már egészen szilárd emberi kapcsolatai vannak, plusz szerelmes is, szerintem egyre inkább nem tud mit kezdeni ezekkel, mert még mindig fél, hogy ha olyan dologba veti bele magát, amit nem biztos, hogy az eszével tud irányítani, akkor amiatt még esetleg szenvedni fog a késõbbiekben. és mivel már kötõdik a többiekhez, fél, hogy õk is sérülhetnek.

még nem láttam a 4. évad második felét, és az ötödikbõl is csak néhány részt néztem meg teljes egészében (be kéne osztanom, hogy nyárra is maradjon valami... :) ), de még sehol senkinek nem mondta, hogy szereti. se az apjának, sem Russ-nak, se senkinek - OK, egyszer félig-meddig poénból Booth-nak, de az meg olyan esetlen egy jelenet volt...
szóval megértem, hogy sok neki az, ami most körülötte van, még azt is megértem, ha esetleg elutazik egy kis idõre, mert úgyis rájön, hogy hiányozni fognak neki a többiek, de fõleg Booth. :)

más:
- SPOILER -
azért ez tényleg hihetetlen, hogy a Sírásó egy nõ... azt bírtam, hogy mennyire meglepõdött, mikor bûnösnek találták - mintha õ maga is elhitte volna saját magának, hogy nem õ tette. :)

Caroline és Booth jelenete nagyon édes volt, mikor C kérdezte hogy "hogy van a barátnõd?", Booth meg egyáltalán nem gondolkodott, hogy kirõl is lehet szó, egybõl rávágta, hogy jól... xD persze aztán helyesbített...

a taxis jelenet szerintem is ütött! :) :(
10/10
pluhildi 2010 máj. 14. - 11:56:32 10/10
(1424/28796)
Zora nem nyakatekert, nekem is hasonló elképzeléseim voltak mikor kitudódott a finálé címe.
Olyan érzésem van, hogy lesznek benne párhuzamok az elõzõ fináléban történtekkel, már a címadásból is ez tûnik ki.
És ezt a tegnapi rész végén már el is kezdték (taxi)....
Szerintem nem véletlen
10/10
zora 2010 máj. 14. - 07:20:23 10/10
(1423/28796)
Van egy nyakatekert magyaräzatom a finälé ciméhez:
4. évad - "Mielött elkezdödött volna - valami/kapcsolat stb -, be is fejezödött - az évad."
5. évad - "Mielött befejezödik - az évad -, elkezdödik - valami/kapcsolat stb."
Erthetö vagyok? Mert igy visszaolvasva szämomra is egy kicsit zavaros...
10/10
pluhildi 2010 máj. 13. - 17:59:29 10/10
(1422/28796)
***spoiler***
legvégén majdnem sírtam. örömömben az ítélettõl és bánatomban a taxis jelenettõl, tartottam attól valahol legbelül, hogy Brennan-nek egyszer majd teher lesz a sok halaláleset, a nyomozások, õ tudós és nem nyomozó
***spoiler vége***

egy kicsit szomorú vagyok (inkább nem kicsit) nagyon nagyon félek attól, hogy az utolsó részben nem örömkönnyeket fogunk ejteni :( remélem azért HH ad nekünk egy jó kis végkifejletet
összességében amit láttam tetszett annak ellenére, hogy útálom a bíróságos filmeket
ezek az elsõ benyomásaim, jövök még
10/10
pluhildi 2010 máj. 13. - 16:39:37 10/10
(1421/28796)
nemsokára eljön az én idõm is és láthatom
a screencap-eket már láttam, nem bírtam ki hogy ne nézzem végig és most már nagyon izgatott vagyok :)
hamarosan referálok
10/10
R.ka 2010 máj. 13. - 16:27:50 10/10
(1420/28796)
Visszatérve a bakikra:
Brennan szájmozgását kijavították, de az ölelés továbbra is két különbözõ vállon történt :)
Ezt leszámítva nagggyon jóóóó rész volt :) és :'(
10/10
zora 2010 máj. 13. - 12:28:15 10/10
(1419/28796)
*** spoiler 5x21 ***

Volt äm Brennan-Booth összenézés, mikor Angela bejelentette, hogy szerelemböl esküdtek!
A végén, mikor Tempe elment a taxiban: mint a 100.-ban... Nagyon félek, hogy ez is direkt volt, mert aztän jött ugye az egy év külön. Pedig tényleg nem akarok idöugräst!
STKAKTUSZ 2010 máj. 13. - 12:06:46 Előzmény zora
(1418/28796)
wow, Cathy és Andy??? ez szép volt:) de ha jól tudom, Rena Sofer nem fog visszatérni már az évadban, mert az NCIS-stábbal forgatta le a finálét és nem akart kétfelé szakadni.

Sztem Booth-nak volt kevesebb kapcsolata, illetve ez függ attól is, hogyan értelmezzük a kapcsolatot... Brennan-nek többé-kevésbé mindig volt szexpartnere, erre nagyon sokszor célozgat. Bár sztem azóta, hogy -SPOILER- az elõzõ évad végefelé belefogott a baba-projektbe, nem volt senkivel (asszem pont az elõzõ vagy az azelõtti részben mondta is, hogy már elég régóta nem volt...)
10/10
Tgirl 2010 máj. 12. - 18:37:48 10/10
(1417/28796)
"aztän most kettöjüknek Cathy és Andy"

ÁÁ tényleg. ÓÓ Érdekes . Jók ezek a részletek :)