Téma: Dr. Csont

10/10
zora 2010 máj. 17. - 09:28:44 10/10
(1457/28807)
Spekuláltam egy kicsit az évadzáróról, úgyhogy aki még csak ezt sem akar olvasni, annak SPOILER!!!

Ugye, volt az infó, hogy az elmúlt részekbõl ki lehet következtetni a körülbelüli tartalmat. 1X10, 1x21, 2x16, 4x10, 5x16-ot adták meg útmutatóul. Tehát:

1x01: Az elsõ rész, amiben Booth azt mondja, hogy legalább annyi gyilkost szeretne elkapni, ahány embert mesterlövészként megölt. Szerintem ezt már teljesítette (sajnos!).
1x21: (Egy katonai temetõben megégett holttest, + „Baráti tûz”)
Tempe Booth-nak: - Te még mindig katona vagy, Booth!
T. egy ezredesnek: - Talán egy nap már rám sem lesz szükség (a nyomozásokhoz).
Hank, a tolókocsis bíró Booth-hoz: - Mindig van választásunk!
Tempe: - A barátság mindent legyõz! (Ez nem tetszik, mert remélem kettejük szerelmét nem!)
Végül Angie Tempének, Booth-ra gondolva: - Állj mellette!

2x16 a legsokatmondóbb (A kínai menyasszony,+Booth terápiája G.G.-nal):
Booth: - Van rajtam bizonyos nyomás, ami a meló miatt alakult ki. És nekem kreatív utakon kell megbirkóznom vele. Veled kell megbirkóznom, Bones! (Ez három éve poén volt, de most ugyebár tudjuk, mit jelent.)
Sully Tempének: - Többrõl szól az élet, mint hullákról és gyilkosságokról. Ha túl sokáig csináljuk ezt, meghibbanunk.
Angie T.-nek: - Itt az ideje, hogy napfényre engedd a másik éned. Még akkor is lesz gyilkosság és csonkítás, mikor visszajössz.
A kínai professzor Tempének: - Ön valaha egy sokkalta nagyobb, idõtlen igazságra tette fel az életét. Most csak egy eszköz azoknak, akiknek kisebb céljaik vannak.
Booth Tempének: - Egy év szabadság! Jó lenne! Az ember éljen szabadon. És ez most elég szûkre szabott. (Ekkor sorolja fel, hogy Tempének milyen kapcsolatai voltak – kezdve a fizikussal, aki még a cipõfûzõjét sem tudta bekötni – ez megjelent az 5x16-ban, mikor Brennan mondja, hogy egy fizikus randira hívta... )
Tempe: - Racionálisan gondolkodva mennem kéne.
Sully: - Amit csinálsz, fontos. De nem elég fontos ahhoz, hogy ez legyen az egész életed.
És ami leginkább tetszett a végérõl:
Booth: - Várd ki a végét, Bones. Egyszer minden megtörténik. Minden, amirõl azt hiszed, soha nem történik meg. Csak állj készen.

4x10 (Repülõn mennek Kínába):
Tempe: - Igazi szenvedélyem a prehisztorikus antropológiai felfedezések.
Booth: - Nem a közös munkánk?!

5x16(100): Hát, errõl csak annyit, hogy Tempe ekkortól szenved igazán.

Racionálisan gondolva [khm :-) ] nem is tudom, mit parázok az egy év miatt. Úgyis szeptember közepétõl látjuk õket... Bár az zavart, hogy a 4x26 és 5x01 között csak találgathatunk, mi történhetett. Mármint érzelmileg.
Akkor sem akarok idõugrást!
Jól van, elég volt belõlem.
10/10
memari 2010 máj. 17. - 00:42:57 10/10 Előzmény STKAKTUSZ
(1456/28807)
STKAKTUSZ, ez ismét egy tökéletes összefoglalás és kifejtés volt.
Még csak most jutottam el odáig, h megnézzem az utolsó részt, angol felirattal néztem, szóval nem 100%ban értettem mindent, de könnyen követhetõ volt.

Spoiler
A rémálom rész nekem nagyon bejött (csak úgy mint az 1x19, a New Orleansban játszódó rész), bár Booth játéka annyira nem gyõzött meg, a ments meg, mert mindjárt megfulladok. De Bones akkor, és a rész folyamán is nagyon meg tudott gyõzni a félelmeirõl, kétségeirõl.

Az epizód folyamán minden volt, amit csak el lehetett képzelni, öröm, bánat, veszélyben a jók/igazság, a gonosz elnyerte büntetését, fenyegetõzés ....
-Repestem az örömtõl, amikor kiderült Hodgeláék dolga, Sweets egybõl Boothra és Bones-re nézett, õk meg mélyen egymás szemébe... Mi lesz itt?
-A taxis jelenet és az a szomorú visszanézés, pedig majdhogynem szívfacsaró volt.
- ezzel még nincs vége, még vmikor visszajön ez a sírásó ügy, csak gyõzzük kivárni, és ne fogjunk padlót tõle.

A sneak peeks-eket megnézve nem feltétlen ilyen évadzárót képzeltem el, de már nem kell sokat várni az igazságra. Bár a hivatalos promó eléggé elszomorított, a szünet/ideiglenes különválás terén, de ne legyen igazam.

A számok jelentõségét tekintve el tudom képzelni ami írtatok, bemásoltatok, de ezt is, h van ettõl sokkal józanabb, logikusabb magyarázat is. A héten kiderül. :D
STKAKTUSZ 2010 máj. 16. - 23:23:56
(1455/28807)
köszi!!! ha egyáltalán nem ezt jelentik a számok, akkor is nagyon érdekes belegondolni, és elég durva egybeesés... az összes közül amit Booth Brennan-nek kívánt, a tánc volt a legédesebb és legõszintébb...:) jaj már csak pár nap!!:D:D:D
10/10
Tgirl 2010 máj. 16. - 23:12:34 10/10
(1454/28807)
Spoiler folyt.
Más is hozzászólt ahhoz az órás-epizódos hasonlathoz, beillesztem ide akit érdekel:)

"Anon @ 5:45 made me start to think...but I have to correct them as well: Episode 43 is actually "The Glowing Bones in the Old Stone House," where Brennan makes Booth dinner (mac and cheese) and episode 47 is "Death in the Saddle," when Booth wins the "argument" with Brennan about sex, that it should be about making love, about two people becoming one, which Brennan says is impossible, but Booth says that's the whole point: we try, we get close, and sometimes a miracle happens, and Brennan agrees with him. If the numbers on the clock actually correspond with certain episodes, then I will be ridiculously happy."

"Also, episode 4, "The Man in the Bear," features Booth and Brennan's first trip together, and they dance together at the local bar. DANCE!!! Booth's wish for Bones to find happiness included a dance...just sayin'.
I'm not giving anything that I am posting right now, since it is all ill-founded conjecture (which Brennan hates!), but speculating is far too amusing for me to stop!"
10/10
pluhildi 2010 máj. 16. - 19:00:10 10/10
(1453/28807)
hûha alig tudtam követni a hozzászólásokat, úgy megszaporodtak a hétvégén :)) tartalmas olvasmány volt :)

nem gondoltam volna, hogy 5 sneak peak-et is adnak nekünk eddig ha jól emlészek általában csak három volt
az utolsóban édes volt Booth ahogy próbálta - inkább magának - megmagyarázni, hogy neki (mindkettõjüknek) van már itt munkája, kötelességei miért is menne el akár õ akár Bones, de utóbbi arcán látható volt, hogy õt azért jobban izgatja az ásatási munka valahol Indonéziában

valóban ott van az az óra 4.47-el, és szerintem UGYANAZ az óra, de vajon miért ide rejtették, és hova bújtatják majd a 05.43-asat? komolyan mint egy kincskeresõ játékban :)

érdekes olvasmány volt az órán / taxin látható számok részekkel való összevetése is, ezek szerint nem csak nekem tûnt fel a taxin látható számok egyezõsége
10/10
Tgirl 2010 máj. 16. - 17:32:57 10/10 Előzmény follia
(1452/28807)
JAG óó pedig azt szerettem...

Én sem értem miért lenne azzal vége a sorozatnak ha összejönnek?? Az egyéniségük ugyanúgy megmarad, az ügyek is stb, azért nem kicsit lenne vicces ha cipelnék magukkal a gyereküket a kihallgatásokra:D :)
Több sorozatban is voltak összeházasodott párok akik utána is épp olyan izgalmas jeleneteket tudtak összehozni mint elõtte...

Igen ez Emily képe, HH mondta. Olyan kis aranyos :) Mikor Booth-nak odaadja az aktáit (a szüleirõl) az egyik részben, Booth megnézi ezt a képet és mosolyog egy picit, az egy jó jelenet :)
STKAKTUSZ 2010 máj. 16. - 00:55:12
(1451/28807)
Jah, télleg kezd átmenni X-aktákba a dolog, már annyi jelet rejtett el nekünk HH:D csak télleg gyõzzük õket megtalálni:P kicsit félek amúgy hogy elkényeztetnek most minket, hiszen egy évig végig ezt vártuk (legalábbis én:)), minden kis apróságra odafigyeltem, mert úgy beharangozták hogy minden okkal történik. Mi lesz, ha megvilágosodunk a következõ részben?:D egészen hiányozni fognak ezek a dolgok:P

kis spoilerek a jövõre:
-Ausiello összesen 3 sorozatnál emelte ki, hogy idõugrás lesz valamilyen formában, egyik sem a Bones!:) persze nem mindig tud/mond el mindent, de talán valóban fellélegezhetünk...
-A baba-kérdést egyértelmûen újra körbe fogják járni a következõ évadban:)
Tia. 2010 máj. 16. - 00:00:10
(1450/28807)
OFF

Köszönöm, hogy ezt így leírtad!: ekkor én már nem követtem az eseményeket. Scully-nak babája született és Mulder "eltûnt" hosszabb idõre? Ez már tiszta homály.
JAG: én mostanában láttam pár részt belõle a Cool-on + régebben (nem tudom, hol ment) olyan részt, ahol egy másik pasihoz készül feleségül menni a nõi fõszereplõ. A végét nagyon elszúrták, ahogy leírtad.. De hogy 10 évadot megélt a sorozat, ez nem semmi!

ON

Remélem, hogy a Bones alkotói tanulnak a fent említett sorozatok hibáiból és megoldják azt, hogy a Bones is megéljen 10 évadot, úgy, hogy végig fenntartják az érdeklõdést. Mert meg lehet oldani, hogy összehozzák Booth-t és Bones-t, mégis megy tovább a sorozat: mert ha összejönnek, akkor sem lesz unalmas a kapcsolatuk, az tuti!!! :-) Visszahozhatnák a gyerekvállalás témáját is, azzal is felráznák jócskán a történéseket! És egyébként is vannak hullámhegyek, - völgyek, tehát attól nem kell tartani, hogy unalmassá válik a sorozat, csak mert együtt van a 2 fõszereplõ!

Én már azt várom, hogy újra szóba jöjjön: Brennan abban a korban van, hogy anya legyen, végre!
10/10
follia 2010 máj. 15. - 23:06:04 10/10
(1449/28807)
ez kicsit - OFF -
Scully és Mulder valahol a sorozat közepe, 2/3-a táján összejöttek, de azok a részek valahogy nagyon homályosak nekem, aztán Mulder eltûnt egy jó hosszú idõre, és akkor lehetett találgatni, hogy Scully gyereke tõle van vagy sem... aztán amikor visszatért, akkor egyértelmû volt, hogy együtt vannak. :) de mondom, ezesetben inkább a karakterek hasonlítanak Brennan-re és Booth-ra, meg az örök vitatéma: én Istenben hiszek, én meg a tudományosban, én racionálisan gondolkodom, én meg emocionálisan... emlékszem Scully-ra, hogy sokáig megdöbbentõ módon nem reagált érzelmileg a történésekre, a sorozat vége felé pedig már szinte minden apróságon sírt. és jó látni, hogy Brennan is "érzõ emberi formát" öltött - egész hamar. :)

a JAG - hát errõl jobb lenne nem is beszélni, mert az egész sorozatot úgy elrontották, hogy azt tanítani lehetne... az alkotó-író, Donald P. Bellisario egyszer azt mondta, hogy a két fõszereplõt igazából már a 3. évadban egyértelmûen össze lehetett volna hozni, de akkor mi értelme lett volna tovább folytatni a sztorit? erre megvárta az utolsó (10.!) évad utolsó részét, és az utolsó 7 (!) percre összehozta a két fõszereplõt... de addigra már szegények érzelmileg totál kiégtek. :( ami körül egy idõ után már az egész sorozat forgott, az az volt, hogy azért nem jönnek össze, mert féltik a barátságukat (meg a munkakapcsolatukat), és mi van, ha mégsem illenek össze, ezért inkább meg sem próbálják. csak ne lett volna egyértelmû, hogy halálosan szerelmesek egymásba... iszonyú idegesítõ volt, hogy nem történik semmi, miközben a karakterek egyre idõsödnek, családra vágynak, stb...
10/10
follia 2010 máj. 15. - 22:46:38 10/10
(1448/28807)
én meg kb. pont fordítva: 2-3 részt láttam magyarul, és utána már csak angolul néztem.
régen maximálisan szinkronpárti voltam, de aztán rájöttem, hogy mégiscsak jobb eredetiben. most elkezdhetném szidni a magyar szinkront, de nem fogom. a CSI:Miami esetében elegem lett Zsigmond Tamarából, aztán azóta csak a Született feleségeket és a Gilmore Girls nézem szinkronosan, mert azokat a hangokat imádom.

szerintem érdemes újranézni a Bones-t angolul. :)
Tia. 2010 máj. 15. - 22:44:44
(1447/28807)
De ezekben a sorozatokban, ha jól tudom ( nem bírtam végig követni ) nem jöttek végül össze a fõszereplõk, legalábbis nem hosszabb idõre. Vagy?
Tia. 2010 máj. 15. - 22:36:00
(1446/28807)
Ez a kép volt a sorozatban a kis Tempe-rõl.
Tényleg Emily kiskori fotója? :)
10/10
follia 2010 máj. 15. - 22:32:20 10/10
(1445/28807)
egyébként a két taxi száma tényleg ugyanaz, 5260, viszont a rendszámuk különbözõ - na erre mondom én azt, hogy: "the X in the file"... xD

a mostani rész végén ez nagyon ütött!!: http://www.youtube.com/watch?v=Ute0FpOCREc
10/10
Tgirl 2010 máj. 15. - 22:17:29 10/10
(1444/28807)
Az elsõ 2,5 évadot nem is láttam angolul (csak az elsõ részt meg az Andy babásat), vajon lemaradok valamirõl?:D Azt hiszem nyáron pótolom:D

DB az egyik interjúban azt mondta, szeretné ha lenne majd olyan rész késõbb amiben egy száguldó vonat tetején kell harcolni. :)

Nekem azért (a sírásós részeken kívül) hiányoztak most a lövöldözõs- mozgalmas történetek...
10/10
follia 2010 máj. 15. - 22:03:05 10/10
(1443/28807)
hm, érdekes feltételezések. azon túl, hogy egyáltalán próbálom megérteni Brennan szupertudományos mondatait, még észre kéne vennem az alternatív utalásokat is? szeretem, ha valami elgondolkodtat, na de ennyire? :)
10/10
Tgirl 2010 máj. 15. - 21:51:24 10/10
(1442/28807)
Emily... :) Igen.

Talán ugyanaz lesz a vége ennek a résznek, mint ahogy a The End in the Beginning kezdõdött mert úgy még lenne is értelme a két címnek:D
STKAKTUSZ 2010 máj. 15. - 20:58:38
(1441/28807)
Aha, Emily hihetetlen jó színésznõ, igazából másban nem nagyon láttam még, de ezt a karaktert egyszerûen eszméletlenül jól hozza, minden dimenziójában hiteles és természetes tud lenni... a legjobb pillanata am sztem a sorozatban a 100. részben volt, amikor és ahogy elkezdett sírni, hát sztem nincs aki nem könnyezte meg... de sztem az összes színész kivételesen jó színész ebben a sorozatban. Hát ahogy TJ játssza a hõsszerelmest, ah...:D
10/10
Tgirl 2010 máj. 15. - 20:50:30 10/10
(1440/28807)
Igen.

SPOILER:

Olvasgatok fórumokat és az egyiken találtam ezt a hozzászólást, ami igazán érdekes:)

A lényege hogy: lehet hogy az órákon az idõ, meg a taxin a szám epizódokat jelent?

"I remember Forensic Mama saying how the dream sequence from last year was all done on purpose, the clock changing for example, and this set me thinking... always a dangerous past time. The first clock read 4:47 - the second time was in army time 05:43. Episode 4 in bones was man in bear; where both Booth and Brennan were dating or sleeping with other people, this has happened this season, episode 43, Stargazer in the puddle, Angela and Hodgins get married, also happened, Episode 47 - the possible severing of a partnership, but relationship remains coffee and lastly episode 5, boy in the bush, the family gets to stay together, even though booth and brennan walk away in different directions. Booth wants to stay for Parker because he doesn't want to walk out on him like his dad did on him - Brennan tells him Hanks secret,he is angry at her for with-holding the info - shoot the messenger? Also the cab number that Brennan drove away in is the same cab from 100th ep 5260, Ep 52 Santa in Slush - a big pash, Ep 60, second part of Yanks in London - coming home after solving case overseas "
10/10
follia 2010 máj. 15. - 20:39:35 10/10
(1439/28807)
ó, még annyi, hogy:
folyamatosan másik két sorozat jut eszembe mostanában a Bones kapcsán, az egyik a JAG, a másik az X-akták. egyik a fõszereplõk közti kapcsolat kérdésének, másik a karakterhasonlóság kapcsán. folyamatosan hasonlítgatok, és csak remélem, hogy jelen esetben minden jobban fog elsülni.
10/10
follia 2010 máj. 15. - 20:32:57 10/10 Előzmény STKAKTUSZ
(1438/28807)
tényleg jól összefoglaltad!
szerintem Sweets hozzánk képest macskafül pszichológiából (vagy pszichiátriából?). :)

megnéztem felirattal - azért volt még mit megérteni... :)
- SPOILER -
mennyire igaz, hogy most Booth viselkedik úgy, mint általában Brennan - próbálja nem észrevenni azt, ami ott van az orra elõtt... ebben a részben is legalább 3x elmondta, hogy "és még mindig partnerek vagyunk" - de ez kit érdekel? persze, örülünk, de most máson van a hangsúly...

remélem, azért az utolsó részben láthatjuk majd õket egy csöppet vidámabbnak is. btw, Emily totál hitelesen játszotta a fáradt és kimerült Bones-t!
Tia. 2010 máj. 15. - 18:08:29
(1437/28807)
Ezek nagyon jók, fõleg az utolsó tetszik, köszi érte!
Tia. 2010 máj. 15. - 18:00:44
(1436/28807)
De jól megfogalmaztat és összefoglaltad!
Pont így gondolom én is, de mire sikerülne így összeszednem a gondolataimat.....!
Úgyhogy köszi!
STKAKTUSZ 2010 máj. 15. - 16:45:46
(1435/28807)
---spoiler---

Brennan már tudja, hogy nem lesz képes sokáig együtt dologzni Booth-al, mert túlságosan szereti és fontos neki, és nem lesz olyan ez a partner-dolog, mint eddig! Én ebben száz százalékig biztos vagyok! Biztos, hogy már nem tagadja önmaga elõtt az érzelmeit és azt sem, hogy többé nem tettethetik, hogy semmi sem történik közöttük. Az utóbbi részekben mindig volt 1-2 kis utalás, hogy Brennan-ben valami nagyon fontos dolog játszódik le, de mi ebbõl nagyon keveset láttunk csak (Booth-nál ezt elég egyértelmûen láttuk, mert õ a nonverbális kommunikációban jó, Bones viszont a szavak embere, és mivel nem beszél érzelmekrõl, annyira nem volt eddig feltûnõ a változás). Mostanra viszont szerintem egyértelmû, mert kimondta! Kimondta, hogy ezt az egészet nem bírja tovább csinálni (Booth is inkább csak nem akarta érteni, hogy nem a gyilkosságokra gondol ezalatt), hogy változásra van szüksége. És szerintem már csak azon filózik, hogy elmeneküljön, ahogy eddig mindig tette, vagy pedig merjen kockáztatni. Ebbe a folyamatba Booth igazából szerintem már nem tud beleszólni, mintha õ ott sem lett volna az utolsó jeleneteknél, Bones teljesen kizárta õt és csak a saját gondolataival volt elfoglalva, látszott, hogy folyamatosan jár az agya (mert persze még mindig a logikus megoldást keresi). És felismerte és kimondta azt is, hogy a józan logikus ítélõképességére van hatással Booth (mert ezt mondta!) és hogy nem tudja már maradéktalanul és tökéletesen elvégezni a munkáját. Aztán amit a legvégén mondott (ami nagyon is reflektált az álmára a rész elejérõl), hogy fél, hogy Booth a munkájuk során megsérül (neadjisten meghal) és ezt neki végig kell néznie, sõt továbbmegyek, az õ hibájából történik mindez, mert elvesztette a racionalitását és józan ítélõképességét az érzelmei miatt és elnézett valamit. Brennan eszméletlenül fontos dolgokat mondott ki ebben a részben, és furcsa módon mintha felcserélõdtek volna a szerepek: õ volt az, aki mostanra lelkileg teljesen összetört ettõl a játéktól (nem is tudom mikor láttuk ennyire kikészülve vagy láttuk-e egyáltalán) és felkészült a kilépésre, és Booth az, aki inkább tettet és hárít, nehogy szembe kelljen néznie a valósággal. A finálé promójában ugyanez, Booth az, aki mondja, hogy nem nagyon bírkózik meg a változással, pedig ez Bones-ra jellemzõ. Huh, hogy mi lesz itt a következõ részben, találgatni sem merek. (Egyébként, csak úgy zárójelben, a rész elsõ felében még nagyon is 'klikkeltek', mmint Booth és Brennan, amilyen természetesen viselkedtek egymással, senki meg nem mondta volna, hogy nincsenek teljesen egymásra hangolódva, mintha együtt lettek volna:))

Amúgy én csak a legutóbbi HH-megjegyzés miatt nem izgulok a folytatás miatt. De pl a taxis jelenetnél itt Brennan józan volt, ez fontos sztem. És nem integetett a végén, ergó ez a dolog még nagyon nincs lezárva. "The definition of insanity is to do the same thing over and over again and expecting a different outcome" - talán ezúttal Bones is megpróbálja megérteni ezt a mondást... Szerintem nem lesz annyira szomorú a köv rész, hiába a promó, szerintem inkább csak sokkoló lesz, tényleg:D am tényleg elég gáz volt az az ölelõs vágás...:S én nem is értem. Mondjuk annyit nem vont le a pillanat élvezeti értékébõl, de akkor is bosszantó:D és TÉNYLEG nem ugyanaz a váll:D

Caroline mekkora volt azzal a girlfriend-beszólással:D mindig feldobja a részt, Max-el az oldalán meg pláne:D Max... nem is õ lenne, ha nem próbálta volna meg:D:D:D és megint verekedtek Booth-al:P:D

El sem tudom hinni hogy már csak egy rész van hátra az évadból... hogy fogok én a vizsgákra koncentrálni?:D A hétvégén újranézem gyorsan az "5 ajánlott rész"-t...:) am mindegyik kedvencem, egyedül talán a nem ugrott be elsõre, hogy melyik (The Soldier On The Grave).
10/10
Tgirl 2010 máj. 15. - 13:07:07 10/10
(1434/28807)
SPOILER:

Megint vannak pici részek az 5x22-bõl:

http://bonesspoilers.blogspot.com/2010/05/5-sneak-peeks.html#comments

A másodikban szerepel egy óra ami 4:47-et mutat :D

Izgi:)
10/10
follia 2010 máj. 15. - 10:08:35 10/10
(1433/28807)
szerintem Brennan már rájött, hogy szereti Booth-t, csak ahogy írtad: felvállalni nem meri, vagyis inkább bevallani még saját magának sem... talán ezért is fél ennyire a további közös munkától, mert amíg nem vallja be, addig mindenkinek kényelmetlen, ha pedig bevallaná... nos, akkor szerintem mindenki boldog lenne, csak ez további kérdéseket vetne fel a partnerségükkel kapcsolatban. (úgy már több forogna kockán... ezért is találták ki a "munkahelyi barátkozási" szabályokat, amiket a legtöbb amerikai filmben/sorozatban emlegetnek...)
10/10
pluhildi 2010 máj. 15. - 01:34:07 10/10
(1432/28807)
pont most fejeztem be a részt teljes egészében

***spoiler (féleség)***

sajnos Booth is érzi már hogy nincs minden rendben, sõt semmi sincs rendben, és inkább mindig belefojtotta a szót Bones-ba mintsem, hogy hallja azt ami neki is nagyon fájna
tudja, hogy minél késõbb hallja meg azt amit legrosszabb álmaiban sem szeretne (pl. hogy Bones elutazik hosszabb idõre vagy hogy véget vet a partnerségüknek) talán mégsem fog megtörténni, mert történik valami jó amitõl meggondolja magát, és persze megpróbálja meggyõzni õt, hogy ne döntsön elhamarkodottan és próbálja meg elvonatkoztatni az ügytõl az érzéseit
ez nagyon nehéz egy olyan határozott és erõs jellemû embernél mint Bones, nem is tudom lehet-e egyáltalán, illetve lehet, de csak akkor ha idõközben rájönne arra, hogy mégsem csak baráti szeretetet érez Booth iránt hanem sokkal sokkal többet és ha ezt már legalább magának fel meri vállalni akkor meggondolhatja magát.
persze szegény Booth errõl mit sem tud õ szerintem úgy gondolja, hogy Bones egy picit sem szereti õt (na jó egy icipiciben biztos bízik) és valóban elválnak útjaik amibe õ bele fog rokkanni

hát ez egy kicsit hosszúra sikerült de így frissen ez kidõlt belõlem
ettõl függetlenül nagyon jó rész volt bár egy két lényeges részt nem értettem 100%-ig, majd felirattal újra....
és az érzésem arról, hogy õ vagy nem õ volt az elkövetõ egy kicsit sem csökkent
10/10
follia 2010 máj. 15. - 00:23:11 10/10
(1431/28807)
JAH, ezt én is akartam írni, hogy elég gáz másnap ugyanazt a ruhát ráadni Brennan-re, mint amiben elõzõ reggel a kávét kortyolgatta... de most, hogy mondod, VALÓBAN, Caroline-on is ugyanaz a póló+blúz... :O fura... mondjuk Max sem volt semmi, amikor elõször megjelent, kb. fentrõl a 3. gombtól kezdve volt begombolva az inge - mit mondjak, elég lezser volt... xD

én megnéztem nemrég a két taxis jelenetet, de annyira nem elemeztem ki. :) az 5x16-ban integetett Brennan, ebben nem... viszont Booth szerintem most tényleg fél, hogy elveszíti. a kedvenc jelenetem az a mostani részbõl, amikor elõször ültek abban a bárban, és nem hagyta, hogy Brennan végigmondja, amit akar, (vagy jobban kifejtse), inkább nem is akarta hallani, hogy mit tervez, pedig szegény csaj már majdnem sírt a feszültségtõl... aranyosak voltak.

óóóó, és ami még tetszett, az Parker&Booth közös fotója, nagyon cuki! :) látszik, hogy photoshop, de azért mégis!

hú, Sírásó-ügyben asszem, kicsit le vagyok maradva, szerintem a 4. évadban még nem jutottam még el odáig - talán az az, amikor B kimenti B-t egy helikopterrel valahonnan? na, majd egyszer ez is meglesz...
10/10
pluhildi 2010 máj. 14. - 23:57:32 10/10
(1430/28807)
jaj azt még nem is írtam le, a legnagyobb érzésem, hogy szerintem nem az igazi sírásó lett elítélve
nem tudom miért érzem ezt, semmi magyarázatot nem tudok adni rá, de valahogy már azóta bennem van, hogy elkapták a 4. évadban
nem vagyok egy ilyen megérzõs típus, tehát valószínûleg nem így van, de ettõl függetlenül el tudnék képzelni egy ilyesmi folytatást a 6. évadban
10/10
zora 2010 máj. 14. - 16:20:42 10/10
(1429/28807)
Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy össze kellene hasonlitanom a két jelenetet, csak még nem jutottam el odäig.

Nem mondjätok, hogy a ruhäja ugyanaz??!! Pedig annak pont hat és fél éve... Ritkän lätom ugyanazt a ruhät rajta.
Ja, szerintem az 5x21-ben ez egy ujabb baki, hogy eltelt egy vagy két nap, de Caroline és Tempe - csak kettöjükre figyeltem fel -, ugyanazt a ruhät viselték.
Lehet, azert keresem a hibäkat, hogy legyen valami, amire hivatkozhatok a 4 honapi elvonäsi kényszer alatt...?
4 honap!!! Leirva egy örökkévalosäg... :-(((
10/10
pluhildi 2010 máj. 14. - 15:27:15 10/10 Előzmény follia
(1428/28807)
én még valamit észrevettem a tegnapi rész végén: a taxi olyan mintha ugyanaz lenne mint a 100. részben. autótípus stimmel, a szám a hátulján stimmel, a rendszám az mondjuk nem egyezik, de nagyon úgy néz ki, hogy erre is odafigyeltek
nem ismerem mondjuk a helyi taxis sajátosságokat, lehet hogy mindegyiknek ugyanaz a szám van a hátulján....
10/10
Tgirl 2010 máj. 14. - 14:08:52 10/10
(1427/28807)
De igen.
10/10
follia 2010 máj. 14. - 13:44:20 10/10
(1426/28807)
hát ez nem tudom, hogy SPOILER-e, :), de az új promoban 0:18-nál Brennnan ruhája nem ugyanolyan, mint a 100. részben, amikor elõadást tartott az egyetemen, és elõször találkoztak Booth-szal?
10/10
follia 2010 máj. 14. - 12:54:26 10/10
(1425/28807)
néhány gondolat még ahhoz, hogy Brennan-nek elege van, mert "tudós, és nem nyomozó":

szerintem ez az érzelemtömeg is sok neki, ami fokozatosan egyre több és több, ahogy erõsödnek a kapcsolatai a "normális" emberekkel. én még csak nem olyan rég vagyok oda ezért a sorozatért, úgyhogy egész friss az elsõ évad, és emlékszem, hogy ott mennyire közömbös volt/próbált lenni olyan dolgokkal szemben, ami más embert megindított, és sokszor volt az az érzésem, mintha bizonyos érzelmi zónák nem alakultak volna ki benne amiatt, mert talán pont õ nem engedte (pl. kötõdni más emberekhez), mert akikhez gyerekkorában kötötte valami, azok elhagyták, és így inkább tudatosan távoltartotta magát minden olyan dologtól, amire nincs egzakt magyarázat (lásd érzések).

most meg már egészen szilárd emberi kapcsolatai vannak, plusz szerelmes is, szerintem egyre inkább nem tud mit kezdeni ezekkel, mert még mindig fél, hogy ha olyan dologba veti bele magát, amit nem biztos, hogy az eszével tud irányítani, akkor amiatt még esetleg szenvedni fog a késõbbiekben. és mivel már kötõdik a többiekhez, fél, hogy õk is sérülhetnek.

még nem láttam a 4. évad második felét, és az ötödikbõl is csak néhány részt néztem meg teljes egészében (be kéne osztanom, hogy nyárra is maradjon valami... :) ), de még sehol senkinek nem mondta, hogy szereti. se az apjának, sem Russ-nak, se senkinek - OK, egyszer félig-meddig poénból Booth-nak, de az meg olyan esetlen egy jelenet volt...
szóval megértem, hogy sok neki az, ami most körülötte van, még azt is megértem, ha esetleg elutazik egy kis idõre, mert úgyis rájön, hogy hiányozni fognak neki a többiek, de fõleg Booth. :)

más:
- SPOILER -
azért ez tényleg hihetetlen, hogy a Sírásó egy nõ... azt bírtam, hogy mennyire meglepõdött, mikor bûnösnek találták - mintha õ maga is elhitte volna saját magának, hogy nem õ tette. :)

Caroline és Booth jelenete nagyon édes volt, mikor C kérdezte hogy "hogy van a barátnõd?", Booth meg egyáltalán nem gondolkodott, hogy kirõl is lehet szó, egybõl rávágta, hogy jól... xD persze aztán helyesbített...

a taxis jelenet szerintem is ütött! :) :(
10/10
pluhildi 2010 máj. 14. - 11:56:32 10/10
(1424/28807)
Zora nem nyakatekert, nekem is hasonló elképzeléseim voltak mikor kitudódott a finálé címe.
Olyan érzésem van, hogy lesznek benne párhuzamok az elõzõ fináléban történtekkel, már a címadásból is ez tûnik ki.
És ezt a tegnapi rész végén már el is kezdték (taxi)....
Szerintem nem véletlen
10/10
zora 2010 máj. 14. - 07:20:23 10/10
(1423/28807)
Van egy nyakatekert magyaräzatom a finälé ciméhez:
4. évad - "Mielött elkezdödött volna - valami/kapcsolat stb -, be is fejezödött - az évad."
5. évad - "Mielött befejezödik - az évad -, elkezdödik - valami/kapcsolat stb."
Erthetö vagyok? Mert igy visszaolvasva szämomra is egy kicsit zavaros...
10/10
pluhildi 2010 máj. 13. - 17:59:29 10/10
(1422/28807)
***spoiler***
legvégén majdnem sírtam. örömömben az ítélettõl és bánatomban a taxis jelenettõl, tartottam attól valahol legbelül, hogy Brennan-nek egyszer majd teher lesz a sok halaláleset, a nyomozások, õ tudós és nem nyomozó
***spoiler vége***

egy kicsit szomorú vagyok (inkább nem kicsit) nagyon nagyon félek attól, hogy az utolsó részben nem örömkönnyeket fogunk ejteni :( remélem azért HH ad nekünk egy jó kis végkifejletet
összességében amit láttam tetszett annak ellenére, hogy útálom a bíróságos filmeket
ezek az elsõ benyomásaim, jövök még
10/10
pluhildi 2010 máj. 13. - 16:39:37 10/10
(1421/28807)
nemsokára eljön az én idõm is és láthatom
a screencap-eket már láttam, nem bírtam ki hogy ne nézzem végig és most már nagyon izgatott vagyok :)
hamarosan referálok
10/10
R.ka 2010 máj. 13. - 16:27:50 10/10
(1420/28807)
Visszatérve a bakikra:
Brennan szájmozgását kijavították, de az ölelés továbbra is két különbözõ vállon történt :)
Ezt leszámítva nagggyon jóóóó rész volt :) és :'(
10/10
zora 2010 máj. 13. - 12:28:15 10/10
(1419/28807)
*** spoiler 5x21 ***

Volt äm Brennan-Booth összenézés, mikor Angela bejelentette, hogy szerelemböl esküdtek!
A végén, mikor Tempe elment a taxiban: mint a 100.-ban... Nagyon félek, hogy ez is direkt volt, mert aztän jött ugye az egy év külön. Pedig tényleg nem akarok idöugräst!
STKAKTUSZ 2010 máj. 13. - 12:06:46 Előzmény zora
(1418/28807)
wow, Cathy és Andy??? ez szép volt:) de ha jól tudom, Rena Sofer nem fog visszatérni már az évadban, mert az NCIS-stábbal forgatta le a finálét és nem akart kétfelé szakadni.

Sztem Booth-nak volt kevesebb kapcsolata, illetve ez függ attól is, hogyan értelmezzük a kapcsolatot... Brennan-nek többé-kevésbé mindig volt szexpartnere, erre nagyon sokszor célozgat. Bár sztem azóta, hogy -SPOILER- az elõzõ évad végefelé belefogott a baba-projektbe, nem volt senkivel (asszem pont az elõzõ vagy az azelõtti részben mondta is, hogy már elég régóta nem volt...)
10/10
Tgirl 2010 máj. 12. - 18:37:48 10/10
(1417/28807)
"aztän most kettöjüknek Cathy és Andy"

ÁÁ tényleg. ÓÓ Érdekes . Jók ezek a részletek :)
10/10
zora 2010 máj. 12. - 18:31:07 10/10
(1416/28807)
Hät, Boothnak volt Tessa, aztän Rebecca, aztän Cam, Angliäban pedig a "babäk", amit Tempe Bobby-nak értelmezett. Tempének Peter az 1x01 elött, aztän 1x15-22-ig biztosan David, aztän a 2x12-töl Sully (még a boszis részben a tüzolto bäty), harmadikban senkire nem emlékszem, negyedikben a "dupläzäs" (mélytengeri furo, meg a Cold Playes),- szerintem néhäny honapig tarthatott, aztän most kettöjüknek Cathy és Andy (még él bennem a remény, hogy a nevük nem véletlenül az, ami). Igy hirtelenjében ez jutott eszembe.
10/10
pluhildi 2010 máj. 12. - 17:36:40 10/10
(1415/28807)
hû egyrészt elírtam az epidód sorszámát, másrészt valóban nem az a rész volt, nem jól emlékeztem, ezer bocs mindenkitõl akit félrevezettem :)
az bizonyos, hogy talán 2 vagy 3 részt illetve annak bizonyos részeit szentelték Booth hátfájásának,
ami nekem ebbõl a periódusból megmaradt és nagyon tetszett az amikor Bones otthon próbálta meg rendberakni Booth hátát pont amikor Perotta is jött "látogatóba"
így visszanézve tényleg elég kevés kapcsolatot "hoztak" össze Booth-nak az évek alatt, talán a harmadik évadtól egyet sem!? egyszer isten bizony megnézem melyikõjük kapott több ilyen lehetõséget, szegény Bones-nak mindegyik balul sült el
10/10
Tgirl 2010 máj. 12. - 15:08:57 10/10 Előzmény pluhildi
(1414/28807)
Megnéztem a hátfájós részt, de nem a 4. évad 12. rész az hanem a Princess and the Pear( azt hiszem ez a címe, a 14. v 15 rész)

Nézegetnivaló:
http://suwya.tumblr.com/
http://ysaribeiro.tumblr.com/

A régebbi bejegyzéseknél van több Bones-os is.
STKAKTUSZ 2010 máj. 12. - 13:07:18
(1413/28807)
Persze, hogy nem bírtam ki:D de jó, hogy részekre volt osztva a cikk, nem is olvastam végig hogy legyenek meglepetések, csak azt ami már nagyon izgatott:) és megnyugodtam:) am szerintem ez az elsõ alkalom a sorozat történetében, hogy HH nem célozgatott, hanem konkrétan és félreérthetetlenül válaszolt egy kérdésre:D:D:D (biztos megijedt az elõzõ finálé utáni rajongói reakcióktól és most inkább jó elõre tisztázta hogy mi van/lesz:P)
10/10
Tgirl 2010 máj. 12. - 10:27:01 10/10
(1412/28807)
Nagyon spoiler, aki még érdeklõdik:)

HH és Emily mondanak pár szót (2 oldal)

http://screenrant.com/hart-hanson-emily-deschanel-talk-bones-finale-aco-59293/
10/10
pluhildi 2010 máj. 11. - 10:13:52 10/10
(1411/28807)
a drop my charges volt a kérdéses, nagyon köszönöm a többit is, sajnos csak részleteiben értettem hiába van még mit csiszolnom az angol tudásomon
STKAKTUSZ 2010 máj. 10. - 23:14:41
(1410/28807)
wow, mi van itt már most, másfél héttel a finálé elõtt, mi lesz majd utána?:D kb percenként jöhetek fel mert annyit írtok, tökjó:D

A kérdéses jelenetet ugyan még mindig nem néztem meg (szeretném ha ütne majd csütörtökön:)), de ezek a kis "sneak peek"-ek amik néha felkerülnek a netre nem véglegesek, zene szinte sosincs alattuk és a háttérzajok is bénák, szal ezeken még végeznek/tek utómunkákat, ne izguljatok:) bár vannak következetlenségek amik így is benne maradnak, pl ahogy zora is mondta az 5x01-ben amikor Brennant megkéselik, aztán kb könyékig feltûrt cucc van rajta és egy karcolás sem látszik, hát az elég gáz volt:D de persze az ilyeneket az ember azonnal megbocsátja:) a legutóbbi részben (5x20) volt több olyan kameraállás ami sztem nagyon megzavarhatta a nézõt (engem legalábbis), -SPOILER- Hodgins és Angela celláját nem nagyon tudták jó helyrõl felvenni, valahogy mindegyik jelenetben gondot okozott hogy akkor most ki hol áll, sokszor mintha nem is egymásnak beszéltek volna és csak az értelmezõ totálban billentek helyre az irányok. De azért a leglényegesebb jelenetben sikerült megbírkózniuk a feladattal:)) jaj nagyon várom már a köv részt, már csak két nap:D:D:D (illetve három, mert persze csüt zéházom szal sajna félre kell tennem és csak este tom megnézni, remlem kibírom addig:P)
10/10
follia 2010 máj. 10. - 21:33:17 10/10
(1409/28807)
nem tudom, nekem még mindig logikus az ölelés "szöge", mert olyan, mintha Brennan jobb és Booth bal vállánál lenne egy-egy kamera, és akkor "kijön" a képlet. :)

gondolom az utószinkron miatt esett be oda az a fölösleges "thanks, Booth", de akkor meg nem értem, hogy nem tûnt fel senkinek. mondjuk nem ismerem pontosan az utószinkron folyamatát, de nincs ott maga a színész is? nah, a lényeg, hogy valakinek tényleg kiszúrhatta volna a szemét egy ilyen szarvashiba!!!!
egyébként ezekre valahogy az én is ki vagyok hegyezve, fõleg az öleléseknél a kézcserék... azoktól megõrülök! :)

melyik mondat nincs meg?

"I told Caroline to drop my charges too. I'm not going to let you do this alone. We're just gonna see the judge tomorrow morning at 10, and then we can dive in on all this."
10/10
Tgirl 2010 máj. 10. - 21:17:10 10/10
(1408/28807)
Igen azt mondja hogy sikerült elintéznie hogy tanúskodjon.