6/10
szürkekabát 2019 márc. 13. - 07:46:12 6/10
(950/18030)
Hú, hát mintha verseny lett volna, hogy minél több értelmetlenséget sikerüljön egy részbe belesűríteni:
1) Misit nem húzhatják le a szavazólapról, csak mert nyomozás folyik ellene, Lujzika is megmondta, van olyan, hogy "ártalmatlanság védelme" :). Ha jogerősen elítélték volna a két rész között, akkor húzták volna le.
2) Mónika Tibi útlevelével kapcsolatos zsarolása az értelmetlenség csimborasszója, mert "mi van, ha rájön a falu, hogy trehány". Na, ez akkora baromság, hogy erre még Tibi is rájött.
3) Lépjen vissza Tibi a szavazás megkezdése után - hát ilyen szintén nincs.
4) Suvick szavaz, mikor nem is a faluban lakik.
5) Mónika azzal bíztatja Suvickot, hogy majd visszalép utólag a javára (!!) és a szavazatait majd akkor Suvickhoz számolják. Ilyen duplán nincs.
6) Suvick zsarolási kísérleti Tibin - hát betörés volt, rendőrök voltak, lejelentette, hogy eltűnt az útlevele: onnantól nagyon nem kell aggódnia, hogy ki, mit próbál trükközni az okmánnyal.

Valóban, nem csak Szlávennek, hanem Tominak is másabb volt a haja a vélhetően utólag bepótolt, szikrázóan napsütéses-tavaszias részben. Legalább ezzel a korábbi rontásukat javították, még ha nem is túl kreatív módon.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 05:33:38 4/10 Előzmény Rojita
(949/18030)
Leírtam, amikor Tamás kirohant, belebokszolt falba és Jolika virágcserepét is leverte kétségbeesésében. Akkor sérült meg a keze, jól megütötte. A múltkor meg szegény törpét rúgták rommá.
Amúgy én azt nem vettem észre, hogy rövidebb, vagy hosszabb a haja. Nekem mindig ugyanolyan loboncos.
És lehet, hogy valóban néha bevágnak egy később forgatott jelenetet,hogy élethűbb legyen az egész.
Ez a karkötős dolog is ilyen lehetett.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 05:28:08 4/10
(948/18030)
51. rész
Ökörapáti népe sorba áll a kocsma, mint szavazóhelyiség előtt. Az emberek a jelöltekről beszélgetnek, Misi falopási ügyéről, ami miatt nem indulhat, Tibiről, a "Suvickról", meg a Maunikáról. Még kis vita is kerekedik, aminek Anikó vet véget, azzal, hogy ha csend lesz, akkor a szavazás után kapnak egy ingyen sört. Erre mindenki rögtön elhallgat.
A szavazóbizottság a két Varga lányból, Anikó, Stefi, Margit néniből, és egyedüli férfiként Sándorból áll. Misi is szavaz, Zsóka fényképet készít róla. Joli néni is szavaz, Margit faggatná, hogy kire, kis vita, Sándor figyelmeztet, ez tilos, na és Joli nem beszél.
Vali Tibit biztatja, készülődjön, menjenek szavazni. Sőt, az egész család vonuljon ki együtt. Föl is kelt mindenkit, együtt kell menjenek.
Mónika a reggelinél örömködik, hogy Józsi rengeteg ajánlást szerzett neki a kárászi üzemben. Szeretné, hogy Józsi legyen az alpolgármestere. És kitalálja a zsarolást az útlevéllel. El is megy Tibihez és bepróbálkozik, de Tibi visszautasítja, mostanában nem tervez utazást, nem is kell neki az útlevél.
Zsóka sajnálkozik, hogy Misivel hogy kiszúrtak a feljelentéssel, emiatt nem indulhatott a pm választáson. Közben a fiáért Daniért is aggódik, tegnap nem jelentkezett! (Úristen, anyunál naponta be kell jelentkezni???) Misi elárulja,hogy a fiuk visszament Németországba dolgozni, és majd .... fölhívja őket .
Subicz is elmegy szavazni, bohóckodik a választókkal. Maunika is jön, Suvick udvarolgat neki. Megjelenik a testületileg kivonult Szappanos klán is, Tibi és Maunika összeugranak. Tibi megvádolja a húgát, hogy ő bérelt fel egy bűnbandát, hogy törjenek be a pesti lakásába, és ellopta az útlevelét. Ezzel Mónikának jó nagy kárt okozott, mert az ottlévők biztos nem szavaznak rá. Subicz tovább nyomul a nőre, aki később egy kávé mellett beavatja a zugügyvédet a vitájukba. Subicz kegyetlen bosszút javasol.
A szavazóbizottság tagjai ebédidőre egy-egy félórára elhagyhatják a szavazóhelyiséget, Sándor is elszalad Misihez, kolbászt és tepertőt esznek. Sándor beszámol a vitáról, tart tőle, hogy Tibi túl népszerű lett.
A Démon a hajós kalandjairól mesélget a Mamszinak, a pucér katalán pincérről és hasonlókról. Tamás érkezik, szeretne ma éjjelt a Tamarával tölteni. Mamszi nem lelkesedik, de Tami közli, másnap vissza kell mennie a hajójára, köti a szerződése. Tomi nagyon kiakad, kirohan, belebokszol a falba, leveri Jolika egyik cserepét és a kapunál lerogyik. Ekkor érkezik Szláven, a vasárnapi postával (??)
Ajánlott levelet hoz Tamásnak az ügyvédnőtől. Tamás új órát kap, mert a régi elromlott, nem mutatta, hogy Tamás kiment Ökörapátiból a családja nélkül. Ezért most nem szankcionálják, de új órát kap. Tamás gyanakszik, hogy Szláven tud valamit, de a férfi nagyon mutatja, hogy ő aztán semmit... (Szlávennek új fizurája van, lehet, hogy Dia vágta le).
Kata sms-t fogalmazgat Daninak, de mindig kitörli. Aztán fölhívja a fiút, de ki van kapcsolva. Amikor a telefon csörög , azt hiszi, hogy a fiú hivta vissza, de csak Polli az.
Tibi és Vali előre iszogat a medve bőrére, Vali máris új ruhákról, új frizuráról álmodik, Tibinek is fel kell öltöznie a polgármesterséghez.
Mónika és Subicz érkezik, némi szócsata után Subicz előadja, hogy Tibi útlevelével visszaéltek, valaki sok mindent vásárolgatott hitelbe annak a felhasználásával. Jól fel is húzzák Tibit. Mónika azt akarja, hogy Tibi lépjen vissza a javára. Még össze is verekszenek.
Vége a szavazásnak. Összeszámolják a szavazatokat. Egy előzetes számítással Szláven elrohan Tibiékhez, ugye épp ott van Mónika és Subicz is. A papírt egymás kezéből tépik ki. Az előzetes számítások szerint Subicz nyert 51 %-kal, Tibi 44 %-kal második, Mónika csak 5 %-ot kapott. Mónika feldúltan rohan el, Subicz meg megy a kocsmába, meghívja a népet sörre és pálinkára. A hozzá forduló választókkal közli, ő most 3 hétre Thaiföldre utazik, kipihenni a választás kampányt. Ezen a választók kissé kiakadnak.
7/10
Rojita 2019 márc. 12. - 23:26:07 7/10 Előzmény Lambada
(947/18030)
Megnéztem még egyszer ezt a napsütötte jelenetet és az előtte lévő Tamara búcsú - jelenetet. A Démon már csak félig volt démonos, - és az évszaknak megfelelő ruházatot viselt, abból is egy hétköznapi egérszürke, hosszú-ujjú pulóvert. A dupla festékréteg megvolt, de ez már a színésznő védjegye. Ezek szerint ma láttuk utoljára a faluban. Nem tudom, Tamás mivel, vagy kivel fogja tölteni napjait. Kellene mellé egy erős mentor, bármelyik nemből.
Amúgy, nem tűnt fel nekem se a frizuraváltozása.
Viszont, a levélolvasós-jelenetében 2 x is fájlalta a jobb kezét. Kihagytam vmit? Mi történt a kezével?
5/10
Lambada 2019 márc. 12. - 21:49:21 5/10 Előzmény amira_daa
(946/18030)
Én is úgy gondolom, hogy utólag tették be ezt a jelenetet (bár a hajhossz nekem nem tűnt fel!), mert rájöttek (vagy mi rávezettük őket!), hogy Tomika a kárászi kiruccanással kiesett a jogosultak közül.
De nekem már túl sok a testvérek közötti ellenségeskedés. A mai epizódban nézni is rossz volt, milyen gyűlölködő, milyen komisz és rosszindulatú Mónika.
amira_daa 2019 márc. 12. - 21:46:54 Előzmény Rojita
(945/18030)
megszavaztuk, :D

amugy egy-két jelenetet bele tudnak vágni vagy forgatni, ezért jo hogy Tomi nem nagyon van más ruhában igy nála egyszeru belerakni jeleneteket. AMugy időjárás más volt :D
nem tudom ki lesz a polgi, vagy susogos-suvicz vagy taxis-Tibi azért ez olyan rimes lett :D
amira_daa 2019 márc. 12. - 21:36:32 Előzmény napraforgó
(944/18030)
én ugy gondolom hogy az RTL ( köszönjük ) ezt a logikai bufencet végül beleforgatta a soriba ( hogy Tomi bünti helyett órát cseréltek ) ugyanis Tomi haja hosszabb és rövidebb a jelenetek között :D
Nem kaphatunk részesedést vagy egy D.Ö. polot vagy kabátot mint top sasszemek? :D
7/10
Rojita 2019 márc. 12. - 21:33:39 7/10
(943/18030)
Még, h ez a Subick ügyvéd a suhogójában! Minden jogász rongyrázó piperkőc.
Hát, a falu megnyerte, élvezhetik.
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 21:07:09 4/10 Előzmény Rojita
(942/18030)
Szerintem ennél több nappal járnak előttünk a forgatásokkal, de vicces, hogy kitaláljuk, mi fog történni.

Suvick 51%-ot kapott, Tibi 44-et, Mónika 5-öt az előzetes számítások szerint. Röhögném, ha Mónika végül kibékülne Tibivel és visszalépne a javára. Akkor Tibinek 49 %-alenne. És ha még egy-kéát szavazatot beszámítanak, talán mégis Tibi nyer.
Habár fogalmam sincs, hogy van-e erre valami esély, hogy a választás után átjátszhassa valaki a szavazatait másnak...
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 20:56:18 4/10
(941/18030)
Nocsak! Két pontot kipipálhatunk a lezáratlan dolgok listájáról.
Mónika előjött az útlevéllel, meg akarta zsarolni Tibit, hogy lépjen vissza a javára. De Tibi megfordította a helyzetett, meggyanúsította Mónikát, hogy ő tört be a lakásába és ő lopta el az útlevelét. Ezzel sok szavazót szerzett magának. De a Suvick, aki mellesleg zugügyvéd, Mónika segítségére sietett és jól megijesztette Tibit, hogy visszaéltek az útlevelével és kooly összegeket vásároltak el hitelbe az ő nevére.

A másik Tomika szökése Kárásziba. Szláven postai küldeményt kézbesít neki (vasárnap!) neki, benne egy új karkötővel. állítólag a karján lévő meghibásodott és nem jelzett az ügyvédnőnél. Ezért most nem kap büntetést, de ezentúl csak családostól ruccanhat ki Ökörapáti határán túlra. Tomi csodálkozik, hogy honnan tudta meg az ügyvédnő, ha a karperec nem jelzett. Szláven nagyon ártatlanul szemlélte a tájat...
7/10
Rojita 2019 márc. 12. - 20:52:36 7/10
(940/18030)
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Idefigyeltek az Illetékesek!

Az elmúlt napok legérthetetlenebb rejtélyét megoldották!

És, és holnap indul a Démon hajója!!!!
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 13:50:49 4/10 Előzmény Rojita
(939/18030)
Jól látod a helyzetet.
Szerintem a nagyapa valami olyasmi okból találta ki ezt a butaságot, hogy a szülőfalujukban éljenek, hogy valamiképp ráébressze a családját a gyökerek fontosságára, illetőleg arra, hogy a családi kapcsolatok nagyon fontosak. el akarta érni, hogy a gyerekei, unokái segítsék egymást, számíthassanak egymásra.
És milyen érdekes, hogy a játékszenvedéllyel küzdő Kristóf, akit pedig léha ingyenélőnek gondoltunk, ő talált munkát magának legelőbb. Kora reggel kel, egész nap a kisboltban árul, akárhogy is, de hasznos tevékenységet végez.
És Mónika sem az az ingyenélő, végül is neki is van, lett munkája, elvezeti a panziót. Ha nincs is nagy forgalom, de azért mégis csinál valamit. Láttuk, hogy a szállóvendégeken kívül néha beül pár ember kajálni a panzió éttermébe.
Ott azért van meló, konyha, takarítás, anyagbeszerzés, mosatás, stb., meg a hozzájuk kapcsolódó adminisztráció.
Tominak is ki kéne találni valamit, pl. megoszthatná a munkát a Kristóffal a kisboltban. Vagy elmehetne trágyát lapátolni a lovardába, ott most amúgy is hiányzik egy ember.
Csak Tibi lopja a napot otthon és szekálja Valit, meg a többieket. Én személy szerint sajnálnám, ha Tibi nyerné meg a választást, mert egy barom, egy undorító lusta lajhár. Legalább a ház körüli munkákat ellátná - kecskefejés, csirke etetés, udvar takarítás, stb. de ez a tahó még ezt is Valira hagyja!
Nem mintha Subicz jobb választás lenne, a sok hülye közül még mindig Mónika a legjobb.
Na, ma talán megtudjuk az eredményt,ma lesz a választás.
7/10
Rojita 2019 márc. 12. - 13:17:39 7/10
(938/18030)
Mit lehet tenni Tamással?
Az egész való élettől erősen elrugaszkodott filmben a szereplők karakterei nagyon is ismerősek (erőszakos, bunkó taxis és férj, cseléd feleség, -ennek a férfi megfelelője, a papucsférj, úrhatnám feleség, a szenvedélybetegség, ...és a családján élősködő fiatal, talán a leggyakoribb. ) Hány ezer ilyen, apa nélkül felnőtt gyerek él csak kis hazánkban is! Kikopva az iskolából csak lébecol, "élvezi" az életet. Hasonszőrű gyerekekhez csapódik, alkoholizál, hamar megkóstol vmi szert és csúszik lefelé. Szerencsés esetben a családja el tudja tartani, de gyakoribb, h hamar összeütközik a törvénnyel. Hány ilyet olvastunk, h kiüríti az anyja pénztárcáját, elveszi a nagyanyja nyugdíját, h a szenvedélyévé lett füvet megvegye, - amiből sokszor nem is tudják kigyógyítani.
Tamás eddig szerencsés helyzetben volt - van, anyja, környezete eltartja. De mit csinál különben? A nappalokat átalussza, este - éjjel a barátaival van (most az enyveskezű Tamival. - Biztos lopott ez a lány már korábban is. Lehet, h ezért már kidobták a hajóról is?)

De mi lesz így Tamással? Hogy lehetne megmenteni?
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 13:08:19 4/10 Előzmény amira_daa
(937/18030)
Katának nemcsak a nadrágja más, már a sokadik dzsekit látom rajta, és a futócucc, a kapucnis fölső sem ugyanaz. Hol rózsaszín, hol fáradt pink. Mint ahogy több csizma is volt már a lábán, fekete, barna, rövid szárú, hosszú szárú.
Tibinek is számtalan ugyanolyan kockás inge van és hozzá ugyancsak számtalan szabadidő felső.
Amúgy a Subiczot is már vagy 4-5 féle suhogóban láthattuk.
Ehhez képest Tomika valóban elég igénytelenül öltözik.
A Démonra meg rászólhatna a Mamszija, hogy télvíz idején vegyen magára melegebb cuccot, ne mindig köldökig kivágott nyári topokban parádézzon.

Misi kezd kissé fárasztó lenni, jó volt Anikótól, hogy akkora papucs, még bojt is van rajta.A múltkor, amikor rámordult Zsókára, már azt hittem, hogy végre a sarkára állt, de most kiderült, hogy Zsóka meg sem hallotta, elengedte a füle mellett, amit mondott.
Sándor meg jobb lenne, ha nem kombinálna, mert nagy bajba keveri a haverját.
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 12:58:06 4/10 Előzmény amira_daa
(936/18030)
A reklámokat én is utálom, most már 3 db cirka 10 perces reklámblokkot nyomnak be. Mérgemben azt szoktam mondani, hogy a reklámokat néha megszakítják egy kis filmdarabbal.
amira_daa 2019 márc. 12. - 10:38:00 Előzmény napraforgó
(935/18030)
köszi hogy minden nap leirod a rész tartalmát, igy Zsókámból képben maradok áttekerés esetén is, köszi
amira_daa 2019 márc. 12. - 10:31:38
(934/18030)
Ki vette észre, hogy amig Tomika még mindig ugyanabban a ruhában van három honapja. Addig Katának UJ SZÜRKE MELEGITŐALSÓJA VAN ( BIZTOS Király Gábor fan az iró)

Amugy a busz menetrendet én sem értem. De hát ezért lett volna jo Zsóka hisztije helyett a hisztis Szappanosék utazását mutatni, pl lerobban a busz, leimádkozza a buszsofőr őket a buszró, és ezért késnek el. Mondjuk én a buszos utazást sem értettem miért nem egy autóval mentek együtt. ott van két kocsi mehettek volna azzal is.
amira_daa 2019 márc. 12. - 10:26:56 Előzmény napraforgó
(933/18030)
Zsóka-Diéta azért elég kemény, nem tudom melyik könyvben olvasta.

Tibi egy tahó, a karaktere, minden ahogy gondolkozik és mindenben. Ez nem "rafkos" duma, ez kérlek tényleg egy buta, tohonya bunkó karakter.
Tibi kézmozdulata: az egyik alap megegyezés lehetett a sorozatbiblia irás közben. A kézmozdulat engem emlékeztet egy szinészre aki az összes instagrammos kommentjében és instastorijában használja. Az egyik vezető készitő ezen uriember vagy haverja vagy nagy rajongója lehet. ( amugy ott is idegesit mert elég "érdekesen" hat egy cuki kép alatt ez emojiként) Amugy igen hogy majd "HIVJ FEL " emoji. Ezzel azért kampányolni elég ciki. dehát mostmár Tibike védjegyévé vált.
amira_daa 2019 márc. 12. - 10:12:40 Előzmény szürkekabát
(932/18030)
Igen , de magát a listát nem kritikának szántam/szántuk, hanem hogy ezek minket nézőket foglalkoztatnak. A Tomi meg nem büntetése elég nagy logikai bukfent de még nem késő kijavitani.
És amugy egy snittel ( Marosi felhivja őket vagy legközelebb jelzi Tomika külön utját) azért ezt a szálat is le lehetne zárni. Ebből látszik hogy Tamara karaktere is bajt hoz nemcsak Tomira de az irokra is :D

amira_daa 2019 márc. 12. - 10:10:00 Előzmény Rojita
(931/18030)
Ez a lényeg, még több szál és a sok reklámmal megszakitva észre sem vennéd hogy megint nincsen egy lezárva :D
Misi sem ártatlan szüz leányka ezt azért gondolhattuk volna, erdészként meg van hogy szemet kell hunynia dolgok felett. Hát legalább többet látjuk Zsókát.
Amugy megnéztem a Zsókás jelenetet, amikor hivogatja a "gerlicéjét" Misikét időhuzás az egész komolyan. Bár Misi eléggé be van rezelve tőle. előszőr azt hittem elszökött a szomszédba reggelizni.