amira_daa 2019 márc. 26. - 11:35:52 Előzmény janderka
(1597/18017)
A horvát verzioban volt koporsos temetés ott azért legalább bele tudtak nézni a koporsoba
1/10
janderka 2019 márc. 26. - 11:29:41 1/10 Előzmény amira_daa
(1596/18017)
Azt el tudom kepzelni en is hogy Kalman el es hogy Marosival oszejatszanak (a sok pót videouzenet regota gyanus), de hogy a baleset csak kamu lett volna? Az nem koser nekem, mert akkor minek mutattak volna ilyen latvanyosan. Max azt tudom elkepzelni, hogy miutan Kalman tulelte a gazolast, a korhazban ugy dontott hogy ido elott "meghalasztja" magat. Bar ennek se lenne semmi ertelme.
amira_daa 2019 márc. 26. - 11:18:46 Előzmény janderka
(1595/18017)
én simán el tudnám képzelni hogy Koltai karaktere él, vagy direkt ölték meg és halt meg mert az ügyvédnő pénzt látott benne és egy kiskaput. Meg amugy hogy jutott eszébe Kálmánnak ez a játék az ügyvédnővel azt is valahol hallotta vagy látta. nem? Ha nincsen lent se internet se semmi.
svejci 2019 márc. 26. - 10:57:25
(1594/18017)
Igen, igen..... jogos minden egyes felvetés....
De, Kristóf, amikor telefonban kommunikált Pannával (a végén), akkor ő még nem tudhatta biztosan, hogy az ügyvédnő valóban kizárja e az örökösödésből.... Viszont, hogy kiderült, nincs biztonságba se a lánya, se a felesége, most fog, vagy csinálhat egyéb hülyeségeket..
Arra viszont kíváncsi leszek, mi újat mond Kálmán a ma esti videóüzenetben.... :)
Visszatérve az ügyvédnőre.... még az sem derült ki, hogy miért is akarta, hogy Subic ne induljon a polgármesteri választáson? (azonkívül, hogy akkor a két Szappanos valamelyik lehetett volna...)
Dani esete! Szerintem ő a lovardáért jön vissza..... azt lesz ami lesz... :)
1/10
janderka 2019 márc. 26. - 10:56:39 1/10 Előzmény amira_daa
(1593/18017)
Hát ha kisülne, hogy az első részben mutatott véletlen gázolás direkt gyilkosság volt, az baromira idegesítően hihetetlen lenne.
amira_daa 2019 márc. 26. - 10:52:45 Előzmény janderka
(1592/18017)
Igen és a másik az hogy most Steffi is kap az örökségből igy hogy gyerek lett és ő tesz valamit érte? Oké hogy ő nem egy mobil szereplő inkább lent van mint mászkál, de ő bátran futkoshatna ide-oda? Azt nem értem hogy miért nincsen barátai a családtagoknak. Katának is csak Polli volt aki tudna segiteni.

Kálmán bá halála is elég érdekes volt elég hamar bekövetkezett vagy direkt volt vagy szándékos vagy Marosi látta benne a pénzt. Marosi és társa. Lehet hogy az irányitgatja a szálakat Marosi társa. Hopp nagypapit elütik, hopp lecsukják Tibit véletlenül itt valaki más is van a háttérben.

Igen Kata lehetett volna eleve terhes az kb ki is zárta volna az örökségből ki járt volna át tápszerért meg gyerek pelenkáért a szomszéd faluba? meg orvoshoz a kicsivel?

De hogy a MArosit még valaki infozza az tutinem csak Kristófról.
1/10
janderka 2019 márc. 26. - 10:41:15 1/10
(1591/18017)
Ja, és az egész végrendelwt alapjaiban furcsa. Kálmán bá nem meghalni készült amikor felment Marosihoz, hanem csak rendelkezni a vagyonjáról. Mégis úgy fogalmazta meg a szöveget mint aki tudja, hogy az mindjárt esedékesse válik. Pedig ha csak 5 évet adott volna még fejben magának, akkor számolnia kellett volna azzal, hogy egyes kedvezményezettek már nem biztos hogy annyira mobilisak lesznek. Akár mert lebetegednek, akár mert külföldre költöznek, akár mert párra találnak és gyerekük születik. Ha pl Kata eleve terhes, amikor Kálman papa memördel és már férjnél is van, akkor mi lett volna? Kiesik eleve - csak mert már nem a szüleivel élő bakfis?
Vagy mi van ha Kristóf (még ha Kálmán infói szerint a végrendelkezés idején külön is költözöt épp a családjától) később boldog házasságban él Pannával és Szofival, netán egy második babájuk is van már? Akkor ők is lejöttek volna vele ide a semmi közepére? Vagy ha Tamás felnőtebbként kapott volna egy jó melót vidéken? Akkor mindezeket nullázzák le a remélt 122 millió reményében?

Valahol abszurd az egész sztori.
amira_daa 2019 márc. 26. - 10:37:23 Előzmény janderka
(1590/18017)
Marosi amugy a saját pénztárcáját nézi nem akarom a horvát dolgot lespoilerezni de ott a végén volt a csattanó pont az egyik kiskapu miatt.
amira_daa 2019 márc. 26. - 10:36:17 Előzmény janderka
(1589/18017)
Nagyon nem leszek szimpi azzal amit irok. Szerintem ezt az örökséget igye ebben a formátumában az nyeri meg aki a popsiját lent hagyja a Faluban és nem csinál semmit ( nem lehet baja nem keveredik Attila titkos kábitoszer dolgába ( azt se feledjétek hogy ott is simán lecsukhatták volna Kristófot is mint szállitot Attila mellett ) lehet hogy Kristófot is kifigyelték és már jár ugy Attila ügye hogy igy is ugy is kiesne a játékból.
Szoval szerintem ha 5-ük ( azaz 6) közül várhato volt hogy ki fog esni valaki.

Ha Kristóf nem játszott volna nem csinált volna bajt magának és a későbbi kártyázásaibol sem.
Kristófnál igaz ha nem csinál semmit az a legjobb döntés.
én Lehelt tökre birom, viszont Kristóf karaktere ilyen szempontból kilóg és nagyobb bajt hoz inkább a család fejére mint kisebbet.

Plusz hosszú távon de ez a sori nem mutatja be. Volt egy ismerősőm és neki a nagybátyja mint Krisfót a soriban csinált valamit ami nem lett lejátszva aztán mintha a soriban ugranánk előre 20 évet Kata kamaszodo gyereke ( még kiskoru) sétál haza a diszkobol este és három elég marcona hapsi körbeállja és azt se tudná hogy miért mikor. Amugy Szofira is ez vár. Mert Zolika köre ha nem csukják le be fogja számlát váltani.
amira_daa 2019 márc. 26. - 10:21:43 Előzmény napraforgó
(1588/18017)
Eléggé. Pannának ha elrabolták a gyereket amugy HOL ALUDT? HOTELBAN VAGY HOL?
RENDŐRSÉGNEK szóltak szolni amugy ilyen esetekben az anyát és gyerekét a rendőrség biztonságba is tenné és el is dugná valahová ahol nem találják meg. De hát ha Panna arra hajt hogy nagyobb gáz legyen hajrá. ezután szeretne mintha " mi sem történt volna " boldogan élni Zolival vagy?
1/10
janderka 2019 márc. 26. - 10:20:07 1/10
(1587/18017)
Én nem hiszek ebben a pedagógiai célzatú Kristófellenességben. Pláne abban, hogy Marosival szövetkezne (ellene is) bárki a családból. Persze előjöhetnek ilyennel X idő után, de nem volna túl hihető az eddig látottak fényében.
Mondom ezt úgy, hogy a sztoriba beleférhet hogy kiessenek belőle egyes várományosok, de akkor annak legyen már elfogadhatóbb indoka, mint holmi titkos (utólak kiderülő) összeesküvés.
Kristóf amióta ismerjük, az egyetlen valamit is csinálni akaró szereplő. Még ha sok pénzt is bukott-nyert-bukott az eltelt pár hónapban. Persze az összes Szappanos stikkes és stiklis. De ezt valahogy nem említi senki. Egyedül Mónika szokott átkozódás szinten néhány minősítő jelzőt szitkozódáslént felhánytorgatni ellenük (önmagát persze okosan kihagyva) a nem várt videóüzenetek láttán.
amira_daa 2019 márc. 26. - 10:18:06 Előzmény napraforgó
(1586/18017)
Ha Panna azt fogja mondani hogy Zolit kérte meg hogy elvigye a kislányt és a kislány is ezt fogja mondani az ügyvédnőnek ( esetleg rendőrségnek) akkor? akkor nincsen miről beszélni, hogy Kristóf miért is ment el. Sajna az van hogy Kristóffal játszmázik itt mindenki és ne felejtsd el ha Kristofnál lenne a zsé, egy pillanat alatt elvághatná Zolika a torkát és Panna rögtön gazdag özvegylesz.

Nyilván MArosinak sem tetszik ami Kristóffal van de nyilván képben van és látott már sok ilyen mivel ügyvéd hogy pénzért mire nem képes valaki.

Egészségügyi kockázatokkal nem számoltak, ezért is irtam anno a Kata terhességét, hogyha pont beleesne és pont a végén szülne akkor ? pont kiesne? oké hogy Katának és többi örökösnek kéne vigáyznia magára de lehet egy baleset eltöri valamijét stb.

Ez nem a Marosi hibája. Amugy emiatt ha valaki okos lenne egy sima mérgezéssel kiüthetné a másikat. vagy többet. is pl Vali kajájába valamit belekevernek 4 kiesik mérgezéssel aztán ennyi. Ez a baj. mire kiderül hogy ki volt a tettes addigra meg rég a másik már boldogan él a pénzzel
4/10
napraforgó 2019 márc. 26. - 10:12:32 4/10 Előzmény napraforgó
(1585/18017)
Panna még ezt is elszúrta, neki rögtön jelezni kellett volna a rendőrségnek, hogy elrabolták a gyerekét. 2-3 nap múlva - hát ki veszi ezt komolyan?
Kicsit kezd ez a sorozat elmenni hülyébe, nem gondoljátok?
4/10
napraforgó 2019 márc. 26. - 09:51:22 4/10 Előzmény amira_daa
(1584/18017)
Marosiról meg van a véleményem. Neki az örökhagyó akaratát kell képviselnie. Még akkor is, ha az valamiról megfeledkezett, vagy nem rendelkezett. Olvasnia kéne a sorok között! Mert olyan esetek közbejöhetnek, amikre az örökhagyó nem számíthatott.
Itt van pl. Tibi infarktusa - hogy a francba jöhetett el ezzel a kórházból 12 órán belül? Na meg a rendőrségi ügye? Az mondjuk egy baromság volt.
És a kislány elrablása? Az lett volna normális, ha Kristóf rögvest utánamegy és közben telefonál Marosinak, de így, hogy másnap, hát ez gáz.
Na mindegy. Marosi találhatna az írott végrendeletben egy olyan passzust, ami a rendkívüli esetekre, vis majorra vonatkozna.
Mondjuk Katának gyereke születne, akárkitől, ki kéne ugrania a szülőőágyból és hazamenni az örökség miatt a 12 órán belül, miközben az egész család a folyosón szobrozik?
Nem kéne néhány napot a kórházban töltenie? Vagy ha valakit baleset ér és napokig kómában fekszik, vagy ilyesmi? Akkor is ott kéne várakozniuk?
Komolyan mondom, ez nem lehetséges. Az örökhagyó akarata az volt, hogy a családja együtt legyen, de a saját akaratukból, nem valami fura, rendkívüli ok miatt. Ilyenkor értelmezni szokták az akaratát, meg magyarázgatni a leírtakat.
És szerintem a gyerekrablás is ilyesmi. Persze Pannától sok függ, neki is azt kéne mondania, hogy Zoli az ő akarata nélkül vitte el Szofit.
4/10
napraforgó 2019 márc. 26. - 09:30:25 4/10 Előzmény amira_daa
(1583/18017)
Mondasz valamit. Bár én sajnálnám, ha Kristóf kiesne, mert végül is ő a legrendesebb ötük közül. Tibi egy barom, Mónika dög, Kata tök hülye, és Tomika meg núdli. Igazából egyik sem érdemel egy fillért sem. Senki nem tesz érte semmit. Én személy szerint lesöpörném mindet, egy fityinget sem érdemelnek.
Na de ez a műfalu, hát ez sem az igazi. Pl. Zsóka miért ment bicklivel a szomszéd háztól a postáig? Kb. 10 méterre van a háza. Ráadásul csak tolta azt a biciklit, lehet nem is tud biciklizni....Röhejes.

Én úgy gondolom, hogy baromira nem volt jó ötlet egy ilyen Patyomkin falut fölépíteni egy kb. egy évre tervezett sorozat miatt. Ha már más nem is, de legalább a falu lehetett volna igazi.
amira_daa 2019 márc. 26. - 08:56:43 Előzmény Rojita
(1582/18017)
alapvetően PAnnás szálat egy rendőri akcioval zárják már le mert elég gáz, vagy Kristof fog hülyeséget csinálni és akkor böribe megy.
Zolit Panna behülyitette szoval én ugy godnolom hogy Panna és KAta is ugyanazt csinája hogy hülyiti a körülötte lévő hapsikat csak közbe Panna játszik egy kislány életével is meg a sajátjával Kata következmények nélkül teszi.

Zolit hitegette Panna hogy még a suliban is őt adta meg mint nevelőapa, bár ahogy irtátok egy-két tanár látott ennél kacifántosabb sztorit is gyerek-nevelőszülő viszonylatban. Egy biztos ez senkire sincsen jo hatással. Az iskolában mit mond Panna? amugy? miért nem megy a gyerek, menjen már az orvoshoz recept v igazolás dolog miatt és ott kérjen segitséget vagy bármit.
amira_daa 2019 márc. 26. - 08:43:30 Előzmény napraforgó
(1581/18017)
Gondolom a forgatokönyvirok közül járt az egyik igy vagy ismerőse hogyaz exe összebutorozott néhány nap alatt. Én ismerek olyat hogy két nap után nyaralni vitte és olyan minősithetetlen közösségi médiás dolgokat posztolt. Panna sztorijábol amugy lehet tanulni ( már akinek kell ) hogy aki bünőző azzal bujjon ágyba a pasinál ( miért is nem Zolikánál randiztak? ) és !!!

Móni pedig fu de dögnek mondtátok igaza volt hogy kirakta Panna és Zolika szürét. Hidd el hogy ki fog derülni, hogy amit én irtam az volt azért dobta őket ki mert ezt nem akarta pont ami most van, hogy a háza amit kiad johiszemüségből az véletlenül "leégjen" vagy szétverjenek mindent, ha Zolika rossz lábbal kel fel.


( Bereczki nagyon jol hozza a pszicho-beteg Zolika karaktert amugy )

Tényleg arra nem gondoltatok hogy valaki az örökösök közül is infozza Marosit? azaz megegyezett telefonban a háttérben amig Pesten volt?

Mert nekem ez a Mónika kidobta a Pannáékat dolog meg ami most van eléggé ezt mutatja hogy össze vannak a háttérben is a szálak rakva? Másik hogy Marosi pl megegyezett a rendőrséggel mert tudták hogy Kristof mibe van benne és ezért valamire készülnek? vagy pedig még egy gondolat valaki hátulrol ugye Marosit is mozgatja és neki is az a célja hogy Zolika ne menjen le balhézni. De ki mozgatja Zolikát?
amira_daa 2019 márc. 26. - 08:33:56 Előzmény luci87
(1580/18017)
fentebb leirtam hogy miért nem segit MArosi olvasd el - saját vélemény :D
amira_daa 2019 márc. 26. - 08:31:09 Előzmény napraforgó
(1579/18017)
szerintem a válasz egyszerű Marosi NEM akarta kimenteni Kristófot ebből.

VAli: Menj utána- hova is Valika hova is menjen?
amugy 3 örökös volt ott a jelenetben nem tudott volna még egy Kata Mónit összehozni? 5-en együtt?

Kristof mivel is hivta fel Marosit amugy?
"kedves MArosi doktornő TEGNAP elrabolták a gyerekemet, a volt párom mostani pasija és
marosi: Kristof ez tegnap volt rendőrségi bejelentés bármi?
Kristof:. nem tudom az exem nem mondja meg ( akiről csak a Szappanos család nem tudta hogy ott bujkál nehogymár azt mondjátok hogy Szlávennem árulte el hogy ott van Panna aki napszemüvegben sétálgatott )
Marosi: ez csapda ezt ne Kristof ne tedd maradj otthon vagy vidd az örökösöket is ( amugy megnéztem volna ha öten odamennek és Mónika is elküldi PAnnátaz anyjába amugy kirándulhattak volna egyet már )

Nyilván Marosi tudta hogy a nő ott bujkált ( Szláventől) , tudta hogy egy bünőzővel van( zolika) és igazábol ugy látom ha ma kiesik Kristóf akkor Marosi lehet hogy a legjobbat teszi Kristófnak mert a pénzzel még nagyobb veszélybe kerül. De lehet hogy kiejti a játékbol hogy Panna lekoccoljon rola végre. Marosi csak tudta hogy ki kellett a hapsit ütni ( Szláven ugye a kocsmában) és ugye nem KRISTOF VOLT AKI 100 000 FT-ÉRT SZLÁVENT RÁ AKARTA VENNI VAGY RÁVETTE HOGY neki dolgozzon? Ez Marosi bosszuja.

Kristófnak elég egyszerű szabályokat kéne betartania és ezek sem mennek. nyilván Szláven megmondta hogy mi volt. Igy nem csodálkozom hogy nem segitett. MEg eleve Kristof volt a leggyengébb láncszem. ha azt nézi MArosi hogy marad az örökség és Zolika irányitja Pannát ergo Kristofot az senkinek sem jo és bajt hozott Kristof a család fejére is.
Ahhoz képest egy Tomika átment a két néninek segiteni Kárásziba az nem egy fajsújú, és Tibi is csak magára hozott bajt.

Kristóf viszont mindenkire bajt hozott. szerintem ezért viszont emiatt meg jogos.
4/10
napraforgó 2019 márc. 26. - 07:00:15 4/10 Előzmény luci87
(1578/18017)
Ez igaz!. Tibit, meg Tomit is már kimentette, ez, hogy Kristóf gyerekét elrabolták, miért nem elég jó ok? Azért ez mégis egy kiskorú gyerek!