4/10
napraforgó 2019 ápr. 24. - 07:39:45 4/10 Előzmény guess.who
(2988/18028)
Manapság már akár 10 évig is végezgethetsz egy 5 évfolyamos egyetemet...
Tamáska is csak úgy lébecolt, gondolom, úgy 12 év alatt tán a végére is jutott volna.
Igen, az jó lett volna, ha a szakirányt azért közlik....
1/10
janderka 2019 ápr. 24. - 07:22:36 1/10 Előzmény guess.who
(2987/18028)
9 félév az akárhogy is, de 4,5 év. Namost ha elsőre felvették, akkor az minimum 18 + 4,5 = 22,5 éves kort takar. Semmiképp sem azt a poszt tinis figurát mint amit 4 hónapja erőltetni próbáltak. Bár még mindig nem a valóság megközelítése.
guess.who 2019 ápr. 24. - 06:56:36 Előzmény Rojita
(2986/18028)
Hihi, ez a grimaszolás nekem is feltűnt, jót nevettem rajta! :) Szegény Sisa, ha tudta volna, hogy éppen a grimaszait szidom itt, lehet, hogy nem így mondta volna. :D

Az viszont nem derült ki, hogy Tomika 9 féléve pontosan mi is volt. Egyáltalán nem úgy tűnt, mintha már csak egy félévre lenne a diplomától... :)
guess.who 2019 ápr. 24. - 06:54:17 Előzmény amira_daa
(2985/18028)
Amit Kata művel Robival és Danival hónapok óta folyamatosan. :)
Szerintem csak azt érték el vele, hogy a nézők jó része elkezdte utálni Sisát, mert úgy lett negatív szereplő, hogy alapvetően pozitív.

Egyébként nagyon önmagukat ismétlik már az írók: előbb a csiki-csuki, most meg az emberrablós móka is, immár harmadszor-negyedszer: előbb Szofit és Pannát, aztán Diát, most meg Monyókát is elrabolják?! Tényleg ennyire nincs már fantázia?
4/10
napraforgó 2019 ápr. 24. - 05:27:58 4/10
(2984/18028)
Reggel Mónika készülődik, amikor Subicz rákopog. Szeretné tisztázni kettejük dolgát, ha minden úgy lenne, mint azelőtt. Gyakorlatilag bocsánatot kér Mónitól, de a nő nem vevő a kérésére, kidobja. Nem akar tovább titkárnősködni a polgi mellett. Felmond, elege volt.
Zsóka viszonylag nagy forgalmat bonyolít a postán, amikor beállít a két erdész, Zukai és Mahics. Zsóka erre elküldi a várakozókat, azzal a jelszóval, hogy leállt a szg. rendszer, újra kell indítani, és addig senki nem tartózkodhat a postán. A két mukira azt mondja, a központ küldte őket, postás informatikusok, akik segítenek újraindítani a rendszert.
Aztán megrója a két mukit, hogy egy nap helyett 4 napig tartották maguknál az ÁSZ levelét. Zukai és Mahics közli, sikerült meggyorsítani a dolgokat, lehet, hogy Subicz már ma lebukik. A két férfi azt akarja, hogy Zsóka dátumozza vissza az érkezés dátumát és azonnal vigye ki a levelet. Zsóka tiltakozik, nincs itt Szláven. Végül Zsóka ráhagyja a postát a két melákra és elszalad a levéllel. Egy idős néni jön, pénzt szeretne feladni, de az erdészek elküldik, ők csak gyakornokok, nem kezelhetnek pénzt.
Szláven állít be, kérdi, mit keresnek ott. Nem érti, hová lett Zsóka, majd elmegy megkeresni.
Zsóka a távozó Mónikának akarja átadni a levelet, de Móni elutasítja, vigye egyenesen a polginak.
Tibi mérgelődik, hogy a falu Sándort ünnepli, hogy megmentette a falut. Kata vitatkozik vele, Sándor valóban jól kezelte a helyzetet.
Szláven Misinél keresi Zsókát, közli, két férfi van a postán. Misi puskát akar ragadni, de Szláven lebeszéli róla. Misi beront a postára, összeakaszkodik a két ürgével, Szláven alig birja lefogni. Zsóka visszaérkezik, közéjük áll.
Mónika autózik Pest felé, közben Nándival beszél, a szokott helyen várja. Nándi jelzi, lehet, hogy késni fog.
Subicz sírdogál, rengeteg pénz hiányzik, miért nem tudta ezt ő ellopni? Mindeközben Icuka takarítgat körülötte. Subicz utasítja, hogy azonnal hozza ide Józsit.
Kata dolgozni indul, Vali megállítja, szeretné, ha kevesebbet vitázna az apjával. Vali rákérdez, hogy van most Danival? Kata nem válaszol, ez az ő ügye.
Az istállónál Józsi kétségeit fejezi ki az akadálypálya miatt. Ekkor jön Icuka, közli, Subicz beszélni akar Józsival. a fiúk viccelődnek.
Zsóka elküldi Szlávent a levelekkel kézbesíteni. majd próbálja megfékezni Misi féltékenységét. A két erdész gúnyolódik rajta, röhögnek, hogy egy Zsókára féltékenykedik. A nő kéri a jutalmát a közreműködéséért. Aztán megpróbálja kibékíteni a három férfit, ennek jegyében mindannyian összeölekeznek. Zsóka középen a 3 muki meg kívül. Ekkor toppan be a két öreglány, Lujzi és Margit. Az ölelkezők szétugranak, de késő, a nyanyák mindent láttak!.
Mónika a szokott étterembe megy, ahol a pincér régi ismerősként üdvözli. Móni kávét rendel, Zentai, az öreg pincér hozza a kedvencét.
Tamás a telóját nyomogatja, nyomozó akar lenni, mint az apja. de nagyon nehéz bejutni oda. Jolika megpróbálja lebeszélni, oda nem ilyen iskolakerülő kell. Tomi közli, már 9 féléve jár egyetemre. Joli szerint jobb lenne, ha mérnöknek tanulna. Tamás a telefonon régi képeket mutat, szerinte az apja anno az olajos ügyekben is részt vett.
Lujzi és Margit a látottakat beszélik meg, hogy 3 férfi is oda van Zsókáért! nagyon megváltozott az a nő! Nem bír magával, a Misi meg csak nézi!
Tibi beleköt a kávé ízébe, majd a tejet kifogásolja, megaludt. Vali közli, a Sefcsik bácsitól vette, ahogy máskor is. Vali meg azon vitatkozik, hogy a Vanessza mindent lelegel a kertben, az ő kerítését kéne megjavítani. Tibi cirkuszol, a kecsketej feleslegét ezentúl eladják, már fantáziál a nagy bevételről. de ahhoz Vanesszának nagyobb kifutó kellene, hogy kimenjen belőle a stresszhormon és kedvére legelhessen.
Mónika két gyanús alak érkezésére lesz figyelmes a presszóban, Zentaitól érdeklődik, jártak-e már itt máskor is. A pincér nem ismeri őket.
Szláven ismét betér a postára egy újabb adag levélért. Zsóka elküldi, ha azokat kivitte, már nem kell visszajöjjön. Már csak Misi és Zsóka vannak ott, Misi aggódik, Zsóka az állását kockáztatja a két mukiért. Ennyit nem ér meg az az út, pláne, hogy ki is kéne fizetni az utat. Zsóka megdöbben, szerinte ez ingyen van az egyezségük szerint. De mivel ezt nem tisztázták le előre.... Nem biztos semmi. Misi otthagyja a kétségek közt vergődő Zsókát.
Két fiatalember érkezik a panzióhoz az ÁSz-tól. A költségvetési hiányról érdeklődnek. A hűtlen kezelés miatt, majd az előző polgármester ellen indítanak eljárást, de Subiczot is terheli felelősség. Nyilván már a választások előtt tájékozódott a község anyagi ügyei iránt, elvégre jogi diplomája van. Azóta meg nyilván részletesen tájékozódott a költségvetés , stb. iránt.
Subicz pár nap haladékot kér a dolgok tisztázására, az Ász munkatársai szerint erre épp elég idő volt, egy hete postázták az iratot. Subicz tiltakozik, csak 3 órája kapta meg a levelüket. Lapozgat a mappájában és megnézi az átvételt igazoló szelvényt, amin a korábbi bélyegző van. (Jajj, ez akkora, de akkora baki!!! A tértivevényes levelek sajátossága, hogy a tértivevényt SOHASEM adják oda a címzettnek, azt az aláírás után a posta visszaküldi a feladónak!!!) Subicz csak 24 órát kér. Ekkor jön Józsi. Az ÁSz munkatársai elmennek, Subicz meg Józsival azonnal be akar menni Attilához, megkérdezni, hol a könyvelés. Józsinak ötlete támad, ezért visszafordulnak.
Tibi a kertben idétlenkedik, kifutót akar csinálni Vanesszának. Vali kiröhögi.
Lujzi és Margit Kristófot hülyítik, Mónika reggel az ÁVÓ elől menekült!
Tibi a "kecskevidámpark" elkészítésén fáradozik, Vali a ház mellett ülve röhögi, amikor jön Kristóf és közli, Mónika nagyon furcsa volt előző nap. Ma meg amit a két öreglány mondott, az aggaszja. Ráadásul Mónika nem veszi föl a telefonját. Aggódni kezdenek.
Mónikát az a két ismeretlen fickó magával viszi, a telefonját elveszik. A később megérkező Nándi már csak Mónika üres jeges kávés poharát látja a szokott asztaluknál. Rosszat sejt, majd megtalálja a raktárban a megkötözött Zentait és a pincérlányt. Nándi azonnal telefonál: Kék kód! Matrjoskát elkapták!
Tibi Nándinak akar telefonálni, de Nándi lerázza, most nem tud beszélni, Mónikát elvitték!
Józsi a kopaszok búvóhelyére viszi Subiczot, aki naívul bekopogtat a pinceajtón. Az egyik kopasz kinyúl és behúzza.
7/10
Rojita 2019 ápr. 23. - 23:05:11 7/10
(2983/18028)
Eddig szóvá tett ötletekből ma megtudtuk:
- Kata megígérte Valinak, h nem fog többé GRIMASZOLNI, ha az apjával beszél.
- Tibi kimozdult a szobából és az állatok körül ügyködött.
- kiderült, h Tamás már 9 félévet járt egyetemre és most komolyan érdeklődik egy szakma iránt.
- Megtudtuk, h Subicznak mégis van jogi diplomája
amira_daa 2019 ápr. 23. - 19:22:58 Előzmény Rojita
(2982/18028)
hát én valakit érte küldenék biztosan van valami jel vagy bármi akor a vörös emberei tudják hogy gáz van és iilyenkor mit kell tenni én azt gondolom érte mennek és majd bossszut esküsznek elvileg kettő figyelt anno Pannára, igy ők valahol csak vannak meg tuti zolinak is vannak kapcsolatai

igy valakiérte megy a pénznek ha Kristofék lennének abbol baromi nagy baj lenne
amira_daa 2019 ápr. 23. - 19:17:17 Előzmény janderka
(2981/18028)
Kristóf a sztori szempontjábol akkor járna jolha a pénzt inkább bukná, mert akkor nem tudják a vörössel összefüggésbe hozni igy most még megütheti a bokáját sajnos.
amira_daa 2019 ápr. 23. - 19:15:38 Előzmény guess.who
(2980/18028)
melyik csiki-csukira gondolsz?

a csomagmegőrző tuti majd még gond forrása lesz.
1/10
janderka 2019 ápr. 23. - 18:51:19 1/10
(2979/18028)
Egyébként annak ellenére, hogy eddig tényként könyveltem el magamban Nándi akciójának rendőrségi mivoltát, így utólag egyre jobban motoszkál bennem, hogy mi van, ha Nándi valójában vagy kamurendőr vagy beépült maffiózó, aki azért tette Zolit nyilvánosan védett tanúvá, hogy így tudja őt kivonni a további rendőrségi felügyelet alól - megszerezve fölötte a saját titkos maffiacsaládjának uralkodási/ellenőrzési jogát...
1/10
janderka 2019 ápr. 23. - 18:38:17 1/10 Előzmény Rojita
(2978/18028)
Nándi aszonta neki, hogy "védett tanú" lesz. Na most azt ugyan nem tudom, hogy ez lehetővé teszi-e neki a szabad mozgást (mert lusta voltam utánaolvasni - pedig ugye nem is dolgom :)) , illetve hogy a védettsége ellenére elvették-e tőle a nála lévő holmijait (így mondjuk a széfkulcsot is), de az eddigiek alapján azt feltételezem, hogy hosszú hetekre (sajnos) nem lesz bekasztlizva. Tehát ha nem is feltétlenül ő maga (no mert ő már védett), de valamei haverja csak odamehetne a pályaudvarra a lóvéért, még mielőtt azt a személyzet megtalálja és elkölti.
Tehát a látottak alapján én azt várnám el a sztoritól, hogy a vöröske valahogy mégiscsak visszamegy (vagy visszameneszt valakit) a pénzért, ám eközben azért a zsaruk se lennének tétlen hülyék és fedetten lekövetnék a dolgot, majd mikor kiveszik a csomagot a megőrzőből, akkor körülfognák a delikvenst és rákérdeznének a dologra.
Persze mindezzel nem feltétlenül lennénk előrébb, hiszen mondhatnának a pénz eredetéről Zolikáék bármit, aminek ellenkezőjét alapos gyanú nélkül nehéz volna rájuk bizonyítani. És Kristóf se juthatna hozzá a zséhez (ami mindentől függetlenül illegális bevételnek számítana persze, tehát ha kérné se kaphatná meg - sőt!), de valami szálelvarrás mégis történne.
guess.who 2019 ápr. 23. - 17:54:06 Előzmény napraforgó
(2977/18028)
Ez a mezítlábas csomagmegőrzős olyasmi lehet, mint az Abbey Road c. Beatles-album borítója, amin McCartney cipő nélkül kolbászolt át a zebrán, és ebből mindenféle vad teóriák születtek (már nem is él, már kivált a zenekarból stb.) Lehet, hogy itt is ilyen rejtett utalások voltak ebben a csomagmegőrzős epizódban? ;) :)
guess.who 2019 ápr. 23. - 17:50:38
(2976/18028)
Mivel viszont ebben a sorozatban –többek között– rendőrök sem léteznek, így Laller teljes lelki nyugalommal mehetett papírok nélkül a kocsival bármeddig. :)
Mondjuk valamennyivel értelmesebb lett volna, hogy ha már Lali mindenképpen megy, akkor elviszi az apja a terepjáróval a reptérre, felteszi a repülőre és hazafurikázik egyedül. Így a Lali is jóllakik, meg a kocsi is megmarad. :)
guess.who 2019 ápr. 23. - 17:48:39
(2975/18028)
Panna most jól eltűnt (engem mondjuk nem zavar, az utóbbi időben kicsit sok volt már belőle, hogy a nyilvánvalóan pszichés zavarokkal küzdő, vele szemben is erőszakos Vöröstől nem tudott eltávolodni), de amúgy sem tűnt úgy, hogy a Vörös fikarcnyit is megbízik benne, ráadásul egy szót sem szólt Pannának arról, hogy azt a pénzt visszaszerezte.
Klammer Vilinek megint biztosan nem szól, hiszen pár résszel előbb letagadta a pénzt, még azt is kockáztatva, hogy bedühödik Klammer honvéd és megúsztatja a Dunában.
Nem, itt folyamatosan azt kommunikálták az alkotók, hogy ezt a pénzt a Vörös magának lopta és magának akarja megtartani is, gondolom, ínségesebb időkre. Vagy azt hitte, hogy sikerül lelépnie Pannával Balira, és ebből a pénzből eléldegélhetnek ott. Mondjuk annyi logikai difi van, hogy ha már a kezében volt a pénz, akkor nem kellett volna visszamennie Diát elrabolni, meg hisztizni Kristóffal, hanem szó nélkül nagyon messzire szaladhatott volna (Panna nélkül is), ahol már nem éri el Klammer honvéd keze...
7/10
Rojita 2019 ápr. 23. - 13:52:27 7/10 Előzmény janderka
(2974/18028)
Tételezzük fel, h a Vörös (és a forgatókönyvíró is) elolvasta a csomagmegőrzői tájékoztatást. Hogyan tovább?
Az biztos, h 1 hónap múlva még nem lófrálhat szabadon a városban. Értesítene vkit, h menjen a csomagért? Pannát? Vki ismerősét? Vili főnökét? Beletörődne, h a pénz elveszett? Egyáltalán nála volt a kulcs, vagy a kocsiban, vagy a szállásán?
Hogyan folytatnátok?
guess.who 2019 ápr. 23. - 13:13:45 Előzmény napraforgó
(2973/18028)
Kis magyar valóság. Főleg a pénzégetés, az nagyban is pont így működik. :)
4/10
napraforgó 2019 ápr. 23. - 12:56:27 4/10 Előzmény janderka
(2972/18028)
Zoli mezítláb tette be a pénzt a csomagmegőrzőbe, a táskát meg kidobta az első szemetesbe.
Én még csodálkoztam is, miért volt erre szükség.
Na de ebben a sorozatban mindenféle baromságokat csinálnak apénzekkel.
Kidobják az ablakon. Elássák. Kiássák.Zsírosbödönbe rejtik. Elégetik. A másik adagot is ide-oda dugdossák, elveszik, aztán bevágják egy csomagmegőrzőbe.
guess.who 2019 ápr. 23. - 11:49:02 Előzmény janderka
(2971/18028)
Volt a Laár pour L'art-nak egy jelenete, a temetkezési vállalkozós, abban hangzott el valami olyasmi, hogy "és majd kap egy marék hamut, amit az övének hihet". Valami ilyesmi várható itt is: a Vörös kijön pár hónap védett tanúskodás után, bemegy a központi csomagmegőrzőbe, ott a kezébe adnak egy kis zsacskónyi hamut azzal, hogy "ez volt a táskája és minden, ami benne volt, az előírások szerint egy hónap után megsemmisítettük". Aztán kifelé jövet a hivatalnok beszáll a frissen vásárolt Bentley-be, majd a lehúzott ablakon át megkérdezi a Vöröst, hogy elvigye-e egy darabon? :)
1/10
janderka 2019 ápr. 23. - 11:44:15 1/10
(2970/18028)
Zoli dugipénze kapcsán benéztem a Keleti csomagtárolójába. Azt írják, 72 óra után a központi csomagmegőrzőbe kerül a fakkban hagyott cucc, ahol aztán 31 napig tárolják, majd megsemmisítik. Hogy előtte azért kinyitják-e, azt nem tudom. De nagy a sansz rá, hogy ha addig oda nem megy valaki érte Zoli nevében, akkor a tasiból végül "elpárolog" a tartalom. :))))
guess.who 2019 ápr. 23. - 08:17:22 Előzmény Rojita
(2969/18028)
Hát igen, ez a csiki-csuki hogy bejött az íróknak Katánál is...
Ja, nem. :)