amira_daa 2019 ápr. 27. - 09:51:49 Előzmény guess.who
(3105/18025)
szerintem is öngól volt a Marosi egy másik csalafintább szereplő jobb lett volna viszont NE FELEDJÉTEK MAROSIT IS IRÁNYITJA VALAKI IGY MÉG LESZ ITT AZÉRT MÁSFAJTA VÁLTOZÁSOK AZT GODNOLOM
guess.who 2019 ápr. 27. - 09:46:05 Előzmény janderka
(3104/18025)
Jaja, ez már megint a szokásos, teljesen fölösleges, csak a kavarásra használt mellékszál (ahogy Katácska sem képes hetek óta normálisan tisztázni a viszonyait, hogy lehessen még húsz részen keresztül nyűglődnie Danikával). És hát Anikó, aki szereti állítólag Sándort, és aki még Tibor próbálkozásait is lepattintotta (pedig közös gyerekük is született és Tibi helyben van, csak ki kellett volna nyújtania érte a kezét), most majd egy kézzel ákombákomozott levél alapján egy huszonéve nem látott senki karjaiba omlik?! :D Ráadásul eddig az volt, hogy Tibi volt a nagy szerelme, aztán jött a gyerek, és azóta egyedül van, szóval újabb blődséget sikerül összehozni, ahogy látom. :)
guess.who 2019 ápr. 27. - 09:41:53 Előzmény napraforgó
(3103/18025)
Szerintem ez az állítólagos Marosi-Szappanos házasság iszonyú öngól volt, az eddigi apróbb hülyeségeken messze túltesz.
Eleve összeférhetetlen, hogy az örökös által megbízott, nyilvánvalóan elfogult ügyvéd a haszonélvezője lehessen az örökségnek, szemben a 6 egyenesági örökössel. Ezért Tibiék simán perelhetnék, és nincs olyan bíróság a földön, aki ne ítélne az ő javukra. Másrészt: ha véletlenül mindenki debil és szó nélkül elfogadja, hogy ő az özvegy, akkor ő haszonélvezőként éppen ellenérdekelt lenne abban, hogy az örökösök benne maradjanak a játékban, azaz minden eszközzel igyekezne kigolyózni őket, hogy az ingatlanok hasznát ő élvezhesse (azaz lakhasson bennük, kiadhassa bérbe stb.).
Harmadrészt: ha egy aprócska tisztesség lett volna Marosiban, akkor ezt az örökösödési mókát nem lett volna hajlandó ellenjegyezni ügyvédként. Például azért sem, mert simán nullázhatja magát, ha kiderül – márpedig ha fellép haszonélvezőként, akkor máris kiderült.

És végül: Kálmán bácsi az első részben láthatóan akkor először járt az ügyvédnél, mivel még a pályaudvarra sem talált vissza (és ha jól rémlik, magázták egymást), illetve a falubeliek sem látták az ügyvédet ott korábban (a sportkocsija biztos feltűnt volna). Így aztán kicsit nehéz lett volna összeházasodniuk. De tegyük fel, hogy amikor Pesten járt az öröklési papírok miatt, akkor gyorsan össze is házasodtak – ezzel meg ugye az a baj, hogy az ügyvéd nem anyakönyvvezető, hogy összeadjon bárkit is, de még ha az is lenne, az akkor is összeférhetetlen lenne, hogy saját magát bárkivel összeadja. Mi lenne ez, tripla bűn? :)
1/10
janderka 2019 ápr. 27. - 09:19:54 1/10 Előzmény luci87
(3102/18025)
Vicc! Akárcsak az, hogy a 22+n éve eltűnt Krisztián épp most bukkan fel újból - ráadásul levélbeeeeeen!!!! 2019-ben :))))))
4/10
luci87 2019 ápr. 27. - 08:02:47 4/10 Előzmény napraforgó
(3101/18025)
Ez is csak filmben lehet...olthatatlan szerelemre lobban az oreg videki papokaval a fiatal,csinos gyazdag ugyvedno,es lemegy lakni Okorfosra...?Na ne már...
4/10
napraforgó 2019 ápr. 27. - 07:40:45 4/10
(3100/18025)
Anikó életébe bekavar az újra fölbukkanó régi szerelem, vajon Krisztián újra megbabonázza, vagy megmarad a kissé buta, kissé suta, ámde jólelkű Sándor mellett?
Dia akkora kázust csinált Szláven távozásából, pedig a férfi közölte, hogy nem örökre megy el, csak pár napra. Na de ha pár hét lesz belőle, akkor sem kéne az egereket itatni. Telefonjuk van, tarthatják a kapcsolatot.

Vajon mit látott a művelt Marosi a vidéki bunkó Kálmánban, hogy hozzáment?
A pénze biztos nem, mert akkor elérte volna, hogy ráhagyja, legalábbis a nagyja vagyonát. Marosi jól menő ügyvéd volt, 30 ezer forintos órabérrel dolgozott, a kocsiján is látszott, hogy nem szegény.
Kálmán varázslatos személyisége nyűgözte le? Jajj, ne már.
És miért akar egy házban lakni egy bunkó Tibivel egy lúzer Kristóffal? Vali majd körülötte is fog tüsténkedni?
Mert Tamás már gyakorlatilag Jolikánál lakik, Kata meg Daninál és Mónika meg a panzióban.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 27. - 07:33:17 4/10
(3099/18025)
Én kihasználtam volna, hogy ott vagyok Daninál, Dani telefonja csöng, belépek és bájosan érdeklődöm volna, hogy Stefike mit akar a fiúmtól. Mondja csak el nyugodtan, mert majd, ha hazajön, átadom az üzenetét.
Stefike ebből rájöhetett volna, hogy nem sikerült szétszakítani őket, továbbra is együtt vannak. Most majd Dani megint udvariaskodik, finomkodik vele, Stefi meg tovább nyafog, hogy segítségre van szüksége, menjen utána ezért, azért, segítsen.
Ha Kata ezt elviseli és nem csatlakozik Danihoz, hogy együtt menjenek - ő is jött segíteni a kishugának - akkor hülye és meg is érdemli, hogy két szék közül a pad alá essen.
Mert Stefi tigrisként küzd Daniért, de Kata csak langyosvíz, ő csak elviseli, ami körülötte történik.

Igazából már nagyon unalmas ez a Kata-féle csiki-csuki, most már elhatározhatná magát és kiállhatna azért, amit akar. Stefivel szemben, no meg a tahó apjával szemben is, aki állandóan a trágyaszagú lovász ellen ágáll.
De úgy éz ki, Kata nem képes kiállni sem magáért, sem a szerelméért, mindig csak sunnyog és eltűri, ami történik vele, meg körülötte. Tényleg fel kéne már nőnie!
4/10
napraforgó 2019 ápr. 27. - 06:57:32 4/10
(3098/18025)
Mónika és Józsi együtt ébrednek, szent a béke köztük. Józsi kicsit féltékenykedik Nándira, szerinte nem közömbös még Móni iránt.
Kata és Dani is egy ágyban hemperegnek, Dani megjegyzi, tegnapelőtt észrevette, hogy Kata elvitte tőle a holmiját. Kata közli, már 5 napja elköltözött tőle és csak most vette észre? Stefit emlegeti, aki a férfinál aludt. Dani esküdözik, nem történt köztük semmi, ők csak barátok. Kata megpróbálja felnyitni a szemét, Stefi nem csak a barátja akar lenni! tartsa távol magát tőle!
Tibi ökörködik, ő túsztárgyalónak lenne alkalmas. Tömjénezi önmagát. Vali figyelmezteti, délután jön az ügyvédnő! Tibi azon filózik, hogy van-e pénz egyáltalán, no és meghalt-e az apjuk.
Subicz Mónikáért üvölt, nagy a baj, Attila milliókat sikkasztott. Subicz elismeri, hogy Mónika okosabb nála és a segítségét kéri. Mónika átnézi a papírokat, tényleg nagy a baj.
Kora reggel Panna telefonja ébreszti Kristófot, aggasztja,hogy Szofi az iskolai feladatba - egy napom - belerajzolta Zolit is.
A kocsma törzsközönsége megint hülyeségeket beszél az újabb szabadítási akcióról. Anikó csitítja őket. Szláven jön, levelet hozott Anikónak valami Krisztiántól.
A 3 lovász egymást cukkolja a tegnapi akcióval, Józsi és Renátó csak a kék kereszteket számolgatták az általuk kapott házakban. Dani szerint jobb, hogy kimaradtak a sűrejéből.
Subicznak és Mónikának fő a feje, Mónika szerint, ha Attila aláírna egy nyilatkozatot, hogy a tételes pénzügyi átadás-átvétel nem történt meg. Subicz szerint ezt Attila nem fogja aláírni. Mónika közli Subicczal, hogy innentől közösen hozzák meg a döntéséeket, bár papíron Subicz marad a polgármester.
Kata megint takarítónőt játszik Dani házában, most bokacsizmában porszívózgat. Látom már, ennek a nőnek nincs egy pár papucsa sem! Dani otthagyott telefonja folyton cseng, Stefi keresi. (mondjuk én rég beléptem volna és közöltem volna a kishúgommal, hogy hagyja békén a pasimat!) De Kata csak bámulja a telefont.
Tibi kitalálja, hogy ellenvideót készít az apjuknak, Kristófot bízza meg a videózással. Vali szerint ez egy marhaság, de Tibit nem lehet lebeszélni. Heyhós doboz állandóan látszik, reggelinél, videózásnál, stb. Tomika jön jókedvűen, Tamara nemsokára megjön! Tibi elküldi, most videóznak.
Sándor nagy vidáman érkezik a kocsmába, az öröm oka, hogy elintézték a dzsungel látogatást! Anikónak cseppet sem tetszik, hogy Zsókával együtt kellene utaznia. Sándor rákérdez a bontatlan levélre, de Anikó elbagatelizálja a dolgot.
Szláven a számlák mellett levelet is hoz Daninak Lalitól. A levél szerint a fiú jól van, ott nagyon más az élet. Két évre írt alá, net nincs, de majd ír néha. Stefit külön üdvözli. ekkor jön Kata, behívja Danit a házba, a telefonja egyfolytában cseng, Stefi hivogálja.
Mónika és Subicz bemennek Attilához, Mónika kettesben akar maradni vele. Megzsarolja Attilát a feleségéről készült dossziéval, így eléri, hogy Attila átirassa rá és Subiczra a panziót. és a kisboltot. És alá kell írnia azt is, hogy magára vállalja a pénzügyi felelősséget a hiányokért. Ha nem írja alá, a felesége eltűnése újra élesedni fog! Attila végül csak aláír.
Szláven elköszön Jolikától, Marosi megtalálta a feleségét, most elmegy, hogy megbeszéljék a válást. Ha Dia keresné, akkor viszont mondja neki azt, hogy egy barátjához ment segíteni. Száven a buszmegállóhoz indul, amikor összefut Diával, aki meglepődik a tengerészzsák láttán. Szláven Diának is egy barátjáról dumál, segít neki a háza felújításában. Dia érzi, hogy a fiú hazudik, sírva megy a kocsmába és az apja nyakába borul.
Csaba doktor véletlenül rájön, hogy egy beteg leletei teljesen azonosak Robi leleteivel. Rájön, hogy a főorvosnő manipulálhatta azokat, be is megy hozzá és fegyelmivel fenyegetőzik. Andrea tiltakozik, de Csaba szerint nem véletlen a két lelet azonossága.
Anikó elolvassa Krisztián levelét, aki 20 év után újra találkozni akar vele.
Szláven a buszról látja az ügyvédnő begördülő autóját. Tibiék lejátszák a videójukat az ügyvédnőnek és a családtagoknak. Marosi bejelenti, hogy a házban hamarosan felújítási munkák kezdődnek. Megmutatja a terveket.Mindenki örül, leginkább Tibi, hogy szép, új szobájuk lesz. De Marosi lehűti, csak egy szoba kerül felújításra, az övé. addig Tibi és Vali elalhatnak a kanapén.
Mert őneki, mint Kálmás özvegyének joga van tetszése szerint használni az ingatlant.
Mindenki meglepődik, Mónika mosolyog, de TIbi ordít, mint a sakál.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 27. - 05:49:58 4/10
(3097/18025)
Borzasztó malőr történt. Leírtam mindent szép részletesen, de minden elszállt.... Most kezdhetem előlről.
guess.who 2019 ápr. 26. - 22:47:29 Előzmény amira_daa
(3096/18025)
Elsejétől "újraindul" a Coolon, most reklámozták. :) Persze csak ismétlik, gondolom addig, amíg a következő részek el nem készülnek.
guess.who 2019 ápr. 26. - 22:46:33 Előzmény amira_daa
(3095/18025)
Nem tudom, ez a Robis lelet-összecserélős marhaság is nagyon hiányzott még a végére, pedig már reméltem, hogy kiírták a sorozatból azt a pesti kórházavárosszélént, mert rendkívül irritáló volt mind Makranczi művész úr, mind Ullmann művésznő szerepe (és az utolsó részben Csaba doktoré is az lett valahogy) számomra.

Nem tudom, hogy ez Stefánhoz hasonlóan szándékos volt-e, de szerintem Maunika a sorozat eleje óta (azaz időszámítástól függően 1,5 vagy 4 hónapja) rettentő sokat öregedett. Stefán is egy lepukkant drogos hajléktalannak nézett ki, mielőtt lelépett, de Mauni is egyre ízléstelenebb ruhákban kezdett el járni, de főleg az arcán és a haján lehetett látni rengeteg negatív változást. Mondjuk nekem nőként sosem tetszett (a szerepe szerint meg pláne), szóval csak mint kívülálló mondom. :)
4/10
luci87 2019 ápr. 26. - 22:41:02 4/10 Előzmény amira_daa
(3094/18025)
Engem erdekel,tudod...:)
guess.who 2019 ápr. 26. - 22:37:05 Előzmény janderka
(3093/18025)
Ezen a rendszámon én is megakadtam most. :) Persze az is lehet, hogy áll a naccsasszony garázsában 5-6 teljesen ugyanolyan sportautó, csak az egyiket itthon használja, a másikat németországi útjai során veszi elő, meg van egy olasz rendszámú is, ha nyaralni megy a tengerpartra stb... :)
amira_daa 2019 ápr. 26. - 22:18:40
(3092/18025)
FErenc az nem Lengyel Zoli :D
amira_daa 2019 ápr. 26. - 21:57:06 Előzmény peca10000
(3091/18025)
Ma volt az utolso rész, utána szerintem mennek pihenőre és jön vissza valamikor a sori, sok blődséggel, ha jol csinálja az rTl csinál közönségtalit kb ennyi
amira_daa 2019 ápr. 26. - 21:55:07
(3090/18025)
Lottozunk már :d komolyan :d
amira_daa 2019 ápr. 26. - 21:54:42 Előzmény guess.who
(3089/18025)
Szoval akit érdekel a horvás sori vége összefoglalom spoilerben, nehogy legyenek párhuzamok. :D
De nem ma mert fáradt vagyok. De megirom :D
amira_daa 2019 ápr. 26. - 21:49:51 Előzmény luci87
(3088/18025)
Szerintem itt lehet hogy van az örgenek pénze vagy a ház alatt kincs vagy Marosi látja hogy jobban megél lent ha polgi lesz. és hogyelmegy Szláven várhato volt hogy kell neki valami informátor. Szlávent meg ugye elküldi a kamu levéllel igy ő elment, ami Szláventől butaság volt hogy megbizott benne ennek tuti meglesz a böjtje.
amira_daa 2019 ápr. 26. - 21:48:27 Előzmény joey l
(3087/18025)
a sori? nekem sem tetszett a mai rész vége,
amira_daa 2019 ápr. 26. - 21:46:55 Előzmény janderka
(3086/18025)
Tudok irni válasz üzenetet :D éljen

Rossz hir : akkor ezek szerint lehet hogy az öreg halála direkt volt vagy meg sem halt, és az is lehet, hogy nem is vette el Marosit.

Másik, hogy mikor az öreg bucsuzkodott akkor nem ugy tünt hogy egy pár lennének nem lehet hogy ez valami formális.

Egyre jobban azt gondolom hogy nincsen örökség, mert a szobát is csak magának rendezi be. Ezt végül kiszámláztatja magának.

Szerintem a sorozat másfelé fog elmenni mint az örökség és azt gondolom, hogy amig nem papirozza Marosi le, addig nem is hihetünkt neki.

Ez igy elég sakk matt helyzet lesz bár én Nándira hallgatnék, hogy hátha tudna valami okosságot.

És abban igazam volt hogy anikót valami szerelem vagy valami hatás meg fogja még környékezni ami Sanyitól elválasztja.

Kár hogy nem hallgattak rám az örökösök :D hehe mert én ugye azt mondtam hogy másik ügyvéddel is dumáljanak ez hátha összejön.

Maga az egész mentés elég fura volt és ez a lezárás sem tetszett annyira. Igy a második évad el fog vérezni azt gondolom.

Nyilván a Marosi szövetkezni fog a helyiekkel, hogy Szappanosék elmenjenek. Utána meg átiratja a vagyont és csokolom.

Az hogy oda költözik az özvegy várhato, és nyilván azért rendezi be mert tudja hogy az övé lesz.

Amugy meg abban IGAZAM LETT HOGY A PAPIROKAT SZÁNDÉKOSAN CSERÉLTÉK ÖSSZE direkt. Robinál. Ez is várható szál volt.