4/10
napraforgó 2019 ápr. 28. - 04:40:31 4/10
(3145/18025)
Én sajnálom, hogy Lali fiút elzavarták Dániába az olajfúrótoronyra, én kedveltem a szolíd, kedves figuráját. Szerintem Stefi sokkal jobban járt volna ővele, mint Danival, nem is értem, hogy a nők miért veszkődnek azért a sótlan fiúért.
Horváth Sisa és Kata figurája nagyon nem talált egymásra, szerintem rossz választás volt a szerepre. Kata (vagy Sisa) amúgy is irritáló, ez a nő nem úgy viselkedik, mint egy végzett orvos. Nincs benne semmi határozottság, semmi empátia, pláne a munka iránti elkötelezettség, mindig csak a saját baján nyavalyog. Jó 25 éves korára még mindig hagyja irányítani, befolyásolni magát az ostoba, tahó apjától. Tiszteld atyádat és anyádat... mondja a tízparancsolat, na de ez nem jelenti azt, hogy minden hülyeségüket vita nélkül elfogadja. Úgy látom, nem sokan szeretik ezt a karaktert. Mivel ő is egy örökös, nem hiszem, hogy ki lehetne írni, na de gyökeresen meg kéne őt változtatni, mert így nagyon ellenszenves.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 28. - 04:30:50 4/10
(3144/18025)
Anikó és Krisztián valaha szeretők voltak, és ha ez a most már nem fiú, hanem férfi megjelenik, lehet, hogy fellángolnak a régi érzelmek. Ezzel pár részt meg lehet tölteni. Aztán a végén Anikó mégis Sándor mellet maradna, hisz Krisztián nem akar visszaköltözni Ökörapátiba, Anikó meg nem akarja odahagyni a kocsmáját. Már túlságosan megszokta az önállóságot, nem akar egy férfitól függni. Szakmája nincs, mit csinálna mondjuk egy nagyvárosban? Az ő korában mindig necces, ha eltartott feleség, vagy csak élettárs akarna lenni.Mert mi van, ha mégsem bizonyul tartósnak a kapcsolat? Ha otthon eladta, vagy felszámolta a kocsmáját, akkor már vissza se mehet, hisz miből élne meg Ökörfalván?
Ez a szál csak arra jó, hogy kicsit fölkavarja az állóvizet, Sándort féltékennyé tegye és esetleg rábírja egy lánykérésre.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 28. - 04:24:37 4/10 Előzmény Lambada
(3143/18025)
Valóban nagyon furcsa, hogy egy ügyvéd le akarjon költözni a világ végére - "társbérletbe" a Szappanos család különböző ágaival.
Én csak azt tudom elképzelni, hogy valóban volt köztük valami Kálmánnal és az öreg sokat mesélt Gittának a gyerekeiről. Fájt neki, hogy elidegenedtek tőle, meg egymástól is, dacára, hogy egy család voltak. Az örökséggel össze akarta őket hozni megint, hogy testvérek legyenek és úgy is viselkedjenek.
Marosi ezért játszik mellettük őrangyalt, ahogy Nándi találóan megjegyezte, hisz valóban sokkal többet tett és tesz értük, mint ami egy ügyvéd kötelessége lenne. Talán Kálmánra tekintettel megpróbálja megvalósítani az öreg álmát, tervét, hogy újra összehozza a családot és azt is, hogy tegyenek valamit a szülőfalujukért.
Ezzel a leköltözéssel emberközelből akarja őket irányítani és nem csak a távolból, Szláven információira alapozva.

Az összeférhetetlenség engem is zavar, ez a forgatókönyvírók bakija, látszik, hogy nem néztek utána a jogi dolgoknak.
De mit mondjon az ember, ha még olyasmiben is tévednek, hogy nem tudják megállapítani egy állatról, hogy hím-e, vagy nőstény.
Így fordulhatott elő, hogy az első részben egy bakkecskét fejtek meg (mert hirtelen nem találtak nőstényt), aztán meg egy kancára fogták rá, hogy csődör.
4/10
napraforgó 2019 ápr. 28. - 04:04:29 4/10
(3142/18025)
Szerintem Szláven csak a válását ment intézni, és lehet, hogy nem is Szerbiába, vagy Horvátországba ment, hisz Marosinak azt mondta korábban, hogy őt ott keresik. Azt kérte az ügyvédnőtől, hogy keresse meg és hozza Magyarországra a feleségét. Nem tudni, mi volt a mostani levélben, hogy hol is kéne találkozniuk. Akárhol, de nem Ökörfalván.
Azt nem értem, hogy Dia előtt miért kell eltitkolnia a válási szándékát, hisz nem oly rég beszámolt a lánynak az egész házassági történetéről.Hogy 18 évesek voltak, még folytak a harcok és ők örültek, hogy életben maradtak.
7/10
Rojita 2019 ápr. 28. - 00:17:14 7/10
(3141/18025)
Ahogy hallottuk, a film forgatásával nem álltak le a napokban, hanem változatlanul folytatják a következő hetekben is.

Tehát, tessék kinek milyen ötlete, javaslata van, - írja meg!

Csatlakozom az eddigiekhez: több humort, kevesebb Katát!
7/10
Rojita 2019 ápr. 28. - 00:11:24 7/10 Előzmény amira_daa
(3140/18025)
Szlávent megismerve, nem tételezem fel, h valaha is bármi törvénybe ütközőt csinált volna, (sőt, hallottuk, h a szerbek családtagjait megmentette), - de lehetséges, h ellenfelei meggyanúsították vmivel, ami ellen nem tudott védekezni, nem volt ott más szemtanú. Ezért szökött ide. Szökését bűnösségének gondolták az ottani hatóságok és ezért még mindig keresik. Ez csúnya csapda-helyzet. Ezért szoktak a bűnesetekben a tanúskodások mellett tárgyi bizonyítékokat is gyűjteni a gyanúsított ellen. Persze, a fő kérdés, kinek lett haszna a bűncselekmény elkövetésével?
Ezeket Szlávenre vetítve, kérdéses, h az elmúlt évek alatt történt-e változás az "ügye" kivizsgálásában? Remélem, h személyes tanúskodásával tisztázzák azt a múltat.
5/10
Lambada 2019 ápr. 27. - 23:01:53 5/10
(3139/18025)
Minden jó, ha jó a vége - de sajnos ennek az évadnak a vége egyáltalán nem lett jó! Szerintem sokkal jobb lett volna, ha az előző epizóddal, Mónika kiszabadításával fejeződik be. A tegnapi részben nagyon blőd dolgok voltak. Evidens, hogy ha az ügyvéd az özvegy, akkor nem járhat el a végrendelet ügyében. Nem is értem, ezt miért próbálják lenyomni a torkunkon. Meg aztán még emlékszünk az első részre, egyáltalán nem úgy viselkedtek, mint férj-feleség. Nem létezik, hogy Kálmán bácsi megnősült, de erről senki nem tud a faluban! Szerintem kamu az egész nősülés! Az is teljes képtelenség, hogy egy ügyvéd le akarjon költözni Ökörapátiba, egy eldugott faluba, egy falusi házba, közös háztartásba egy - számára lényegében idegen - családdal!
A leletek elcserélése - ráadásul szándékosságot feltételezve - teljes képtelenség. Ugyan mi érdeke fűződött volna ehhez bárkinek is, pláne egy orvosnak?
Az sem túl hihető, hogy Attila ilyen könnyedén - legalábbis viszonylag könnyedén - lemondjon két ingatlanjáról. Vajon azzal gyanúsítják, hogy megölte a volt feleségét? De ez esetben a szülők - Józsi nagyszülei - bizonyára minden követ megmozgatnának, hogy életben tartsák a nyomozást.
Szeretném, ha a következő évadban kevesebb lenne az ilyen képtelenség, és több a humor. Szeretném továbbá, ha Kata minél előbb elmenne Dániába, az olajfúró toronyba, és ott is maradna. Bizonyára ott több hímet talál, akikre ráugrálhat. Még mielőtt Szlávenre is ráugrik és elcsábítja Diától, mint ahogy Stefitől elcsábította a vőlegényét.
amira_daa 2019 ápr. 27. - 21:15:42 Előzmény Rojita
(3138/18025)
Szerintem marad Szláven csak nyilván bajba kerül hogy megbojgatta multat, néha jobb hagyni ugy a dolgokat majd alakult volna valahogy igy meg baj kerül a nyakába azt gondolom érzem. Visszmenni ahol bajt csinált nem tul okos ötlet és lehet hogy Marosi is egyességet kötött valakivel
7/10
Rojita 2019 ápr. 27. - 20:43:28 7/10 Előzmény amira_daa
(3137/18025)
Azért csak nem hagyják ki Szlávent a jövő részekből.
Az ügyvédnő nem fogja tudni helyettesíteni nekünk Szlávent. Ez egy nagyon agyament gondolat lenne.

Eddig 4 hónap ment le a sorozatból. Most kezdik 1-étől ismételni a Coolon, augusztus végén fejezik ott be az ismétlést. Akkor várhatóan szeptembertől láthatjuk az újakat.
amira_daa 2019 ápr. 27. - 20:31:36 Előzmény Rojita
(3136/18025)
Ugye Szláven szegény Subicz polgármesteri indulását sem akadályozta meg, pedig ugye le kellett volna fizetni csak szarul csinálta.

Ezen felül a pénz nem lett biztonságba téve, igy ( tudod ami a széfben van ) ezért ugye Kristóf lefizette Szlávent hogy mostmár az ő embere.

Szláven a családot sem akadályozta meg hogy saját szakállukra menjenek nyomozni ugye két napja vagy három volt igaz nem tudom hogy tudta volna de az ügyvédnő őazt látta, hogy nem tudták megakadályozni.

igy ami első blikkre eszembe jut.
7/10
Rojita 2019 ápr. 27. - 20:16:44 7/10
(3135/18025)
"amugy a Szláven lecseszés a Subic és a családra vonatkozott."

Ezzel mit akarsz mondani?
amira_daa 2019 ápr. 27. - 20:10:13 Előzmény napraforgó
(3134/18025)
Igazad van Robi visszajön. leletek el lettek cserélve az hogy direkt vagy hogy másolt az mindegy elcserélődés azt jelenti hogy nem a sajátodat kapod meg. nyilván igy nem lett az RTL-nek hisztije más irokkal hogy lenyulták a művüket és igy okosabban megoldották. Mert ugy tünik hogy nem csere de mégis az.
De az iratok elcserélődtek igaz hogy kiével az másik dolog. És hogy direkt ezt szerintem az Ulmann Móni okosabb ( karaktere ) hogy lebutitsa elcserélt iratokra tuti, minthogy megvádolják őt , hogy direkt hamisitott orvosi jelentést.
Mondhatja hogy hopp duplán nyomtatta hopp elcserélődőtt, hopp rendszerhiba. Azért valljuk be ki szeretne kapni egy kb halálos itéletes papirt a kezébe, miközben kiderül hogy csak meghamisiották valami oknál fogva. VISZONT A KÉRDÉS AZ , MIT GONDOLTOK MI VOLT EBBEN A RÁCIÓ, HOGY EZT MÓNI MEGLÉPTE ( NEM AZ HOGY KI FOGJA MAGÁT A FŐORVOS CSAJ MOSNI HANEM HOGY MEGLÉPTE IGY AKARTA ROBIT MEGKAPNI VAGY MIÉRT? Mit gondoltok?
amira_daa 2019 ápr. 27. - 20:04:05 Előzmény Rojita
(3133/18025)
vagy pedig érdeke van hogy lent legyen az ügyvédnő azért marad lent.

pl keres valamit, mi az amit a család nem csinál nem kertészkedik de mi van ha a földben van valami elrejtve és azért jobb ha nem kertészkednek?

amugy tuti hogy utasitgatni fogja őket, viszontnem lesz az ügyvédnő veszélyben lent?

amira_daa 2019 ápr. 27. - 20:01:41
(3132/18025)
nyilván azért költözik Marosi le mert az események megkövetelik amugy pörgösebbé is teheti az eseményeket meghát Subicot is ki kell valakinek ütnie.

amugy a Szláven lecseszés a Subic és a családra vonatkozott.
amira_daa 2019 ápr. 27. - 19:59:02 Előzmény guess.who
(3131/18025)
pedig mi irtuk itt hogy nézzenek utána én irtam hogy menejnek másik ügyvédhez dehát a pénz elvette az eszüket.

AMUGY AZON FILOZTAM HOGY MÉG DURVÁBB SZERELMI SOKSZÖG KIJÖHET:
ANIKÓ KRISZTIÁNJA VISSZAJÖN ÉS JOKÉPŰ ÉS KATA RÁ IS RÁVETI MAGÁT, ÉS AKKOR KATA KÉT OLDALROL IS TÁMADVA LEHET: STEFI DANI MIATT POLLI ROBCSI MIATT ÉS MAGA MIATT IS. NAAA? :D :D

Amugy szerintem Robi mrad és kavarni fog.
Zolika tuti hogy kiszökik és kavarni fog.

Nándi tuti hogy probál segiteni és talán menni fog.
Tuti Démon jön vissza és borzolja az idegeket.
Lesznek gáz szlak

és Krisztián Anikóval kavarni fog és ujabb kavar. Pedig Anikót én is birom, aztán ki tudja lehet hogy rendben lesz végül mindegy.

Amugy az egész mögött nem csak az örökség hanem bosszu is állhat mert ez az ügyvédnő leköltözés gyanus.


AZ AMUGY SENKINEK NEM ESETT LE HOGY AZ ÜGYVÉDNŐ LEHET HOGY DIREKT ZAVARTA SZLÁVENT EL A LEVÉLLEL? NA? ÉS ESETLEG CSAPDÁBA KÜLDI NA???
7/10
Rojita 2019 ápr. 27. - 18:52:58 7/10
(3130/18025)
Mit gondoltok Tamásról? Fogja követni szülei munkáját, ahogy mostanában álmodozott róla?

A Démon visszahozásától lúdbőrzik a hátam. Nem nagyon értem Tamás örömét. Egyszer már kiábrándult a lányból, (amikor Mamszi kihangosítva beszélt Tamarával és a lány leszólta Tamást.)
7/10
Rojita 2019 ápr. 27. - 18:46:54 7/10 Előzmény guess.who
(3129/18025)
Igen, nem mutattak Házassági anyakönyvi kivonatot, de a már említett Halotti anyakönyvi kivonatot és Hamvasztási igazolást se.
Itt még mindennek lehet az ellenkezője is.
guess.who 2019 ápr. 27. - 18:37:13 Előzmény napraforgó
(3128/18025)
Nem tudom. Eddig talán Anikó volt a legkorrektebb, legnormálisabb, legstabilabb pont a sorozatban (leszámítva a sütis debilkedését), most ezzel a Krisztiános szállal lehet, hogy őt is irritáló debillé fogják tenni...
guess.who 2019 ápr. 27. - 18:33:15
(3127/18025)
Először nem értettem, mire utalsz az "ökörfej" névvel, bár a falu nevére szépen rímelne. :)
guess.who 2019 ápr. 27. - 18:31:24 Előzmény Rojita
(3126/18025)
Igen, ez így már azért valószínűbb. Gondolj bele: SENKINEK eszébe sem jutott például egy hiteles anyakönyvi kivonatot kérni a Marosi-Szappanos házasság tényéről. Ráadásul ezt nem csak az ügyvédtől kérhették volna, hanem a komolyabb polgármesteri hivatalok bármelyikébe bemenve. Simán lehetne gyakorlatilag azonnal egyértelműsíteni, hogy mi igaz a házasságból, illetve, hogy ki az özvegy.

Szóval sokkal valószínűbb, hogy valami mögöttes "segítő" szándék van az egészben, a házasság és az özvegység is kamu (ha meg komolyan gondolják, akkor tényleg az eddigi legidiótább baki a sorozatban).