4/10
napraforgó 2019 máj. 04. - 08:18:29 4/10
(3265/18025)
A 3. részben megtörtént Kálmán hamvainak szétszórása. A pap rossz nevet mond, Mónika kellemetlen beszólásokat enged meg magának. Tibi erölteti az elérzékenyülést. A kocsmában az egyletiek megemlékezése arról szólt, hogy Kálmán hogy viselkedett velük, amikor részegek voltak, meg amikor Kálmán volt részeg, stb.
Jolika szerint Kálmán mindig nagy gazember volt, jól itthagyta őt a slamasztikában.
Robi megérkezik, és ajánlatot tesz Katának, nem baj, hogy nem vették fel a kórházba, majd ő eltartja. Kata tiltakozik, nem óhajta napszámra Robi ingeit vasalgatni. Majd megpróbálkozik a megyei kórháznál elhelyezkedni. Amíg Kata átmegy Joli nénihez, Tibi lepaktál Robival. Robi intézze el, hogy ne vegyék fel a megyeibe se, meg máshová sem, cserébe nyáron esküvő, és Kata örökségéből majd nyithatnak egy magánklinikát. Érdemes megnézni induláskor Robi és Tibi összenézését, az ügy sínen van....
Mire Kata felér a kórházba az interjúra, már nem várja a beígért állás, Robi a főorvosnőn keresztül elintézte, hogy Kata sehol se kapjon állást.
Kristóf leül kártyázni az egyletiekkel , el is veszíti minden pénzét, sőt, a cipőjét is.
Attila megszerzi az ügyvédnő névjegykártyáját és felhívja Gittát. Szeretné megtudni, miből áll az örökség, de Gitta nem hajlandó e-mailben megküldeni a végrendeletet, csak ajánlott levélként az Egyletnek. Attila erre Anikót zsarolja meg, intézze el, hogy Kálmán megüresedett helyére vegyék fel őt az egyletbe.
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 16:59:16 4/10 Előzmény guess.who
(3264/18025)
Kristófnak nincs túl sok dolga a kisboltban, és azt is sokszor odahagyta más miatt. Margit néni és Lujzi néni kedvére garázdálkodhatott a boltban, átrendezték, meg minden.
Kristóf játékszenvedélye is inkább csak nyugszik, nem múlt el. Jelenleg nincs miből játszania, de mi lesz, ha megint pénzhez jut?
És mit segített Kristóf a családjának? Szofit ugyan maga hozta el az iskolából, de Pannát már Szláven szabadította ki valahogy (nem is igen tisztázták, hogy hogyan.... és honnan...., ezzel adósak maradtak az alkotók).
Dia elrablásakor csak Tibivel idétlenkedett a húsklopfolóval, meg mozsártörővel a falu szélén.
Mónika elrablásakor meg abból állt a segítsége, hogy beült ő is Kata autójába és ment a többiekkel.

Kata többször hangoztatta az első két részben, hogy 6 évig tanult az orvosin, most a gyakorlati éve odavész, ha egy évig falun üldögél.
Akkor a gyakorlati évét kezdheti újra. Mivel tél van, nyilván egy féléve van gyakorlaton, tehát ez a féléve veszne oda és egy év múlva újra kéne kezdenie.( Mondjuk én bevállalnám 100-120 millióval gazdagabban.)

Az igaz, hogy sajnos nem sok affinitást mutat a gyógyítás iránt lenn Ökörfalván, holott állítólag ő volt a legjobb gyakornok a kórházban. Ökörfalván jószerivel kimerül a tevékenysége Dani házának tisztára nyalásában. Az az egészségház is csak van, de ott sem csinál túl sokat.
guess.who 2019 máj. 03. - 15:16:23 Előzmény napraforgó
(3263/18025)
Nem értek egyet – mármint a karakterek leírásával. :)
Kristóf szerintem pont az, aki a legtöbbet változott, ráadásul jó irányba: egyedül viszi a boltot, igyekszik fejleszteni, a játékszenvedélye teljesen nullán van, próbál a családjának és a másik családjának is segíteni, meg úgy általában: szinte mindenkinek. Az a múltkori pénznyerős balhéja volt az utolsó, más kérdés, hogy azóta erre építve hozták össze a részek felét sajnos.
Tomi szintén egyértelműen pozitívan változott, bár arra még nemigen láttunk példát, hogy dolgozna is valamit (jó, múltkor elment a boltba bevásárolni :D ). Viszont kiderült, hogy a flegma-lusta-bunkó vonalon túl tud kedves lenni, tud szeretni, ragaszkodni a barátaihoz stb.
Kata – na ő az, akiben a legkevésbé értünk egyet: fikarcnyit sem bonyolult, sőt: faék egyszerűségű, számomra úgy tűnik, hogy azt az állítólagos orvosi diplomát az Ecserin vehették neki Tibiék egy autós egészségügyi doboz társaságában, mert nagyjából ennyi szakmai affinitást mutatott eddig. Azon kívül meg csak a csizmáját és a feszes nadrágjait. :)
Tibinek van egy stílusa (mondjuk ki: bunkó stílusa), de ha meggondolod: ő volt az, aki azonnal és gondolkodás nélkül felajánlotta, hogy az örökség rá eső részéből ad Kristófnak (illetve ragaszkodott hozzá, hogy Kristóf is maradjon játékban, annak ellenére, hogy ezzel saját magát fosztotta meg egy halom pénztől). És ha lehántjuk az önző rétegeket a Katával kapcsolatos kijelentéseiről (ti. hogy azzal saját magát szeretné emelni a társadalmi ranglétrán, hogy orvos legyen a veje), akkor végső soron ő, a sajátos szemszögéből csak jót akar a lányának is.
Mónika a sötét ló. Igazából a hideg, számító énje szerintem túl erős, bár az utolsó részekben valóban kiderült, hogy néha szokott érezni is (a fiával és kicsit a családjával kapcsolatban), de szerintem lesz még néhány aljas húzása, mert nagyon vonzza a pénz is. :)
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 13:43:36 4/10 Előzmény napraforgó
(3262/18025)
Mónika a fifikás....

Valahogy belekeveredett egy o betű is.
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 12:23:47 4/10 Előzmény guess.who
(3261/18025)
Szerintem csak nagyon nagyvonalakban találták ki a karaktereket és a jellemfejlődésüket meg szinte sehogy.
Tibi a bunkó, aki ordenáré módon beszólogat mindenkinek, de leginkább a feleségének. És ez nem változik az utolsó percig semmit.
Mónika a fiofikás, aki szívfájdalom nélkül átver bárkit. A felszín alatt nagyon mélyen vannak anyai érzelmei, de ezeket elfojtja, elrejti.
Kristóf a lúzer, akinek semmi sem sikerül. Ráadásul a játékszenvedélye miatt állandóan bajba kerül, sőt másokat is bajba sodor. Szeretne kikeveredni ebből a zűrös helyzetből, de sehogy sem sikerül neki.
Tamás az anyján élősködő naplopó, ő talán jó irányba változik kicsit.
Kata, na ő a legbonyolultabb, lehetne akár egy talpraesett, határozott egyéniség, tele empátiával, segítőkészséggel, de mégsem ilyen, hanem egy bizonytalan, "fogalmamsincsmitcsináljak", hova legyek, mit tegyek, szerencsétlen csődtömeg.
1/10
janderka 2019 máj. 03. - 12:09:11 1/10 Előzmény guess.who
(3260/18025)
És ha igaz, hogy állami támogatás is volt a költségvetésükben, akkor még azt sem hozhatják fel mentségükre, hogy csak magánpénz bokáztak el ennyi zagyvaságra.
guess.who 2019 máj. 03. - 11:55:40 Előzmény napraforgó
(3259/18025)
Kétlem, hogy Jolika ennyire professzionális kavaró lenne, hogy ő irányítaná a háttérből az egész sztorit az ügyvédnőn keresztül. Ráadásul az ügyvédnő irányítja Szlávent is, ez meg végképp hülyeség lenne, hiszen ha Jolán akar valamit Szláventől, akkor nem hívogatná Marosit Pesten, csak kiszólna az udvarra... :)

De szerintem az utolsó mondatod a kulcs, ti. hogy jóformán napról-napra készülnek a részek, azaz nem egy végig meglévő gerinc köré rajzolnak kacskaringókat, hanem mindenkivel csináltatnak minden hülyeséget, ami éppen aznap az eszükbe jut, és nem gondolnak arra, hogy az egyes történéseknek, kijelentéseknek a szereplőkre és főleg a történet irányára komoly hatása lesz...
guess.who 2019 máj. 03. - 11:50:35 Előzmény svejci
(3258/18025)
Pont ezért (ti. hogy Jolika már az elején mindenkiről tudott mindent, ha kopogtak, odanézés nélkül is tudta, hogy ki az és miért jött stb.) zavaró, hogy ebből a mindenttudó, bölcs javasasszonyból is egy bambusz vénasszony lett a pár hónap alatt. Ahhoz persze volt esze, hogy Tamit visszazavarja a hajóra! ;) :D
guess.who 2019 máj. 03. - 11:48:01 Előzmény napraforgó
(3257/18025)
Ha elvetjük azt, hogy az írók menet közben találták ki, hogy merre haladjon a sztori (azt is, hogy nem volt még a legfontosabb karakterek fejlődéséről-alakulásáról sem legalább egy vázlatuk), akkor elképzelhető, hogy Szappanos "engemnemfogirányítaniegyférfisem" Kata már eleve ilyen csiki-csuki, állhatatlan karakter volt, és ez a felhorgadása is éppen csak addig tartott, amíg kimondta, fél perccel később már az ellenkezőjét is kimondta volna, ha úgy alakul. :)
8/10
Pünkösdi Kató 2019 máj. 03. - 10:49:42 8/10
(3256/18025)
Én is elkezdtem újra nézni, sajnálom, hogy van benne egy rakat logikai baki, de akkor is nagyon kedvelem a sorozatot.
Amire viszont már a kezdetekkor ügyeltek, az Ancsika és Tibi románca, hiszem már az első részben Ancsika előtt emlegették Tibit, ő rögtön felborította a páleszpoharat. Emlékeztem is erre a jelenetre és arra is, hogy akkor, amikor adták, már elgondolkodtam, hogy mi volt köztük? Aztán el is felejtkeztem róla. Szóval, az Ancsika-Tibi-Stefi szál már a kezdetekkor az alkotók papírján volt.
Viszont szeirntem is egy hatalmas kamu Gitta és Kálmán bácsi házassága, bár azt nem értem, hogy Gitta miért örködik annyira az örökség felett. Majd megkapja az vagy az Egylet, aki megérdemli.
Kristófék háza nekem is feltűnt, idő közben változások történtek a helyszínt illetően. Kár az ilyen bakikért. :(
8/10
Pünkösdi Kató 2019 máj. 03. - 10:40:49 8/10 Előzmény napraforgó
(3255/18025)
én is szívesen olvastam az összefoglalóidat, függetlenül attól, hogy tudtam időben nézni a sorozatot. Köszi a kikapcsolódást. :))
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 07:54:23 4/10
(3254/18025)
Az előzetesben Mónika elindul Pestre ruhákért, két hatalmas Samsonite bőrönddel. Azokat honnan vette? (nem a kisboltban...) Kálmán soha nem ment sehová, nem valószínű, hogy az ővé lettek volna. Vagy Mónika két ekkora üres bőröndöt hord az autója csomagtartójában, minden eshetőségre számítva?
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 07:53:49 4/10 Előzmény svejci
(3253/18025)
Igen, ez az Andika lehet Nándi új menyasszonya. Milyen érdekes, hogy ő is Andi, meg a főorvosnő is Andrea. nem tudtak volna egyiknek más nevet kitalálni?
svejci 2019 máj. 03. - 07:28:12 Előzmény napraforgó
(3252/18025)
Fura módon Jolika már mindent tudott, Kálmán halálát is, azt is mikor lesz a temetés és hol.

Igen, erre mondtuk, hogy Jolika gyanúsan sokat tud..... :)

Más! Amikor Tomika fent volt, és az étteremben kereste az apját, az a nő lenne az apja menyasszonya, akitől pénzt (a szőke csajtól...)?

A kocsmában ultiztak, Misi, Sándor és Szláven..... már a múltkor is röhögtem rajta...
Alap szitu, a mondások hellyel-közzel jók, de nem így történik az ulti játszása..... (aki látott már ilyen kártyajátékot, az tudja....)

Mást nem jegyeztem fel......
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 05:29:44 4/10
(3251/18025)
Az előzetesben látszik, hogy Marosi valakinek telefonon jelenti, hogy a rendszer hibátlanul működik. Korábban arra gondoltunk, hogy talán Kálmánnak, aki meg sem halt. Most hajlok arra, hogy Jolikának, akit Kálmán tett meg olyan mindentudónak - hisz ő már tudott Kálmán haláláról, a temetésről is. Talán ő Marosi másik informátora, esetleg oda-vissza informálják egymást.
Meglehet, hogy Jolika Kálmán valódi özvegye, hisz azt mindig is pletykálták, hogy volt köztük valami.
Igaz Jolika később egyszer azt mondta, hogy "ropogós jércekorában" sem kellett Kálmánnak, de meglehet, hogy öreg tyúk korában meg mégis....
Az a baj, hogy még az alkotók sem tudják, olyan ad hoc készült ez a sorozat.
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 05:09:34 4/10
(3250/18025)
Az elsőrészben Marosi átadott Tibornak egy banki kimutatást, bizonyítandó, hogy megvan a pénz és azt is közölte, hogy a 612 milla legális, adózott jövedelem!.

Tibi töri a fejét, miből származhatott a pénz, arra tippel, hogy lottó-nyereség.Mónika szerint a jJolikával kotyvasztott csodacseppekből származott a jövedelem.

Vicces volt Mónika elszólása, mikor az egyleti tagok érdeklődtek Kálmán után - szeretnénk szűk családi körben ünnepelni. Tibi korrigált: gyászolni.

Fura módon Jolika már mindent tudott, Kálmán halálát is, azt is mikor lesz a temetés és hol.
4/10
napraforgó 2019 máj. 03. - 04:32:51 4/10
(3249/18025)
A második részben meglép Tomika, de az anyja letiltja a bankkártyáját, így kénytelen visszakullogni.

Kata is azon töri a fejét, hogy ő sem marad, az anyjának elmondja, hogy a főorvosnő nem vette fel a gyakorló kórházába, de megpróbál a megyei kórháznál elhelyezkedni. Az anyja marasztalja, ráfér a pihenés (no meg a 122 Millió forint se jönne rosszul).Robira hivatkozik, hogy ő mit fog szólni a tervéhez, elvégre ők össze fognak házasodni, és akkor már neki is lesz beleszólása a dolgokba. Mire Kata igen határozottan kijelenti, hogy az ő életében nem fog egy férfi dönteni, kizárólag csak ő !
Milyen érdekes, itt Vali is készpénznek veszi a Robival való házasságot, holott Robi még egy szóval sem említette azt.
Ezzel szemben határozottan látszik, hogy van valami köztük a főorvosnővel - még ha Robi ezt a kis liezont nem is gondolja komolyan.

Nos, Kata határozottsága menet közben valahol elveszett, hisz az apja állandóan irányítja, befolyásolja és ő maga is olyan határozatlanná válik, hogy mire Fazekas jön, már olyan, mint egy óvodás. Döntésképtelen, azt se tudja mit akar kezdeni az életével, azt meg pláne nem, hogy kivel. Csiki-csuki, ma ezt gondolom, holnap meg azt.
1/10
janderka 2019 máj. 02. - 23:54:30 1/10 Előzmény Rojita
(3248/18025)
Sajnos nem lehet rákeresni már a saját régi kommentjeinkre, úgyhogy nehezet kérsz tőlem. De olvass bele a Tékasztorik, a 8 évszak, vagy a Ghost topikokba...
1/10
janderka 2019 máj. 02. - 23:37:09 1/10 Előzmény Rojita
(3247/18025)
Mit dicsérjek egy nyilvánvalóan nyegle sorozatizált átverésen? Hogy profin nézik hülyének az őket nézőket?
Nem én leszek aki piros pontot ad nekik érte...
7/10
Rojita 2019 máj. 02. - 23:22:32 7/10 Előzmény janderka
(3246/18025)
Elsődleges cél lehetett, h minden nap félbevágjanak vmi izgalmat, h nézzük másnap is.

Te Janderka! Elolvasnám egy dicsérő hsz-odat (gondolom, itt nem volt ilyen.) De máshol?