3/10
Kuttyánszki 2019 jún. 21. - 21:43:18 3/10
(3885/18025)
Ahhh, tényleg!
Köszi! :)
Primadonnából háztartásbeli.... Igaz, hogy ez is jól áll neki! :)
4/10
napraforgó 2019 jún. 21. - 20:18:11 4/10 Előzmény Kuttyánszki
(3884/18025)
Csarnóy Zsuzsa
3/10
Kuttyánszki 2019 jún. 21. - 19:42:10 3/10
(3883/18025)
Vali nincs kiírva, ki a színésznő? Tudja valaki ? :)
4/10
napraforgó 2019 jún. 21. - 08:53:31 4/10 Előzmény guess.who
(3882/18025)
Az iskolabusz azért kellene, mert Ökörfalván nincs iskola, át kéne hordani azt a néhány gyereket a szomszédos faluba, Bivalyúsztatóba.

Az általad leírt szélviharon jót derültem, de rosszul emlékszel, mert Katóka véletlenül sem az orvosi táskájáért szaladt haza, á, nem, mert az logikus lett volna, hanem két pokrócért, hogy meg ne fázzon Robinszió, de végül ő maga terítette magára és ott rítt, amíg ki nem mentették, mert Robinsziót addigra már megmentette a Dani.

Ha egy álló éven keresztül nyűglődik Kata a két pasi között, hát...csúnyát akartam mondani, hogy dögöljön meg valamennyi, de inkább nem mondom. Valahogy már dűlőre kéne jutniuk, mert én pl. nem akarnék olyan orvos páciense lennei, aki ilyen szerencsétlen hülye, hogy még azt sem tudja eldönteni, melyik kell neki.
Rúgja ki mindkettőt, oszt majd jön egy harmadik, egy még jobb. Csak legyen már vége a huzavonának.
guess.who 2019 jún. 21. - 08:40:11 Előzmény napraforgó
(3881/18025)
Az az "egészségközpont" szerintem eleve egy erőltetett, halva született ötlet volt, mivel ember sincs, akit "elláthatna" a naccságoshercegnő. De ahogy kezelték a sorozat írói (párszor előrántották a kalapból, hogy Kata nagyon dolgozik ott, de úgy egyébként szóba sem került), az alapján szerintem ők is tudják ezt, ötletük sincs hozzá, úgyhogy nem is nagyon erőltetik...

Az iskolabuszhoz iskola kellene, meg gyerekek. :) Sima busz viszont van, rendszeresen 1-2 utassal, szóval az a nagyjából nulla gyerek (plusz Kristóf lánya néha esetleg) elfér azon is. :)

Egyébként szinte biztos, hogy a végéig megmarad a Panna-Kristóf és a Robi-Kata-Dani-Stefi nyűglődés, mert a készítők úgy gondolják, hogy főleg az utóbbival a fél sorozatot ki lehet tölteni és milyen izgalmas, ahogy Kata ide-oda ugrándozik.
Kellene szervezni egy gyűjtést Kataura felszabadítására, hogy ne legyen többé Robinszió rabszolgája, így talán egy picit egyszerűsödne a helyzet. :)
guess.who 2019 jún. 21. - 08:33:21 Előzmény janderka
(3880/18025)
Ne légy ilyen kishitű: a világhírű és világméretű, kizárólag az Ököritófülpös melletti fél hektárnyi, ritkás ligetben tomboló szélvihart is milyen hitelesen sikerült leforgatni. Tudod, amikor lépni alig bírtak a szélnyomástól és a repkedő törmeléktől, el is tévedtek, majd Robertót majdnem agyonütötte egy faág, ezért Kata gyorsan hazaszaladt a húsz méterre levő házba az orvosi táskájáért a szélcsendes részen. :)
4/10
napraforgó 2019 jún. 21. - 04:19:16 4/10 Előzmény janderka
(3879/18025)
Erre kiváncsi vagyok én is, vajon Marosi Gitta tényleg beköltözik a Szappanos házba? Na és milyen lesz az együttélés? Őrá is Vali fog főzni (pláne mosni), mint egy cseléd, mint egy házvezetőnő? Vagy Tibi keménykedni kezd és nem engedi? És akkor Gitta vesz egy saját mosógépet, mosogatógépet és beszerelteti a kanapé helyére a konyhában (mert máshol nincs hely...) Vagy pont ellenkezőleg, Tibi gazsulálni próbál és Valit nyaggatja, hogy szolgálja ki Gittát? Hátha akkor jobb lesz nekik... akkor nem ordítozhat kedvére, hogy: "Valiiiii!"

Azt sajnálom, hogy a tavasz mindenképp kimarad a történetből. De nem szeretném azt látni, hogy ez a falu pont olyan kopár marad nyárára is, mint télen volt. Mert télen rá lehetett fogni a hidegre, a fagyra, de nyáron már kellene pár lombos fa, bokor, meg rengeteg virág. Vajon lesz? ültetnek pár bokrot, fát, virágot a sztorihoz?

Beindul Kata egészségközpontja? Mert fura módon itt úgy ért véget a tél, hogy egyetlen náthás, influenzás beteg sem kereste föl. Pedig lehetett volna továbbvinni a történetet azzal, hogy Subiczot csesztetik, hogy valamiféle patika -állomást szerezzen be, szervezze meg, hogy ne kelljen a betegeknek Kárásziba bemenni lázas betegen gyógyszerekért. Most nyáron legfeljebb pár hasmenéses betegséget diagnosztizálhatna Kata, ahhoz is kell pár gyógyszer.
A komolyabb betegségekkel úgyis a szakrendelőkbe kell irányítani a betegeket.
Hoválett Subicz? Rászállhatnának, hogy a járdát építtesse ki, vagy valami más, a falu érdekét szolgáló szolgáltatást szervezzen meg. Nincs óvoda, bölcsöde (persze gyerek se nagyon), iskolabusz, vagy akármi, öregek napközi otthona, szociális ételszállítás rászorulóknak, stb, stb.

Engem kevésbé érdekel a nyűglődés Kata és Robi között, hogy most akkor együtt vannak, vagy sem, ugyanez Danival és Kristóf és Panna nnyűglődése is túl sok már. Valahogy dűlőre kéne vinni a dolgaikat és továbblépni.
1/10
janderka 2019 jún. 20. - 22:49:14 1/10
(3878/18025)
Bele lestem a mai ismétlésbe, de már idegesített. Pláne ismerve a befejezésre összehozott "végkifejletet".
Ha újra forgatnak és van egy kis eszük, akkor csinálnak inkább egy jókora időugrást a sztoriban. Simán onnan folytatni ugyanis ahol és ahogy abbamaradt, baromság volna (lejön-e Marosi vagy mégse, elkezdi-e a szobatatarozást és ha igen, mikorra lesz meg vele, összejön-e Kata meg a frissen mégse halálos beteg Robi, stb). Persze amilyen okosok, folytathatják onnét is, ahol voltak. Filmes eszközökkel végülis könnyebb a nyárból telet/tavaszt csinálni, mint fordítva. Legfeljebb rájukgyullad a bunabugyi. Csak akkor kihagyják a jóidő adta történési lehetőségeket. És mire a sztoriban is nyárba érhetnének, IRL megint hideg(ebb) és borús(abb) lesz az időjárás. Oszt hol sütni fog Szláven klottgatyás farpofájára a szikrázó napsugár, hol 5000 wattos balogh-lámpákkal meg fára ragasztott levelekkel kell(ene) nyarat idézniuk a süvítő októberi őszben.
guess.who 2019 jún. 20. - 20:49:01 Előzmény napraforgó
(3877/18025)
"fura lesz, hogy a havas télből rögvest a kánikulai nyárba csöppennek a szereplők, azt a rövidke kis tavaszt is lespórolta az alkotógárda, ami legalább biztosítaná a folytonosságot"

Már jó régen mondtam, hogy egy évig, heti öt részt nem bír ki ez a sztori – de ezzel a hónapokat csúszó forgatással szerintem az alkotók is azt jelzik, hogy nincs is elég ötletük, amivel ki tudnának tölteni 250 részt...
1/10
janderka 2019 jún. 20. - 09:31:20 1/10 Előzmény napraforgó
(3876/18025)
Olyan áru, amit akkor küldenek, amikor nem tudják kiszállítani azt a konkrét márkát amit rendeltél és felkínálnak vmi hasonlót. Mondjuk nincs nekik bocicsokijuk ezért küldenek helyette tibicsokit. Az ilyen helyettesítőtermékeket rakják mindig piros nejlonba, hogy feltűnő legyen - a többit meg szürkébe. De nem kötelező elfogadni és kifizetni.
4/10
napraforgó 2019 jún. 20. - 03:45:29 4/10 Előzmény guess.who
(3875/18025)
Jó ezt értem, hogy Tibi hozza, Stefi viszi a pénzt, legalábbis az örökség egy részét. De a 102 millió is elég nagy pénz, még abból is be lehet indítani egy cukrászdát.
Nem tudom, Tibi mibe fektetné, de mindenesetre ő nem való taxisnak. Sőt, még vezetnie sem lenne szabad az ő mentalitásával.

Amúgy Vali nem néz ki annyira pénzéhesnek, mint pl. Mónika, aki nyíltan rá akarja venni Stefit az örökségről való lemondásra. Vagy Tibi, aki számtalan utasát becsapta már a fuvardíjjal (nincs váltópénze.... címen lenyúlta az utas pénzét).
Persze, Vali sem veti meg a pénzt, mint ahogy más sem, de szerintem ő nem a pénz miatt utálja Anikót, ő valóban a tahó férje miatt és mert szerinte elcsábította tőle. Röhejes módon, valami veszélyes vampot lát Anikóban, egy fehérmájú nőszemélyt, aki bárki férjét álnokul elcsábítja.

Én Valit olyan nőnek tartom, aki sokkal okosabb a férjénél és elég ügyes is ahhoz, hogy nélküle is megálljon a lábán. Szerintem érthetetlen, hogy miért áll ki annyira emellett az irritálóan bunkó figura mellett.
Én azt hiszem, hogy Tibi karaktere valami eltúlzott paródiája a sajnos ma is tipikus férfinak, aki felsőbbrendűnek hiszi magát és szerinte az asszony a fakanál mellé való, meg arra, hogy gyerekeket szüljön az ő urának és parancsolójának.
És sok asszony is rendjén valónak érzi ezt a helyzetet, hisz Vali és Zsóka is "urának" hívja a férjét és teljesen természetes nekik, hogy az asszony dolga, hogy meleg ételt tegyen az ura elé , mossa a gatyáit és vasalja az ingeit.
Zsóka ugyan papucsot csinált a férjéből, de még neki is ez a mentalitása és ezt a fiába is belenevelte, aki szintén jó "feleség-alapanyagot" látott Stefiben, jószerivel ezért jegyezte el, nem a szenvedélyes szerelem miatt. Kíváncsi vagyok, hogy Dani Katával hogy boldogul majd ilyen téren, mert Kata már Robi mellett sem vállalta ezt a szerepet. Csak Katát sajnos valami bizonytalan, tehetetlen karakterré silányították le a harcos feminista nő helyett. Pedig jobban állna neki az "én tanultam, orvos akarok lenni és nem szaros gatyákat mosó engedelmes kis feleség" státusz.

Kíváncsi vagyok, hogy mit tartogatnak a második évadra az alkotók. Bár fura lesz, hogy a havas télből rögvest a kánikulai nyárba csöppennek a szereplők, azt a rövidke kis tavaszt is lespórolta az alkotógárda, ami legalább biztosítaná a folytonosságot a Szappanosok egyéves kalandjában.
4/10
offtopic
napraforgó 2019 jún. 20. - 02:59:19 4/10 Előzmény janderka
(3874/18025)
Mi az a helyettesítőtermék?
guess.who 2019 jún. 19. - 22:37:00 Előzmény napraforgó
(3873/18025)
Igen, Nádas kétszer vagy háromszor is szerepelt rendőrként, ha jól emlékszem: az Attila leállításán túl volt még egy vagy két hasonlóan rövid szerepe...
guess.who 2019 jún. 19. - 22:35:04 Előzmény napraforgó
(3872/18025)
"De nem, őneki gond nélkül megbocsátott."
Nézd a Vali szempontjából, és mindjárt a helyére kerül a dolog: Tibi HOZZA neki a pénzt (=örökséget), míg Stefi (Anikó) csak elviszi. Persze, hogy Tibinek elnézi a fiatalkori botlását, Anikónak meg nem (Stefinek meg pláne nem, hiszen ő vesz ki a Vali zsebéből is 10 milliót...)
guess.who 2019 jún. 19. - 22:31:17 Előzmény napraforgó
(3871/18025)
(Bocs, már lehet, hogy keverem, a hozzászólásom lényege az lett volna, hogy Maunival beszélgettek arról, hogy X végzi el/fogja elvégezni/dolga elvégezni az adott feladatot, és Icuka kikérte magának, hogy ahhoz a feladathoz semmi köze. Erre a jelenetre a panzió étkezdéjében került sor, még az is rémlik.)
7/10
Rojita 2019 jún. 19. - 22:10:06 7/10
(3870/18025)
Olvastátok MG megjegyzését a forgatásról?
Ha nem csak annyi, h amennyire szenvedtek télen a hidegtől, sötéttől, álmosságtól, most annyira nehezen viselik a meleget.

Kíváncsi vagyok, h Szlávent követik-e a barátai Horvátországba, vagy spórolósan, itthon veszik fel a körülötte támadt bonyodalmat?
(Erről persze nem írt. Lényeg az, h forgatnak.)
1/10
janderka 2019 jún. 19. - 21:08:00 1/10 Előzmény napraforgó
(3869/18025)
Az Auchan ilyen zacsiban viszi házhoz a helyettesítőtermékeket.
4/10
napraforgó 2019 jún. 19. - 19:20:48 4/10
(3868/18025)
Mónika egy cseppet sem feltűnő tulipiros nylonzacskóban dobta ki a pénzt és a drogot az ablakon a fehér hóra a kopasz fák, bokrok közé. És akkor csodálkozik, hogy eltűnt.
Nem is tudom, hol a bánatban lehet ilyen piros zacskót szerezni, fehéret, kéket, zöldet szoktam látni, hébe-hóba feketét is, de ilyen piros zacskóba semmit sem csomagolnak.

Na és az is feltűnt, hogy amikor a rendőrök ott voltak házkutatni, akkor egy kék pulóvert és egy nadrágot viselt, amikor meg kiment a zacskót keresni, akkor egy tiritarka pizsamára felvett kabátban volt. Vajon miért nem ment ki a rendőrök távozása után körülnézni, miért csak másnap reggel kezdte el keresgélni a milliókat?

Anikó ódákat zengett Stefinek a bunkó Tibi ifjabbkori énjéről. Hát elég butácska tinilány lehetett akkoriban, ha ebben a tahóban bármi vonzót talált. Gondolom már akkor is az idétlen vicceit nyomatta, azt vélte humornak Anikó.
svejci 2019 jún. 19. - 13:55:49 Előzmény janderka
(3867/18025)
:)

Én is csak figyeltem fel... a JMX-435 az egy sima rendszám..

Rx 12-34: A Rendőrség járműveinek rendszáma (de sorozat rendszámokat is használnak). (x=A;B;C;stb.)
1/10
janderka 2019 jún. 19. - 13:10:10 1/10 Előzmény svejci
(3866/18025)
Jó találat! Ezek szerint szűk a rendőrségi eklézsia :)) Ezt anno én nem is vettem észre. Lekötött az ügyvédnő furgonos-németes rendszám csere-beréje :)))