svejci 2019 okt. 08. - 08:50:50
(7284/18024)
Egy-két dologra reagálnék, de csak így....

A múltkori mérkőzés kimenetelét nem találtam el, (én azt mondtam, hogy nem lesz vége, mert történik valami....) 5:0 lett ugye Tibiéknek....
Én fociztam, edzősködtem is, és teljesen egyet kell értenem most mint a forgatőkönyvírókkal, mint Tibi edzővel...... (Edzeni, edzeni, a meccs előtt pihenni...)

Hülyeliba..., amikor elvitte autószalonos Lehúzós abba az extra étteremben, akkor azt sem tudta szőkeségünk, hogy mi is az, amit elétettek.....
Mostanra megtanulta, és szerintem átjár a sárga autójával Kárásziba, vagy egy nagyobb városba beszerezni a napi ennivalóját, csak ugye ezt nem látjuk.....

Szláven, amikor átvitte Valit a kórházba, (Tibi infarktusa) ott beszéltek a folyosón, akkor is mesélt egy történetet, hogy egy rokona Belgrádban is így járt, de ő bele is halt..... (vagy valami ilyesmit mondott....)

Szláven, és Renátó is tényleg odavoltak Katáért, amikor először meglátták.....
Meg Renátó azért úgymond illedelmes egy gyerek...., mindig tud alkalmazkodni, és mindketten látták, hogy valami történt, és a kérdésre válasz, és ki is derült, hogy Katica elvetélt....
jó, tudja mindenki, és ennyi....

Viszont Tibin nagyon meglepődtem! Tud ő ilyen is lenni.... :)
Az, hogy nem fogom többé lelovasparasztozni..... mondata, az olyan, mintha más a bibliára esküdne.....

Az, hogy ismerték az apjukat, meg egymást?
Háát, nem is tudom.... Moónika lehozta, három év után elvitte Tomikát, azóta nem is hallott felőlük....(marad a gyerekkor, amíg otthon lakott....)
Kristóf, 14 évig élt otthon, azóta nem igen járt haza...
Tibi valamikor elkerült Pestre, és az anyja halála után ment le az apjának segíteni, amikor a lány született, és ugye az Anycsika történet..... Azóta ő sem látogatott le......
Egyedül Kata látogatott le nyaranta, ő is inkább Jolikánál volt.....
1/10
janderka 2019 okt. 08. - 08:09:07 1/10 Előzmény guess.who
(7283/18024)
Szláven figurája az elejétől fogvs billeg. De abban az áprilisi blikkes videóban, amit a múltkor linkeltem, említi is, hogy eredetileg vmi stikkes falubolondját adtak volna neki, amit aztán egyszerűen kihúztak és lett helyette Szláven. Nos ha így volt, akkor ne csodáljuk, a karakter értelmezhetetlenül gyökértelen.
4/10
napraforgó 2019 okt. 08. - 08:07:08 4/10
(7282/18024)
Terikéék jobban jártak volna, ha Attilának adják ki a tisztaszobájukat. Attila nem sok vizet zavart volna na és boldogan megköszönte volna Terike friss pogácsáját, még udvarolt is volna, hogy utoljára az édesanyja csinált ilyen finomat, stb. De ez Stefiliba csak fikázni tud, ezzel nem lehet kedvesen elbeszélgetni, olyan fennsőbbséges lett.
1/10
janderka 2019 okt. 08. - 08:04:42 1/10
(7281/18024)
Szlávennek és Renátónak a beérkezéseik idején mindkettejüknek tetszett Kata. Szláven kólázott meg csokizott vele a kocsmában. Reni ugye meg kompletten beájult az alakjától a lovardában. Ez az aggódásuk most kivételesen következetes írói erény.
guess.who 2019 okt. 08. - 08:04:03 Előzmény janderka
(7280/18024)
Gondolom, amikor Szláven karakterét kitalálták az elején, még eszükbe sem jutott, hogy fiktíveket mondjanak róla (sőt!), csak aztán ahogy elkezdték bonyolítani a hónapok alatt, egyre jobban belekeveredtek a saját kamuzásaik hálójába. Így aztán ilyen furaságok derülnek ki Szlávenről és Olgáról. :)
guess.who 2019 okt. 08. - 08:02:32
(7279/18024)
Ja, és még valami Stefánnal kapcsolatban: Dia emlékeim szerint sokkal többet volt Pesten, mint ő, normális munkája is volt elvileg, mégsem vett fel sztárallűröket, sőt: az átmeneti frizuracserén túl lényegileg ugyanaz az apáti csaj maradt, aki volt.
Nem lehet, hogy Stefánt elcserélték a szülőszobán, ahogy Kristófot is? ;) :)
1/10
janderka 2019 okt. 08. - 08:00:51 1/10 Előzmény guess.who
(7278/18024)
Fiktív ország fiktív háborúskodását kellett volna mpndaniuk ès nem lenne baj. Lásd Krakkóziát a Terminál c. filmből.
guess.who 2019 okt. 08. - 07:45:22
(7277/18024)
"Olga meg hány éves, ha a polgárháborúban megerőszakolták a bosnyákok?? "
Jajj, hát mit nem értesz ezen? 4 éves volt, amikor a 8-9 éves Szlávennel összeházasodtak, pár hétre-hónapra rá már terhes volt, ekkor jöttek a bosnyákok. Mindez még 1993-ban történt, és így máris minden a helyén van, hiszen most 30 éves Olga. Asszem.

A másik lehetőség, hogy ahogy a sorozatban másutt is előfordult már, Szlávenék hibernálva töltöttek 10-15 évet a háború után, ami alatt nyilván nem öregedtek, így lehetnek a valós időben számolt életkoruknál jóval fiatalabbak. :)

Mondjuk Szlávennek ezen a meséjén én is megakadtam. Oké, hogy mondania kellett valami nagyon szomorút, de az írók közül tényleg senki nem számolt még ezeknek a Szlávenes történeteknek utána, hogy nagyon nem áll össze az időben semmi?
guess.who 2019 okt. 08. - 07:38:08 Előzmény janderka
(7276/18024)
"Ám az előzetesből úgy fest, holnapra mindenki mindent el is felejt. "
Hiszen megmondták: jobb elfoglalni magukat mással, meg a zéletmegytovább, meg hasonló közhelyek. És hát az epizódpár megvolt: az előző részben összeesett Kata, most meg le is zajlott minden.
Ráadásul vedd hozzá: a család Kálmán bácsi "halálán" sem törpölt túl sokat, kiszórták a fenyőkhöz, aztán kész. Pedig ő mégiscsak az apjuk volt, 30-40 éven keresztül.

Különben nem is értettem, hogy miért babáról, meg gyerekről beszéltek folyamatosan, mikor még csak egy embrió, egy magzat volt legfeljebb?! A közelébe sem került annak, hogy megszülessen és baba vagy gyerek legyen belőle (még csecsemő sem).
guess.who 2019 okt. 08. - 07:34:44 Előzmény napraforgó
(7275/18024)
"Mert mi köze Szlávennek, vagy Renátónak akár a terhességéhez, akár a vetéléséhez?"
Nincs köze, de mivel mindketten rákérdeztek, kellett mondani valamit.
Meg aztán olyan ennek a falunak az általunk ismert 10-20 lakója, mint egy család (a színészek meg pláne: hónapok óta össze vannak zárva), szerintem egészen máshogy működik minden, mint mondjuk egy pesti bérházban, ahol jóformán a két emelettel lejjebbi szomszédot sem ismerik az emberek. :)

"Dia , aki megpróbálta ráébreszteni a valóságra."
Melitta keménykedős grimaszai nem tetszenek, bár ezt a dialógust most tényleg jól megírták (és játszották el), Szláven is jópofa volt. És hát valóban: a pár napnyi/hétnyi butapesti tartózkodás alatt (amelyen nagyrészt lepukkant takarítói melók után kajtatott Stefán, és csak a legutóbbi néhány napon volt pénze) ugyan mégis honnan szedte fel ezeket a szokásokat? Szerintem nagyságrendileg maximum 4-5 nap telhetett el aközött, hogy megkapta a pénzt és eljött a sárga autóval haza. Ennyi idő alatt áttért a mindenmentes táplálkozásra és zavarni kezdte a korábbi legjobb barátnőjének konyhaszaga? És egyébként a tisztaszobában lakva mégis mit eszik? Merthogy most Terike pogácsáját visszautasította, Dia spagettijébe bele sem túrt, szóval amióta elköltözött a panzióból, valószínűleg fényevő is lett.

Ha meggondolom: az első évad végén, mielőtt eltűnt, akkor írták át Stefán karakterét ennyire idétlenre, mert előtte egy kedves, mosolygós lány volt (az egyik kedvencem), most meg már azt várom, hogy miután mindenkivel összeveszett, visszamegy Pestre és nem is látjuk a sorozat végéig... Hiszen lassan csak a sárga ótójában lakhat, mert mindenhonnan kiutálják.

Egyébként nekem tetszett (végre a második évadban először!) Tibi alakítása is: kiderült, hogy vannak esetek, amikor nem annyira bunkó. :) Az ő részéről a "nem fogom Danit lovászparasztnak hívni" kijelentés egyébként már hatalmas változást jelent, csak hát ezt mások nem értékelik annyira. :)
4/10
napraforgó 2019 okt. 08. - 06:12:56 4/10
(7274/18024)
A látottak alapján Stefi kivette Terikéék tisztaszobáját (ami addig lomtár volt), de nyilván azóta kiüritették, kitakaritották. Nem tudom, hogy ez mennyivel jobb az anyja házában lévő hajdani szobájánál (jó, tudom, ott most Krisztó lakik, bár őt Anikó bztos elküldené a lány a kedvéért).
Stefi most valóban otthontalan, az anyja házában nincs maradása, de a panzió luxusát sem élvezi már. Ez a buta tyúk most jobban egyedül van, mint valaha.
Igaz, hogy megpróbálja Danit megkörnyékezni és a pénzével rábirni, hogy megtűrje a közelében. De ha Dani igazán karakán lenne, akkor frankón elküldené Stefit a pénzével együtt, mondván, hogy megoldja máshogy. Kérhetne pénzt az apjáéktól is, talán a 3 millió meglenne. Ha nem, akkor kérhetne egy banktól, vagy a szolgáltatásait alakitaná úgy, hogy a bevételek fedezzék a kiadásokat.
De még ha olyan álláspontra jutna is, hogy elfogadja Stefi pénzét, nagyon irásba kéne fektetni, hogy ő csendestárs marad, az irányitás a Danié és Stefi nem megy a közelébe és főleg nem megy Kata közelébe, idegesiteni őt. Mert Stefinek most nincs más célja, minthogy visszaszerezze Danit. És ha Dani et nem látja, akkor hülyébb, mint gondoltam.
Tiszta ostoba a Liba. Miért gondolja, hogy ha szétmarja Danit és Katát, akkor Dani visszamegy őhozzá??? Szerintem az életben soha. A Libának meglesz az elégtétele, hogy tönkretette a nővére kapsolatát, hogy ő is, meg az állitólagos szerelme is boldogtalan lesz.
4/10
napraforgó 2019 okt. 08. - 04:16:50 4/10
(7273/18024)
Dia és Stefi összecsapása csúcs volt. Stefi, ahogy megjátszotta magát és Dia , aki megpróbálta ráébreszteni a valóságra.
Kata vetélését viszont túldramatizálták.
Épp most olvastam - a méhen kivüli terhesség gyanúja miatt, meg a pete megtapadása kapcsán, hogy a megtermékenyitett petesejtek kb. 70 %-a (!) nem tapad meg, elmegy egy menstruációval és csak 30 % az, ami tovább fejlődik és remélhetőleg baba lesz belőle.
Vagyis ez egyáltalán nem egyedi eset, és ha ennyire a terhesség elején kerül rá sor, sokkal könnyebb túlélni, mint ahogy itt mutatják. Nem véletlen, hogy általában a betöltött 3. hónapig nem szoktak beszélni a terhességről, hisz addig még bármi történhet.
Amúgy meg , hogy Kata azt sem tudta, kitől volt terhes és baromira nem tervezte a gyereket, meglehetősen fura , hogy ekkora nagy kázust csinálnak az ügyből, pláne vadidegenek is. Mert mi köze Szlávennek, vagy Renátónak akár a terhességéhez, akár a vetéléséhez?
Megint egy rész, hogy valami legyen, meg teljen az idő.
1/10
janderka 2019 okt. 08. - 00:28:03 1/10
(7272/18024)
No, a mai rész a drámák epizódja volt. Szem nem maradt szárazon. Ám az előzetesből úgy fest, holnapra mindenki mindent el is felejt. Jöhet újra a foci a zumba a szobor a szerelemféltés meg a kristóf- fa kutatás. Mintha a mai rész meg se történt volna... Mondom: álopor és alzheimer!
7/10
Rojita 2019 okt. 07. - 23:25:08 7/10 Előzmény momo65
(7271/18024)
Nem tudjuk, milyen ember. Színpadi szerepeiben főleg vicces karaktereket játszik.
Nekünk Ő itt Szláven, a rejtélyes.
10/10
momo65 2019 okt. 07. - 22:20:42 10/10 Előzmény Rojita
(7270/18024)
Jó kép! Szimpatikus színész. Biztos jó lelkű ember lehet.
7/10
Rojita 2019 okt. 07. - 22:03:48 7/10
(7269/18024)
csendélet
7/10
Rojita 2019 okt. 07. - 21:57:55 7/10
(7268/18024)
Diácska nagyon világosan átlátta hajdani barátnője állapotát és talpraesetten kiosztotta a Libát.

Szláven karakterét meg mennyire átalakították. A titokzatos, kemény, álruhás katonából egy vicces, szerelmes, mesélgető ffi lett. (MG feláldozta tésztamentes diétáját a jelenetért).
7/10
Rojita 2019 okt. 07. - 21:45:40 7/10
(7267/18024)
"Stefit meg asztal körül kergették, ha nem glutén- és laktózmentes ételeket evett? Nagyon "úri" manírokat szedett fel a fővárosban! "

Egyáltalán, ezeket a manírokat kitől vette ál? A fővárosban pár hetet vki dolgozó barátnőnél lakott, aztán pár napot egy szállóban, itthon meg a panzióban. Esetleg Mónika szoktatta rá a drága ételekre? Mert a Műkörmös Libuska korábban még csak nem is hallott laktózról meg gluténről.

Nagyot fog koppanni az anyaföldön Stefike, ha mindenkit elmar maga mellöl.
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 21:43:38 4/10
(7266/18024)
Tetszik, hogy Anikó végre vidám, nevet. Sándor mellett mindig búvalbélelt volt, Stefi miatt is állandóan aggódott. Most Krisztó mellett megint olyan , mint egy kamaszlány, vidám, gondtalan, nevetgél. Rá is fér. Otellót meg dobni kell, nem tesz jót az egészségének.
4/10
napraforgó 2019 okt. 07. - 21:40:51 4/10
(7265/18024)
Stefi összesen 3 hetet volt a fővárosban, ebből kettőt azzal töltött, hogy ócska takaritónői állások után kuncsrgott. Az utolsó héten meg elkezdte szórni a pénzt és már nem volt jó neki a közönséges kaja, ő már a felső tizezer életét élte és azt hiszi, hogy ki is kupálódott, pedig szegénykém bunkóbb, mint valaha is volt.