4/10
napraforgó 2019 okt. 13. - 11:28:53 4/10 Előzmény amira_daa
(7585/18025)
Ez a fociőrület csak pár hete tört ki, vagyis TT nem edz hónapok óta, legalábbis nem focira.
A másik meg miért kellett volna stoppolnia, ha ott a saját kocsija a parkolóban? Csak odáig kellene kijutnia, aztán már 10 perc alatt otthon lenne. Kárászi ÖA-tól csak 10 km-re van, vagyis csak pár perc országúton.
amira_daa 2019 okt. 13. - 10:46:29 Előzmény guess.who
(7584/18025)
Tibi edz honapok ota, én azt hittem hogy simán kinyitja azt az ajtot. , segitek pl megfogja és az öltözői paddal nekimegy az ajtonak és kinyitja ( kitöri) az azért erősebb, mint az ajto.( pozdorjábol) , utána meg tuti talált volna egy ablakot ahol kimászik, aztán szépen stoppolt volna hazáig és elérkezik haza. amugy ablak is volt tehát ki is mászhatna hiszen hátulrol világos volt és ritkán van egy öltöznek ablaktalan helyisége. ( szagok miatt) és akkor ki is menekül Tibi és aztán érdekeesebb lett volna hogy Zsoka miért hazudik, de ez várhatoan léket is üt a Zsoka Vali barátnőségben.
amira_daa 2019 okt. 13. - 10:15:00 Előzmény guess.who
(7583/18025)
elég következetlen volt a jelenet, bár jol játszott Zsoka nekem is tetszett. ha igy folytatja ő fogja a szalakat mozgatni. bár ahogy látom a szobornál is már "befurakodta magát a vezetői pozicioba.
guess.who 2019 okt. 13. - 09:24:33 Előzmény napraforgó
(7582/18025)
"főleg azután, hogy hajnalban megjelent az a gondnok"
Ráadásul nem is hajnalban, mert azt mondja a bácsika, hogy "este háromnegyed nyóc" van, szóval akárhogy is nézzük, bizony még bőőőőőven benne van Tibike a 12 órában.
Gondolom, Valinak eszébe sem jut, hogy telefonon próbálja meg Tibit elérni (mert a végén még Zsóka zsebében csörögne a mobil, amikor ott sápítozik éppen Vali mellett), és Kristóféknak gőzük sem lesz róla, hogy az öltözőben hagyták ott Tibit, esetleg ott kellene első körben megnézni. :)
guess.who 2019 okt. 13. - 09:20:03 Előzmény napraforgó
(7581/18025)
"Kristóf és Tamás is likvidálva van, nemcsak Tibi. A baj csak az, hogy akkor öten állnak neki az ajtót kirúgni, öten ordibálnak., stb. "
Ugyan! Ezt a szörnyű vastag páncélajtót egy tankhadosztály sem tudná ledönteni! :)

Egyébként elég fura gondnok lehet az, aki nem tud ötig elszámolni és elrontja négynél. De ha el is rontja: amikor Zsókával bezárták az ajtót, nem tűnt fel neki, hogy Tibi autója ott áll még mindig gazdátlanul a parkolóban? És egyébként egy jöttment "takarítónő" szavának hisz, nem nézi végig az ingatlant, mielőtt lezárja? Pedig korábban Suvickkal szemben a végletekig szabálykövető volt...
guess.who 2019 okt. 13. - 09:17:13 Előzmény Rojita
(7580/18025)
Beledugott ugyan valamit a zárba, de továbbra is az a helyzet, hogy Tibi lökdösésére igencsak mozgott az a rozoga ajtó, szóval simán kinyitható erőből is.
Meg aztán ha az éjjeliőr észlel ilyesmit (ti. hogy valaki óbégat egy bezárt ajtó mögött egy őrizendő objektumban), szerintem első dolga lenne kihívni a rendőröket, akik felügyelete alatt ki lehetne nyitni az ajtót, igazoltatni Tibit ésatöbbi.
Nem szólva arról, hogy a rendőrök akár ki is nyomozhatnák a jól felismerhető Suvick terepjárójának ottlétét, illetve Zsóka ujjlenyomatait is megtalálhatnák, a gondnok tanúsíthatná, hogy Zsókica ott "takarított". Szóval megint minden részletében sántít ez a bezárásos sztori, ahogy már megszokhattuk. De hát falura jó lesz.
offtopic
guess.who 2019 okt. 13. - 09:12:47 Előzmény napraforgó
(7579/18025)
Felfüggesztés, elítélés, alpolgármester, jegyző: az egész ott bukik, hogy egy száznyolcvan (nem tudom már, mennyit kamuztak) fős település a járási átalakítás óta NEM lehet önálló, mindenképpen közös hivatalban kell működnie más településekkel, ami ugye a fiktív sztorit tekintve Kárászi lenne. Viszont ebben az esetben Kárászi lenne a gesztor, ő adná a jegyzőt mindenképp (ezesetben legfeljebb ALJEGYZŐ lehet a településen, ha úgy ítélik meg Kárásziban, hogy szükség van ilyen pozícióra a jegyző ottani sok munkája miatt), de szerintem simán belefér az is, hogy egy Ökörapátinak nem lenne saját polgija és képviselőtestülete sem.
Abban mindenképp igazad van, hogy egy rabosított polgi helyett az alpolgármester veszi át megbízottként a falu vezetését – viszont az alpolgármestert már a képviselőtestületi ülésen választják, ami viszont sosem volt, ergo nincs alpolgi sem, aki átvegye. Ebben az esetben (bár szerintem ez azért jogilag elég zűrös helyzet lenne) elképzelhető, hogy törvényesen írtak ki polgármester-választást, hiszen nem volt törvényesen megválasztott vagy kijelölt vezetője a településnek abban az időpillanatban – mert ugye Attikáról csak hónapokkal később derült ki, már bőven Suvick polgármestersége idején, hogy kiszabadulhat vádalkuval. Megint más kérdés, hogy Suvick ugyan milyen logika szerint segítette Attilát vádalkut kötni, hiszen ezzel azt is kockáztatta, hogy az ő polgármesterségének jogszerűsége megszűnik. :)

A 180 milliós móka szerintem egy reflexió, egy karikatúra a való életben tapasztalható "fura" Uniós pályázatokra, amikor enyhén szólva is nem arra költenek el felzárkóztatási pénzeket, amire eredetileg szánták őket. Ezt a korrupt rendszert akarta bemutatni Suvick a titokzatos pályázatos illetővel – és szerintem elég hitelesen sikerült. Amit hiányolok belőle, az az, hogy a titokzatos illető közölhette volna Suvickkal, hogy egyrészt hány százalékot kér a teljes összegből "alkotmányos költségként", másrészt kötelezően ajánlott módon megmondhatta volna, hogy az önkormányzatnak melyik kivitelezőt KELL választania ahhoz, hogy biztosan hozzájusson a pénzhez...
7/10
Rojita 2019 okt. 13. - 08:21:10 7/10 Előzmény napraforgó
(7578/18025)
"az öltözők kulcsait, de mondjuk az éjjeliőrnek tudnia kellett volna."

Emlékezzetek, amikor Zsóka bezárta az öltözőt, utána egy hajcsatot beletört a zárba, h kulccsal ne lehessen kinyitni.
4/10
napraforgó 2019 okt. 13. - 04:39:16 4/10 Előzmény napraforgó
(7577/18025)
Ez szuper ötlet! bezárni a teljes csapatot, akkor Kristóf és Tamás is likvidálva van, nemcsak Tibi. A baj csak az, hogy akkor öten állnak neki az ajtót kirúgni, öten ordibálnak., stb. és tán valakinek az is feltűnik, hogy a vendég csapat nem távozott.
Mert most négyen elmentek, felületes szemlélőnek ez tűnhet úgy, hogy vesztes csapat.
4/10
napraforgó 2019 okt. 13. - 04:34:03 4/10 Előzmény guess.who
(7576/18025)
Na igen, az előzetesből alig láttunk valamit . Az az idős férfi valami éjjeliőr, vagy gondnok lehetett, azt láttuk, hogy Tibi a portáról telefonáltatott vele a panzióba Mónikának. De ugye hiába, mert Mónika nem volt ott. Szóval ez is szamárság. Azt Tibi nem tudhatta, hol tartják az öltözők kulcsait, de mondjuk az éjjeliőrnek tudnia kellett volna. Mi szükség éjjeliőrre, ha az nem tud minden helyiségbe bejutni?
És igen, az a rozoga beltéri ajtó egy-két rúgással is kinyitható lett volna, főleg azután, hogy hajnalban megjelent az a gondnok, vagy éjjeliőr, vagy akárki, de kinyitotta a külső ajtót.
4/10
napraforgó 2019 okt. 13. - 04:21:17 4/10 Előzmény guess.who
(7575/18025)

Kedves Napraforgó! Szomorú hírt kell közölnöm ezúton Veled: Ökörapáti NEM LÉTEZIK a valóságban, csak fikció. Így természetesen önkormányzata, képviselőtestülete és testületi ülései sincsenek...

De-de! Ökörapáti létezik! amióta ez a sorozat megy..... És ha van polgármestere, akkor van önkormányzata , képviselőtestülete is. Na és jegyzője is.
Mindenesetre elég furcsa volt, hogy amikor a letartóztatott, felfüggesztett polgármester helyet újat választottak (na már ez sem biztos, hogy törvényes volt, hisz Attila nem lett törvényesen elitélve!), akkor a felfüggesztett polgi helyett a helyettesének (!) kellett volna átvenni a vezetést. Új polgi csak akkor lett volna választható, ha Attilát jogerős(!!!) itélettel lesittelik.

Aztán az is fura, hogy ennek az önkormányzatnek kéne lenni jegyzőjének - és ez NEM Mónika, hanem egy szakirányú végzettséggel rendelkező kinevezett - és nem választott személy. De ha Subicznak van egy szintén jogi, vagy állig felsőfokú végzettségű kollégája a faluban, miért nem láttuk őt soha? Megbeszélhetné a baromságait vele, minden kétes ügyben konzultálhatna vele, stb, stb. Na, szóval, fura ennek a falunak a működése. É egy ilyen fura falunak csak úgy odavágnak 180 millió forintot a nagy semmire? Egy szobor felújitására?

Jajj, annyi itt a probléma a sorozat készitése kapcsán. Ténleg nagyon jó lenne, ha most már hamar befejeznék, mielőtt még több baromságot elkövetnének.
guess.who 2019 okt. 12. - 20:33:18
(7574/18025)
"Ennél zavaróbb csak a nézőszám volt, amint írtam, én 0 főt láttam."
Gondolom, egyébként sem vonz tömegeket egy (sőt: KÉT!) negyedosztályú mini focicsapat mérkőzése, itt ráadásul az egyik egy névtelen faluból érkezett Wooden Legs nevű csodacsapat, akiket aztán végképp senki nem ismer. Arról nem is szólva, hogy ez a kárászi kispályásoknak csak afféle huszadrangú edzőmérkőzés volt, amire egyébként sem nyitják meg a (nem létező) lelátókat. Mivel Tiborunk jó előre gondoskodott arról, hogy Apátiból senki ne menjen megnézni a leégésüket, így végképp nem maradt senki a pálya körül. Máig sem értem, hogy nem vette észre senki ebben a tömegben a Suvick böhömnagy béemvéjét.
guess.who 2019 okt. 12. - 20:29:15 Előzmény svejci
(7573/18025)
(Tudom, hogy arra gondolt, de nem hagyhattam ki egy ennyire magas labdát – ha már ebben a szép focializmusban élünk. :) )
guess.who 2019 okt. 12. - 20:27:29 Előzmény svejci
(7572/18025)
Arra gondoltam, hogy ott voltak egy öltözőben, Zsóka bezárhatta volna mindegyiküket és már majdnem a kezében érezhetné az Egyletnek járó örökséget. Kata meg Maunika kiütése biztosan könnyebben menne ennek a csodálatosan zseniális asszonynak. :)
1/10
janderka 2019 okt. 12. - 20:12:54 1/10
(7571/18025)
Vagy nappali :)) Azért a pálya, meg az a panel klubház mégiscsak képvisel valamifajta értéket.
(Vajon ezt hol forgatták?)
svejci 2019 okt. 12. - 19:57:20 Előzmény guess.who
(7570/18025)
És nem zavaró tizenegy tökegyforma "42" sorszámú mezben focizó emberke a pályán? :)

Nem, nem..., Ordító egér arra gondolt, hogy egy szezonban, egy csapatban mindenki abban a számú mezben játszik.....
svejci 2019 okt. 12. - 19:53:56 Előzmény guess.who
(7569/18025)
Ezzel az erővel kizárathatták volna az örökségből Tomit és Kristófot is, hiszen ők is ott voltak focistaként...

De ők a 8-as busszal hazamentek... :)
1/10
janderka 2019 okt. 12. - 19:38:04 1/10 Előzmény guess.who
(7568/18025)
Arról nem is szólva, hogy ha az éjjeliőr odamegy és észleli Tibit, akkor a külső, rácsos ajtó már nyitva, tehát egy rúgás és az öltöző ajtaja is nyitva, Tibi meg szabad, de ez nyilván semelyik szereplőnek sem fog eszébe jutni... :)


Igaz!
guess.who 2019 okt. 12. - 19:05:30 Előzmény janderka
(7567/18025)
" Ez - hacsak nem az éjjeliőr menti ki - nem fog neki összejönni. Pláne hogy még az öltözőből se sikerül neki kijutnia."
Márpedig valaki ott lesz, az előzetesben üvöltözött valami krapekkal.

De amúgy megint annyira szánalmas, hogy úgy adják elő, mintha valami páncélterembe zárták volna be Igazságos Izom Tiborunkat, pedig az az ócska ajtó a még ócskább zárjával nagyjából két közepes erősségű rúgást bírna ki legfeljebb. És hát egy sportembernek nincs ennyi ereje? Vagy az esze hibádzik hozzá, hogy kinyisson egy ajtót? Ráadásul a kulcsot Zsóka csak ledobta a kulcstartóra, szóval ha az az éjjeliőr odamegy, akkor valószínűleg tudja, hol a kulcs, ki tudja nyitni az ajtót és kiengedheti Tiborunkat. Arról nem is szólva, hogy ha az éjjeliőr odamegy és észleli Tibit, akkor a külső, rácsos ajtó már nyitva, tehát egy rúgás és az öltöző ajtaja is nyitva, Tibi meg szabad, de ez nyilván semelyik szereplőnek sem fog eszébe jutni... :)

Bár nekem továbbra is az a véleményem, hogy iszonyatosan erőltetett és szörnyen kínos volt ez az egész Zsóka-féle "terv" Tibi kiiktatására. Ezzel az erővel kizárathatták volna az örökségből Tomit és Kristófot is, hiszen ők is ott voltak focistaként...
guess.who 2019 okt. 12. - 18:57:05
(7566/18025)
"Most már a bajnokságban egy évadban mindenki azonos számú mezt visel."
És nem zavaró tizenegy tökegyforma "42" sorszámú mezben focizó emberke a pályán? :)