guess.who 2019 nov. 06. - 18:09:54
(8716/18036)
És hát ez az Attilás telek-bekerítős baromság?! Suvicknak most teljesen igaza volt: onnantól, hogy eladta vagy bérbevette a telket Zukai és Mahics, az ő dolguk a kerítés, ha szükségük van rá. Hiszen kicsit fura lenne, ha mondjuk a teszkó az önkormányzattól kapott telekre az önkormányzattól várná, hogy húzzon fel oda egy építményt, rendezze be és építsen köré parkolókat is, ahol aztán a teszkó majd működhet... :)

(Ja, és többször is kimondták a tegnapi részben, hogy SUVICK! :) :) :) )
guess.who 2019 nov. 06. - 18:06:55 Előzmény Kuttyánszki
(8715/18036)
Ja. Például a tünde-módra hátul összefont szőke fürtök kifejezetten idétlenül néztek ki a fején a gülü szemét keretezve. :)
guess.who 2019 nov. 06. - 18:03:58
(8714/18036)
Ja, és folytatva a teljesen életszerű események sorozatát: Kristóf (a ravasz, pókerarcú hamiskártyás, akinek az ágya fölött is rulettkerék képe van!) minden további nélkül készít a válófélben levő feleségével egy videot teljesen hülye indok alapján, előre megírt szöveget felolvasva úgy, hogy
- pár napja küldte Panna neki a fotót a Laurás románcáról, megfenyegetve a gyerek láthatási jogának megvonásával
- többször is a szemébe hazudta, hogy nincs pénze, segítse ki, miközben a csomagmegőrző dugipénzére rájárt
- többször is állította, hogy leállt a Vörössel való kavarással, ennek ellenére eljátszották a gyerek elrablását, sőt: külön értesítés nélkül Hollandiába szöktették a gyereket is
- a válás folyamatban van, és mivel Kristóf is igyekszik bizonyítékokat gyűjteni Panna ellen, tudja, hogy ez fordítva is így van.

Ezek után valóban minden ember első gondolata lenne az, hogy ha nem hívhatja fel a gyerekét, akkor anyucival készítsenek egy közös, mosolygós videot, amin üzenhet a gyereknek. Ez teljesen biztos, hiszen az "Így váljunk el könnyen és gyorsan öt egyszerű lépésben" c. könyv első fejezete is pont így kezdődik.
guess.who 2019 nov. 06. - 17:57:10
(8713/18036)
Egyebekben pedig kifejezetten örülök, hogy a második évad végére az írók hatalmas fantáziájának hála eddig még sosem látott, soha meg nem történt események és csavarok láthatóak a történetben. Például nem emlékszem, hogy lett volna a kocsmában korábban ellenőr, vagy hogy ezt a Panna nevű némbert valaha is mutatták volna, esetleg hogy bármikor korábban emberrablás történt volna a sztoriban. Így semmi nem lesz unásig ismételve, és végső soron soha nem lesz ennek a sorozatnak a három évada olyan, mint három nap egy körforgalomban.
Csodálatos! Fenomenális! Hihetetlen! Bombasiker!
Na nem baj, falura jó lesz az.
guess.who 2019 nov. 06. - 17:53:20
(8712/18036)
Van is könyvtár, de a fura alternatív univerzumnak hála minden könyvből csak a lejárt példányok vannak meg: például Werbőczi Tripartituma és egy példány a római jogból (sajnos BGO az Üvegtigris 2 óta nem jutott hozzá semmilyen újabb büntetőtörvénykönyvhöz, ezért némileg problémás a viszonya a különböző jogi és hivatali ügyekhez). :)
guess.who 2019 nov. 06. - 17:49:22 Előzmény Heatseeker
(8711/18036)
Igazad lenne... de tévedsz: az apátiverzumban minden és mindennek az ellenkezője lehetséges, sőt: tegnaptól már a válófélben levő házastárs is jogszerűen akadályozza a válást azért, hogy fél év múlva az exházastárs öröklését lenyúlhassa. :)
Ez már akkora bődületes baromság szerintem, hogy az írók is inkább kitoloncolták Pannát Hollandiába, hogy az ottani "bírósággal" vitessék el a balhét. :)
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 16:35:26 4/10 Előzmény amira_daa
(8710/18036)
És Tibort, vagy Mónikát miért kedveli jobban Marosi? szerintem épp csak elviseli őket.
Marosi a Szappanosokkal szemben egyáltalán nem számitó. Sőt, igen rendesen segitett mindannyiuknak. Tibit kihozta a rendőrségről, Mónika elrablásánál is segitett, ott volt Kata bezárásánál, segitett, és a vetélésénél is emberséges volt.
Kristóf esetében nem tekintett el a 12 órás szabálytól, holott egy gyerek elrablása ezt bőven indokolta volna. arról Kristóf nem tehetett, hogy a gyerek anyja is érintett volt a gyerekrablásban.
Nem tudom, hogy Marosi benne van-e a műkincsbizniszben, vagy sem, de valahogy én nemérzem érdekembernek. Neki, mint menő ügyvédnek megvan a prakszisa, a tisztes jövedelme, miféle érdeke fűződne a szappanos vagyonhoz? Ha ő valóban az özvegy, simán rávehette volna kálmánt , hogy rá hagyja a vagyonát, vagy annak a nagy részét. De már annyiszor hangsúlyozta, hogy ő nem örökös.
Egyszóval nem látom benne az érdekembert.
3/10
Kuttyánszki 2019 nov. 06. - 16:19:13 3/10
(8709/18036)
Stefinek minden jól áll, hát lehet, mert még fiatal és aránylag jó az alakja az alacsonysága ( kissé töpszli) ellenére,..viszont ahogy amira irja "vannak ruhák amihez tartás is kell, na az Steffinek nincsen." ez totál igaz és nincs összefüggésben azzal, hogy jól áll-e a ruha neki. A fülig hasadt szája sem az a részlet, ami javítana rajta.
3/10
Kuttyánszki 2019 nov. 06. - 16:11:37 3/10
(8708/18036)
Laura és Kristóf már összejöttek? "Úgy" is? :)
amira_daa 2019 nov. 06. - 16:09:55 Előzmény napraforgó
(8707/18036)
Marosi mikor viselkedett egyáltalán érdek nélkül én szerintem soha. Kristof nyüg neki és nem segitség. én igy látom szerintem Marosi nagyon tartja magát de egy abszolut számító nő,semmi kedvesség vagy bármi.
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 15:53:05 4/10 Előzmény amira_daa
(8706/18036)
"gondolom Marosi is látja hogy milyen Kristof és már nem akarja annyira megmenteni vagy segiteni neki."

Szerintem meg most épp Kristóf a legrendesebb az egész családban. Tibi egyértelműen hülye, Mónika aljas, Tompika naplopó, még Kata úgy-ahogy, ő legalább megpróbál dolgozni.
Kristóf tényleg szerencsétlen, pedig ő az, aki megpróbálja egyben tartani a családját -pedig fölösleges, mert már rég tönkrement minden.
Ő az, aki úgy-ahogy közvetit a testvérek között is, aki nem hagyja, hogy végképp elmérgesedjen a viszonyuk. Ha Marosi ejtette őt, hát az emberileg legértékesebbet ejtette közülük. Én sajnálnám, ha üres kézzel szállna ki a buliból, még akkor is, ha ezáltal Panna sem kap semmit.
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 15:44:49 4/10
(8705/18036)
OSZK-é nem, csak a Szabó Ervin Könyvtáré.
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 15:43:07 4/10 Előzmény amira_daa
(8704/18036)
Hát itt a bibi!
Heatseeker jól idézte a Ptk. idevágó passzusait, a lényeg az, hogy az örökség különvagyon, nem a házastárasak örökölnek, hanem egyy személy, XY. Azt NEM köteles megosztani senkivel, a házastársával sem.
Úgyhogy most rohan a sorozat egy újabb kapitális baki felé.
Ahogy elkezdődött, az is egy marha nagy baki volt.
amira_daa 2019 nov. 06. - 15:10:14 Előzmény napraforgó
(8703/18036)
Kristofnál a Panna lakásábol megkapott összeg fele nem jár neki? vagy csak Kristof bevételei?
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 15:09:31 4/10 Előzmény Magenta99
(8702/18036)
Én biztos már öreg vagyok, de szerintem Steficicának bizony minden jól áll. Még egy krumpliszsák is jól állna neki, ahogy az én fiatalkoromban mondták. Persze ez nem teszi szimpatikussá a karaktert.
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 15:01:02 4/10 Előzmény Heatseeker
(8701/18036)
Pont ezért hülyeség, hogy az alkotók jóvoltából Panna most a közös vagyon megosztására hajt és ebbe beleértik az örökséget ( a Pannáét nem, csak a Kristófét).
Nagyon nagy baki, nagy marhaság!!!!
amira_daa 2019 nov. 06. - 14:56:31
(8700/18036)
az idő relative most exponenciálisan begyorsult kiváncsi leszek mennyire fog még begyorsulni és hogy igazam e lesz hogy csak három évad lesz.

várd ki a Lau végét , majd ha már egy pár lettek és nem csak órákra. :D igaz szerelem? hm :D majd meglátjuk probálok optimista lenni.
4/10
napraforgó 2019 nov. 06. - 14:55:55 4/10
(8699/18036)
Mi történhetne? Hirtelen Vali, vagy Kata rájön, hogy tud szerbül? Avagy az egyik polcon megtalálják a hitelességi tanúsitvány magyar forditását?
amira_daa 2019 nov. 06. - 12:39:00 Előzmény Heatseeker
(8698/18036)
köszi az infot , szerintem is a "b" érvényes és ezért szoktak csalni hogy nem kapják meg az örökséget avgy más nevére iratják vagy hasonloak. Egy 100 millios tételnél nem mindegy.
3/10
Heatseeker 2019 nov. 06. - 10:32:12 3/10
(8697/18036)
A Stefi-Dani szerződést Dani írta, nem hinném, hogy olyat írt bele, ami számára kedvezőtlen.

Nem vagyok jogász, de szerintem Kristóf öröklése a csjt. szerint különvagyonnak minősül:
4:38. § [A házastárs különvagyona]
(1) A házastárs különvagyonához tartozik
a) a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy;
b) a házastársi vagyonközösség fennállása alatt általa örökölt vagy részére ajándékozott vagyontárgy és részére nyújtott ingyenes juttatás;
...(van több pont is, de az már nem érdekes, itt a ,,b" pont az érdekes.