1/10
janderka 2019 febr. 12. - 09:45:46 1/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(376/18036)
A "tiltott zónáról" nem tudni igazából semmit. A sorozat elején hangzott el egyszer az ügyvédnő szájából amikor Katáék eltévedtek a varázserdőben*.

*a faluban szélcsend és hó, az erdőben szélvihar és szárazság
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 09:15:50 4/10
(375/18036)
A dolgok onnantól relevánsak, hogy a történetben hitelt érdemlően kiderülnek, nem akkortól, hogy mi találgattunk és véletlenül ráhibáztunk.
Én nem tudtam volna elképzelni, hogy a Tibi a nála vagy 10-15 évvel idősebb nő, Anikó anyjával lép félre. Annak semmi értelme sem lett volna. Anikó anyja ráadásul férjnél volt, így a gyerek apja a törvény szerint automatikusan a férj. Ráadásul azt, hogy nem a férj az apa, a férj és az anya halála után sokkal nehezebb bizonyítani. És rendszerint nincs is sok értelme.
Olyan viszont sokszor előfordult már, hogy egy tinilány terhességét úgy leplezte a család, hogy az anyja színlelte a terhességet és "megszülte" a lánya gyermekét, mint a sajátját. Több ilyen film, sorozat is készült már.
8/10
Pünkösdi Kató 2019 febr. 12. - 08:52:57 8/10
(374/18036)
Igazad van, tényleg voltak sztorik, de ezek mind olyanok, amiket már eddig is kikövetkeztettünk. Már egy ideje nekem is eszembe jutott, hogy Anikó középen áll az örökségben. Azért remélem Sándorral nem fognak összekapni, bár szerintem ez lehetetlen, hiszen elég sok pénz forog kockán. Ok, hogy Vali be fog gurulni, de nem tudhatták, hogy a kapcsolatból gyerek lett. Persze nem Anikót kell hibáztatni, a hibáztatás most már mindegy. Inkább Stefi az, akit meg fog viselni a helyzet, hiszen a nővére az anyja, az anyja a nagyanyja és kapott egy rakás rokont. Nem tetszik ez a szál, úgy értem egy vidám sorozatba nem kellett volna ilyen kusza történetet írni, ez már brazil szappanopera. Elég lett volna, ha az anyjuk lépett volna félre Tibivel.

Mi is az a tiltott zóna? Ezt most nem értem.
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 08:27:52 4/10
(373/18036)
És amit majdnem elfelejtettem: Szláven a postáról kijövet bebiciklizett az erdőbe - gondolom, hogy a "tiltott zónába", ezt kifigyelte a két bugris. Milyen postát vitt Szláven a tiltott zónába, na és kinek? Amikor van okos telefon, meg internet is.... A tiltott zónában élne Kálmán bá nagy titokban??? És ha Kálmán élne, vajon meg tudja-e őrizni az inkognitóját teljes egy évig???
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 07:48:36 4/10
(372/18036)
Anikó helyzete lesz nagyon ambivalens, egyleti tagként az egyletnek kellene drukkolnia az egyéves harcban, de mint Stefi anyja nyilván a lánya érdekeit kell néznie és képviselnie. Ha az összes többi Szappanos kiesne az örökségből, a lánya vihetne mindent!!!!
Kíváncsi vagyok Stefi kap-e karperecet és neki csak a hátralévő időre kellene az egy évet teljesítenie (hisz eddig is ott volt és csak néha és csak kicsit , rövid időre hagyta el Ökörapátit), avagy neki innentől kezdődik az egy év.
Stefit nyilván meg fogja rendíteni a hír, de őt talán megvígasztalja 102 millió reménye. De mi lesz Szappanos Tibivel, aki tudtán kívül apa lett, na és Vali mit szól mindehhez??? Mert Tibi régi botlását úgy tűnik többé-kevésbé megbocsátotta, de a következményekkel ő sem számolt!. Most szembesülnie kell a ténnyel, a férjének van még egy lánya! és Katát is meglepetésként fogja érni a kistestvér....
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 05:56:27 4/10
(371/18036)
Kristóf milyen határozottan nekiment Attilának, szinte elhittem, hogy tudja, mivel üzletel Attila. És hatásos volt a fenyegetés, mert Attila kifizette neki a 750.000-t. És utána elment találkozni az egyik kopasz maffiózóval, amit a két titkos összeesküvő szépen kifigyelt. De a hülyék csak vitatkoznak és meg sem próbálnak fotót készíteni a telefonjaikkal. mert még ha nem is készitett volna jó képet a telefon, azért a találkozás tényét lehetett volna vele rögzíteni, igazolni, na és a pasas világító kopasz feje is látszott volna, még ha az arca nem is lett volna felismerhető.
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 05:50:10 4/10
(370/18036)
Diára visszatérve, szerintem nem csak 8 általánost végzett, ma már alapkövetelmény egy középiskola. És miért ne járhatott volna be Dia is és Stefi is Kárásziba gimnáziumba, vagy akármilyen középiskolába, szakközépbe, stb. Azt mondták Kárászi csak 10 perc busszal, itt Pesten ennél jóval többet is utazik egy diák, aki középiskolába jár.
Én remélem, hogy őt még visszahozzák, vagy legalábbis megnyugtató módon írják ki a sorozatból, nem ilyen "eltűnt, mint szürke szamár a ködben" módon.
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 05:44:01 4/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(369/18036)
De bizony, haladtunk, és pedig sokat. Anikó fölment Marosi ügyvédnőhöz és hosszas előkészítés és sok köntörfalazás után elárulta neki, hogy Stefi az ő és Szappanos Tibi lánya. Sokat mesélt arról a nyárról, szappanos Tibi nagy hajáról, sármjáról (nehéz elhinnem). a kirándulásról, a sörözésről, ami oda vezetett, hogy Tibi anyává tette Anikót.
És megtudtuk, hogy Anikó a szigorú anyja ellenére, őt kijátszva korábban csak összejött valami Krisztián nevű kamasszal, de valami kis összeveszés miatt beleszeretett az akkor már 30 éves Szappanos Tibibe és vele is összejött.
Most már értem, hogy miért kellett a DNS teszt, hisz nem Tibi volt az egyetlen apajelölt.
Az ügyvédnő hajlik arra, hogy bár a végrendelet a többi nagykorú unokát név szerint említi, de Kálmásn valamennyi gyermekét és nagykorú unokáját részeltetni akarta, így Stefi mégis örökölhet és 102 millió forint eshet rá. Erről a tényről a többi örököst is értesíteni kell, de Anikó kis időt kér, hogy Stefit fölkészíthesse a bejelentésre.
4/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 05:31:32 4/10
(368/18036)
Nem, nem, ezt félreérted, Zsóka egyáltalán nem hajt Sándorra.
Zsóka amolyan megmondóember, szeret véleményt alkotni és nyilvánítani, mindig megmondani a tutit. Szeret pletykálkodni is, jólértesültnek lenni. Sándorral kapcsolatban csak az lett volna az elvárása, hogy barátilag megkérdezze őket (de leginkább őt), hogy mit szólnának ahhoz, hogy ha ő, mint özvegyember udvarolni kezdene a facér Anikónak. Akkor ő mondhatta volna, hogy jól van Sándor, tedd azt, mégsem maradhatsz egyedül egész életedre. És akkor Sándor az ő jóváhagyásával járkálhatott volna Anikóhoz, Zsókának meg meglett volna az az elégtétele, hogy ő hozta őket össze. Egy darabig tán még a titkos légyottokhoz is asszisztált volna, na persze csak addig, amíg a titok ki nem bukik belőle, És akkor, persze titoktartás fogadtatása mellett boldog-boldogtalannak elsuttogta volna, hogy Sándor és Anikó egy pár. És pár perc alatt az egész falu tudta volna. Na ezt nem akarta Anikó, ezért nem avatták be Mihályt és Sándort, és ezt nehezményezte Zsóka. Hogy kizárták őt a döntésükből.
7/10
Rojita 2019 febr. 11. - 23:55:53 7/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(367/18036)
Sajnos, előfordulhat.
8/10
Pünkösdi Kató 2019 febr. 11. - 22:48:33 8/10
(366/18036)
Kristóf új kabátot kapott. :( Úgy szerettem azt a sárgát rajta, ami 3 számmal volt kisebb...
Annyira kedvelem a szerepét, menő volt, ahogy Attilát kiosztotta, még a vajért is ugráltatta. Csak nehogy elvigye a pénzt kártyára...
4/10
luci87 2019 febr. 11. - 22:47:58 4/10
(365/18036)
Tul sok volt Sanyibol es Misibol.....Tibit alig mutattak...
8/10
Pünkösdi Kató 2019 febr. 11. - 22:47:27 8/10
(364/18036)
Kb., a történetben nem haladtunk előre. De új szavakat tanulunk meg, most pont nem jut az eszembe, amikor Sanyi és Misi először nézik a videót, zavarogáj? Vagy vmi hasonló, tényleg írnom kellene...
8/10
Pünkösdi Kató 2019 febr. 11. - 22:43:43 8/10 Előzmény janderka
(363/18036)
Sándor és Mihály tényleg a falu két bolondja... de nagyon szeretem őket. Ahogy összeölelkeztek Tibiék kerítésénél, azt a szeretetet. :)) És a mai részben, mit össze ökörködtek az autóval, annyira vártam, hogy Kata megjelenik a slusszkulccsal... Nekem tetszik Sanyi szerepe, az a hatalmasan buta gondolkodása, és Mihály vastag kabátja a kötött sállal. Annyira ott vannak nálam, annyira menők akarnak lenni, közben meg néha olyan butaságokat csinálnak. Konspirálni azt tudnak!
8/10
Pünkösdi Kató 2019 febr. 11. - 22:38:12 8/10 Előzmény napraforgó
(362/18036)
Igen, jó lenne, ha találnának Diának sztorit. Mert az, hogy ilyen kevés a szereplő és mindenki mindenkivel, aztán a másikkal összejön, Szlávennek tetszik Kata, aztán majd kitalálja, hogy Lalit kiüti a nyeregből, szóval jó lenne, ha lennének újabb szereplők. Én azt vártam, hogy a faluban többen Attillának esnek, hogy miért dobta ki Diát, hogy a nénik csak Diánál szeretnének vásárolni.
1/10
janderka 2019 febr. 11. - 20:34:28 1/10
(361/18036)
Na a mai rész tök felesleges volt. Kár.
1/10
janderka 2019 febr. 11. - 19:32:32 1/10
(360/18036)
Na de azon egy vaktában kiválasztott kamutelepülésnek a kamuutcájában álló kamuházának a címét kellett volna megtalálniuk és nem az igazi Kálmán-lakot! :)
4/10
napraforgó 2019 febr. 11. - 16:04:57 4/10
(359/18036)
Zsókának oka nincs rá, hogy utálja Anikót, de mivel ő nő, és olyan nő, aki nemcsak mindig mindent akar tudni, hanem irányítani is akar mindent, sőt szinte jóvá is hagyni a történéseket, ezért orrol rá, mert a tudta és engedélye nélkül "elcsábította" a barátjukat, Sándort.
4/10
napraforgó 2019 febr. 11. - 15:53:58 4/10
(358/18036)
Magyarországon hónapokba telik, mire megkapsz minden engedélyt egy vállalkozáshoz. Nem is értem, hogyan nyithat meg Kata legálisan egy egészségközpontot pár napra rá, hogy ktalálták. Ugyanígy a postánál, én nagyon csodálkoztam, hogy csak úgy, egy sarokban lehet használt ruhát árulni. Ha nincs külön helyiség akkor is legalább valami pulttal, vagy rabicfallal, valamivel el kell választani a teret. Aztán nincs próbafülke sem, nem hiszem, hogy a "hazaviszem, fölpróbálom, aztán, ha nem jó legfeljebb visszahozom" itt működne.
4/10
napraforgó 2019 febr. 11. - 15:47:58 4/10 Előzmény janderka
(357/18036)
Ez tuti ugyanaz a ház, csak a két fénykép között a fényképész lépett kettőt balra és talán egyet előre is. A háttér is ugyanaz, baloldalt a hát mellett a hóból kilátszó szikla pont ugyanúgy látszik ki a hóból.