7/10
Rojita 2020 márc. 21. - 14:05:38 7/10 Előzmény guess.who
(12590/18030)
Van ülőbútor, amin lehet aludni, de a szerepeltetett darab nem olyan. Csoda, h a felvétel közben nem gurult le róla ez a Grofó.
guess.who 2020 márc. 21. - 13:15:22
(12589/18030)
Viszont: Grófó a Renike korábbi szobájában, az ülőbútoron aludt, még az ajtón is rajta volt a pléd kívül. De akkor hol aludt Renike?
guess.who 2020 márc. 21. - 13:14:20
(12588/18030)
Ezen én is meghökkentem. Pár napja lakik csak ott az eurós lakosztályban, ráadásul titokban, ráadásul Ökörapáti nincs a térképen sem, ráadásul Algának nemigen van bejelentett lakcíme Magyarországon - akkor mégis hogy a szöszbe tudott neki címezni bármit a bíróság? :)
guess.who 2020 márc. 21. - 13:12:23 Előzmény napraforgó
(12587/18030)
Oké, lehet, hogy nem fürdőruhás, hanem nyári ruhás-tengerpartos kép volt. De a lényeg, hogy AZ az Alga fikarcnyit sem hasonlított EHHEZ az Algához. A mi Szűcsünk nem az ő Szűcsük. ;)
guess.who 2020 márc. 21. - 13:08:06 Előzmény janderka
(12586/18030)
Pont ezt mondom: eredetileg kitalálták érintőlegesen Algát, mint szerbiai feleséget, aki van, de nem foglalkozik vele senki. Aztán valamelyik zseninek eszébe jutott, hogy behozza a sztoriba - csak éppen az nem jutott eszébe a kasztingon senkinek, hogy VALAMILYENNEK már mutatták korábban, nem ártott volna egy legalább nagyjából hasonlító színésznőt keresni az eljátszásához. (A másik, csúnyább verzió, hogy volt egy éppen ráérő színésznő, akit be akartak venni a buliba, de nem volt éppen szerep, úgyhogy kitalálták, hogy megírják Algát részletesebben.)
De hát ez már a szokásos slendriánság és hülyének nézés. :( Mindenesetre sokadszorra is azt mondom, hogy már irtó unalmas, hogy a műsoridő nagyrészt ezzel az Algás-szerbes szállal megy el. És most még Marosiék is pedzegetik, hogy Goránt is behozzák. :(
4/10
offtopic
napraforgó 2020 márc. 21. - 12:52:37 4/10
(12585/18030)
Pedig az ember azt hinné, hogy ha mindenki otthon van - vagy legalábis nagyon sokan, akkor jobban ráérnek "barbizni".

Azért nagyon sokan dolgoznak most is. Járnak a buszok, nyitva a szupermarket, a szerencétlen eladók nem győzik felpakolni a polcokat, a patika is nyitva.
Az étremek, trafikok, benzinkutak, ilyen-olyan boltok is nyitva vannak, azért ezeket a tevékenységeket nem lehet Home office-ban végezni.

Na és leginkább az egészségügy, amely már most is a teljesitőképessége határán van. Mi lesz itt, ha megsokszorozódik a betegek száma?
Talán el kéne gondolkodni arról, hogy a nem túl súlyos fertőzöttek inkább otthon betegeskedjenek és az orvosok az otthonaikban látogassák őket. Csak a legsúlyosabbakat kéne kórházban ápolni.

A "maradjon mindenki otthon" kivitelezhetetlen, valójában csak annyit lehet elvárni, hogy maradjon mindenki otthon, akinek nem muszáj mászkálnia.
4/10
napraforgó 2020 márc. 20. - 21:30:38 4/10
(12584/18030)
Ökörapátiban minden megtörténhet. Egy nemlétező faluban a posta mindenkit megtalál.
4/10
napraforgó 2020 márc. 20. - 21:28:57 4/10
(12583/18030)
57. rész
Mónika a recepción Icukával társalog, aki nem érti, miért olyan csendes a nő. Mónika elküldi Subiczért és Viliért, beszélni akar velük. Mónika reggelivel fogadja a pasikat és bejelenti, hogy Subicz ellen minden "vádat" ejtettek, már nincs felfüggesztve. Szerencsére ő talált bizonyitékot arra, hogy Subicz egy rosszindulatú összeesküvés áldozata lett. Majd felszólitja Jánost, hogy kössön csomót a micsodájára. Icuka állva zabál mellettük és persze hallgatja a társalgást, közben félrenyela falástól. Vili megmenti a Heimlich-fogással.
Vali rászól Tibire, hogy ne faljon olyan gyorsan. Majd rákérdez, hogy-hogy olyan gyorsan megjárták Pestet, ahhoz legalább 200-zal kellett száguldjon. Tibi megpróbálja ledorongolni, ne gondolkozz, Vali, az nem a te dolgod. Tibi azt mondja, hogy a DNS laborban csak azt nézték, hogy hárman vannak, rögtön meg is mondták nekik, hogy mi újság. De Vali tudja, hogy titkolnak valamit. Ezt ragozza és Tibi is fújja a magáét. Kristóf végre azt mondja, mondják el neki! Tibi megijed, mire Krisstóf előadja, hogy Tibi meghúzta Mónika autóját, de titkolni akarta, mert tudta, hogy Vali ezért kicsúfolná. De Vali a végén mégiscsak csodálja, hogy olyan gyorsan megjárták Pestet,
Renátó Grófót ébresztgeti, Armandó is beszalad, mit óbégat hajnalban. Renátó az esküvői ruhaboltba akar menni, már kinézett magának egy szép csillogós ruhát, meg egy krokodilbőr csizmát. Grófó nagynehezen felkel és rögtön zabálni kezd. Renátó meg sürgeti, induljanak már. Mikor indulnának, Dodi megállitja őket, nem kell elsietni azt az esküvőt, mert ő nem olyan biztos az Olga érzéseiben.
Gitta egy kávéházban találkozik Benedekkel. Van valami, amiről eddig nem beszélt a férfinak. Gittát idegesiti, hogy nincs meg a régi telefon, amit Kálmán adott vészhelyzet esetére. Abban a telefonban volt Olga, Szláven, Bogdán és Gorán elérhetősége. Olga már eljutott ÖA-ba, most Bogdán is majdnem, mi lesz, ha Gorán is jön? Benedek megnyyugtatja, Gorán 2002 óta az Usában él ezt az FBI-tól tudja.
Jolika Marlenkát reggelizteti, amikor jön Szláven és csak a nyanyának mutatja, megjött a biróságtól az idézés a válóperre. De a kislánynak ne szóljon. Szláven ezután elmegy Olgához és neki is átadja az idézést. Olga széttépi a levelet.Pedig Szláven örült, hogy hamar vége lesz a dolognak.
Róbert megállitja Evelint a folyosón, próbálja meghiivni ebédelni, de Evelin megpróbálja lerázni. Róbert továbbfűzi, amig a nő bele nem egyezik.
Margit és Lujzi paprika-, vagy könnygázsprayt akar venni a kisboltban. Elmondják, hogyvédekezésül kell, mert a kárászi bisztróban valami migráncsok megerőszakolták a nőket és lövöldöztek is. Az Attilát meg le is tartóztatták.
Renátó a testvéreivel a szabónál próbál, egy kanárisárga zsakett tetszik neki legjobban. Reni csillogós ruhát akar, a szabó erre egy másik szabóságot ajánl neki, ahol cirkuszi fellépőruhákat is varrnak.
Vili szeretné megbeszélni Subiczcal, hogy mit is csináljanak akkor most ők ketten a panzióval. Szeretné, ha Krisztiánt átcsoportositanák boyjá, és ne polgárőrködjön.
A kocsmában is megy a duma, ki lesz most a polgármester. Néhányan el is mennek, megnézik mi van most, ki viszi az ügyeket. Biztos tudja a Mónika. Arra jön Vali, jól megnézi Mónika autóját, amely a panzió előtt áll, nincs azon egyetlen karcolás sem. Vili épp a koncepcióját adja elő, hogy ki mivel foglalkozzon a jövőben, amikor megérkezik a kocsmai csődület és leginkább az érdekli őket, lesz-e 13. havi segély. Subicz kimegy és tisztázza magát a tömeg előtt, ő egy plitikai provokáció áldozata lett.
Attilát megint a rendőrségen faggatják. Attila nem akar Bogdánékkal egy zárkában lenni, de a rendőr megnyugtatja, hisz barátok, kifognak jönni egymással. Bogdánék persze terrorizálják Attilát.
Kristóf elmeséli Tominak, hogy Attilát letartóztatták. A fiú nem örül, mert igy hogy szerzi meg tőle a gyűrűt?
Szláven megállitja Sándort, üzeni Diának, hogy kitűzték a válóperi tárgyalás időpontját.
Subicz iszogat, nagyon meg van elégedve magával. Mónikának IS hálás, aki elvárja, hogy adott esetben neki is segitsen.
Reni hazaér, mutatja az apjának, hogy milyen öltönyt fog viselni. Dodi elveszi tőle, az esküvöig majd ő vigyáz rá.
Este Vali visszatér a reggeli faggatózáshoz, látta, hogy Mónika kocsiján nincs semmi. Tibi meglepődik, hogy Vali megnézte az autót.
4/10
napraforgó 2020 márc. 20. - 20:55:13 4/10
(12582/18030)
Marosinál, amikor aláirta nagy nehezen a válókeresetet, akkor Gitta a szeméyli adatait és az elérhetőségét is odairatta vele.

Noci, nem keresnéd meg Alga fiatalkori képét, amit annyiszor mutogattak. Először Szláven Jolikának, aztán Marosinak is, majd a szegedi cukrászdában a felszolgálónőnek, meg a csuda tudja még hol és mikor. De annyira látszott, hogy Az a nő nem Ez a nő. És tényleg, Pannára hasonlitott. Barna rövid haj, jó alak, nem volt ilyen magas és ilyen molett sem. Sőt, talán ilyen X lábú sem.
1/10
janderka 2020 márc. 20. - 20:16:10 1/10 Előzmény napraforgó
(12581/18030)
Esküszöm, nem én vótam :)))

Egyébként ha már fotó. Nos, ha fel fog netán bukkanni valamikor is Szappanos Kálmánné (pláne Molnár Piroska megformálásában), akkor ne feledjük, hogy annakideján ezt a képet mutatták róluk mint házzasági fotó.
https://media.port.hu/forum/posts/4271650.jpg
4/10
napraforgó 2020 márc. 20. - 19:53:03 4/10
(12580/18030)
Irtam egy hszt, és ez a hülye port hu váratlanul átugrott az összesre, mert Janderka is küldött egy hszt.

Guess.who-nak akartam irni, hogy rosszul emlékszik Olga régi fotójára, mert Olga azon nem bikiniben, vagy fürdőruhában volt, arról ti fiúk csak álmodtok. A nőn a fotón egy kékes szinű, virágos, térdig érő ruha volt, és szalmakalap a fején.
Meg lehet nézni, ha érdekel.
1/10
janderka 2020 márc. 20. - 19:41:37 1/10 Előzmény guess.who
(12579/18030)
Az a nő, azon a valamikori fotón (aminek egy példánya egyébként anno Marosinak is megvolt - még a gyűrödtségük is megyezetett) leginkább Pannára hasonlított. De semmiképp sem Mészáros Piroskára. Még akkor se, ha "Olga" azóta kétszer konspiratíve átműtette volna magát. Az a női figura ugyanis akkoriban egy még csak vázlatosan sem felskiccelt "régi nej" volt a mesében - semmi több. Később töltötték csak meg múlttal. Azt is totál következetlenül, egy hozzá nem passzoló alkattal bíró színésznő által életre keltve. Még akkor is, ha trampliságában valamelyest passzol is a szintén nem túl sudár Szlávenhez.
guess.who 2020 márc. 20. - 19:25:53 Előzmény janderka
(12578/18030)
Nyilván az írók írták meg neki, nem is ez a probléma - sokkal inkább az, hogy akkor van ez a logikus énje nem önazonos, vagy a korábbi ostoba, gondolkodásra képtelen énje.
És mivel az anyja és az apja is elvileg okosak, ha nem is örökölte az eszét, de mindenképpen kellett volna logikát, kombinatorikát, strukturált gondolkodást tanulnia otthon, tehát ez a mostani énje sokkal inkább az, amilyennek lennie kellene...
guess.who 2020 márc. 20. - 19:23:13
(12577/18030)
Továbbra is érthetetlen amúgy a készítők koncepciója: az első évadban megmutatták a régi képen Szláven feleségét, egy dögös, fürdőruhás csaj képében. Aztán meg behozták Algát, és be akarják mesélni, hogy a két személy ugyanaz. Ráadásul van Algának egy harmadik személyisége is, ami egyikben sincs benne (mármint a fürdőruhásban és a mostaniban): a kommandós-hűdekeménykatona. Oké, azt még elfogadom, hogy a fürdőruhás a katonai karrierje előtt volt, tehát a régi fotón nincs benne semmi katonás. De könyörgöm: ahogy most futott a magaslestől, meg úgy általában ahogy kacsázik mindig... Hogy mondjam finoman?! Nem kifejezetten egy sok testedzést végző ember mozgását láthattuk. :)
1/10
janderka 2020 márc. 20. - 19:19:09 1/10 Előzmény guess.who
(12576/18030)
Kitalálta, mert az írók kitaláltatták vele. De ilyen alapon Lujza néni is kitalálhatta volna, mondván mindig is sejtette abból, ahogyan Kristóf péntek délutánonkánt nejlonzacsiba tette neki a szokásos heti halkarikakonzerveit...
guess.who 2020 márc. 20. - 18:44:52
(12575/18030)
És az ellenőrnő?
Hát Babika, meg a férje?
No, meg Kálmán bácsi?

Ja, röhögtem egy jót, mikor Suvick megjelent elmaszkírozva: másodpercekig azt hittem, hogy megint Kálmán bá' kísért a faluban, mert ő is ott, a buszmegállótól kifelé kószált korábban...
guess.who 2020 márc. 20. - 18:42:25
(12574/18030)
Lehet, hogy nem szorul rá, ezt nem tudhatom - de nem is az ő érdekeit néztem, hanem önző módon az enyémet.
Mondjuk azzal is kiegyeznék, ha Stefánt szinkronizálná, de még akár azzal is, ha Algát, úgy elviselhetőbb lenne, legfeljebb amikor Alga van a képernyőn, akkor becsuknám a szemem és kinyitnám a fülem. :)
guess.who 2020 márc. 20. - 18:40:20 Előzmény napraforgó
(12573/18030)
Igen, Tomika levezetése nagyon meglepő volt - Tomikától. Mert eddig nem az a kifejezett észkombájn figura volt, még TTibi is zseninek tűnt mellette, most meg értelmesen és logikusan kitalálta a valószínű megoldást anélkül, hogy plusz információkat kapott volna (amiket TTibiék a kocsiban)...
4/10
offtopic
napraforgó 2020 márc. 20. - 15:32:04 4/10
(12572/18030)
Úgy rémlik, hogy mindössze ráejtett egy lapát szenet a gépész lábára, a forró levest meg egy utas ölébe tálalta... Végül is neki valóban nem esett baja. :):):)
4/10
napraforgó 2020 márc. 20. - 15:02:38 4/10
(12571/18030)
És aztán majd jön az álomkór.... És akkor jobb, ha nem engem, vagy téged operál, avagy szállit.