grizlee13 2020 okt. 06. - 07:31:14 Előzmény luci87
(15130/18030)
Csillagom, ha a mi kis kommentváltásunk neked kötekedésnek tűnt, akkor eléggé szenzitív alkat vagy. :D
offtopic
guess.who 2020 okt. 06. - 07:00:26 Előzmény kék szem
(15129/18030)
Mert ezzel a semmivel meg lehet tölteni vagy harminc részt, fenntartva az álizgalmat, hogy vajon kiderül-e, hogy a lánya vagy sem - aztán a végén úgysem veszik figyelembe az egészet.
guess.who 2020 okt. 06. - 06:59:12 Előzmény napraforgó
(15128/18030)
Szóval ott tartottunk, hogy:
- Milyen tárgyalóterem lehet ez, ahol az egyik hosszú falat végig könyvespolcok és könyvek borítják?
- A bíró ráadásul azt mondja, hogy Ibolyka "csempézett". :)
- Ibolyka esetleg az ügyvédjével akarhatna beszélni (ha lenne neki ilyen), de azt kétlem, hogy egy ilyen szeszélyeskedő követelést egy bíróság azonnal ugrana teljesíteni, egy vallomást amúgy nem tevő vádlottnak. És továbbra sem értem, hogy mégis mi értelme van ennek a "hozzuk ki Attit a böriből és tegyünk úgy, mintha gazdag lenne" szálnak?!
- Dzsitta hajszálas DNS-mintát vesz, és simán, kézzel teszi bele a kémcsőbe. Vajon Dzsitta az így bekerült DNS-e szerint kivel lesz rokonságban? (MauniCa eddig legalább eljátszotta, hogy vigyáz rá, hogy ne érjen hozzá a mintákhoz, talán még gumikesztyűt is húzott.)
- Lallernek és Daninak van fegyvertartási engedélye? És ha van is, milyen jogon fogják rá a vadászfegyvereket egyébként fegyvertelen emberekre? Itt még csak véletlenül sem lehet szó önvédelemről, hiszen Mahicsék nem is támadták Lalleréket, ráadásul semmiféle fegyver vagy annak használható tárgy nem volt náluk.
- Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez a "Bogdán keze messzire elér, hiába sitten van" rész hogyan is működik? Bogdánéknak nincs telefonjuk; nem mennek soha sehová a cellából, csak az ágyon döglenek; nincsenek látogatóik; a gyorsan cserélődő őrökkel kölcsönösen utálják egymást... Biztos telepátiával szervezték meg az emberrablást is.
- Borbála asszony punkzenekara: oké, Suvick nyilvánosságra hoz egy olyan fotót, amit a haverjai készítenek róla tarajos hajjal (vagy akármilyennel). És akkor mi van? Ha hétvégén, szabadidejében zenél (vagy bármit csinál), ahhoz túl sok köze nincs senkinek, az ellenőri munkáját nem befolyásolja. Nem is szólva arról, hogy még a faluban sem ismerik összesen hatan, hát hogy lesz így ebből "botrány"?
4/10
napraforgó 2020 okt. 06. - 03:23:19 4/10 Előzmény kék szem
(15127/18030)
Ráadásul örökségről nem is lehet beszélni, amig az örökhagyó él. És Kálmán ÉL, nagyon is él. Az meg, hogy ő kinek mit ad ajándékba még életében, ahhoz még Dzsittának sincs semmi köze.
És akkor még ott van a Ptk. azon rendelkezése is, hogy a nevelt gyermek és az örökbefogadott gyermek egysorban örököl a vérszerintivel (vagyis épp ugyanannyit).
De Mónika esetében még ezt a passzust sem kéne alkalmazni, mivel Kálmán soha nem vitatta azt, hogy Mónika az ő vérszerinti gyermeke, elismerte sajátjának, ezért Mónika jogilag az ő gyereke, akármit is talál ki Marosi. És ha Marosi ezt jogászként nem tudja, hát adja vissza a diplomáját.
Ja, hogy Marosi nem az ELTÉ-n szerezte a diplomáját, hanem HB adományozta neki? Hát kb. annyit is ért a joghoz.
kék szem 2020 okt. 05. - 21:42:13
(15126/18030)
Dr. Marosit miért izgatja, hogy öröklés szempontjából ki örököl a családban és ki nem? Van egy végrendelet melyben név szerint felsorolja az öreg az örököseit, ha teljesítik az általa előírt feltételeket. Akkor mi köze van Marosinak ahhoz, hogy Mónika Szappanos vagy Goran lány? Főleg, hogy az öreg kijelentette nem érdekli a DNS teszt eredménye.
1/10
janderka 2020 okt. 05. - 21:14:29 1/10
(15125/18030)
A végébe vótam csak képes bekapcsolódni, de volt olyan egetverő izgalom, amit ha lelőttek volna már délután a kollégák, akkor egész éjjel emiatt forgolódott vóna bárki is? Mer' nekem semmi. Igaz duált az öreg Kálmán fater is valamit Dzittával a közepén, de az se lehetet valami épelméjű dolog. Szóval mi vót az a nagy izgiség?
4/10
napraforgó 2020 okt. 05. - 21:14:22 4/10
(15124/18030)
11. rész
Margitka és Lujzika a buszmegállóban beszélget arról, hogy a sapkás ellenőr megint a faluban, a panzióban vizsgálódik. még jó, hogy nem a kocsmába ment, amikor a Zsoca volt a pultban. a nénik tudják, hogy Anikóékkal visszajött a Stefike, meg a Dani, meg a Lalika is. Úgy gondolják, hogy Lali meg fogja kérni a Stefi kezét, pedig a lány a Daniba van belehabarodva. Váratlanul zajt hallanak a bokrok közül és egy farkasnak látszó állat szalad el onnan.
Marosi Gitta egy külföldi szállodában Szappanos Kálmánt keresi német nyelven. Felmegy Kálmán szobájába. Gitta egy új információt emlit, emiatt jött. Majd megkérdi, hogy Kálmán tudott-e a felesége és Gorán szerelmi viszonyáról? Kálmán nem tagadja, de senkinek semmi köze hozzá. Gitta tovább faggatózik, elmondja, hogy a gyerekei komoly családfakutatásba kezdtek, és ennek következménye lehet. Kálmán elmondja, Zsuzsa az ő nagy szerelme volt, habár mindig volt benne valami nyugtalanság, szabadságvágy.
Subicz Vilinek elmondja, hogy a punk ellenőrrel álmodott, nevetve ébredt. Mónika jön, megtudja, hogy megint büntetést kapott a panzió. Subicz nevetve meséli, hogy az ellenőrnőnek szivárványszinű haja van. A nő dühös, az irodájába rendeli Jánost. Mónika meg akarja tudni, hogy miért kapták a büntetést, Subicz köntörfalaz, végül kénytelen bevallani, hogy ő meg egy vendéghölgy hetyegett a wellnessben. Móni azért is dühös, hogy leleplezték az ellenőrnő titkát, a haját. Emiatt majd rájuk fog szállni.
Ibolyát a tárgyalására vezetik, a két fegyőr arról beszélget mellette, hogy a nő egy szót sem szólt és nem is evett, mióta itt van. A Kovács házaspár és Józsi elmegy a tárgyalásra, de Ibolya nem is foglalkozik velük. Jön a biró, ismerteti a vádat, a Thaiföldön lefolytatott bizonyitási eljárást és itéletet. Az ügyésznő felteszi a kérdést, hogy valóban szállitott-e, birtokolt-e drogot. Ibolya hallgat, majd többszöri nógatásra annyit mond, hogy mielőtt válaszolna, a férjével akar beszélni! A biró is megkérdi, de Ibolya neki is ugyanazt mondja. Erre a biró elnapolja a tárgyalást. Gazsi és Babika szerint Attilát sürgősen ki kell hozni a fogdából, hogy a következő tárgyaláson itt lehessen!
Benedek kétségbeesetten megy a kocsmába, 3 birkáját elvitte a farkas! A többiek cukkolják, elitta az eszét, nincs errefelé farkas.
Terike is farkast lát a kertjében, az állat meg is harapta. Kihivja Zeuszt, aki megnézi a sebet. El kéne menni Jolikához, mondja, nézze meg.
Tibi pénzt számol, amikor Vali hivja ebédelni. Vali kérdésére TT elmondja, hogy az ő "angyalai" ezt a sok pénzt termelték egy hónap alatt. Vali örül, kéne egy új mosógép. De Tibi közli ez a pénz repülőjegyre kell. Vali örömködik, hová fognak utazni, ha letelik az év. De Tibi közli, hogy Renátó és a testvérei fognak utazni New Yorkba. Megkeresik és hazahozzák az anyját! (na és ha Zsuzsa asszony egyáltalán nem akar hazajönni???)
Terike és Zeusz beállit Jolikához, majd nemsoká egy másik asszony is, megharapta őket egy farkas, vagy valami hasonló. A falusiak Misihez fordulnak, ki kell lőni a vadállatokat!
Gitta figyelmezteti Kálmánt, hogy egy ilyen hosszú szerelmi viszonynál nem mindegy, hogy minden gyereke az ővé-e. Ez fontos az örökösödés szempontjából. Kálmán tiltakozik, neki minden gyereke fontos, mindet szereti, nem akarja bolygatni a dolgot. De Gitta köti az ebet a karóhoz, neki tudnia kell az igazságot!
Subicz fölkeresi a kárászi kocsmában Zukait és a többi lenkeházi férfit, akik az asszonycipelési versenyen részt vettek. Azzal bizza meg a pasikat, hogy tudják meg, hogy a képen mutatott ellenőrnőnek milyen titkos élete van. Szerinte a nő egy punk, vagy valami ilyesmi. Fényképezzék le és küldjék el neki a fotót. Két pasinak beigér 40 ezer forintot, plusz fizeti a fogyasztásukat.
Jolika az orvosi szobában ellátja a sérülteket, amikor jön Misi, meg akarja szemlélni a harapásnyomokat. Ez nem farkas, nem róka, hanem aranysakál! Misi azt tanácsolja, hogy ne hagyják el a házaikat. Összehivja a polgárőrséget, vészhelyzet van!
Kristóf felhivja Laurát, jó hirt kapott Hollandiából, sinen van a válása. Bár az ügyvédje azt tanácsolja neki, hogy mostanában ne beszéljen Szofival, nehogy bármit is fel tudjanak használni ellene. Laura elmondja Kristófnak, hogy Franciska ismét találkozott Marosival, látta a naptárában beirva. És jó lenne, ha Tomit is rávenné, hogy ne fecsegjen Franciskának, de Kristóf szerint ez reménytelen, a fiú szerelmes, igy nem gondolkodik.
A falu férfiai puskával és kaszával összegyűlnek. Misi hozott a kaszásoknak is fegyvert. Szétoszolnak, mennek vadászni.
Gitta pár hajszálat vág le Kálmán hajából, aki azt mondja, hogy az eredményt nem akarja tudni. Szláven felhivja Marosit, elmondja, hogy baj van, Stefit elrabolták, habár most már jól van. Bogdán keze messze elér, még ha sitten van is. Szláven erősitést kér, ő egyedül kevés ehhez. Kálmán kéri, hogy Katára és Stefire fokozottan figyeljenek, ők a falun kivül is mozoghatnak.
Tomi a busznál várja Franciskát, amikor jön Dani, figyelmezteti őket, hogy kijárási tilalom van a sakálok miatt.
Franciska és Tomi az ágyban, a lány faggatja Tomikát, aki mindent elfecseg neki az Amerikában élő nagymuttiról is, ahonnan szintén vár örökséget. Franci a képeslapot is látni akarja. Tomi már viszi is a képeslapot, amikor hazajön Kristóf és megállitja. Közli, hogy nem kell minden családi ügyüket elfecsegni, és nem engedi a képet illetéktelen kezekbe. Franciska már nagykabátban kijön a szobából és elteper. Tomi dühös, hogy Kristóf elüldözte a nőt.
Tibi utazási tervet csinál, Vali perlekedik vele, miért kell mindhárom Sztojkát utaztatni? Elég, ha Renátónak vesz repjegyet és kész. Tibi elmondja, hogy sajnos vesztett, ezért kell mindháromnak mennie.
Lali és Dani a sakálokat keresi, amikor észreveszik Mahicsék terepjáróját. Mahics és Zukai Jolikához mennek, a két fiú követi őket. Jolitól a szobrot követelik, amikor Dani és Lali puskával rájuk rontanak. Daniék rákényszeritik a két férfit, hogy letegyék a szobrot, majd rendőrt hivnak rájuk. Zukait és Mahicsot elviszik a rendőrök, épp, amikor Misi odaér. Meglepődik, hogy a két pasi ki akarta rabolni Jolikát, hát mit tudtak volna elvinni tőle. Ó, csak egy szobrot, egy bóvlit, nem nagy érték.
Kristóf beavatja Valit, hogy Franciska ismeri Marosit és tájékoztatja mindenről, amit ez a buta Tomi elfecseg neki. Erre Vali vállalja, hogy majd beszél Tomikával, szerelmi ügyekben úgyis csak őrá hallgat.
4/10
luci87 2020 okt. 05. - 21:09:00 4/10 Előzmény guess.who
(15123/18030)
Na..mondom en..mar azt hittem,en hallottam v emleszem rosszul.Mondjuk a wikin a nevet elotte nem igazan neztem..
4/10
napraforgó 2020 okt. 05. - 21:04:40 4/10 Előzmény guess.who
(15122/18030)
Nekem fogalmam nincs Katáng szerepéről, amira szokott jólértesült lenni.
Én csak úgy gondolom, hogy ha őt a legelején kinevezték főszereplőnek, akkor nem tűnhet el nyom nélkül, akárhogy összerúgta is a patkót a forgatókönyviró-rendező főasszonnyal. tehát valamikor föl kell tűnnie. Addig meg elég, ha néha megemlitik a nevét.
guess.who 2020 okt. 05. - 20:56:10 Előzmény luci87
(15121/18030)

Bokros Borbála, mondja a bíró, és senki nem kezd el tiltakozni, pedig ott van az anyja és az apja is - hát talán csak elvárható lenne, hogy tudják Babika nevét.
Ez tehát egy újabb elbaltázott írói/rendezői ostobaság.


offtopic
guess.who 2020 okt. 05. - 20:49:58 Előzmény napraforgó
(15120/18030)
Ez valószínűleg valamiféle kötelező időhúzó elem lehet az íróknál... Ha meggondolod, Katáng és Lóbelt (no meg Danika) egy bő évadot ingadoztak ide-oda, Katáng ráadásul költözködött folyamatosan, attól függően, hogy éppen ki és mit értett félre. De úgy látszik, a DÖ-ben a csiki-csukis időhúzás helyett már jobban favorizálja nagyasszonyunk az emberrablós időhúzást, mert lassan már tényleg nincs olyan szereplő Vanesszán kívül, akit nem raboltak el és/vagy nem rabolt el valakit.
Valószínűleg fantáziahiány az oka, hogy egy író folyamatosan vissza-visszatér ugyanahhoz a már többször lejátszott sémához, ezért van az, hogy a MA-ban ugyanazokat a dialógusokat mondják el újra a szereplők egy jottányit sem változó élethelyzetben 5-6 részen keresztül egymásnak - itt meg ugyanazok az események történnek meg újra, csak más szereplőkkel.

Tényleg: úgy feldobtátok itt az évad elején, hogy visszatér Katáng. Ennek volt valami alapja? Mert egyelőre nyoma sincs, és azon kívül, hogy Kálmikánál egy félmondatnyira szóbakerült, senkinek eszébe sem jut a létezése. Az oké, hogy Lóbeltünk megszűnt létezni (hiszen átment a másik tévéhez), de ettől még Katángnak lehetnének izgalmas kalandjai: például elrabolhatnák a szerbek, vagy találhatna lenyelt szobrocskákat, esetleg kirándulhatna egy budakeszi erdőbe, mikor vihar tör ki stb. Ezek nagyon eredeti és még sosem látott események lennének szerintem.
4/10
luci87 2020 okt. 05. - 20:48:45 4/10 Előzmény guess.who
(15119/18030)
Nem akartam spoilerezni.

de a targyalason olvastak fel Ibolya adatait,ott mondtak.Anyja neve,st..Nemtudom milyen Borbala..!Ide írd a spoileres tartalmat


offtopic
guess.who 2020 okt. 05. - 20:42:17 Előzmény janderka
(15118/18030)
Ha ikrek lennének, akkor a vezetéknevük lenne egyforma, nem a keresztnevük. ;)
guess.who 2020 okt. 05. - 20:41:46 Előzmény luci87
(15117/18030)
Babika teljes neve is ott van a wikin régóta nyilvánosan, bárki által hozzáférhető módon. Bár ebben pont tévedtél, ő ugyanis Kovácsné Bagdi Etelka, nem pedig Borbála. :)
De az Eteleki Lujza és a Hamu Margit jobb szerintem. :D
1/10
janderka 2020 okt. 05. - 19:09:11 1/10 Előzmény luci87
(15116/18030)
Csak nem kiderül, hogy ikrek? ;))
4/10
offtopic
luci87 2020 okt. 05. - 18:52:04 4/10 Előzmény guess.who
(15115/18030)
Igen..de en Babikara irtam..:) hú most elarultam egy nagy titkot...:)
4/10
luci87 2020 okt. 05. - 18:49:10 4/10 Előzmény napraforgó
(15114/18030)
Engem nem zavar a spoiler,sot,elolvasom az elozeteseket,de ezt mindenkimegteheti..De tiszteletben tartom,azt is,akit ez zavar...de elegge tul van ez tolva a forumokban,nem csak ebben...
Viszont a kapott reakciot is tulzottnak ereztem azert fakadtam ki...mivel nem is arultam el semmit csak azt,h izgi lesz...
4/10
napraforgó 2020 okt. 05. - 18:39:02 4/10 Előzmény guess.who
(15113/18030)
Igazad van, de a Mintaapák jóval később kezdődött, akkor a DÖ már javában ment és már látszott, hogy blődli az egész. Ezzel szemben a MApák egész normálisan indult, olyan élethelyzetben lévő apákat és családjaikat mutatott be, amelyek a valóságban is vannak.
Kezdetben csupa olyan történés volt, ami valós is lehetett volna. Gyakorlatilag az egész első évad elfogadható volt. Csak most a második évadban vettek elő egy csomó hülyeséget, brazil szappanoperai szinvonalon.
Ilyen pl. Janó lebénulása és 3 napon belli hihetetlen gyógyulása egy gerincműtét után. Ilyen a sztárügyvéd elhülyülése, a menyasszonya elbutulása, vagy akár Danika elrablása és kiszabaditása is.
És még most sem történt egyetlen kihallgatás sem, Sem Szabolcsnak, sem az akcióban résztvevő apatársaknak sem kellett beszámolót tartani a rendőrségen, véletlenül sem vizsgálták Kata szerepét az ügyben, kapcsolatát a maffiózókkal.
És ilyen a marháskodás az óvoda körül is, ember nem hiszi el, hogy egy hónap, vagy 2 hét alatt ki kell üriteni egy óvodát.
offtopic
guess.who 2020 okt. 05. - 18:04:16 Előzmény napraforgó
(15112/18030)
Odaát meg, a Mintaapák topicban éppen azt hozod fel negatívumként, hogy életszerűtlen blődség, ahogy viselkedik például Szabi-Lóbelt, hogy nem dobja ki a fenébe Katát (még a nevét is innen lopták :D ).

De azt azért ugye tudod, hogy amit ebben a sorozatban Bé nagyasszony összeírogat, az nem humor és nem is vicces. Ennél még a Sas Kabaré is színvonalasabb volt, pedig színvonalról elég nehéz beszélni abban az esetben. :)
Ha néha van egy-egy megmosolyogtató beszólás, az tutira a színészek saját imprója. Suvick és Icuka leginkább - rajtuk látszik is, hogy élvezik a saját hülyéskedésüket. Valiról például már folyamatosan az jön le, hogy elege van az egészből és nem csak TTibit unja, hanem a saját szerepét is.
A többiek meg -lényegében kivétel nélkül- totál debilek. Pedig azt elég régóta tudjuk, hogy sosem szabad fullba nyomni a kretént. :)

https://youtu.be/Ia37w1RtAik
4/10
napraforgó 2020 okt. 05. - 17:50:24 4/10 Előzmény guess.who
(15111/18030)
Jó, nem tegnap volt, hanem pénteken, de én úgy általában gondoltam az előző, meg a következő részekre.
És én épp azon tudok mulatni, hogy azt a sok blődlit, sületlenséget adják el nekünk. Ember nincs, aki komolyan gondolja. Azok sem, akik csinálják.