guess.who 2020 dec. 16. - 19:40:25 Előzmény napraforgó
(17050/18030)

Nem soroltam fel mindenkit, pedig jóval rövidebb azok listája a szereplők közül, akik "tiszták", azaz semmi törvényellenest nem követtek el... Ami érthetetlen számomra, hogy a szerb maffiózó rosszfiúkon kívül lényegében mindenki más minden bűncselekménye/szabálysértése afféle bocsánatos bűnként jelenik meg a sorozatban, ami fölött mindenki szemet huny.


4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 19:38:09 4/10 Előzmény guess.who
(17049/18030)
Én nem hallottam arról, hogy eltörölték volna a házasság előtti kötelező 30 napos várakozási időt.

Ezt a szabályt úgy 50 évvel ezelőtt vezették be az elsietett, elkapkodott házasságkötések megelőzésére. Túl sok volt a 3 napos ismeretség utáni házasságkötés és aztán egy hónap múlva válókereset.

Vagyis Kata és Dani NEM házasodhatnak össze máról holnapra, még az ökörapáti univerzumban sem.
4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 19:31:08 4/10 Előzmény guess.who
(17048/18030)
Rujder Vivi Lindának és Fehér Tibor Tamásnak a Mintaapákban.
Persze akkor egy 20 évvel fiatalabb Janó is kellene, mert Stohl nem lehetne LInda gyerekkori barátja, maximum a bácsikája.

Kihagytad Lóbeltet és Marosit, na és persze Kálmánt, mint okirathamisitókat. Kálmán is benne volt a hamis házassági okmány, személyi igazolvány, stb. meghamisitásában, a többiek a halotti bizonyitvány meghamisitásáért (is) felelnek.
Na és azért Ibolyka sem egy Hófehérke, mert korábban a keze alá dolgozott a férjurának, még akkor is, ha a Thaiföldi letartóztatásakor épp nem volt nála drog. És azt a pisztolylövést Attila lábikójába sem preferálják annyira rendőri körökben.


offtopic
guess.who 2020 dec. 16. - 19:18:41
(17047/18030)
Lóbelt ajtaja egy lépcső tetején volt, szóval az másik lehetett - bár tényleg gyanús.
offtopic
guess.who 2020 dec. 16. - 19:17:53
(17046/18030)
Esküvők (főleg a nyári időszakban) rengetegszer vannak hétvégén (jellemzően szombaton) és külső helyszínen (azaz a házasságkötő termen kívül). Okosabb polgármesteri hivatalokban ilyen esetekre van egy külön szabályzás, hogy X Ft-ba kerül a munkaidőn túli (azaz hétvégi) és a Y Ft-ba a külső helyszínes szertartás - elvégre azt azért nem lehet elvárni egy anyakönyvvezetőtől sem, hogy a munkaidőn kívül utazgasson ide-oda esküvőt tartani szivességből... De technikai akadálya nincs ennek, szóval ha Daniék abban a pizzériában szeretnének megesküdni, azt is megtehetik. Bár közel sem egy nappal a bejelentés után. :D
guess.who 2020 dec. 16. - 19:14:11 Előzmény napraforgó
(17045/18030)
Abszolút meg tudom érteni: Rujder Vivivel kapcsolatban én sem gondolkodnék túl sokat. :)


Amúgy valahol fura, hogy itt gyakorlatilag a lesittelt bűnözőknek elnéznek mindent és megsimogatják a buksijukat: Tami kábítószercsempész volt, Attila kábszerkereskedő és -terjesztő, Gorán és Szláven háborús bűnösök, Kálmán orgazda, Tomika kábszertermesztő, tolvaj és orgazda, Misi és a főnöke korruptak, Zsóka hivatali visszaéléseket követett el a postán és személyes adatokkal üzletelgetett... Nem is sorolom, mert talán Mézessüti az egyedüli, akinek nem nyomja valami törvénytelenség a lelkét.

És azt észrevettétek, hogy a karácsonyi ünnepelgetésen Krisztónak nyoma sincs és nem is hozta szóba senki? Annak ellenére, hogy pár napja a vadászaton még fontos pozícióban és egyenruhában volt, mostanra dematerializálódott.

Kálmán szerint "kemény egy év volt", aztán meg "nekem is nehéz volt, elhiheti: VÁRAKOZNOM kellett". Igaz, hogy a családja több tagját is veszélybe sodorta, miközben ő ücsörgött a szállodában és halálra unta magát - de NEKI volt kemény a várakozás szerinte.
Ez a Marosis előtörténet (onnan kezdve, hogy Gorán meglátogatta a faluban - és ezt nem vette észre SENKI, Szláven NEM ismerte fel stb.!) óriási baromság. És mit mondtam, hogy Zsuzsanna a fogadás (egyik) tárgya?! Úgy adják-veszik, mint egy olcsó műkincset. Kálmán egyre gusztustalanabbá válik...

Az állítólag Suvick-lakás előtt MauniCa egy FEHÉR ajtón kopogtatott, Józsit viszont már egy üvegezett BARNA ajtón engedték be a buliba. :)

TTibi szerint "a mi udvarunkon kornyikálnak" - és mondja ezt az erdei faházban, ami nem éppen az "övéké".
És amiben a lakáj LAKIK egyedül, korábbi állítása szerint - ehhez képest TTibiéknek simán megengedte, hogy odaköltözzenek karácsonyozni, sőt: ő maga "kiköltözött" (ami annyiból állt, hogy kivitt három festményt!), és egy szóval sem tiltakozott az illegális lakásfoglalás ellen. Fura tulajdonos az ilyen.


7/10
Rojita 2020 dec. 16. - 17:52:19 7/10
(17044/18030)
Miért kell az az idétlen fekete sapka Bogdanon még a szobában is?
Gondolom, a rendezőnő túl jóképűnek találta a színész, Mészáros Andrást rossz fiúnak. Kellett vmivel elcsúfítani.
Ill. voltak-vannak fiatalok, akik télen-nyáron ilyen kötött-sapkát hordtak, (még a lakásban is), nem is tudom, milyen magyarázattal? Vmi együvé tartozás kifejezése, nem törődtek a hajukkal, nem is fésülködtek, vagy eleve kopaszra borotválták a fejüket. Nem tudom. Tudtok vmit erről az izmusról?
grizlee13 2020 dec. 16. - 17:10:20 Előzmény amira_daaa
(17043/18030)
Igen. És egyébként így megkaptuk arra is a választ, hogy a 3 alkesz miért Kárásziba vitte a Dzsennike pálinkáit, hát mert már akkor lebontották Anikó kocsmáját. :D
4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 13:39:07 4/10
(17042/18030)

Icuka, meg a boa....
(DE jópofa lesz az is, hogy ketten lesznek a háromkirályok, mert Benedeknek öreg pásztornak is kell lennie)

A panzió helyett Subicz sosem látott lakásában fognak karácsonyozni.


4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 13:15:48 4/10 Előzmény amira_daaa
(17041/18030)
Katóka megkapja a maga százmillióját, abból vesz a Szt Klára kórház közelében, valami zöldövezetben egy lovardát Danikának, aki odaszállitja valamennyi lovát (mind a hármat) s élnek boldogan, jó távol Zsókától és kevésbé távol Tibitől.
-------------
Hová lett az Alexander nevű csodakanca, amit Mónika vett Józsinak?
9/10
amira_daaa 2020 dec. 16. - 12:18:19 9/10
(17040/18030)
gonosz leszek ha már Kata jöjjön össze valakival az inkább legyen egy harmadik pasi mint Dani és Lobi de ha már akét idiota közül kéne választani Lobival több esélye van mert Danika hol szeretne majd lenni Katával? Kata hol akarna dolgozni a Kárászi korházba menne vissza mikor még ködbért is fizetett. nekem ez az erőltetett esküvő eléggé gáz
4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 08:47:35 4/10 Előzmény guess.who
(17039/18030)

Azért vicces, hogy rögvest újra szerelembe esett vele.


guess.who 2020 dec. 16. - 07:53:46 Előzmény napraforgó
(17038/18030)

Tomi szerintem élete legjobb jelenetét játszotta le Tamival a liftben, amikor nem tudott megszólalni! :)


4/10
napraforgó 2020 dec. 16. - 05:48:34 4/10
(17037/18030)
62. rész
spoiler, spoiler, spoiler!!!!

62. rész
Tomi és Kristóf bevásárolgatnak Pesten. Tominak nincs pénze, Kristóftól tarhál egy kis pénzt. A plázában Tomi Tamarát véli felfedezni. A liftnél össze is futnak. Mi járatban, kérdik a fiúk. Volt kis dolga, igy Tamara. Kristófnak eszébe jut valami, amit még elfelejtett, magára hagyja a párt.
Vili dirigálása mellett Icuka műfenyőt diszit, Dzsennike is segit, Subicznak tetszik, pláne hogy az ő privát lakásán diszitik a fát. Suvick Bethlemes játékot is akar. Vili nyafog, honnan szerezzen most szereplőket a betlehemes játékhoz? .Suvick szerint Vili kiköpött Szent József, Dzsennike meg a Szűz Mária. Icuka lesz a tehénke. Mi lesz a szerepe? kérdi Icuka. Csak áll és bőg, mondja Siivick.
És lehet ő a casting director, szerezzen neki háromkirályokat. Honnan? No, hát bemegy a kocsmába, és hoz három alkoholistát. Igérjen nekik egy sört, meg örök életet. Elvégre karácsony van. Aztán hozzon még egy babát is Kisjézusnak, mert ő a berendező, meg a kellékes is.
Tibi és Vali megérkeznek a vadászházba egy fenyőfával. Jön Gusztáv, nem törthetnek be ide, mindjárt rendőrt hiv. Tibi tudja, hogy nem hiv, Gusztáv távozik, ő is a családjával akar lenni. Tibi bőg, megszúrta egy fenyőtüske.
A 3 alkesz a kárászi kocsmában iszogat, jön Icuka, szereplőválogatásra hivja őkeA Királyok szerepére hivja őket, előadja, hogy a Suvick meghivta őket a szerepre. Cserébe ingyen sört kapnak és az örök életet. Zsocáéknak tetszik a megbizatás.
István atya szentmisét tart, Kálmán is ott ül a padban. Gitta érkezik, Kálmán úgy dönt elmeséli, miről is szólt a fogadás közte és Gorán között. Nehéz éve volt, mondja Kálmán, szembe kellett néznie sok mindennel, amit elrontott. De szerencsére a családja, ami a legfontosabb Ökörapátiban van, még Kata is visszatért (ezt honnan találta ki?) Igy már majdnem megnyerte a fogadást. Kálmán elmondja, hogy régen barátok voltak, egész addig, amig Gorán el nem csábitotta a feleségét. Csak a kincsek maradtak nála. Évekig várt, hogy a felesége visszatér hozzá, de hiába, akkor ment el Gittához egy ikonnal, hogy adja el. Tavaly ősszel Gorán meglátogatta őt a faluban és azt mondta, hogy rossz férj és rossz apa volt. Gorán kihivta, ha képes egy éven át a családját egyben tartani, akkor lemond a kincsekről, sőt Zsuzsannáról is, de ha nem, akkor minden az övé lesz. Na s mit szól ehhez Zsuzsánna? kérdi Marosi. Zsuzsanna nyughatatlan lélek, nem tűri, hogy a férfiak döntsenek a feje fölött, ezért egy évre zárdába vonult.
Bogdán és a bandája kártyázik, Bogdán tosztot mond és isznak. A sárkányok visszaszerzik ami az övék, a Szarajevói szüzet. ma még karácsony van, de holnap indulnak! A lábbilincset meg majd levágják.
Felsorakoznak a betlehemi játék szereplői Suvicknál, suvick dirigála a szereplőket. Icuka lesz a tehénke. Meg ő lesz a narrátor is.
Nándi kedves karácsonyi üzenetet küld "Matrjoskának".
A betlehemesek eljátszák a játékot Mónikának, aki nagyon nevet, tetszik neki. Suvicz megköszöni, hogy olyan jól dolgoztak együtt ebben az évben, sokat tettek a faluért. Aztán isznak a Szojka féle pálinkából, ami még maradt.Mónika jelzi, hogy nem lesz mindig itt, erre Subicz megijed - nagyon beteg? kérdi. Józsi is megérkezik Subiczhoz, aki közli, elmennek, megköszöntik Jolikát is, aki a lenkeházi tanyát tölti a karácsonyt. Józsi ajándékkal lepi meg Mónikát (valami diktafon??)
Szláven és Dia meghivta Jolikát, Tamarát és persze Marlenkát vacsorára. Megjön Tompika, valami plüssit hoz Marlenkának és aztán megcsókdossa Tamarát. Jolika tósztot mond. Tomi hamar elköszön, megy a vadászházba, mert Tibinek az a fixa ideája, hogy az apja oda tér vissza karácsonyozni. közben megérkeznek a betlehemezők, énekelnek odakinn.
Kata és Dani egy pizzériába hivják meg Zsókát és Misit. Dani pezsgőt tölt és bejelenti, hogy megkérte Kata kezét. Zsóka megdöbben, csak nem terhes megint? mire ez a sietség? Misi leinti. Dani közli, holnap összeházasodnak. Zsóka sápitozik, de Misi szert mire várnának.
Tibi, Vali és Kristóf a vadászházban készülődnek a karácsonyra. Jön Tomika, nagyon boldog, szerelmes megint. Tomi lelkes. most vannak először együtt Karácsony este, és ezt a nagyapja hozta össze. megérkezik Zizi mama, ennek Tibi nem örül, ki is menekül a fürdőszobába. Zizi mami is zsörtölődik.
Kristóf és Tomi rögtön el is mennek, ajándékokat csomagolni. vali rászól az anyjára, lehetne kedvesebb.Tibi tósztot mond az apjára és az anyjára is. közben kinntől énekszó hangzik, jönnek a betlehemesek.
Mónika és Józsi ágyban tölti a szentestét. Mónika megajándékozza Józsit, visszaszerezte Józsi gyűrűjét a zaciból. de persze nem akar férjhezmenni.


9/10
amira_daaa 2020 dec. 15. - 23:12:35 9/10
(17036/18030)
:D ne legyél előitéletes Zizi mama és TTibi Tivi reinkarnálodása biztos izgalmas lesz.
kino21 2020 dec. 15. - 22:09:01 Előzmény napraforgó
(17035/18030)
De, akkor egyszer hallottam, hogy Benedeket kinevezték államtitkárnak (arra már nem emlékszem, hogy hol, ezek szerint azon az idétlen golf-bajnokságon), de akkor szerintem az is egyértelmű volt, hogy csak szívatásból vagy megfélemlítésként adták ezt be a népeknek. Vagyis csak blöfföltek (mondván, hogy ezek mindent elhisznek és az "államtitkár úr" nyugodtam csinálhat bármit). Én legalábbis így értelmeztem.
9/10
amira_daaa 2020 dec. 15. - 22:01:05 9/10
(17034/18030)
adsz találomra egy 10-est :D
9/10
amira_daaa 2020 dec. 15. - 22:00:47 9/10 Előzmény napraforgó
(17033/18030)
azért akar ott karácsonyozni mert a Szappanos ház már gondolom nem áll és igy ezt a hibát el lehet palástolni :D
4/10
napraforgó 2020 dec. 15. - 21:08:33 4/10
(17032/18030)
Nm 24, hanem 28. Többször mondták jó pár résszel ezelőtt.
7/10
Rojita 2020 dec. 15. - 20:51:24 7/10
(17031/18030)
Tami-Démon viszont elvesztette démon - jellegét, szerencsére. Remélhetőleg, a hátralévő időben se fogják tripla sminkkel eltakarni.