9/10
sanderb 2012 máj. 02. - 18:12:36 9/10
(485/645)
Ez valahogy más, mint az átlag akciófilm, csendesebb, érzelmesebb - ez nem jelent feltétlenül elõnyt, én mégis respektálom. Van a filmnek egy morális gerince, amihez végig következetes, és van néhány nagyszerû alakítása - beleértve a fõszereplõket is -, ami megint csak nem a hasonló stílusú filmek fõ velejárója, de mindenképpen örvendetes. A zene teszi fel a pontot az i-re, azóta folyamatosan azt hallgatom a tube-on. A történet viszont önmagában nem hordoz semmi újdonságot, a tálalás teszi különlegessé a filmet, ezért 10/9.
offtopic
zz76zz 2012 máj. 02. - 10:21:19 Előzmény Ford Mustang
(484/645)
hosszú hónap volt, de végre kinn van :)
Relixo 2012 máj. 02. - 10:19:19
(483/645)
Akik mostanában készülnek megnézni a filmet azoknak írom le ezt a kis véleményezést a filmrõl.(nem lesz spoiler)

A film elsõ 30 percében teljes lelassulás van már-már depresszió határára,aztán jön egy kis fellendülés akció formájában,de utána újra vissza süpped a jól bevált totyogásba és innentõl kezdve ezek váltják egymást. Röviden ennyi,de aki kíváncsi írom bõvebben is.
Írták páran elõttem,hogy mûvészi akció film... a mûvészi nem egyenlõ azzal,hogy normálatlan, logikai hibától hemzsegõ, 0 párbeszéd és jelentéktelen mozit forgatnak!! Mert ez az volt sajnos. Tarantino filmekhez megint csak semmi köze, azoknak van egyfajta jellegzetessége amik egyedivé teszik, ebbe semmi ilyen nem volt.(attól,hogy van benne 4 véresebb jelenet nem lesz az!)
Sztori hibáit fel sem sorolnám mert teleírhatnám az oldalt vele, talán jobban jártak volna ha ténylegesen 70s évekbe teszik át, mert a véres ruhába szaladgálok az utcán stílus,még ott elmehetett volna, de ma mikor van mobilba is kamera,meg ipari kamerák,térfigyelõk stb... nevetségessé tette csak még jobban az amúgy is röhejes sztorit. Arról nem is beszélve,hogy ha 150-l belerohanok egy kocsi oldalába utána az eleje annak nem marad meg.(fényszórók nem fognak tovább világítani ÓVODÁS is tudja éppen ezért illúzióromboló és szembetûnõ,hiába filmrõl van szó azonnal erre gondolsz közbe és ez baj ha ilyet észre veszel egy filmbe!) És ez még mindig csak pár hiba a rengetegbõl.

Összegzésképpen, az amúgy is már totál közhely sztorit sikerült teljesen bugyutává tenni és ebbõl egy vontatott jelentéktelen unalmas,gyorsan felejthetõ filmet csinálni. A zenét külön megemlíteném, ami az elején jól passzol a kis kocsikázáshoz meg a rózsaszín kiíráshoz DE utána amikor vége felé üldözés jelenet van szintén bekúszik egy hasonló de még lassabb szám totál nem illet oda...borzalmas volt ezért a zene része is megbukik. A 4db kb összesen 8 perces véresebb akció jeleneten kívûl egy jó dolgot sem lehet mondani errõl a filmrõl. Nálam ez nagyon jó indulattal: 10 / 4 pontot kapna.
7/10
offtopic
Rahar 2012 ápr. 30. - 20:03:11 7/10 Előzmény Desintegrator
(482/645)
Én is hasonlóan pontozok, mint te, de például a port.hu valamelyik filmes fórumában egy személy például leírta, hogy õ mennyire másként értékel. Ha tetszik neki, akkor 10, ha közepes film, akkor 5, ha nem tetszik akkor 1. Ilyen emberek is vannak, akik nem használják ki, hogy árnyaltabban is lehet pontozni, bár errõl más gondolataim is vannak :)
7/10
offtopic
Endy88 2012 ápr. 30. - 15:08:44 7/10
(481/645)
Ott van a "HOZZÁSZÓLÁS" gomb a hsz-ek fölött. ;-)
1/10
frostgetz 2012 ápr. 30. - 13:47:33 1/10
(480/645)
Bocs, nem tudom hogyan kell elõzmény nélkül postolni itt :)
9/10
Desintegrator 2012 ápr. 30. - 11:43:49 9/10
(479/645)
Mindenesetre a filmrõl ill. a nézõirõl megérne írni egy pszihológiai tanulmányt, mert ahogy látom vagy 1/10 -et vagy 10/10 -et szavaz a többség, vagyis sikerült remekül megosztania a közönséget. Az 1 -es ill. a 10-es osztályzatok többsége sztem. indulatból születik. Én legalábbis mindig kellõen mérlegelem hogyan pontozzak, és 1-est csak olyan film érdemel, ami minden tekintetben értékelhetetlen, 10-est pedig csak nagyon kivételes esetben adok, pl. olyan filmre, amit akár kétszer egymás után is kedvem van megézni. kb. 100-ból 1 ilyen van, de úgy hogy már a 100 is selejtezés után marad meg. Vagy túl széles a pontozási skála? Szóval szerintem a szélsõ értékek meg a magas osztályozási részvétel nagyon ritkán kommentelõk részérõl is arra enged következtetni, hogy a film triggerként hat az érzelmekre és indulatokra is, szóval hatással van az emberekre, és ha egy film már ezt eléri az azért pozitív dolog, nem ?:)
10/10
niknikk 2012 ápr. 30. - 06:19:25 10/10
(478/645)
Nem hasonlítottam Tarantino-hoz, a két rendezés abszolút különbözõ. Ennyi erõvel McQueen Shame-jét is egy kalap alá vehetnénk Tarantino valamelyik filmjével, annak se lenne veleje.
Biztos az én hozzászólásomhoz akartad hozzáfûzni a sajátodat?
1/10
frostgetz 2012 ápr. 30. - 01:28:05 1/10 Előzmény niknikk
(477/645)
Csak azért regisztráltam, hogy leírhassam a véleményem errõl a filmrõl...nos a hype vonat elütött engem is, megnéztem. Nem volt semmiféle elvárásom csak jól akartam érezni magam.
Sokan írták, hogyy ez egy mûvészi akciófilm. Véletlen egybeesés, de elõtte pont egy "mûvészfilmet" és egy akciófilmet néztem. Elõbbi az Életrevalók, utóbbi a Mission Impossible - Phantom Protocol, egy korrekt, élvezetes akciófilm. A francia filmet nem fogom most méltatni, nincs rá szüksége. Aki látta tudja mirõl beszélek. Jöjjön a lényeg. A dán rendezõ nem igazán érzi, miért mûvészi egy film. A fõhõsnek próbált komplex karaktert adni, ez még oké. Bár Gosling nagyszerû színész, nem biztos, hogy ez a szerep ráillik, talán 10 év múlva igen, de most semmiképp. A zeneszerû zajok néha elérték a hatásukat, de inkább csak a vontatottságot fokozták. Tarantino-hoz maximum a lila, 70-es évek stílusát idézõ betûtípus miatt lehet asszociálni, de a film végére ez inkább a Miami Vice-ot juttatta eszembe. Az erõszak, meg spriccelõ vér nem tesz tarantinóssá egy filmet, ahogy egy nyugis éjszakai autózás meg a primális férfi karakter sem teszi "neo noir-rá" ...ezt is írták róla... Egy jó filmnek a tempó fontos része, néha lassabb, néha gyorsabb. Az az érzésem volt végig, a rendezõ csak azért lassított le, mert ezt látta a "mûvészfilmekben", de igazából nem érti mi a valódi célja ennek a filmes eszköznek.
Ennél több szót úgy érzem kár pazarolni, nem elemzést akartam írni, csak leírni a véleményem.
10/10
niknikk 2012 ápr. 29. - 22:06:11 10/10
(476/645)
Nagyon jó film, de szólok: nem egy agyatlan akciófilm és nem is könnyed kikapcsolódás.
Az IMDB-n 8-ra értékelték több, mint 170.000. szavazat alapján: http://www.imdb.com/title/tt0780504/
A besorolása pedig dráma. A sok negatív hozzászólás annak a következménye, hogy nem azt kapták, amit vártak (lásd elsõ mondat).
blowup 2012 ápr. 29. - 20:21:34
(475/645)
Azért olyan megosztó, mert egy mûvészfilmbe oltott Tarantino/Rodriguez akart lenni - ekézik is érte Renf-t - vagy fordítva, kinek ez, kinek az nem jön be.
Nálam az egyik kedvenc sorozatszínésznõm korai durva kiiktatása tette be a kaput :( jó, ez vicc volt.
Se nem elég mély, se nem elég tarantínós, olyan egynek elmegy.
gozsuzsi 2012 ápr. 29. - 19:34:13
(474/645)
Jó film ez...:)
1/10
Sonic8 2012 ápr. 29. - 19:24:05 1/10
(473/645)
Elég régóta megakarom nézni ezt a filmet csak még nem vettettem rá magam csak az a baj hogy itt a vélemények inkább a "szar" film felé mennem szal nincs nagy bizalom...
Dean88 2012 ápr. 29. - 19:09:23
(472/645)
Óóóó, te jó ég!! Mondom most nincs kedvem horrort nézni, megnézek egy akció filmet de, basszus ebben durvább dolgok vannak mint néhány horrorban. Sajnos akció meg nem igazán. Na se baj, ez is megvolt :D
10/10
Voltaire007 2012 ápr. 29. - 13:40:29 10/10
(471/645)
Kedvenc!!!
1/10
carpediem 2012 ápr. 29. - 00:04:10 1/10
(470/645)
nagyon szar film! 1/10
1/10
gulupeti 2012 ápr. 28. - 01:03:51 1/10
(469/645)
Borzalmas, katasztrofális, értékelhetetlen. Régen láttam ennyire unalmas, vontatott, semmitmondó filmet. Ez a film és a mondanivalója egy ilyen elsõfilmes alkotásnak elment volna, sõt úgy még talán nem is lett volna rossz, mondjuk 15-20 percben. Bizonyára sokáig a hatása alatt leszek, de nem jó értelemben. Igazából kár is a szót fecsérelni rá, senkinek sem ajánlom megnézésre. 10/1.
9/10
Desintegrator 2012 ápr. 27. - 21:25:35 9/10
(468/645)
Nahát ez a harmadik Drive címû film amit láttam, és mind3 meglepetést okozott.
Egyszer valami régebbi Marc Dasascossal, ami egyszerû tv-filmnek kiváló volt, aztán egy japán film egy csávóval, aki bûnözõkkel furikázik és migrénnel küzd, most pedig ez. Tetszik a film hangulata, néhol a prózai ábrázolás miatt -amit a fickó nagyszerûen támogat a higgadtságával- az egykori Antiloop nevû együttes Nowhere to hide címû számának a videoklippje jut eszembe. Ahol elég csak a zene és az éjszakában való vezetés, különös érzések kiváltását eredményezõ látvánnyal. Szóval akit csak egy autós üldözés érdekel "Két tûz között" módi akciósûrûséggel amin nem kell gondolkodni, annak ezt nem ajánlom. De a maga kategóriájában ez egy remek film. Ez a nyugodtság és feszültség kettõs érzete kicsit emlékeztet "Az Amerikai" címû filmre, bár az talán pihentetõbb volt a szép környezet miatt ahol játszódott. A fõszereplõ különös természete ugyan szélsõséges példa, de az élet habzsolása szerintem a rosszabbik véglet. Adok rá 9 pontot.
10/10
niknikk 2012 ápr. 27. - 19:52:56 10/10
(467/645)
Hát persze, és mind tudjuk, hogy a nagyobb költségvetés magasabb színvonalat jelent...
djhoffman 2012 ápr. 27. - 18:31:14 Előzmény drive00
(466/645)
Statham egyáltalán nem B kategória.Sõt az õ filmjei sokkal nagyobb költségvetésûek mint ez a fos...Nézz utána