Janelle ápr. 24. 08:07:37
(22/22)
A wild ride into a pixelated universe where imagination is your best tool! This upcoming adventure throws an unlikely crew into a blocky world filled with mystery, danger, and creativity. As they try to find their way home, they discover hidden strengths and learn the rules of a world built entirely from bricks.

Ready for more thrilling journeys and epic storytelling? <a href="https://fcineapp.com.br">Visit here</a> for movies that spark your imagination.
janderka ápr. 22. 16:57:24 Előzmény shoc
(21/22)
Hát, ha valóban ilyen pozitív lecsengést hozott a pörlekedésünk, akkor annak én is örülök.
A filmet pusztán saját magad miatt annyira talán nem lesz érdemes megnézned - illetve ráérsz, amikor már felkerül majd a netre. Ha viszont minecraftos gyerekekkel/fiatalokkal nénzéd, akkor engedd hogy hasson rád az ő örömük. És még az is lehet, hogy hamarosan kijöhet egy klasszik Momoa rajongóknak szánt film is.
shoc ápr. 22. 16:35:43
(20/22)
Ohh. Mindenképp, szeretném elsőként megköszönni a beszélgetést, és hogy időt szántál arra, hogy nagyon intelligensen, megtisztelő türelemmel lezárj egy negatív hangvételű diszkurzust. Jó látni, hogy okos emberek között létezem. Reményteljes úgy élni a napot, hogy ilyen emberek vesznek körül, mint Te. Úgy érzem, magam is sokat tanultam tőled most. Köszönöm a jó példát és hogy időt szántál rám. Le a kalappal.

Egyszerűen mondva, talán bénán hangzik, de jobb lett a napom általad. Köszönöm.

Én is elnézésed kérem, rossz érzéseket keltettem benned a beszélgetés alatt.
Félreértve úgy értettem, hogy az "összes idióta boomer". Túlzásba estem.

Szerintem jó, hogy ők leírták a gondolataikat.
Szerintem az is jó, hogy Te is leírtad.

Én innen, a székemből, úgy látom, hogy valahol mindkettőtöknek igaza van.

Sosem játszottam Minecraft-ot, kimaradtam a trendből sajnos valamilyen furcsa okból. Momoa miatt titokban reméltem, hogy "nekem is szól" majd a film és rávesz, elirányít a Minecraft revelációjához. Amit ki akarok nyögni, hogy sokan szerintem Momoa személye által reménykedett abban az idősebb apuka réteg, hogy kicsit boomer-akciófilm is lesz a Minecraft.

Örülök, hogy találkoztunk. Ezt a filmet már csak azért is megnézem. És tuti szeretni fogom.
janderka ápr. 22. 13:37:31 Előzmény shoc
(19/22)
Bocsesz ha durvának tűntem, csak tényleg bosszantó sokszor olvasnom olyan kritizálásokat (nem csak ennél a filmnél, de sok másiknál is), ahol nyilvánvaló, hogy olyanok panaszkodnak rájuk, akiknek nem szól az adott alkotás. Nem csak a maga valójában, de forgalmazói, filkészítői elgondolás szerint sem.
Ez a film pl 12-es karikával megy - ami azért jelez már előre valamit. Meg aztán ott van a trailere is. Látható (volt) hogy milyen kategóriáju mozi. (A 12-es besorolás is inkább csak pár verbális poén miatt lett ilyen magasra húzva - gondolok itt az iskolaigazgató nő (Stifler mamája egyébként) kifakadására a férjét és a férfiakat illetően...)

A korosztályra nem panaszkodom, hiszen magam is ide tartozom már (sajna). Inkább azokra a lemaradottakra (lemorzsolódókra) vagyok zabos, akik nem akarnak (bírnak) tudomást venni bekövetkezett lemardásukról, kiörögedésükről. Vagy hogy szebben fogalmazzak: belső hangsúlyeltolódásukról.
shoc ápr. 22. 13:02:42 Előzmény janderka
(18/22)
Persze. Értelek. Valahol igazad van. De ez inkább a forgalmazó sara, ő meg tojik ránk.

Akkor lenne súlyozottan igazad, ha a forgalmazó kiírná, hogy a film "kinek szól". Úgy gondolom (de lehet, hogy tévedek), hogy a forgalmazónak kellene jelezni, hogy ez 6 éves kor alatt ajánlott.... vagy valami ilyesmi. De közben ezt meg nem várhatod el egy menedzsertől sem, hiszen kaszálni akar, sosem fog ilyet kiírni. Még a piaci nagymamának is be fogja adni, hogy menjen, vegyen jegyet, neki való.

Nálam pl. volt olyan, hogy megnéztem egy "Twilight" c. filmet, mert azt nyomták az orromba, hogy "az év vámpírfilmje". Na most számomra (buta módon) a "vámpírfilm" az egyfajta horror zsáner, nem pedig szirupos romantika tiniknek. Nincs ezzel gond. Tök jó, hogy lányoknak, tiniknek is készül vámpírfilm. De a forgalmazó kaszálni akart és elfelejtette súlyozni, hogy ez nem a Drakula lesz. Én meg ott ültem hülyén, és néztem két vergődő szerelmest.

Szumma, szerintem nem gond, ha leírják a véleményüket. De értem, hogy zavaró lehet. Engem is zavart már más filmnél.

Számomra az volt a fura, hogy azt a korosztályt ekézed, aki megtervezte a Minecraftot, pénzt adott a filmre (amit szeretsz), feltalálta a mobilt, amit nyomkodunk, feltalálta a netet, amit használunk, megtervezte a Playstation-t, amíg mi pelenkában fekve az orrunkat túrtuk.

De mivel ilyen intelligensen válaszoltál, szerintem minden okay. Gondolom feldühített a dolog az első kommentednél.
janderka ápr. 22. 12:12:12 Előzmény shoc
(17/22)
Durvára irreleváns az olyan nézők véleménye, akik nem tartoznak a célkozönségbe. Arra pedig alkalmatlanok, hogy - ha már véleményt írnak - felvegyék azok nézőpontját, akiknek ténylegesen szól a film.

Attól persze, hogy gyerekfilm, még lehetne gyenge ezen a műfajon belül is. Csak hát nem az. Simán hozza amit igér. Legfeljebb ti vagytok fogalmatlanok hozzá hogy lássátok. Ami nem baj, csak akkor minek ugattok bele? De komolyan.

A pacalt se kell magadba tömnöd, ha vegán vagy, csak azért, hogy utána elsírhassa a szád, mennyire büdös, zsíros és udorító is volt - bár a szomszéd Józsi teli pofával zabálta. Egye akkor a szomszéd Józsi. Te meg szedjél addig virágot a réten és énekelj magadban.

shoc ápr. 22. 11:51:11 Előzmény janderka
(16/22)
Wow! Magas a színvonal. Szomorú, hogy hiányzik a tisztelet aziránt a generáció iránt, aki azt a világot építette, amelyben most te élsz. Akinek az adójából van az ingyen egyetem, a diákkedvezmény, az orvos, a fogorvos, a parkok a városban stb., amit gondolom, zokszó nélkül használsz (merthogy „nekem jár” alapon).

Ahogy látom, ezek a „vén hülyék” közel sem adtak okot ilyen szintű agresszióra. Nem téged akartak megbántani, legalábbis visszaolvasva a kommenteket, én így látom.

Másrészről természetesen igazad van. Ez nem Fellini. Nem is kell ezt várni.

De ha jól látom, többen leírták, hogy „a gyereknek tetszett”, „nekem nem”... vagyis (például számomra) átjött a „bonyolult üzenet”, hogy „gyerekeknek, vagy Minecraft-fanoknak” szól az alkotás. Nekik hibátlan. Ami rendben is van. Kiderült, hogy ez egy rétegfilm. Nagyon bátor döntés. Így még jobban lehet „Minecraft fan film”. Viszont kevesebb lesz a bevétel, mivel a „vén hülyék” inkább máshol költik el a pénzüket.

Azért azt gondolom, elfogadható és fontos a „vén hülyék” kommentje is, mivel nincs kiírva a plakátra, hogy „rétegfilm”, csak az, hogy „MOMOA”... Sok filmről nem lehet elsőre jól megállapítani, hogy kinek is szól. És fontos az az információ, amit a „vén hülyék” megosztanak – akik (akkora koszlott senkiházi bunkók, hogy 12 óra munka után egy hideg sör helyett a gyerekeiket is elvitték moziba, lemondva a saját örömeikről…) – mert a mozijegy nem olcsó.
janderka ápr. 22. 07:34:26
(15/22)
Ezek végigszenvedős vén boomerek megis mit vártak vajon ettől a divathullámot meglovagoló gyerekfilmtől? Egy Bergmannba oltott Fellini müvet???

Ti vén hülyék, nem kell ám mindent megnéznetek, csak mert adják. Plane nem kell vinnyognotok, ha fogalmatlan kisérőként vagytok csak jelen.
Oliva_K ápr. 22. 06:09:21
(14/22)
1/10
Fimmal (7) néztem végig. Neki nagyon tetszett. Én szavakat nem találtam rá... Tényleg. Nem a bárgyú színészi játék - a szokásos Jack Black "só" - hanem az, hogy ezt a valamit és filmnek lehet nevezni. Nem a "story" - mert az egy kifestő komplikáltságával van csak versenyben, hanem az egész úgy ahogy van. Jó ellen példa a Super Mario Brothers (mint játékból kreált mesefilm) - nos, ha az a szint - akkor ez valahol a tengerfenék.
9/10
adidasler ápr. 12. 22:48:43 9/10
(13/22)
4DX 3D-ben láttuk ami sokat dob az élményen. Nem vagyok Maincraft játékos, eddig csak belenéztem néha amikor a feleségem a kisifammal játszotta. Ennek ellenére nagyon jól szórakoztam és egy vígjátéknál más nem is számít...a mondanivalót hagyjuk meg a komolyabb filmeknek.
5/10
vki69 ápr. 12. 22:05:55 5/10
(12/22)
Én nem tudtam semmit erről a játékról.
Hát kiderült ez vmi mese film.. Hát végig lehetett nézni..
Barbie után fel voltam készítve a rózsaszín mesevilágra.. nem jöttem ki..
10/10
Huskooo ápr. 08. 07:42:36 10/10
(11/22)
Én tegnap néztem meg a filmet egy jó barátommal. Én, aki már több mint 10 éve játszom a rendes játékkal (Minecraft), nagyon élveztem, és a barátomnak is nagyon tetszett! Sokat nevettünk, rengeteg vicces jelenet volt, és sok olyan utalás is, amit csak azok értenek igazán, akik ismerik a játékot. A felkapott jeleneteknél mindenki megőrült mint például a "Steve vagyok" résznél hatalmas volt a reakció. A bevezető történet is jól ki volt találva. A film kezdete, a karakterek bemutatása és a sztori felépítése átgondolt és összefüggő volt, nem tűnt összecsapottnak vagy véletlenszerűnek és látszott, hogy jól átgondolták az egészet. Akiknek nem tetszett, valószínűleg azért érzik így, mert csak a gyerekükkel ültek be megnézni a filmet, aki szereti a Minecraftot, vagy olyanok, akik kizárólag klasszikus mozifilmes szemmel nézik, és nem ismerik a film fő tematikáját, célját vagy üzenetét. A legtöbb fiatal imádta a filmet és az interneten is sok a pozitív vélemény. A látványvilág kapcsán is sok kritika érte a filmet, főleg a Minecraft világ ábrázolása miatt, például: hogy az állatok nem teljesen úgy néztek ki, mint a játékban, hanem inkább valódi állatokként, kockás formában. Ez engem egyáltalán nem zavart, sőt, őszintén szólva tetszett is ez a megközelítés. A film vége zseniális volt. Méltó lezárása volt a történetnek, és a stáblista utáni két kis jelenet is szuperül sikerült, én szerintem egyértelműen látszik, hogy az alkotók tudták, mit csinálnak. Nagyon jó film volt, abszolút megérdemli a felkapottságot, a díjakat és a megdöntött rekordokat!
capt.nemo ápr. 07. 14:01:50
(10/22)
amúgy mit keres benne Hobó? ráadásul rózsaszín dzsekiben?
5/10
Data Scientist ápr. 06. 23:09:33 5/10
(9/22)
Végigszenvedtem a gyerekkel. A (11 éves) gyerek szerint 10/10 volt, imádta!! Szerintem a 10/1 is erős túlzás. Elírták valószínűleg, és nem a 12 éven aluliaknak nem ajánlott, hanem a 12 éven felülieknek jár komolyabb agysejt-pusztulással... Iszonyat gagyi a film, tényleg. Páran egyébként 1 óra után otthagyták a vetítést a moziban... de a lényeg, hogy a gyerekeknek tetszett. Így átlagolva 10/5-öt adok és próbálom elfelejteni azt a szekunder szégyent, amelyet a film közben Jason Momoa helyett is éreztem, hogy ezt a szerepet el kellett játszania.
1/10
Bzilahy ápr. 06. 22:38:19 1/10
(8/22)
Én még soha nem írtam kommentet filmhez, elvittem a gyereket és annyira rossz volt, hogy arra nem találok szavakat, de ki kell írnom magamból. Egy mélységes szomorúság ülte meg a szívemet ami nem eresztett a kb 12. perctől a film legvégéig. Annyira sajnálom, hogy ezt a 110 percet ott töltöttem a moziban, csak mert nem akartam otthagyni a többieket. Szinte bármi tevékenység többet adott volna. Ha üveggolyókat dobálok a földön, vagy akár kalapáccsal ütögetem az ujjaim végét az is sokkal jobb lett volna.
10/10
ProVip32 ápr. 06. 19:39:35 10/10
(7/22)
Szerintem jó film.
6/10
pityu88 ápr. 06. 17:35:30 6/10
(6/22)
Hát ha nagyon nincs más program egyszer meglehet nézni párszor el is mosolyodhatsz akár közben, de azért nem ezért fognak Oscart kapni. Jack Black és Jason Momoa kihozta amit ebből lehetett
10/10
andiessanyi ápr. 06. 17:01:51 10/10
(5/22)
Szerintem rendben van. Nem voltak elvárásaim. Könnyed, vicces, családi film. Gyerekeknek való, kellően fárasztó humorral. 😀
Kritikán felüli ápr. 06. 16:31:58
(4/22)
offtopic
Sz. Péter ápr. 04. 17:21:14 Előzmény blaze86
(3/22)
Majdnem.
Az a "Mein Kampf".