10/10
Gilike 2016 nov. 20. - 01:19:23 10/10
(2/102)
Ez a film tökéletes!
A címe alapján azt hittem, valami kommersz akciómozira próbálnak elrángatni, de az ismertetõ, meg a thriller besorolás fölkeltette az érdeklõdésemet, ha nem is mentem neki túl nagy elvárásokkal.
Halovány SPOILER!
Amikor beindult a thriller szál, azt gondoltam, hogy ha a filmbéli feszültség tovább fokozódik, én nagyjából tíz perc múlva ki fogok menni a terembõl, mert nem vagyok rá kíváncsi, hogy néhány pszichopata hogyan darabol föl egy családot. Kb. ugyanennyi idõ alatt derült ki, hogy abszolút nem ebbe az irányba halad a film, még ha a brutalitás vonal benne is maradt. Ezen kívül még legalább két helyen okozott (nem kicsi) meglepetést, odaszögezett a székbe minden jelenete, és a végén úgy jöttem ki a moziból, hogy „Tejóég, a Fekete hattyú óta nem láttam ilyen jó filmet”.
Spiler vége
A színészek kitûnõek, a képi világ tökéletes aláfestése a mondanivalónak.
Végre egy film, ami nemcsak ábrázol és elmesél, hanem gondolkodtat, ráébreszt de közben kicsit a falhoz is vág.
A hagyományos thriller kedvelõinek nem ajánlom, mert ez valami egészen új, egy olyanféle közlésmód, amire szerintem korábban nem volt példa a filmmûvészetben. Nem adja készen az jelentését, de nem is kell mûvészfilmeken edzõdött filmesztétának lenni a megértéséhez. Pont, ahogy szeretem :)
10/10
sornersby 2016 szept. 20. - 20:30:47
(1/102)
A Tom Ford rendezésében készült Éjszakai ragadozók néhány hete került bemutatásra a Velencei Filmfesztiválon, ahol rögtön bezsebelte a zsûri nagydíját.

A film alapjául Austin Wright ‘Tony and Susan’ címû regénye szolgált, amelyben egy elvált házaspár múltjába és jelenébe tekinthetünk be: Susan (Amy Adams) megkapja ex-férje (Jake Gyllenhaal) által írt és számára dedikált könyvet, egy erõszakos thrillert, amelytõl halálra rémül. Az elvált pár tagjai sötét titkokat derítenek ki egymásról és önmagukról, hiszen a nõ egy ponton bevallja, hogy valami szörnyûséget tett ex-férjével, a könyv olvastával pedig Susan múltja ismét kísérteni kezdi õt.

Tom Ford író-rendezõ sokkolóan intim és feszült romantikus thrillere a szerelem és a kegyetlenség, a bosszú és a megváltás közötti vékony határvonalakat kutatja.

A mellékszerepekben Michael Shannon, Isla Fisher, Aaron Taylor-Johnson, Laura Linney és Armie Hammer lesznek láthatók.

Official Teaser Trailer [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=juFmTNbFh8g

Feliratos elõzetes #1 - http://www.youtube.com/watch?v=AoHXw4qLv0Y

Bemutató dátuma: 2016. november 17.