10/10
Ra 2017 máj. 24. - 00:17:59 10/10
(42/102)
A kerettörténet szerintem nem volt egy nagy szám, viszont a beágyazott történet az csodálatos volt (az adja el ezt a filmet). Öröm volt egy valódi férfikaraktert látni (Bobby Andes, a nyomozó képében). Két világ, két értékrend: a demokrácia "vegyes-bazár" értékrendje, és egy igazi régivágású férfi értékrendje. Mekkora különbség!
Csimicsanga 2017 máj. 07. - 16:53:47 Előzmény VegyiGyümi
(41/102)
Hát komolyan mondom megérte elolvasni végig a hozzászólásaidat, mert nagyon jókat nevettem rajta, csak az a baj, hogy nem tudom eldönteni, hogy nagyot csalódtál-e a filmben vagy csak simán buta vagy. Ne szívd mellre ez csak egy vélemény, tudom nem érdekel, de leírom hátha kapok választ. Ne értsd félre nem az a bajom hogy nem tetszett a film, hanem, hogy nincs egy értelmes (fontos hogy értelmes és igaz legyen) okod arra hogy ez a film egy szar és senki se nézze meg. Ha nem tetszett oké lépjünk tovább, de te mindenkit meg akarsz gyõzni arról, hogy ez értéktelen, ez túlértékelt, aki nézi és tetszik az hülye sznob stb.

A filmrõl a véleményem röviden: 10/10

!!!!!!!!!!SPOILER LEHETSÉGES!!!!!!!!!!

Nem azért ennyi, mert hû, de elámultam a mûvészeten meg a vágáson meg a hangzatos kritikákon amit írtak róla stb. Hanem azért, mert a mondanivalója nagyon mély számomra és tudok vele azonosulni. Egyetlen olyan filmet sem láttam még, ami ezt a témát ilyen stílusban boncolgatja. Jake Gyllenhaal karaktara az a férfi aki fél, hogy nem elég férfias, hogy túl érzékeny. Éles helyzetben nem tesz semmit, mert nem képes rá késõbb pedig megbánja, és csak reménykedni tud benne, ha újra ilyen helyzetbe kerül tud tenni valamit. Fél hogy nem férfi, hogy nem tudja megvédeni a családját. Ezek valós férfi problémák és a regény ad egy feloldozást a karakternek, az más kérdés, hogy milyet. Egy olyan férfinak aki így érez, annak ez a film tetszeni fog valószínûleg. Sok mást írhatnék még a filmrõl, ami megfogott és tetszett, de nem hiszem, hogy érdemes, hiszen számomra ez a lényeg, a körítésnek meg csak örülök, hogy ilyen jó. Maximum ha érdekel (amit erõsen kétlek), akkor írhatok a filmrõl többet is. Még egyszer utoljára leírom, ez egy egyéni vélemény nem tény és ha nem érdekel akkor bocs.
10/10
Kasa_9 2017 ápr. 30. - 22:50:27 10/10
(40/102)
Nagyon regen nem volt ram ilyen eros hatassal egy film..zsenialis.Tobbfajta stilus kevereke megis osszeall egy egessze.A szineszek remekek(Gyllenhaal nagy kedvencem)Amy Adams,Michael Shannon es Aaron Taylor-Johnson is akkorat jatszik benne,hogy csak na.Baromi jo a sztori,ez a \"film a filmben\"stilus baromira bejott,es minden mindennel osszefugg.Erzeseket is hihetetlenul jol abrazolja ez a film. Tom Ford. Ugy latszik ezt a nevet meg kell jegyeznunk! +ilyen szivszorito zarojelenetet is mar regen lattam. Utobbi evek egyik legjobb filmje. 10/10
10/10
simosoft 2017 ápr. 23. - 11:55:54 10/10
(39/102)
Ez egy nagyon nagy film!
lng 2017 ápr. 04. - 08:47:08 Előzmény VegyiGyümi
(38/102)
En megertem hogy neked ez a film nem tetszett, de azert mert neked nem tetszett meg nem kell lehulyezni azokat akiknek tetszett.

Leirom nekem miert tetszett:

Mert szepen fel van epiteve, az ember fokozatosan jon ra arra hogy mit is akar jelenteni az autos tortenet, mit akar jelenti maga a konyv. A vegere teljesen ossze all az egesz egy szep kerek egessze. Emelett nagyon szepen van fotozva a film, jol van vagva. Eleg sok motivum van benne, peldaul amikor megall a nagy Revenge feliratu kep mellett. A szineszek nagyon jok, Amy Adams, Gyllenhaal, Shannon egyenkent nayon jo szineszek es itt is brilliroznak.

Az hogy te nem erted a filmet az nem a film hibaja, pedig ez meg egy konnyen ertheto film is. Gondolom az Erkezessel jobban meggyult a bajod.
lng 2017 ápr. 04. - 08:39:48
(37/102)
Ez az a film ami a vegere nagyon jol osszeall, a film kozben vegig gondolkozni kellett. eloszor azon hogy ez egy vissza tekintes. Aztan az ember felismeri hogy ez a tortenet ami az iro ir. Aztan a tortenet kozben azon gondolkodom hogy olyan a vilagon nincs hogy valaki tehetetlenul vegig nezi a csaladja elrablasat es megoleset. Aztan persze a film majdnem vegere leesik a parhuzam. Majd a zaro kep utan amikor Susa szeme megrandul es megerti az egesz tortenetet es megjelenik a stablista az egesz ossze all nekem is, es ertelmet nyer.

Szerintem egy nagyon jo film, nagyon jo szineszekkel, Gyllenhaal nekem nagyon nagy kedvencem, Shannon meg meg a sorozat szineszkedese ota kedvelem.

Nalam siman 8 as film.!

(Most komolyan itt azon megy a vita hogy volt e abortusz vagy nem.....)
8/10
beo71 2017 márc. 25. - 13:21:35 8/10
(36/102)
Igazi színész csemege! Amy Adams és Jake Gyllenhaal nagyon jó alakítással asszisztálnak a kiemelkedõen jó és emlékezetes Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson kettõsnek. Morózus, gondolkodtató film, ami szomorúsága mellett inkább jó érzéssel töltött el ( láttam egy jó filmet ) csak azt sajnálom, hogy nálam elmaradt a katarzis. ( Amit Tóth Csaba a VOX-ban megfogalmazott, azt nagyon kerestem, de nem találtam.) 8/10. Jó film, de nem éreztem a zseniálisat !
8/10
Arter 2017 márc. 20. - 18:53:02 8/10
(35/102)
Érdekes történet volt ez. Az éjszakai autózás veszélyes, fõleg a nem forgalmas utakon és ezt a film is nagyon jól bemutatja. A hangulat nagyon nyomasztó és szomorú, de mindeközben izgalmas és feszültséggel teli az alkotás. A színészek brillíroznak a szerepükben. Tetszett ez a hármas történet vezetés a jelen, a múlt és a fiktív történeti szál, nagyon jól megoldották. Az elején kicsit megijedtem a kezdeti képsorokon, de aztán gyorsan túl tettem magam rajta, mondjuk ezek a hölgyek az elején annak köszönhetõk, hogy a film tele van motívumokkal, utalásokkal és már rögtön az elején kapunk egy nagy adagot (bár szerintem mindenki szívesen mellõzte volna az elsõ 2 percet). Nekem összeségében tetszett a film, egy jó thriller, de a betegebb fajtából. 8/10
VegyiGyümi 2017 márc. 16. - 00:38:19
(34/102)
***moderálva*** Közöd nincs az egész filmhez, fingod nincs róla miért ajnározod, csak jól esik a józan ésszel szembe menni és jól esik azt szapulni akinek nem tetszik a "modern mûvészet" :D

Fogalmad nincs mirõl szól a film és fogalmad sincs mit "szeretnél" benne, ha egyáltalán tetszene, de még a divatmajmolásodat se tudod megindikolni.

Rég leírtad volna mi a jó filmben, ehelyett csak vered itt a nyálad. Én választékosan több mondatban leírtam, hogy miért szar ez a film. Ezt véleménynek is felfoghatod, de én tényként írom. Ellopott másfél órát az életembõl. Mintha elkezdtem volna olvasni egy könyvet, és az utolsó 50 oldal hiányozna.
VegyiGyümi 2017 márc. 15. - 21:58:47
(33/102)
Kedves Fülöp Jákob! (ha már cikinek tartod leírni magyarul az amúgy angolul hangzatos becenevedet)

Ha levezeted nekem 10 sorban vagy mondatban azt, hogy mi ebben a filmben a mûvészi, az új, a mérföldkõ, esetleg leírod nekem a szálak logikai kapcsolatát úgy, hogy értelme legyen akkor igazat adok neked. Ha kikövetkezteted nekem azt, hogy egyáltalán miért "csak" nézhetõ ez a film, akkor is el foglak ismerni.


Egészen addig amíg csak ilyeneket olvasok, hogy "mûvészileg jó", és "mély, nyomasztó érzéseket kelt bennem" meg "nagyon felkavaró és nagyon jó" addig csak annyit tudok gondolni, hogy a sok agymosott baromnak tetszett egy összecsapott film, amibe belekamuztak egy csattanót és telerakták erõszakkal ami amúgy is lételeme az embereknek.

Ebben a filmben az erõszakon, a szenvedésen kívül nem látok semmi mást. Ez a fajta erõszak ami ebben a filmben történt még csak nem is szórakoztató, mert nem bûnhõdik meg a bûnös kellõképpen.

Tehát: magyarázd el, h szerinted mitõl jó.
6/10
Gabó28 2017 márc. 15. - 14:50:57 6/10
(32/102)
SPOILER!

Szerintem is volt abortusz!

10/6 amúgy a film.
VegyiGyümi 2017 márc. 15. - 10:11:22
(31/102)
ez a film az unalmas, felesleges és tökéletesen elbaszott idõ kisképe lehetne a lexikonban a fogalom mellett.

Arról szól a film, hogy van egy emberke aki \"bosszút\" áll egy indokolatlanul fanyarú kálváriával az exneje felett? Tényleg? 20 év után megír valaki egy könyvet, akinek meg címezte azt még össze is töri és kikészül tõle? TÉNYLEG? ERRÕL SZÓL EZ A \"FILM\"?

Ez a film egy nulla. Se értelme, se jelentése.

Aki ebbe bármit belemagyaráz az csak élvezi, hogy egy nulla nevû rendezõ aki \"\"\"játszik\"\"\" - a mûvészi fordulatokkal - sanyargassa és kifacsarja ilyen csontig lerágott, teljesen klisés dologgal, mint hogy valakinek megerõszakolják és megölik a családját a szeme láttára. Komolyan? Miért kell nekem ezt nézni? Ha bõgni akarsz nézd meg a Schindler listáját. Ott tényleg az ártatlan szenvedését nézheted két és fél órán keresztül. De aki ezt \"rendezõi játéknak\" meri nevezni, az egy barom.

Ennek a filmnek el kellett volna szomorítania, össze kellett volna zavarnia. Helyette felidegesített, és folyamatos kérdéseket vetett fel, hogy mi a francot akar a rendezõ ezzel?

Ez a film egy nulla. Egy dolog miatt foglalkoztat már 7. órája: a sok idióta kritika ami az egekbe magasztalja.
LennyL 2017 márc. 14. - 12:58:07 Előzmény c p
(30/102)
SPOILER
Szerintem volt abortusz. Van ráció abban amit mondasz, hogy így le tudta rázni magáról a srácot, de valahogy súlytalan lenne az egész ha valóban ez történt volna. A másik férfitõl van szerintem a lány.
10/10
mied 2017 márc. 13. - 21:33:43 10/10
(29/102)
Zseniális film.
MissFée 2017 márc. 10. - 22:43:39
(28/102)
SPOILER!!

Nagyjából egyetértek, egy fontos dolog kivételével: szerintem az abortusz biztosan megtörtént, hiszen különben nincs értelme a történetnek: a film az Edward-Susan féle durva szakítás és az ennek fájdalma íhlette könyv közti párhuzamra épül.


Edward a könyvben tulajdonképpen a saját történetét írta meg (ahogy mondja is az egyik jelenetben, hogy minden író magáról ír) - szeretett egy nõt, akit egy másik férfi (Hutton) nemcsak elragadott tõle, de megölte a gyerekét (Hutton vitte el Susant az abortusz klinikára, hogy vetessék el Edwardtól fogant gyereket).

Susan a könyvet olvasva megérti, mekkora fájdalmat okozott a férfinek, és rájön, hogy Edward volt az egyetlen valóságos dolog az életében. Reménnyel telve megy el a randira, de Edward nem jön el, a való életben õ így áll bosszút.

Ezen gondolatmenet szerint Susan lánya csak a második házasságából lehet, és nem Edwardtól van, ami bõven belefér, mert több, mint 20 éve elváltak.
c p 2017 márc. 10. - 15:41:23
(27/102)
Sajnálom, ha agymenésnek tûnik, vagy sefüle-sefarka érzetet kelt, csak nagyon magával ragadott a film.
Ha nincs itt helye, akkor nyugodtan törölhetõ, bár remélem, hogy esetleg valakinek érdekes lehet. :)
c p 2017 márc. 10. - 13:44:10
(26/102)
!!! szorványos SPOILER-veszély !!!

Egészen döbbenetes film a döntésekrõl, a következményekrõl... és a tehetelen sodródásról. Nagyon sokat adott, hogy nem egyszerûsödött le a szokásos jó-rossz közötti választás szintjére. Azt hiszem, hogy nem fogalmaz meg állítást erre vonatkozóan. Nem ítélekzik, kizárólag érzésekrõl beszél.

A tehetelen vergõdést, a döntések következményeivel történõ sokszor nagyon fájdalmas szembesülést lehet kiolvasni belõle. És annak az átélését, hogy nem nyersz bocsánatot, bármennyire is szeretnéd. Legalábbis akkor nem, ha a másik nem tud megbocsátani.
Nagyon bátor volt, hogy felvállalta annak a tévhitnek a tagadását, hogy az idõ minden sebet begyógyít. Ha azt hiszed, hogy a gyermekedet megölték, nem bocsátasz meg, teljen is el bármennyi idõ. Legyen a gyilkosság eszköze az abortusz, vagy épp erõszak és megfojtás (micsoda zseniális párhuzam!).

Az utolsó 5 perc, a teljes szembesülés. Ha döntöttél és választottál egy életet, akkor nem tudsz csak úgy visszaugrani egy korábbiba. Hiába törlöd le a rúzst, dobnád el a külsõségeket, hogy a korábbi önmagadra hasonlíts: a másik úgy tudja, hogy öltél. És te is megérted, hogy mivel vádol téged, az éjszakai ragadozót.

Ezt a filmet nem kinyomozni kell. Nincs benne erõszak. Nincs országút, nincs Ray, nincs Bobby, nincs sivatag, nincs semmi. Nincs semmi. Csak a vergõdés, hogy nem tudtad megtartani, akit meg akartál és ezáltal nem nem tudtad megvédeni, akit meg kellett volna. Hogy utána védtelenül a sivatagban, vagy egy mûtõben halálos áldozattá legyen.

Az minidg túl sablonos, ha egy film végén happy end van. Ez a film saját magát teszi elviselhetõvé az által, hogy már az elsõ felében megadja a feloldozást. Tudjuk, hogy a lány él, nem volt abortusz.
Inkább a szülõk tehetelensége az igazi dráma. Az, hogy a lány megmenekülése sosem derült ki, nem beszéltek róla, inkább feszülnek a kereszten örökre. Talán Susan az abortusz hazugságát használta arra, hogy végleg megszabaduljon Edward-tól - a férfitól, akit mindig ambíciótlannak látott - és lehorgonyozhasson egy nagymenõ mellett. Hogy aztán egy végtelen szánalmas kínlódásba forduló nyûg legyen az élete.

A film az élet talán egyik legaljasabb, legönhazugabb, legönsorsrontóbb, szánalmas önfelmentésének a veszélyére figyelmeztet: "Akkor jó ötletnek tûnt."

Tony számára jó ötletnek tûnt nem konfrontálódni az országúton és engedni, hogy elrabolják a feleségét és a lányát, ahogy Edward is tehetetlenül nézte, ahogy elrabolják a feleségét és a még meg sem szültett kislányát.

Úgy tûnhet, ám mégis remélmem, hogy a filmnek nem az abortuszellenesség a mondanivalója, hanem az csupán egy eszköz, egy baromi erõs szimbólum.
No nem azért, mert pro vagy kontra egyáltalán állást kellene foglalnia abortusztémában, hanem pont azért, mert mert ha ezt megtenné, ha ítélkezne, akkor a másik tábort, a pártolókat megfosztaná egy remek drámai filmélménytõl.
Nagy1A 2017 márc. 06. - 12:57:26
(25/102)
A negyven éves feleségem, azt mondja a tanyasi tejre, hogy ...........fújjjj büdös tehénszaga van............... és nem issza meg. A halászlébe, amit Tihanyban, aznap frissen fogunk, rengeteg balatoni keszegbõl, kárászból, törpeharcsából, meg vagy 6-8 kiló pontyból csinálok, ritkábban harcsa is kerül bele, halászlé kockát kell !!!! tennem, mert az emberek nagy többségének hiányzik az ízfokozó, anélkül ízetlen nekik a halászlé!!
Na úgy látszik ugyan ez a hatás érvényesül a filmekben is.
Az amerikai filmipar, annyira elrontotta az emberek izlését, hogy a tömény akciójelenetek, a mindenkit két perc alattt legyilkolok hiánya, üres semmitmondó filmet jelent a számukra! Amikor egy picit el kell gondolkodni, meg kell emészteni a dolgokat, nincs a szájukba rágva az egyébként abszolút bugyuta mondani való, akkor az egy üres, unalmas film nekik.
Pedig, ez egy nagyon jó film, de nem a Kingucik számára!!
8/10
issti 2017 márc. 05. - 10:29:46 8/10
(24/102)
Erõs film. Tapasztalt, érett személyiség kell a megértéséhez, és jól is van ez így.
1/10
hotchili 2017 márc. 03. - 07:56:16 1/10
(23/102)
egy nulla ez a film