Téma: Elefánt

mandina 2008 febr. 27. - 02:35:26
(11/51)
nekem nem volt unalmas, mikor percekig setalt a csavo mogotte a kameraval, meg az is bejott, foleg ahogy a kameraallasok osszekapcsolodnak, vagymi.az igaz, hogy errol a sztorirol lehetett volna kesziteni egy millioszor jobb filmet, na de ilyennek is kell lenni. nemnagyon akarom egy lapon emliteni, de a kolykok jobban bejott
laknerd 2007 szept. 11. - 21:04:14
(10/51)
hát nem tudom, én azért hiányoltam az okokat hogy bemutassa miért tették, így olyan kicsit semmilyen, lehet hoyg pnot ez a léyneg hoyg ne tegye de akkoris:D
morzsa 2007 jún. 01. - 19:06:53
(9/51)
picit lassú, picit túl realista(nekem). de egy misét mindenféleképpen megér.
leginkább az a döbbenetes benne, hogy minden megtörténhet. ez az, amin újra és újra elborzadok.
és akárki is találta ki, hogy a Für Eliset belekomponálja a filmbe, hát áldom az eszéért, mert roppant kevés olyan zene van ,ami ennyire illik a film hangulatához. olyan feszültségkeltõ, hogy szétrobban tõle az ember agya.
ja és imádtam felfedezni Alex(zongorássrác+egyik gyilkológép) szobájában, amikor körbemegy a kamera, azt az elefántos rajzot. az ilyen pici részletekért éri meg felkelni az ágyból. mindennap.
zszoltan 2007 máj. 15. - 12:53:28 Előzmény Redfield
(8/51)
Az ismertetõbõl azt olvastam ki, hogy ez a film a benne szereplõ diákok egy mindennapjait mutatja be. Mondtam is magamnak, hogy ennél azért több kell ahhoz, hogy én megnézzem. És jöttem részletekért. A hsz-okban olvasható részletek alapján úgy tûnik: tényleg bemutat pár diákot.
De én valahogy szeretem, ha egy film mutat egy irányba. Ha nem is szavakkal, de kifejez valami üzenetet. Hogy 'így kellene ezt csinálni', vagy legalább azt, hogyan nem kellene. "Az igazat mondd, ne csak a valódit!" (Valószínûleg ugyanezen okból nem szeretem azokat a 'hiteles történelmi' filmeket, szóljon az Vietnámról vagy a középkori trónviszályokról.)
Úgyhogy elsõsorban magamnak köszönöm meg, hogy végigolvastam a topic-ot. :) Továbbá megköszönöm mindazoknak, akik írásaikkal hozzásegítettek a döntésemhez: ezt a filmet nem fogom megnézni.
10/10
King Diamond 2007 febr. 26. - 21:57:13 10/10
(7/51)
Szerintem ez a film nagyon jó. Nem tudom, hogy az eddigi hozzászólók mennyire ismerik a történet alapjául szolgáló megtörtént eseményt, de az jóval fontosabb mint ahogy azt páran írták. Hiszen ezt dolgozza fel a film is, és egyáltalán nem nyögvenyelõs, hiszen valószínûsíthetõen hasonlóan történt ez akkor, azon a napon abban a középiskolában is.
1999. április 20-án a Colorado állambeli Littleton kisvárosban a Columbine középiskolában nem sokkal 11 óra elõtt 2 diák-Eric Harris és Dylan Klebold- miután egyik, az iskolában elrejtett bombájuk sem robbant fel kézifegyverekkel felszerelkezve az iskola felé vették útjukat és tüzet nyitottak mindenkire, aki az iskolán kívül illetve belül tartózkodott. Így nem egészen 1 óra alatt megölték 12 diáktársukat, 1 tanárukat, utána fejbe lõtték magukat. A filmben nem egészen így történik minden, mint ahogy a valóságban. Legtöbbjüket azért ölték meg, mert keresztények, színes bõrûek vagy sportolók-a különbözõ iskolai sporcsapatok tagjai voltak. Készült errõl egy másik dokumentum film is, a Bowling for Columbine (Kóla, Puska, Sült krumpli), ez jobban foglalkozik a tragédiával.
Ha valakit érdekel bõvebben is a történet, itt egy link:
<a target="_blank" href="http://en.wikipedia.org/wiki/Columbine_High_School_massacre" title="http://en.wikipedia.org/wiki/Columbine_High_School_massacre">en.wikipedia.org</a>
itt el lehet olvasni hogy mi is történt abban a békés kisvárosban azon a szörnyû napon.
Az Elefánt szerintem egy nagyon jó film, csak nem egészen mindent úgy követ, mint ahogy az a valóságban történt--lásd pl a befejezés, nem az egyikük lõtte le a másikat, hanem mindketten fejbe lõtték magukat, pontosabban elõször Eric Harris, majd Dylan Klebold.
Redfield 2007 febr. 20. - 18:13:43
(6/51)
Nem ránt le súlyos mélységekbe, az tény. De mivel nem foglal állást sem, nehéz lenne drámáztatni. Ha meg állást foglalna, elveszítené ezt a különlegességét. Persze sokkolna, de csak egy botrányfilm lenne, te sem lehetnél szemlélõje a dolgoknak, hanem te, a nézõ is elfogulttá válnál a karakterek iránt, és õket, meg csoportokat gyûlölnél esetleg a film közben, és után, nem pedig magát a történést. Ez a film nagyon óvatos, nem akar semmi olyan utóhangot kelteni, hogy lázításnak lehessen értelmezni. Szerintem nem is kell, ha már minden más hozzá hasonlatos alkotás olyan. Még a reklámok is meg akarnak gyõzni mindenrõl, (kiváltképp azok) meg a többi film. Mindennek van valami sugallata. Ebben sztem pont az a jó, hogy nem erõltet rád semmit. Lehet, hogy a rendezõnek van véleménye, amit súlyosabban is kifejezhetett volna, de nem a tömegmanipuláció volt a célja, hanem a mocsok bemutatása kristálytisztán. :) úgy látszik.
Redfield 2007 febr. 20. - 16:44:20
(5/51)
Oké. :) Mit kifogásolsz a megvalósításban? Mert elismerem, hogy ha sok ilyen film lenne, mint ez, akkor nem egyáltalán nem tartanám nagy cuccnak. De szerintem ez különleges, mert úgy ad át hangulatot, hogy a legcsekélyebb erõltetét sem érzed. Úgy sokkol, hogy a legkisebb nyomás sem érzõdik. Mert teljesen realisztikus. Talán nincs nagy története, nem tör ki mindenki zokogásban, nem megy a megszokott dráma, vagy stb... de azért, mert úgy már felbomlana a hatása. Komolyan... én nagyon bele tudtam magam élni. Rettentõen, és pozitívnak találom, hogy még a vége is maradt az addigi hangvételben, sebességben. Õszintén szólva: azért tartom jó filmnek ezt, mert érzékeltetésbõl is kiváló, amellett, hogy nem játszik rá semmivel sem. És mert úgy akar hatást elérni, hogy nem fog pisztolyt a fejedhez. Mégis... szinte érezni a csövét a tarkódon. Gyönyörûen beteges. Mint az élet.
Redfield 2007 febr. 20. - 01:32:25 Előzmény Newcastle United
(4/51)
Na megnéztem végül ezt is. Nekem kifejezetten tetszett. Egészen magával ragadott a hangulata, a realizmusa, hatalmas beleélést biztosított, még ha a vége egy kicsit Ken Park-szerûre is sikerült. Ez egy jó film, és ha egy nem annyira ismert név, vagy egy már elismert, komoly tehetségû mûvészfilmes neve állna a rendezõi kettõspont után, biztosan mégjkobban odalennék az örömtõl. De Gus Van Sant még nem találta meg a helyét, úgy látszik, meg hogy merre akar tovább indulni. Mindenesetre hiú ábránd lenne részemrõl, ha azt remélném, hogy ilyen vonalon viszi tovább a filmjeit, hátha a többi darabját már az itteni fórumozók nagyrésze sem csak üres szárnypróbálgatásoknak fogná fel. :)
mollo888 2007 febr. 19. - 14:37:39
(3/51)
nekem is tetszett, nagyon érdekes film. bár gus van sant szerintem is (egyelõre) csak hajaz a mûvész megnevezésre, de ezt jól megcsinálta.
Redfield 2007 febr. 18. - 22:17:09 Előzmény Newcastle United
(2/51)
Én ezt még nem láttam, de szerintem meg fogom nézni. Hasonló film Gus Van Sant-tõl, a: Drugstore Cowboy. Még régen készül, Matt Dillon-al a fõszerepben, és nem az átlagos drogos-film. Nem olyan, mint a Por, a Rekviem egy Álomért, vagy akár a Trainspotting. Vagy a Kosaras Naplója. Ez a film teljes realizmussal mutatja be a dolgokat, nem akar külön hatásokat kelteni vágásokkal, vagy bármivel. Mondhatni: pártatlan. És nagyon hangulatos, igazi 70-es évek beli Junkie-sztori. Egy kisebb szerepben még William S. Burroughs is feltûnik. :)
7/10
Newcastle United 2007 febr. 04. - 13:59:55 7/10
(1/51)
Nekem tetszett a témy megközelítése. Naturalista hangvétel, semmi kommentár, a csupasz valóság.