Téma: Élet

1/10
ProfM 2017 aug. 19. - 21:13:26 1/10
(93/133)
Ha valaki szeretne 104 percet /+ nasi elõkészítés , kényelembe helyezkedés stb./ az életébõl
egy nagy kalap kakira szánni ,azoknak ajánlom . A többieknek 20 perc relax a kedvenc növényük csodálatával. Szép Estét !
2/10
pimpi15 2017 aug. 05. - 23:54:26 2/10 Előzmény franszoá81
(92/133)
Az érkezés-t meg kell érteni.Furcsa,de jól átgondolt struktúrája van,mély mögöttes mondanivalóval,ez a a film viszont a (SPOILER) szánkba rágott szipi-szupi pattanós marsi valamivel,amire nevetségesen nem hat semmi fizikai törvényszerûség,de szerencsére vannak degenerált "ûrhajósok",akik elkövetnek mindent,hogy a story tovább tudjon menni.Lehet,hogy öregszem én is,de az ilyen arcpirító butaságokat amik itt a filmben voltak,már nem tudom elviselni.Sajnálom,de ez übergagyi.
1/10
Irgum76 2017 júl. 31. - 17:53:11 1/10
(91/133)
Na végre valaki aki nézte is a filmet nem csak bambulta hülyén!

én is úgy voltam vele, hogy a trailer alapján nagyon vártam de hatalmasat csalódtam

egyébként nekem az elsõ 30 perc tetszett illetve ott még nem tudtam mi vár rám a folytatásban...

baromság, baromság hátán
amiket én összeszedtem ( van pár átfedés a tieiddel)
SPOILER!

1, rögtön az elsõ lehetõségnél be tudták volna zárni a laborba de csak nézik, hogy a feka, hogy lebeg Kelvin meg mászkál a kesztyûben

2, nem sikerül a lángszóróvá átalakított szemétégetõvel megölni de simán ki tudott volna menekülni a srác mikor Kelvin elbujt

3, a legjobb Kelvin kint van az ûrben vagy 20 percet de nem hiányzik neki az oxigén utána meg 5 mp alatt neki áll fulladozni amikor elszívják az oxigént meg a végén az oxigén fáklyákra úgy csap le mintha az lenne az utolsó lélegzete

4, a fúvókákon keresztül, hogy tud bejutni az állomás lakrészébe? miért mutatja a testhõjét a fúvóka kijelzõje ha ott általában több száz (esetleg ezer nem tudom) fok szokott lenni? ha így random kapcsolgatják a fúvókákat nem csak, hogy letérnek a pályáról de inkább nekiáll az állomás össze-vissza pörögni, arról nem is beszélve, hogy kb 10 mp alatt kifogyott az üzemanyag...

5, a zsilipkaput csak akkor lehet kinyitni ha kívülrõl tekeri valaki a kart WTF??? hogy közlekednek?

6, másik kedvencem, hogy a tökömbe mászott rá a feka lábára???

7, egyáltalán miért öli az embereket ha nem eszi meg õket?

8, az összes kommunikáció megszûnik állomáson kívül és belül de a jeladót tudják fogni amit lenyelt egyáltalán hogy tud valamit lenyelni ha nincs szája, bélrendszere, gyomra?

9, jó a vége poénos volt, hogy megkeverik a nézõt viszont, ha áttette kézi vezérlésre hiába tekergeti Kelvin a botkormányt nincs az az isten, hogy eltalálja a belépési röppályát (igaz ha szétéget volna a mentõkabin Kelvin azt is túlélhette volna mert úgy tûnik halhatatlan )
4/10
Károly Keresztesi 2017 júl. 31. - 10:31:18 4/10 Előzmény Gladyator
(90/133)
Szia !

Kíváncsi lennék, milyen horrorisztikus részeket láttál a filmben amit ki kellett volna hagyni?
Azért kérdem mert azon kívül hogy Ryan Reynold nak bemászik a száján, én semmit nem láttam.
--spoiler--
A fekete tudós, kicsit megszenved a lénnyel ez oké, de a végén szép csendben meghal.
A tudós nõnek az ûrruhájába víz kerül, de végül is öngyilkos lesz.
A japán ûrhajós-t kiszippantja az ûr.
A másik ûrhajósnõ, elmegy megkeresni a Voyager–1-et.
Jake Gyllenhaal visszatér a földre.
4/10
Károly Keresztesi 2017 júl. 31. - 10:15:10 4/10
(89/133)
Elöljáróban megjegyezném, nagyon vártam ezt a filmet, a bemutatója alapján nagyon jónak tûnt.
De sajnos hatalmasat csalódtam benne.

Az írás sok spoiler-t tartalmaz!

Az elsõ 30 perc az egyenesen altatónak is elmegy, annyira nem történik semmi.
A Film készítõi a fizikával és a biológiával a 8. osztályos szintet sem érték el. Például a világûr hõmérsékletével, kiemelten gáz, ha már a szörny neve Kelvin lett.
Kifejteném: A világûrben az átlaghõmérséklet 2.7 Kelvin, azaz kb: -270 °C fok, érdekes módon, egy szén alapú élõlény, aminek a kb: 80% a vízbõl épül fel, ezen a hõmérsékleten, mindenféle védõfelszerelés nélkül 15-20 percet lazán elugrál a világûrben. Ráadásul ezt még a filmben elmondják, hogy milyen a "szörny" felépítése.
Ez idõ alatt még oxigén sem kellett neki. Persze amikor az ûrállomás belsejében csökkentik az oxigénszintet, akkor már nagy szüksége lesz rá.

A másik bénázás maga az ûrbázis. egyfelõl -270 fokon nehezen tudom elképzelni, hogy valaminek vízhûtéssel keljen üzemelnie, nincs olyan anyag amivel a víz fagyáspontját eddig lehetne csökkenteni. És már a legegyszerûbb fagyásgátlók is ihatatlanná, mérgezõvé teszik a vizet. Azaz milyen hûtõvizet tudott meginni a lény ?
Azt meg még kevésbé lehet elképzelni, hogy ha ez a hûtõrendszer megsérül, akkor ne lenne valami más kommunikációs lehetõség, még a repülõgépeket is 2-3 körös egymástól független rendszerrel szerelik, nehezen tudom elképzelni, hogy az ûrbázison ne igy legyen megoldva.
Aztán ott van az hogy a szörny, a hajtómû fúvókáján keresztül be tud jutni az ûrállomásra. Ekkora baromságot! Egy hajtómû leegyszerûsítve egy üzemanyagtartályból és egy gyújtórendszerbõl, és egy fúvókából áll, amibe ráadásul szelepek vannak. Szóval maximum az üzemanyag tartályba tudott volna jutni.
Ez kb. olyan mintha az autó kipufogócsövén keresztül akarnál az utastérbe jutni. :D
ja tényleg Üzemanyag: Ne mondja már nekem senki, hogy az ûrbázison annyi üzemanyag van, hogy ha 4 fúvókát bekapcsolnak 3-4 másodpercre, akkor az ötödikre már nem jut üzemanyag.

Az is gáz, hogy az ûrállomás ajtajának a belûrõl történõ kinyitásához a kint lévõ ember segítsége is kellene. Mi van ??? Akkor hogy ment ki?

Ryan Reynolds, le voltam döbbenve hogy õ hal meg elõször, a 40. percet már nem éli meg :( De elõtte se sokat szerepel, és ami szerep jutott neki, azt állatában mellékszereplõk szokták játszani. :(
A színészekkel egyébként nem volt gond. Igaz sokat bénáznak, de ez a rendezés és a forgatókönyv hibája.

Összegzés: Számomra átlag alatti film lett. Pedig az alapötlet jó lett volna, de a kivitelezés nem sikerült jól.
Egyfelõl a szörny, nem szörny! Ez egy sima "hétköznapi" polip ami mérgesen tud nézni a 2cm es szemeivel. (legalább normális szemeket csináltak volna neki)
Semmi félelmetes nincs benne, ha meg félsz akkor ne nézd meg David Attenborough polipokról szóló filmjét, mert az is legalább ugyanilyen félelmetes. :D
A szörny bénán öli meg az embereket, sõt igazából talán csak Ryan Reynolds volt az egyetlen igazi áldozat, de az is elég béna, mivel mondjuk úgy hogy belsõ vérzésbe hal meg :D , a többiek meg csak meghaltak amihez a szörny segítsége is kellett, de ezek inkább balesetek.
Az idegen lény állítólag nagyon intelligens, és nagyon erõs, stb.. No ebbõl semmi nem jön át (kivéve a laboratóriumi résznél), pedig önmagában az intelligenciája egy jó alap lett volna, pl: megtanul ajtókat kinyitni, de egy vacak kilincsel nem boldogul. :(
Szóval ez minden csak nem félelmetes, és így nem is izgalmas.

A helyszín: ez az ûrállomás nem a legjobb választás, ide oda repkednek az emberek, némelyiknek többet veszi a seggét a kamera mint a fejét, mondhatni, hogy követhetetlen.
Sokkal jobb lett volna ha ezt a történetet, a jövõbe helyezik, egy jövõbeli ûrállomásra, ahol nagyobb terek vannak, van mesterséges gravitáció, és valami normális szörnyet is kreálnak, ami meg is öli az embereket.
Ez a film számomra kb.: olyan mintha az Apolló 13-ba még egy polipot is raktak volna, bár az Apolló 13 polip nélkül is izgalmasabb.

Nem azt mondom,hogy nézhetetlen, de sokat ne várjon tõle senki, és szerintem a DVD be is felesleges beruházni, mert 1x fogod megnézni.
Az elsõ 30 percet meg át is tekerheted.
8/10
stupek2 2017 júl. 29. - 08:45:23 8/10
(88/133)
Jó film. Hasonlit a 8. utas a Halálhoz, de egy kicsit "puhább". Nincs szörny (van, kb egy amõba alakó valami) de ennek ellenére a történet majdnem ugyanaz. Végig nézhetõ, -igaz, mint már máshol is írtam, mivel nem látom át az ûrkabint, így sosem tudom mikor hová menekülnek- A vége érdekes, de nem lövöm le a poént, nagyon jól megcsinálta a rendezõ vagy vágó a végét. Szerintem megérdemli a nyolc pontot, mégha a többség alul is pontozta.
emerica 2017 júl. 27. - 12:08:38
(87/133)
Látom sokan leszólják a filmet. Nem egy nagy alkotás de az Alien filmeknél nem rosszabb. Aki tudja önteni sok faszságot anélkül, hogy normálisan indokolná, hogy miért is nem tetszett neki ez a film, az mehet és nyomhatja a billentyûket az Alien Covenantnél is, ami a Prometheus után egy jó nagy visszaesés volt.....
Mikkamakkamocska 2017 júl. 26. - 19:24:39
(86/133)
"na itt a fake király megint. :D a feltámasztott sokadik ócska olcsó jani nickjével. :DDDD
Szánalom :DDDD"

szia , remélem erre jársz még... a fake királyt nem értem miben is kamuzom?, sokadik olcsó jani nicket sem...több éves regisztráció ez ha ostobaságokat beszélsz elõbb nézz utána mert akkor láthatnád a regisztráció idõpontját, és mivel te vagy törölt felhasználó így ez pont rólad mondd el mindent :)
7/10
Gladyator 2017 júl. 25. - 00:17:57 7/10
(85/133)
Nem volt ez rossz: 6,5-7 pötty
Én kevesebb horrorisztikus részt raktam volna a filmbe.
SPOILER
És egy happy ended jó néven vettem volna.
SPOILER
perry 2017 júl. 22. - 22:01:52
(84/133)
10.000.000 dolláros okot tudok mondani.
Mivel "ingyen" játszanak független filmekben.
maggot1111111 2017 júl. 22. - 21:45:54
(83/133)
Juuuuj... meg ne nézze senki... Alienbõl, meg a hasonló filmekbõl összelopkodott kliséhalmaz az egész... a \"kedvenceim\" a patetikus, üres monológok, amik olyan nyálasak, hogy képtelenség együttérezni az azokat mondogató szereplõkkel... szörnyû film... nem is értem Raynoldsot, meg Gyllenhallt, hogy a francba tudták ezt elvállalni...
6/10
alien1976 2017 júl. 20. - 06:00:16 6/10
(82/133)
Részemrõl az eleje érdekesnek indult. Még le is kötött. Aztán valahogy ellaposodott a sztori. Olyan gyermeteg lett. A látvány gyenge a sztori vezetés gyenge. DE egy egyszer nézhetõs sci-finek mindenképpen elmegy.
4/10
bundi8 2017 júl. 19. - 23:14:25 4/10
(81/133)
Egyszerû lineáris történetvezetés, senki ne gondolja túl, 10/6
6/10
idõjós1010 2017 júl. 19. - 22:35:50 6/10
(80/133)
Látom, van aki az Alienhez hasonlítja. Szó mi szó, nekem is eszembe jutott, de talán még az sem volt ennyire meredek elképzelés. Lassan indul be a film, és nagyon brutál agyamantségben végzõdik (itt nem az utolsó 3 percre gondolok) , viszont a kettõ közt van egy 20-30 perces szakasz, ahol még le is kötött a történet. No de ahhoz ez a sztori nagyon gyenge, hogy szórakoztatni is tudjon, és látványban sem ad eleget, szóval ahogy elõttem is fogalmazott valaki \"ínséges idõkben\" kielégítõ tud lenni, de semmi több. Sokszor amúgy biztos vagyok benne, hogy egyik-másik filmmel közel kerülnek a valósághoz a rendezõk. Picit tényleg jövõbelátóak, de ez nem az a film. Ebben egészen biztos vagyok. SPOILER Egy Marsról összeszedett amõbából, halhatatlan emberevõ szörny, ráadásul ennyire rövid idõ alatt, képtelenség hogy kifejlõdjön. Am ettõl elvonatkoztatva sem gondolnám, hogy bármelyik bolygón is létezne számunkra hihetetlenül fantasztikus lény. Azt sem tartom kizártnak, hogy értelmes lények is élnek valahol, de abban az egyben biztos vagyok, hogy ennyire meredek elképzeléseket fölösleges reptetni, mert ami földi körülmények között soha nem jöhet létre, az máshol sem fog. Szentül hiszem, hogy minden létezõ szerves, és szervetlen anyag megtalálható ugyanúgy a földön is, mint bárhol máshol.
4/10
Owl 2017 júl. 19. - 15:24:01 4/10
(79/133)
Csak magamat ismételhetem: ínséges idõkben megteszi. De milyen messze van ez egy JÓL kidolgozott történettõl! SPOILER Kizárják az ûrállomásról, de visszamászik a fúvókán keresztül??? Azt hogyan? Blõdség, akkor az üzemanyag is szivároghatna mindenfelé. A látvány sajnos kevés, ha gyagya a történet!
SpencerBarnes_NEW 2017 júl. 19. - 12:05:01
(78/133)
Sokan lehúzták pedig nem volt vele gond, teljesen nézhetõ volt.

***
Régi kritikáim: http://forum.port.hu/search.php?search_author_id=357517
7/10
Viktor6665 2017 júl. 18. - 21:50:11 7/10
(77/133)
Az Alien-re valóban sokat hasonlít, de nekem akkor is tetszett.
Donnie Darko 2017 júl. 17. - 21:56:38
(76/133)
Ennyire pofátlan lopást azért rég nem láttam. 20 % A dolog, 80 % Alien.
Ezt leszámítva nem volt vészesen gyenge, csak minden egyes jelentrõl úgy rémlett, hogy ezt már láttam valahol.
SPOILER!!!! SPOILER!!!! Amikor Ryan Reynolds üldözte a dögöt, mondtam is magamban, hogy ha most bemászik a száján, én tökön szúrom magam. És bemászott bazmeg, ami tök egyértelmû volt, hogy úgy fog történni, csak azért gondoltam h esetleg mégse, mert hogy \"áá, ezt már biztos nem vállalják be\".. És de. SPOILER!!!! SPOILER!!!!
8/10
Sandor Clegane 2017 júl. 17. - 16:14:27 8/10
(75/133)
Jó kis sci-fi,végig lekötött,10/8
Brother Wolf 2017 júl. 16. - 20:43:10
(74/133)
Ez a hetedik utas a halál.