10/10
dmajer700 ápr. 15. 19:42:58 10/10
(9/9)
Nagyon tetszett. Dokumentarista jellegű, tényleg ott éreztem magamat Szaddám alatt Bagdadban, mintha a helyszínen vették volna fel, valós körülmények között. Éppen olyan a hangulata, mint amit a mai, Észak-Koreáról készült dokumentumfilmeknél látunk, ráismertem annak minden elemére: fennakadás a belépéskor a tiltott elektronikai eszközök kapcsán, rögtön érkezés után hatalmas portrék és szobrok a nép atyjáról mindenhol a városban, központikag kirendelt "segítő" a külföldi állampolgárok mellé, a katonák lefilmezésének szigorú tilalma, lehallgató készülékek a szállodai szobákban, stb. Pontról pontra mint Észak-Koreában. Bagdad bombázása pedig mintha csak eredeti archív fevétel lenne, teljesen hiteles látványt nyújt. Az egésznek van egy olyan atmoszférája, ami egy letűnt korba enged visszatekinteni, testközelből átélni egy valamikori politikai közeget, ami ma már a nincs.
Párommal azon merengtünk, hogy a régi telefonok, CRT-monitorok, az azokon bepötyögött szövegek stb, mennyire archaikusnak tűnnek mai szemmel, a gyerekeinknek már a poros kőkorszak lesz, pedig mi ezt még ténylegesen megéltük, nekünk ez még az életünk része volt, és alig múltunk még csak harminc évesek, mégis mennyire távolinak tűnik.
Amit pedig kritikaként meg szoktak fogalmazni, hogy nagyon felmagasztalja a CNN-t, nos, hát ennyi baj legyen. Ez nem fogja megemelni a pulzusomat.
8/10
real_madrid 2009 jan. 13. - 10:42:40 8/10
(8/9)
nagyon jól volt ez a film, sikerült viszonylag objektíven feldogozni-néhány túlzást leszámítva-ezt a témát. aki újságírónak készül, vagy annak vallja magát, azoknak kötelezõ darab. nagyon jól sikerült film.
8/10
yoz007 2009 jan. 13. - 02:07:27 8/10
(7/9)
Végignéztem!
Izgalmas film a háborús eseményeket közvetítõ, megszállott riporterek,
életveszélyes munkájáról...
(A beharangozóval ellentétben, ez nem egy "sírós" film.)
8/10
yoz007 2009 jan. 12. - 23:25:42 8/10
(6/9)
Látom, hogy érdemben senki nem szólt hozzá a film tartalmához!!!
Tehát megnézem és majd eldöntöm, hogy tetszik-e...
perry 2009 jan. 12. - 23:11:36
(5/9)
Miért nem mégy palesztin öngyilkos merénylõnek?
Katlee 2009 jan. 12. - 22:07:15
(4/9)
Tehát akkor ez a film nem jó.... ?! :D
Sonny Burnett 2008 aug. 02. - 01:12:39
(3/9)
Számomra a Sólyom végveszélyben is sokkal szomorúbb volt, amikor a helikopterpilótákat "agyonverték" a szomik. Bár egy túlélte.
igor.h 2008 aug. 01. - 23:51:18
(2/9)
ja, diktatura csak irakban van, máshol sehol, és a riporterek is merõ hõsiességbõl és elhivatottságból közvetítenek, nem a nagy lovéért :)
1/10
EgyNézõ 2008 aug. 01. - 17:15:36 1/10
(1/9)
Hát ... ha az amerikai riporterek ingyen dolgoznának, és semmilyen díj nem lebegne a szemük elõtt ... valamint közvetítenék a lehetetlen szegénységben élõ magyar állampolgárok sorsát ... talán akkor, de csak akkor:
- néhány könnyet én is eldörzsölnék az õ szemükben.

Méghogy "könnyfakasztó" ... undorító ...