7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 22. - 13:55:44 7/10
(94/314)
Ez a film nem más mint egy sablonos Cyberpunk mozi. Nincs benne túl sok egyedi ötlet. Szerintem az Into Darkness és a Feledés is messze jobb történetileg, sõt még a tavalyi Total Recall is itt van. Ezt a filmet csak a rendezõ elõzõ munkája miatt felülértékelik. Nem mondom, hogy rossz sõt jónak tartom, de csak egyetlen jelenet volt amin fellelkesedtem és a többi említett filmet többre értékelem.
Da Silva 2013 aug. 22. - 12:51:27
(93/314)
Szerintem meg pont azt a hollywoodi befejezést kapjuk amit már megannyi filmben láttunk és ami már a Gladiátor óta nagyon elcsépelt. Viszont az akciók tökösek xd
Sz Peter 2013 aug. 22. - 09:26:03
(92/314)
"- Miért kell egy teljes rendszert újraindítani ha pár dolgot át kell írni benne?"

Frissítettél már Windows-t?
;)
6/10
hga 2013 aug. 22. - 07:45:04 6/10
(91/314)
Ami nekem tetszett a filmben:

- Látványos és jól kidolgozott részletek
- Az alap ötlet
- A nem a becsapódáskor robbanó töltény által végzett pusztítás

Ami nem:
- A csata jelenetekben össze vissza mozgatott kamera mint ha az operatört is éppen verték volna érzés
- Miért kell egy teljes rendszert újraindítani ha pár dolgot át kell írni benne??
- Hogy volt levegõ a gyûrûben? (tudom majd megoldják :) )
- Miért az emberek szerelték össze a robotokat? (hisz minden munkát a robotok végeztek: felszolgálás, rendõrség, harc, felügyelõ tiszt)
- Miért csináltak olyan gagyi drónt amit simán le lehet dobni és még a kamera is betörik rajta? (Drága a gorilla glass? :) )
- A cselekmény teljesen kiszámítható volt. (dolgozik, bemegy, sérül, élni akar, rossz lesz érte, fõnök kiválasztás...)

A 9. kerület után sokkal de sokkal többet vártam a filmtõl. A szereplõk jól játszanak, de sajnos megint a látványt dolgozták ki és nem a történetet. 1x nézõs kategória nálam.

6/10
Sz Peter 2013 aug. 21. - 20:55:14
(90/314)
Szerintem pedig pont az lett a vége amire kb mindenki számít. :)
Csonger 2013 aug. 21. - 00:25:57 Előzmény arpieh
(89/314)
A gravitációval kapcsolatos kérdésedre: Ez egy gyûrû alakú ûrbázis, amilyet pl. az Ûrodüsszeiában is láthattál meg még egyéb más sci-fiben is. A lényege, hogy a gyûrû forog. Pont akkora sebességgel, hogy a rajta levõ emberekre épp akkora centrifugális erõ hasson, mint a földi gravitáció. Ha belegondolsz, ezt az elméletet tök könnyû megérteni, és szerintem simán megvalósítható.
Csonger 2013 aug. 21. - 00:21:12 Előzmény zottyo534
(88/314)
A legjobb hozzászólás, amióta regisztráltam a port.hu-n :D Tíz pont!!!
Csonger 2013 aug. 21. - 00:14:19 Előzmény garfimacska
(87/314)
Bizony, a haverom, akivel megnéztem, kifelé jövet a moziból ezt mondta: ha lesz egy második rész, ami 10 évvel ezután játszódik, abban már a putrilakók az Elysiumból is putrit csináltak. :)
Csonger 2013 aug. 21. - 00:12:44
(86/314)
Jaj, majd elfelejtettem! Az elején Matt Damon félmeztelenül kel fel az ágyából, és FESTETT HASIZMA VAN!!! :DD
Na ez aztán az olcsó trükk! Akkor vagy ne mutassák Matt-et így, vagy elõtte kérjék meg, hogy gyúrjon hasra! Vagy legalább csináljanak CG-kockahasat neki. De ez a festett hasizom nagyon gagyi.
Csonger 2013 aug. 21. - 00:10:51
(85/314)
<<<<< SPOILER-veszély >>>>>

Ami tetszett:
- aprólékosan megtervezett és kivitelezett díszletek, gépek, fegyverek, robotok
- az arc szétroncsolódása és reprodukálása
- és hogy beragad a Kalasnyikov :)

Amit nem értek:
- Oké, hogy egy találomra kiválasztott milliárdosból ki akarnak szedni valami használható infót, és hogy a fõhõs pont az exfõnökét szemeli ki, de honnan tudták, hogy az illetõ épp felszállni készül a Bugattijával, és nem az irodájában ül?
- A szakállas muki még az Elysiumon való landolás elõtt kap az arcába egy gránátot. Miután újjáéled, honnan tudja, hogy a fõszereplõ még él, és hogy megszökött, és hogy egyáltalán merre induljon el azon a bazinagy ûrállomáson, ha el akarja kapni?
- A végén a kisgyerekek honnan szereztek tudomást arról, hogy "miénk az Elysium"? Még azelõtt rohangálnak ezt a mondatot kiabálva, hogy az elsõ medikhajó leszállt volna.
- Jó ez az exoszkeleton, de a fõszereplõ hogy veszi le a pólóját?
- Miért van az, hogy ha valakin elhelyeznek egy rejtett nyomkövetõt, akkor annak csipognia kell?

Verdikt:
Nem rossz, nem rossz, de én többet vártam. Viszont most már megjött a kíváncsiságom a District 9 iránt.
Sz Peter 2013 aug. 20. - 20:49:12
(84/314)
SPOILER

"A történet már eleve nem tetszik, hogy csak a gazdag embereket kerülhettek fel az Elysium-ra, szerintem ez lehet marhaság"

Pont ez a film lényege! Maga az alapkoncepció ami igazán félelmetes és elgondolkodtató, hisz a világunk pont ebbe az irányba tart:
Túlnépesedés, betegségek, kosz és szemét a környezetünkben. A gazdagoknak/hatalommal rendelkezõnek pedig mindig is kiváltságaik voltak/lesznek.

A film többi része valóban elég klisés, logikátlan. Ez a Johnny Mnemonic-vonal szintén nem túl eredeti.
Killbox 2013 aug. 20. - 20:09:27 Előzmény Lenoks
(83/314)
A District 9-t is õ vitte a hátán.( Sharlto Copley )
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 20. - 20:08:31 7/10
(82/314)
*** Spoiler ***

Nem közvetlenül az arcában robban a gránát. Mintha oldalról kapta volna el valami az arcát, de nagyon nem lehetett kivenni pontosan elég gyorsan történtek az események. Max elé gurul gránát a keveredésben és csak odarúgja/löki Krueger felé. Na meg nem lehetett valami nagy erejû cucc mert csak egyedül õ sérült komolyabban a zárt térben robbant cucctól.

Dius:

Igen a fájdalmat kiiktatják amennyire tudják, azért néha erõteljes fejfogás mellett cibálták emberünket odébb(pont a Kruegerrel való utolsó összecsapás elõtt is). De nem is a fájdalom a lényeg. A sugárzásnak a fájdalmon túl vannak egyéb mellékhatásai is és gyakorlatilag egy széthullóban lévõ szervezetre operálták rá a vázat egy meglehetõsen "high-tech" mûtõszobában..
7/10
offtopic
_Freddy_ 2013 aug. 20. - 19:28:37 7/10
(81/314)
Hát nem, de kezet fogok veled, ha nem sérül meg az agyad ha a fejednél közvetlenül robban fel egy gránát és nem sérül meg az agyad.
Dius 2013 aug. 20. - 19:16:30
(80/314)
Spoiler!
Amikor rászerelik a mû-szerkót, mondta az egyik srác, hogy ettõl Õ lesz a gettónindzsa (vagy valami ilyesmi jelzõ) - mivel ez a rendszer felülírja az idegrendszerét, kvázi kiiktatja a fádalmat, az erejét pedig megsokszorozza. Ettõl olyan, mint egy terminátor, és ugyanilyen - vagy továbbfejlesztett - változatot ölt magára Krüger (alvó ügynök).
Lány vagyok, nem született sci-fi rajongó, de ezt azért vágtam. :)))
Da Silva 2013 aug. 20. - 18:36:06
(79/314)
SPOILER !!!!!!!!! Nem csak hogy van ereje összeverni Krugert még a két társát is nemes egyszerüséggel kivégzi :)). A film egyébként nagyon jól néz ki. Az ûrsiklók és a droidok szinte lesétálnak a vászonról olyan profin vannak megcsinálva az akciók is profik és brutálisak. Viszont maga a történet nincs átgondolva. Értem én hogy nyomor van a földön na de ekkora ez már nekem egy kicsit túlzásnak tünt és miért csak Los Angelest látjuk.Na meg ezek a végtelenül csöpögõs flashbeckeket pont Neil Blompkamptõl nem vártam.Azt hittem hogy õ nemet mond ennek a rossz "szokásnak" hogy a hõs meghal a magasztos célért azt hittem hogy itt az idézõ jeles gonoszokat látjuk nyerni ha lehet így mondani :)) Túl sokat foglalkoztak Damon karakterével ahelyett hogy jól átgondolták volna Jodie foster karakterét és több jelenetet csináltak volna a három pszichopatával(Kruger,Crowe,Drake).Az Elysiumnak minden adott volt ahoz hogy az évtized sci-fijéve váljon talán több akcióval jobban áõtgondolva legalább egy fél órával hoszzabban sikerült is volna.Azért én ajánlom a filmet mert jó szorakozás de én ennél sokkal többet vártam.
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 20. - 17:49:53 7/10
(78/314)
*** Spoiler ***

Nem az egész fejét vitte le...
7/10
offtopic
_Freddy_ 2013 aug. 20. - 17:36:26 7/10
(77/314)
SPOILER!

Hát az megint érdekes, hogy az agya ép maradt mikor egy gránát levitte a fejét...
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 20. - 17:15:11 7/10
(76/314)
*** Spoiler ***

Mielõtt Krueger arcát visszacsinálták (ami valami kicseszett jól nézett ki), a gép ellenõrizte az agyának az állapotát és mivel az ép volt ezért tudták elméletileg visszahozni az életbe. Max-nek viszont kisütötte az agyát valószínûleg a bele ültetett chip amikor letöltötték róla az adatokat.

Engem inkább az zavart, hogy a fõhõs karját eltörik rögtön a film elején, majd kap egy teljes dózis sugárzást ami után 5napot maradhat életben ha gyógybogyókat szed, sokszor alig áll a lábán. Majd még megszurkálják, agyba fõbe verik, de a végén még így is lenyomja a harcedzett kettyós "zsoldos" katonát...

*** Spoiler vége ***
7/10
_Freddy_ 2013 aug. 20. - 16:50:30 7/10
(75/314)
Több éve vártam már ezt a filmet, megnéztem moziban...csalódtam. Pedig a sci-fi az egyik kedvenc mûfaj.
A látvány az 10/10-es, nagyon szép ez a mesterséges Hold vagy ûrállomás, mert így is úgy is hívják.

Spoiler!!!

A történet már eleve nem tetszik, hogy csak a gazdag embereket kerülhettek fel az Elysium-ra, szerintem ez lehet marhaság, de pl mi lenne ha iskolai végzettség alapján jutnának fel oda? Pl nem csak azok akiknek szerencséjük volt az életben...:D De azért az alapötlet nem annyira rossz.
Túl sokat foglalkoztak Matt Damon-al, meg a karakterfejlõdésével, ráment a film, õ rá és a szerencsétlenségeire. Rettentõ unalmas film, akció is lehetett volna benne több. Én ezt a Krueger-t se igazán értettem, hogy mi az istenért akarja megölni Damon-t mikor többen ki-be járkálnak az Elysiumra mikor nem is szabadna odajutniuk. + Mikor már zárolva volt a felrepülés akkor is simán az Elysiumra repültek Damon barátai. Nem vágom az egészet, meg ezt a rettentõ gyenge biztonsági rendszert is.
De ilyen piti dolgokba ne kössetek már bele, hoy miért fehérek az ember fogai, hogy tudnak a gyerekek mesétnézni...hát istenem, miért ne tudnánk? Meg víz van, az emberek tudnak fogatmosni + fogkérmet is szerválhatnak innen-onnan, bár én nem is vettem észre, hogy a Földieknek annyira fehérek lettek volna a fogai, meg Matt Damon fülében az nem pattanás, hanem csak a fény verõdött rá, azért nem mind1, az ilyenekre figyeljetek oda istenem...
Plusz nehogymár Damon-t nem tudja feléleszteni a gép ha letöltik az adatait abból a sz*rból...mikor Krugernek meg az egész fejét visszacsinálta...mekkora marhaság :D Egyszernézõs film, vagy egyeseknek annyi se. A Feledés ennél 100x jobb.

A lényeg, hogy ez a gyenge film, klisézuhatag.

10/7