6/10
offtopic
Bigpapa 2013 aug. 17. - 17:21:55 6/10
(54/314)
OFF

Pont újraindult a gépem :D így a fél mondatot küldte el. Szóval azt írtam, hogy a forgás kell, de a földi gravitáció összetettebb.
Wernher von Braun, volt náci, késõbb a NASA fejlesztõmérnöke, ezt az ûrállomást már a 60-as évek elején kitalálta és meg is akarta építeni. Feltöltöttem róla a képet.
http://farm3.staticflickr.com/2589/5766603279_48c0efcfe9_z.jpg
De ez zárt dolog. A nyitott légkör megtartásához nem is tudom, mi kéne, nem értek hozzá.
offtopic
zottyo534 2013 aug. 17. - 15:42:43
(53/314)
*a hengerpalást forgásközpont felõli oldalán mászkáltak
offtopic
zottyo534 2013 aug. 17. - 15:39:08
(52/314)
A forgás a középponttól kifele irányuló erõt eredményez, így a földön rendesen kapaszkodni kéne, ha csak ez hatna ránk a gravitációhoz hasonlatos arányban, viszont az ûróriáskerékben pont a külsõ falon mászkáltak az emberek. Ha igazi gravitációt akartak volna csinálni, akkor a elég lett volna Földhöz meglehetõsen hasonlatos tömegû ûrállomást csinálni.
6/10
offtopic
Bigpapa 2013 aug. 17. - 14:50:39 6/10 Előzmény zottyo534
(51/314)
OFF

Hát igen, a forgás lenne, ami gravitációt teremt, mert a föld pl. 29-30Km/sec sebességgel forog, ez a gravitáció. De sosem mutattak mozgást Elysiumon, bár ettõl mozoghat. Igaz, nincs olyan tömege, de mindegy. :)
offtopic
zottyo534 2013 aug. 17. - 07:18:51
(50/314)
Pedig az zseniális megoldás volt. Az alakja olyan volt, mintha centrifugális erõvel próbálták volna pótolni a gravitációt, ami benne tartja a keretben a levegõt. Forogni ugyan nem láttuk, de az ûrben mihez képest is forogna.
8/10
mehdi 2013 aug. 17. - 00:11:15 8/10
(49/314)
Hát azért jobb a mai átlag szarnál, egyszer megéri megnézni, nem kell nagy várakozással nekiülni, de ennyire köpködni se kell azért, mondom bõven jobb a mostani átlag felhozatalnál. Nyugodtan meg lehet nézni
6/10
Bigpapa 2013 aug. 16. - 23:55:43 6/10
(48/314)
Hát baszki, ezen én is gondolkoztam, hogy a légkör mitõl marad ott? :D :D de eddig semmi értelmes nem jutott eszembe :)
5/10
gta9star 2013 aug. 16. - 23:16:57 5/10
(47/314)
Ma láttam - MOZIBAN !!
Szinkron nélkül tuti bukás lenne. Köszi a forgalmazónak.
Látvány világ 5*
Történet - 2,5
Technikai hitelesség - 3 (ûrállomás légköre mitõl marad ott ?!, a többi hihetõ lehet...)

Leszokhatunk az igényes történetekrõl, mert elfogyott a szufla ill. amirõl írhatnának azt meg nem támogatják...
Szóval 1* nézhetõ de moziban.
6/10
jozsi86 2013 aug. 16. - 19:01:48 6/10
(46/314)
Kíváncsi vagyok rá. Remélem, nem lesz akkora csalódás, mint a Feledés.
7/10
cellasto 2013 aug. 16. - 18:59:13 7/10
(45/314)
akkor ezek szerint jobb,ha meg sem nézem :(
pedig vártam ezt a filmet nagyon :/
domo.robi 2013 aug. 16. - 17:45:00
(44/314)
Ejsium - zárt osztály

*** SPOILER esélyes ***
Megnéztem. Fantasztikusan sekélyes volt. A 9-es districtiummal szemben ennek egy üzenete volt: Matt Damonnak még egy forgatás belefért a drága idejébe a Bourne trilógia után.
- Színészi játék: Matt látványosan végigszenvedi a filmet, õ kaphat 6/10 pontot. Az már nem az õ hibája, hogy a film nagy részében közvetlen közelrõl bámulhattam az arcát és a tetkóit. Jodie Foster viszont harmatgyenge volt. Tud fõnöki fotelban ülni, tud menni a folyosón, de egyéb emlékezetes szereplése nem volt. A többi szereplõ alakítása közül a legkiemelkedõbb a kórházrobotoké volt, le a kalappal...
- Képi világ: IMAX-ben sikerült megnézni, és már rögtön az elején iszonyatosan szaggatott a kép. Rossz a kodek? Nem hiszem, hogy ne lehetne megoldani a 21. században, hogy normálisan nézzen ki egy ilyen film. Talán több framepersec kellene, ha már volt képetek emeletesháznyi vásznat építeni. Egyébként a Bourne-ból megszokott szanaszét rázós kézikamerából is volt benne jócskán, állítólag Matt Damon már leesik a vászonról, ha nem rázzák folyamatosan a kamerát...
- Történet: hagyjuk. Ejsium silány világában milyen lehet már élni? Az ott lakók vagy medencében úszkálnak, vagy partiznak, vagy riadt arccal bámulják, ha épp fejükre esik egy kiránduló. Ezért aztán érdemes volt felmenni az ûrbe, unatkozni. A fentiek motivációjáról, történetérõl, életérõl nincs elég információ. Mondhatni semmi.
- Akció: hát az van, megér egy 5/10-et, legalább a filmes csapat ezen része elvégezte a kötelezõ gyakorlatot. De a gépek, felderítõrobotok gyenguszok. A Minority Riport vagy az Oblivion robotjai sokkal félelmetesebben, mint a kaviccsal ledobható kuksidiszkoszok.

A vége nyálas, természetesen, senki ne várjon egy D-9 kaliberû filmet. 5/10 jóindulattal.
6/10
Bigpapa 2013 aug. 16. - 10:21:28 6/10
(43/314)
Tegnap láttuk, hát nem estem hanyatt tõle.

A District 9 stáblistáját sem közelíti meg ez a fim. A district 9 ütött és valóban nem a nagyközönségnek készült, hanem azoknak, akik egy kis IQ-val rendelkeznek, hogy felismerjék, pont így bánnánk egy hozzánk érkezõ, segítséget kérõ fajjal. Azt csak 2x láttam, mert nem olyan film, amit évente megnézel, mert sok.

Ez a film szerintem kicsit elbaszott lett. A CGI jó benne nagyon, nem gagyi, de egyszer sem ragadt magával a film. Nem tudtam beleélni magam, nem szimpatizáltam senkivel, egyszerûen leszartam, mi lesz a vége. Volta filmnek egy pontja, amikor kifejezetten azért drukkoltam, hogy a földrõl senki se jusson fel Elysium-ra. Az a baj, hogy sok olyan film van, ahol egy kiváltságos réteg él elzárva egy luxusálomban, a többiek nyomorban. És nem az a céljuk, hogy saját magukon segítsenek, hogy alkossanak, hogy rend és tisztaság legyen, hanem basszuk szét az õ életüket is. Oké, itt picit más a cél, de

SPOILER

Ugye azért van Elysium, mert a föld túlnépesedett és beteg. Ergo, ha ez van, sokkal nagyobbnak kéne lennie a halálozási rátának. De nem. Sok hiba is volt a filmben, amit nem igazán értettem. Azt amúgy észrevettétek, hogy a film legnagyobb részében Matt Damonnak a bal fülében egy hatalmas, fehér fejû gennyes pattanás éktelenkedik :D :D és csak a film felétõl nyomja ki valaki? :D Vagy mi volt az? Szerintem pattanás. Na meg, csillogó fehér foga van mindenkinek a földön. Mitõl megy rajzfilm a tévében? Elysiumban minden teraszajtót be kellett törni, miért is vannak csukva az ajtók, ha csak a kiváltságosak élnek ott?
A végén lemennek a kórházhajók a földre, így a túlnépesedett földön minden ember egészséges lesz, így még inkább túlnépesedik. Ennek mi értelme volt? Elcseszett egy forgatókönyv.
Szétrobban a feje a gonosznak, de összeteszik. Jodie Foster csak simán meghal, õt nem hozza vissza senki. Lövöldözik fel a népet Elysiumra, ahelyett, hogy inkább egy hajó ment volna, ami ellop egy ágyat és lehozza. Nem logikusabb? Kevesebb befektetéssel több pénzt kereshet a srác, ha a földön gyógyít.

SPOILER VÉGE

Vártam a filmet, mert sejtettem, hogy district 9-hez akar hasonlítani, de a közelébe sem ér stílusban, mondanivalóban. Ez egy hatásvadász film, hogy ez lesz 100-150 év múlva. Lehet. De akkor sem ragadt magával. Damon szarul játszik, szerintem unta a filmet. Néha látszik (fõleg Bruce Willisen), hogy mikor vállalja a filmet csak a pénz miatt a színész, mert unottan játszik. Itt is ez volt. Többet biztos nem nézem meg ezt a filmet, mert jöttünk ki a moziból és nem a filmrõl beszéltünk. Annyit jegyeztünk csak meg, hogy jól jönne egy ilyen ágy.
Aztán ennyi. Szerintem holnapra a film legtöbb részét el fogom felejteni, mert nem sikerült a nagy durranás. A vége kifejezetten szar volt, túl hosszú és baromi sok unalmas része van. Hiába van akció benne, az sem sikerült emlékezetesre. Sajnos.

6/10 jóindulattal :(
Mr. D 2013 aug. 16. - 00:29:13
(42/314)
Nem mondom, hogy rossz film, tök szórakoztató, unalomnak helye nincs, de így utólag ha visszagondolok rá, nem ugrik be egy olyan jelenet sem, ami úgy igazán beleégett volna a tudatomba. A District 9 azért lehetett olyan különleges, mert nem a fogyasztói igényekhez igazodott. Inkább egy, a nagyközönség felé IS nyitó szerzõi film volt, az Elysium viszont egy masszív dollárszippantónak készült. A kreatív társadalomkritika helyett itt inkább az akcióra tevõdött át a hangsúly. A végeredmény sajnos engem jobban emlékeztetett a Lopott idõre, mint a District 9-ra. A karakterek is sablonokból lettek összerakva: a szegény sorsú bûnözõ, aki a film végére hõssé válik, a hatalommániás politikusnõ, a szadista bérgyilkos, a beteg gyerekéért harcoló anya, stb. Emiatt a színészeknek sincs alkalmuk brillírozni, csak rutinból teljesítik a munkát. Persze érthetõ, hogy Neil Blomkamp ekkora költségvetés mellett már visszavesz saját magából és inkább a tömegigényeket célozza meg, ami ugye az alacsony költségvetésû District 9-nál még nem volt szempont. Kár érte, szívesen látnék már egy igazán nagy költségvetésû merész, egyedi hangvételû mozit.
Xeon 2013 aug. 15. - 23:34:59
(41/314)
Genetikai hulladék vagy az a bajod. Hülyeségeket beszélsz az összes kritikád alatt, inkább ne erõltesd.
Xeon 2013 aug. 15. - 23:33:17
(40/314)
A film nem rossz. Érdemes mindenkinek legalább egyszer megnéznie, mert bizony ilyen lesz a jövõ. A vége volt egyedül gyenge. 7,5/10
7/10
szamóca67 2013 aug. 15. - 20:46:08 7/10
(39/314)
Ma reggel megnéztem. Nézhetõ, szomorú jövõkép az már egyszer szent, de sajna nagyon valósnak tûnõ jövõképet ad, a társadalom durva rétegzõdésérõl. A Sci. részben vannak ügyetlen, átgondolatlan történések, és nevetséges túlkapások, de a Fi. rész, az OK.s. Nézhetõ, talán kissé még el is gondolkodtatott a dramatikus története.
Nem ez lesz az év filmje, de messze nincs is akkora csalódás, mint a 'prométeusz' nevû izé volt.
tomes.marcos 2013 aug. 15. - 19:06:26
(38/314)
Végignéztem, és szerintem nem is olyan rossz. Nem olyan kiugróan jó, de talán még többször is meg lehet nézni. Nem tetszett az, amikor a teljesen szétégett fejû fickót meggyógyította a varázságy, ez rontott a hitelességen. Nem értem, hogy az alkarra égetett kód, miért volt olyan könnyen hozzáférhetõ. Szerintem 7/10.
8/10
Findzs 2013 aug. 14. - 00:15:04 8/10
(37/314)
sajnos nem áll jól a szénája, pedig vártam :(

az imdb -n 7.2 -áll és még csak most nyitott, az újdonság erejével hat
1-2 hét múlva le fog menni 6.5 -re is

nálam be szokott jönni az imdb pontozása és 7 pont alatt általában tényleg xar a film
6/10
BradPitt35 2013 aug. 11. - 22:26:31 6/10
(36/314)
Én tegnap láttam a filmet és hatalmas csalódás lett. A District 9 az nagyon ütött nálam, de ebben már semmi újat nem láttam csak a szokásos sablonokat. Egyszeri nézésre alkalmas, de többször biztos nem fogom megnézni. 6/10
7/10
cellasto 2013 aug. 11. - 20:28:03 7/10
(35/314)
elõször megnézzük,aztán eldõl,valóban agymosós mozi-e..
a district 9 szerintem nem volt az.