borkasztik 2013 dec. 08. - 19:53:12
(194/314)
Igazad van de ez csak egy film volt xd Sok dühöt éreztem a kommented olvasása alatt, igazad is van de szerintem csak elég lenne azt írni hogy a film hogy tetszett. :)
8/10
Dr. Apafej 2013 dec. 08. - 12:00:41 8/10
(193/314)
OFF

Olvasgatva a régi kommenteket, a nagy bölcsek eszmefuttatását a gazdagságról & szegénységrõl, kacagnom kellett rajta!
Ez nem a kib*szott állatvilág, hogy itt is egy bizonyos rangrendszer szerint kellene éljünk, kvázi, a gazdagoknak mi mocskos büdös csóró népség nyaljuk a valagukat. Kb. így jött le. Én speciel le se szarom hogy vannak gazdagok. Oké, vannak és kész, egészségükre! De mindkét oldalon vannak romlott emberek. Az becsületre méltó, ha egy gazdag családban nem egoista barmok, és tényleg normális, rendes emberek, (ismerek ilyeneket) le a kalappal. De az nem, ha egoista barom mind, a fõ kan veri meg csalja az asszonyt, az asszony szintén, leszámítva a verést, a gyerekek meg buzulnak/kurvulnak elfelé! És a szegények között is. Ócsárolnak mindenkit mer' hogy nííícs segééély' Ingyenélõ barmok, ezek meg is érdemlik a sorsukat. De azok, akik becsületes emberek, kidolgozzák a belüket is, de mégis nem annyira édes az életük mint a felsõbb osztályé, azért ezek az emberek bõven megérdemlik a felsõbb osztályt. Szóval ebbõl a szempontból nem kellene lenézni a szegényeket, a gazdagok is ugyanolyan emberek, csak nekik több pénz van a zsebükben. Ez már lassacskán rasszizmussá fajul - vagy fajult - hogy szegénység és gazdagság között nincs átmenet, és ezáltal kialakul ez a két fõ rassz. Borzalmas ez a világ, és sajnálom azokat az embereket akikbe egy csepp jó szándék se szorult, és önzõ dögök!

ON
8/10
Dr. Apafej 2013 dec. 08. - 07:37:03 8/10
(192/314)
Jaa de hülye vagyok... Krueger.. Na mindegy.
8/10
Dr. Apafej 2013 dec. 08. - 07:26:08 8/10
(191/314)
Günter Gránát :)
8/10
idõjós1010 2013 dec. 07. - 14:33:34 8/10
(190/314)
Korrekt volt ez, teljesen rendben volt, de mégis valahogy sokkal többre számítottam. Nem éreztem annyira ütõsnek. Látványra megvolt a film, tetszett az alapötlet is, de fõhõsünk nem igazán volt ereje teljében, egyáltalán nem uralta a szituációkat fejben sem, és ez zavart végig. Én valami terminátorszerût vártam volna.
RTommy9 2013 dec. 05. - 11:27:20
(189/314)
Jó film volt, nekem tetszett. Matt Damon nagyon jól alakít benne. A film nálam 10/7,5.
7/10
offtopic
_Freddy_ 2013 dec. 05. - 08:37:51 7/10
(188/314)
Nem vagyok olyan kedvemben, hogy vitatkozzak, de ha te így látod akkor így látod. :)
borkasztik 2013 dec. 04. - 13:53:47
(187/314)
Most néztem meg végre. Ahhoz képest hogy mennyire lehúzták kicsit féltem megnézni. Ehhez képest nagyon jól szórakoztam rajta. Örülök hogy nem hallgattam a fanyalgókra. IZgalmas volt nekem.

Spoiler
igen eléggé mese szerû volt az teljesen újjáépített arcú ember újraélesztése :D de edtõl eltekintve szerintem nem volt olyan rossz amilyenek sokan lefestik. Ennél nagyobb baromságokat is ládtam már filmben szóval nekem olyan 7 körüli a film,ami nállam jónak számít. Nem kimagasló de kellemsen szórakoztatott és máskor is szívesen megnézem.
és nem azért hogy mennyire szeretem a rossz végû filmeket, de itt megmerték ölni a fõhõst szóval annyira azért nem volt kiszámítható. Nekem az let volna a sablonos befejezés ha a letöltés után újraélesztik.
Spoiler vége.
5/10
ReignMan 2013 dec. 04. - 07:46:40 5/10
(186/314)
Mondjuk ez az egy dolog azért elképzelhetõ, sok öngyilkossal megtörtént, hogy az állához tartott pisztoly elsüléskor levitte az állkapcsát és a fél arcát, de meg lehetett menteni, mert nem vérzett el és az agy nem sérült...
7/10
zsolt885 2013 dec. 03. - 22:39:48 7/10
(185/314)
Az eleje jól indul, de a végét elrontották, kiszámítható és meseszerû.
Az alaptörténet jó, egyszer érdemes megnézni egy semmittevõs estén.
7/10
offtopic
_Freddy_ 2013 dec. 03. - 14:03:23 7/10 Előzmény szegy
(184/314)
ez okozta a nézõk 90%-nál a teljes kiborulást, az hogy egy embernek gránát robban fel közvetlenül a fejénél és az agya ép marad...még filmben is vicc
8/10
megatron90 2013 dec. 03. - 00:42:24 8/10
(183/314)
egynek jó,de nem nagy durranás.
7/10
szegy 2013 dec. 02. - 23:53:05 7/10
(182/314)
A valóságban valóban így lenne, de mint írtam ez egy film, és elmondják, hogy az agya nem sérült.
Pityu83 2013 dec. 02. - 23:04:25
(181/314)
Hát szerintem ahogy szétrobbant a pofája az agya is megsérülhetett mert a valóságban így lenne.
7/10
szegy 2013 dec. 02. - 23:00:16 7/10
(180/314)
SPOILER
Azt elmondják a filmben, hogy a csávót akinek leszakadt az arca azért lehet meggyógyítani, mert nem sérült az agya, de a letöltés közben pont az agya az ami beadja a kulcsot.
SPOILER VÉGE

A film alapötlete szerintem jó. Az, hogy nem fog megvalósulni egykét dolog abból amit itt bemutatnak, az nem ront a film minõségén, mivel ez egy film, méghozzá egy sci-fi, tehát egy kitalált story. Engem sokkal jobban zavart az, hogy nem hoztak ki eleget az ötletbõl. A film az elsõ 20 perc után teljesen kiszámítható, és már nem is nagyon tudott lekötni.
Pityu83 2013 dec. 02. - 22:28:46
(179/314)
Nézhetõ film volt de a bemutató alapján többet vártam,itt már mások is le írták hogy lehet mondani valója a filmnek,hát ha úgy nézzük e felé halad a világunk amit a filmben látunk de én abban nem hiszek hogy a filmben látottak szerint valaha is az ûrben fognak élni emberek a többiek meg a földön fognak nyomorogni.Kérdem én a szegény de normális embereknek miért nincs pont annyi joga élni mint a rohadt gazdagoknak.A csaj egy nagyon ellenszenves figura a filmben de amúgy itt is látszik hogy van pár nagy gazdag aki mesterkedik titkolózik a többi gazdag meg csak ilyen kötélen rángatott idióta akiknek csak az számít hogy a jó lét meg legyen,amúgy meg pont hogy a gazdagok szennyezik és teszik tönkre a világot és még õk akarnak lelépni,én azt mondom egyék meg amit fõztek.Csak nekem nem stimmel a filmben egy két dolog ahogy el nézem a gép minden betegséget meg gyógyít de szerintem olyan sosem fog létezni hogy betegségek vírusok,vagy baktériumok nélkül élünk de szerintem az sem hogy valaha is ilyen gép létezni fog,fura ezek szerint akkor nincs temetõ sem a bolygón mert nincs halott,és erre azt mondom tök unalmas lehet "örökké" élni bár szerintem nincs olyan hosszú aminek ne lenne vége.Amúgy meg épp az Elysiumon is lehet túlnépesedés ha a gazdagok is szaporodnak.Szerintem ehelyett a világ helyet egyszer majd kipusztítja magát az ember.Még az is fura hogy a katona fickó szétrobbant fejét meggyógyította a gyógyító gép de a fickót ha adat letöltés közben meg hal akkor azt nem tudja feltámasztani meggyógyítani.
4/10
djhusi 2013 dec. 02. - 22:08:43 4/10
(178/314)
Na kezdjük az elején. Ez tipikus cyberpunk történet, annak az összes sablonjával másfél órába sûrítve. Van itt augmentáció, disztópia, mega cégek, földalatti hacker csoport, minden. Sajnos ezek a történetek olvasva általában jobbak, de volt már rá példa, hogy filmen is jól mutatott (pl. Johnny Mnemonic, Blade Runner stb.).
A jól mutatás résszel itt sincs gond. Az effektek gyönyörûek, az ûrhajók százdollárosokból húznak kondenzcsíkot, ez tény, tényleg szép. Van benne egy-két jó zene is, meg rengeteg nagyon jó színész akik kínosan feszengenek, ugyanis a történet egy vicc. Nyilván akinek csak a látvány meg a basszus a fontos, és nem keres mást mint moziélményt annak ennyi, 7/10, abbahagyhatja az olvasást, megértem én is szoktam így filmet nézni, de ettõl többet vártam.
A karakterek motivációi csak lógnak a levegõben, a személyiségeik egyik pillanatról a másikra váltanak a különbözõ sablonok között és 10 perc, hogy bármi fele is konvergálna a film. Belezsúfoltak négy kórház sorozatra elég drámát, és várják, hogy mindenki kiválassza a neki tetszõt, sajnos ez nem igazán mûködik, és szemmel láthatóan a színészek sem tudnak vele mit kezdeni. A District 9 sem volt jó, de az legalább érdekes volt, ez csak simán rossz.
Sajnos úgy fest, hogy az elmúlt 10 évben elfelejtettek sci-fi-t csinálni.
AKG87 2013 dec. 01. - 18:28:24
(177/314)
SPOILER!
Ha felrobban a feje, akkor szerintem minden esetben darabokra szakad az agya. Az elég komoly agysérülés, nem?
Ez egy Sci-Fi, meg tudják oldani, hogy helyreállítják. A másik fickó mégis meghal. A gép mûködés közben az "újra atomizálás"-t írja ki, tehát elvileg bármilyen betegséget meggyógyít. Meggyógyította a kislány végstádiumú leukémiáját, a szétrobban fejû fickó új fejet kapott, de egy agysérüléssel nem tud mit kezdeni.
Vagy logikai hiba, vagy annyira elnagyolt a film, hogy nem fordítottak idõt eme csodás szerkezet ismertetésére.
5/10
ReignMan 2013 dec. 01. - 18:11:17 5/10
(176/314)
Azért szerencsére vannak zseniális sci-fi filmek, igaz, nem mostanában készültek, de mégis több van bennük, mint az Elysiumban, ami a District 9 díszletét újrahasznosító szoc-mese.
offtopic
Sz Peter 2013 dec. 01. - 17:56:45
(175/314)
ReignMan pedig jobban tenné ha hanyagolná a sci-fi-ket, egyáltalán mindenféle kitalált történetet, helyettük kizárólag ismeretterjesztõ csatornák mûsorait kellene néznie.