1/10
Geri87 2013 nov. 14. - 22:51:40 1/10
(154/314)
Eddig ez a legrosszabb film amit a tizes évek kitermeltek magukból és láttam.

Ha ilyen "színvonalú" saját filmeket szándékozik a filmipar kitermelni magából akkor ezerszer inkább a képregény, regény adaptációk, folytatások, reamekek...batman 23, superman 14, vasember 50....de ilyet ne!

Hemzseg a logikai hibáktól, ami csak a kisebbik gond amellett hogy a filmet kommunisták, hippik, zöldek, és egyéb hibbantak agyszüleményeibõl gyúrták össze.
Ráadásul nem is szórakoztató, annyira gyenge, hibás, a történet pedig közhelyes unalom...

Ez a fajta "újangol" nyelv vagy nem tudom mi, ami a sznobságot, gettólétet, tahóságot vagy én nem tudom mit akar szimbolizálni, pedig minõsíthetetlenül zavaró, amellett hogy (ahogy már megszokhattuk) az utószinkron halk, a suttogva makogás sem marad el, sõt a párbeszédek egy 6 éves hülyegyerek szintjén vannak. Lehet nekik készült.

Szóval borzalmas film, a "mondanivalója" röhejes.

1/10
5/10
efes 2013 nov. 13. - 21:36:21 5/10
(153/314)
ismét érdekes problémafelvetés, de ez is ostoba lövöldözésbe fúl, mint a district 9
8/10
Babi néni 2013 nov. 05. - 18:06:33 8/10
(152/314)
Nekem tetszett, kábé azt kaptam, amit vártam, egyedül a végét nem értettem.

***SPOILER***
Most minden mexikói, meg afrikai felrohan az Elysiumra és LELAKJA?
3/10
tommasi 2013 okt. 19. - 14:32:12 3/10
(151/314)
Ez volt számomra az év legnagyobb csalódása.
Fel nem foghatom,hogy Neill Blomkamp hogy azt istenbe csinálhatott egy ilyet a District 9 után.
Hihetetlenül primitív filmre sikeredett,értelmi képesség az nem szükségeltetik hozzá sajnos.(Hollywood).
Ez egy sima agyatlan lövöldözõs akciófilm,abból is a rosszabbik fajtából.
7/10
Ottofan1 2013 okt. 19. - 08:21:12 7/10
(150/314)
:D
7/10
Ottofan1 2013 okt. 18. - 19:38:40 7/10
(149/314)
Csak, létszi ne gondold, hogy össze akarok veszni.
7/10
Ottofan1 2013 okt. 18. - 19:06:41 7/10
(148/314)
Már megint.
nextlife 2013 okt. 18. - 13:05:02
(147/314)
szerintem meg a földön maradtak,továbbra sem azzal foglalkoznának,hogy megoldást találjanak,inkább továbbra is körbeveszik magukat dzsuvával,bûnözéssel,stb és a megoldást szokásosan mástól várják !
amig eljut ide az emberiség,hogy a gazdagok építenek egy ilyet maguknak és elhúznak,továbbra is kihasználva a a droiddá butított embereket,addig a földön rekedtek már mindent elkövettek maguk ellen,hogy ide jutottak.
most.hogy a kizsákmányolók egy kupacban elhúztak ,ideje lenne az elcseszett világot helyrehozni !!
1/10
tesz-vesz 2013 okt. 12. - 11:41:06 1/10 Előzmény jmisi31
(146/314)
A sci-fi az egy fikció, melynek semmilyen tudományos alapja nincs, csak egy elképzelt jövõképet alkot"

?

tudod minek a rövíditése a sci-fi ?science fiction, tudományos (regény)írás, tudományos (szép)irodalom de magyarul a tudományos-fantasztikus (irodalom, mûvészet) megnevezés használatos, A tudományos-fantasztikus mû olyan mûvészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be

ez a film nem igazi sci-fi, mert mind a történetírója, mind a rendezõje, mind a szereplõk egy egyszerû disney-univerzumból jöttek, ahol csak jók és rosszak léteznek. a sci-fi a tudományra épül, valós társadalmi levegõ vétellel.
sci-finek készült volna a prométheus, de jól elrontották azt is.
1/10
tesz-vesz 2013 okt. 12. - 11:19:17 1/10
(145/314)
jók a robotok a filmben, meg jó a ûrlétesítmény, ennyi a pozitívum, amit ki lehet emelni belõle, vmi hihetetlen, hogy milyen ordenáré klisékre épít a film, nézhetetlen gyakorlatilag.
jodie olyan modorosan játszik, matt meg hozza a szokásos macsó figurát. minden szereplõ irritálóan egyszerû
2/10
Nico71 2013 okt. 09. - 11:06:25 2/10
(144/314)
Kapott jót, rosszat ez a film itt. Én csak egy megjegyzést tennék hozzá.
Számtalan filmben látható az a hülye megoldás, miszerint a sebesülteket ruhán keresztül kötözik be, nem egy filmben gyógyulnak irreális sebességgel, de ez a film viszi a pálmát. Fõhõsünk törött alkarral szinte azonnal elmegy melózni, majd használja is ezt a kart. Feltételezhetõen néhány nappal késõbb embertelen mértékû sugárzás éri, érdekes módon ennek külsõ jelei nincsenek, és az egyszeri kis hányást leszámítva csak alkalmi apró zavarodottsága, diszorientációja van. Kap rá egy szuper gyógyszert, melyrõl tételezzük fel mûködik. Ebben az esetben miért csak tünteti kezelés, miért nem gyógytó hatású? Ha pedig ennyire nem érdekli õket a pasi sorsa, miért kap egyáltalán gyógyszert? Mellesleg egy ilyen dózis után maga a sérült is veszélyesen sugárzó, tehát teljes elkülönítésre szorul a többiek védelme miatt.
És a legjobb rész, mikor totálisan insteril környezetben vagdossák fõszereplõnket lakatos módjára, majd állítólag a gerincére, idegrendszerére csatlakoztatnak kütyüket. És a csúcs, mikor hozzárögzítenek testéhez gépeket ütve-csavarozókkal a ruháján keresztül! :-)) A ruhán keresztül! :-DDD És milyen testrészekbe csavarozták bele? :-D
Ha ez nem lenne elég, még kétszer le is szúrják, de neki ez meg sem kottyan. :-) A "doktornéni" otthon ellátja a hasi szúrt sebet, oly alapossággal, hogy a fõhõs néhány óra múlva már 150%-on újra harcol. :-) /a penge kikerülte a belsõ szerveket, és még vérzést sem okozott :-)/

A késrõl még egy is beugrott, a nagyongonoszügynökbácsi, miután kihúzza saját kezébõl a kést, miért dobja el, és miért nem használja támadásra? :-) És a szétrobbant fejét, mikor meggyógyították... csúcsröhej :-D Bezzeg a gyárvezetõ mellkaslövését és a fõhõs "szoftverproblémáját" nem lehetett gyógyítani :-)
Az ûrállomás újraindításánál, nem kellett volna legalább egy apró súlytalansági állapotnak lennie, de legalább valaminek a lámpák ki-be kapcsolása mellett? :-)

Egyszer nézhetõ film, de többször...
Sz Peter 2013 okt. 06. - 13:36:12
(143/314)
Szomorú ha csak ennyi jött le. :(
1/10
Tomiiii 2013 okt. 06. - 13:17:39 1/10
(142/314)
Értelmetlen film.
7/10
Ottofan1 2013 szept. 23. - 15:14:03 7/10
(141/314)
Nem akarok veszekedni vagy valami, de miért kell azt mondani, hogy az emberek nem tudnak értékelni? Van akinek tetszik és van akinek nem, ennyi. Ez minden filmnél így van, egy film nem kaphat csak jó vagy csak rossz kritikát.
Ezért vannak a fórumok, hogy megmond a véleményed.
4/10
bugottara 2013 szept. 20. - 13:14:25 4/10
(140/314)
A film képi világa a Föld ábrázolásában túlságosan hasonlít a District 9 - ban látható ábrázolásra, ettõl függetlenül az ûrben játszódó jelenetek szépen meg lettek csinálva, a filmre számomra ugyancsak az a jellemzõ, mint az idei mozifilmek többségére; nagyon jó alapötlet, ritka gyenge megvalósítással! Kicsit nagyobb látvány, az Elysiumon való életrõl alig kaptunk információt...stb. Összegezve 10/4.
TeeRPaaK 2013 szept. 19. - 12:34:00
(139/314)
A district szerintem fényévekkel lett jobb mint az elysium.Nagyon vártama filmet azt hittem hatalmasat fog ütni mind látványban mind storyban...De nem így lett sajnos! Már ott bajom lett az egésszel hogy nem 3 d ben nézhettem meg pedig azt hittema látványtól majd leülök hát nem igy lett maradt egy kis hiányérzet! a sztory bemutatása meg nagyon hollíwood -ias lett sajnos sokkal undergrand-abb mozit vártam!
8/10
beo71 2013 szept. 12. - 19:48:15 8/10
(138/314)
Neil Blomkamp nagyon tud.
Lehet, hogy a District 9 jobb film, de az Elysium sem rossz, sõt. 8/10.
Látványában tökéletes, minden a helyén van és bár a történet néhol tényleg megbicsaklik, kevesen tudnak szórakoztató és gondolkodtató sci-fi-t elénk rakni. Az tény, hogy az alapvetés egy nagy közhely, az ostoba szót azért én másra tartogatnám, fõképp a mai filmes kínálatban, ahol a Lenyûgözõ teremtmények és Eleven testek világában szinte sértés egy ilyen ütõs és emlékezetes filmet leoltani.
9/10
King Diamond 2013 szept. 11. - 23:15:41 9/10
(137/314)
Már nem mostanában néztük meg az Elysiumot moziban, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak róla. Emlékszem, nekem nagyon tetszett a District 9, amit nem moziban néztem, de DVD-n is nagy élményt nyújtott. A fõszereplõre már kevésbé emlékeztem, és csak utólag láttam, hogy ebben is szerepel, valahogy nem volt ismerõs a másik filmbõl. Ez a film is legalább olyan jó, mint a District 9, legalábbis én így gondolom. Teljes mértékben megérte moziban megnézni, annak ellenére, hogy nem 3D-s, viszont nagyon látványos. A történet egybõl felkeltette az érdeklõdésemet, egy percig sem volt unalmas. A szereplõk szintén nagyon jók, Matt Damon filmjeinek többségét amúgy is szeretem, Jodie Foster sem volt rossz, William Fichtnert pedig mindig nagyon jó filmekben látni a Szökés után. Itt is jól hozta a neki adott szerepet. Nem volt hiány akcióban, izgalmakban sem, ezt kell hoznia egy ilyen jellegû filmnek. Valamint, a magyar szinkron is jó volt, Stohl András hangja nagyon passzol Damonhoz.
Számomra az itteni 7.3 és az IMDb 7-es átlaga kicsit kevés, nekem legalább annyira tetszett, mint a District 9, így ennek megfelelõen ugyanannyit is kap.
9/10
Ezüstliliom 2013 szept. 09. - 11:47:02 Előzmény Surko
(136/314)
Azért a valóságban kicsit más a helyzet, mint ebben a filmben. Itt nem mi tettük tönkre azokat a lakóhelyeket, ahol a szegényebb népcsoportok élnek, a filmben viszont a gazdagok otthagyják az élhetetlenné tett Földet, és jobb világot építenek maguknak. Ez szerintem lényeges különbség. Így aztán a valóságban sem lehet ugyanaz a megoldás, mint a filmben - ha egyáltalán megoldja ez a gondokat, mert szerintem sem -, hanem ott kell jobb életet biztosítani az embereknek, ahol most is élnek. Persze tudom, hogy ez nem ilyen egyszerû, mint leírni, de az biztos nem megoldás, ha egész népek vándorolnak el a szülõhelyükrõl.
Mindettõl függetlenül igenis együtt lehet érezni a filmbeli szereplõkkel, és nem is kell feltétlenül csak a nyomorgó más kontinesbeliekre gondolni közben, hisz rólunk is szól a film, nálunk is ugyanez megy, csak (még) nem ennyire durván.

SPOILER
Lásd: választhat a fõszereplõ: vagy bemegy a veszélyes kabinba, vállalva az életveszélyt vagy kirúgják. És lõn: mindkét rossz be is következik. Tudnék mesélni róla, hány olyan szituációt hallottam, mikor balesetveszélyes dolgokra kényszerítik az alkalmazottakat (rossz a fék a teherautón, nincs megfelelõ védõfelszerelés, a pihenõidõt nem kapják meg, fáradtan dolgoznak veszélyes munkakörben, stb.)
SPOILER vége

Ezért is volt keserû tõle a szám íze. Nem szeretem azokat a történeteket, amik túlságosan hasonlítanak a valós, kilátástalan világunk eseményeire.:(
Uff 2013 szept. 09. - 01:12:50
(135/314)
A sok napi robotban megfáradt kommentelõ akiknek gyermekkori fantáziájuk halvány emléke sem maradt meg felnõtt korukra, talán még eltudnák képzelni egy azt *Spoiler*, hogy ha leszállnak a kórházi hajók akkor már nem mindenki akar az Elysiumba látogatni ha a földön is meggyógyul, építhetnek ezután x mennyiségû Elysiumot mindenki aki az ûrben akar pörögni elférjen, az Elysium központi irányító rendszere mely adott esetekben önálló döntéseket hoz irányítsa a drónflottát, védi az Elysiumot, az igazságszolgáltatás része és ezt akarják módosítani valószínûleg nem elég egy program telepítése, gránát többféle van a lemezburkolatos sem kellemes, de a vastag öntvény burkolatos repeszromboló az amelyiktõl nagy % ban mindenkinek kampec, a regenerálódást azért befolyásolhatja az a tény hogy az agy nem az arcban van míg az elektromosan kisütött meg csak rántani jó http://www.nearlygood.com/video/guy-splits-face-open-in-diving-accident/, az emberek miért így élnek a földön amikor egy totalitárius hatalom uralkodik felettük kicsit várunk és lehet megtudhatjuk, ja jön valaki Szíriába vagy Egyiptomba nyaralni esetleg Afganisztán, Irak ....Líbia

Az hogy a filmben nem sikerült minden kerekre attól még elképzelhetõ világ, ahol a gazdagok (itt nem azokat értem akik hétvégén nagy mûanyag pohárból isszák a feles Jägermeister-t a dizsibe)csak problémának tekintik a prolikat és elég volna belõlük egy minimál létszám ami kielégíti a ipari igényeiket.
http://churchofgod.hu/content.php?act=manifesto