Belmont 2013 szept. 06. - 22:35:12
(134/314)
Most így beleolvasva abba, amit már leírtatok, nem tudok semmit hozzátenni. Ez a film egy nagy cyberpunk-orgia, látványnak jó, tényleg kellett hozzá a vászon, és ennyi. Ha így nézünk rá, remek. Aki „mondanivalót" keres benne (mert persze jól beharangozták ilyennek), pontosabban lát bele, azzal nem lehet mit kezdeni, lõje tarkón magát. A katarzis elmarad.
Kíváncsi leszek, a szinkronban mennyire jön át a nyelvek és akcentusok kavalkádja. Nyilván kb. semennyire, más kérdés, hogy néhol az úgyis az értés rovására ment.
10/10
MovieCritic 2013 szept. 04. - 16:36:04 10/10 Előzmény jmisi31
(133/314)
Az Equilibriumot nem lehet megválósítani semmilyen más rendezõvel, azt nem lehet filmre vinni, úgy hogy ne bukjon meg az alapötletén, hiszen nem lehetnek az embereknek érzései, de mivel a filmet színészek játsszák, ezért ígyis-úgyis megbukik az alapötletén a film.
Könyvben lehetne ezt csak kiadni, úgy hogy ne bukjon el az amúgy írott formában jó forgatókönyve és alapötlete.
10/10
MovieCritic 2013 szept. 04. - 16:33:42 10/10 Előzmény Sz Peter
(132/314)
Egyetértek.
10/10
MovieCritic 2013 szept. 04. - 16:33:15 10/10 Előzmény jmisi31
(131/314)
Különvéleményre senki nem írta itt, hogy rossz film, én is azt írtam, hogy jó.
A District 9-al egyetértek, nagyon jó sci-fi, de a 2004-es Riddick borzalmasan rossz.
offtopic
Sz Peter 2013 szept. 02. - 22:02:20
(130/314)
"dörzsölgettem a szemem, h ne ragadjon le!"

Szerintem ez sosem a film minõségétõl függ hanem, hogy mennyire vagy fáradt. ;)
6/10
jozsi86 2013 szept. 02. - 07:32:45 6/10
(129/314)
Nézhetõ film. Bár jobbra számítottam.
3/10
whitehill 2013 szept. 01. - 20:05:50 3/10
(128/314)
Részben egyet értek veled, részben meg nem. Én beengedném õket, ha hasznos tagjai lennének a társadalomnak. A gettógengsztereket nem engedném be, ez igaz, de ettõl függetlenül engem nem zavar egy fekete vagy indiai. A cigány sem zavar, ha kulturált ember. De ne gondold, hogy a mi kultúránk a saját kisujjunkból lett kiszopva. Egy frászt. Itt minden mindennel összefügg. Csak egy ember nem él elég ideig ahhoz, hogy észrevehetõ legyen az egyén számára, hogy egyes népek mennyire befolyásolják a másikat. Ezzel az erõvel bezárathatnánk a kínai kajáldákat és a mekiket.

Na, ettõl függetlenül a film egy kalap sz@r volt.
7/10
Ottofan1 2013 szept. 01. - 13:36:54 7/10
(127/314)
Az Elysiumot úgy láttam, hogy még nemláttam a District 9-et. A hétvégén megnéztem a TV-ben a D9-et és azt kell, hogy mondjam az Elysium néha nagyon hasonlít a D9-re. Valamely jelenetekben ráismertem az Elysiumra, sõt még a nevek is hasonlóak.
Surko 2013 aug. 31. - 23:43:44
(126/314)
Egyetértek. Engem régen nem irritált ennyire film, mint ez. Ez az erõsen erõltetett 'egalitárius' szemlélet, ami megbélyegezte a gazdagokat, és mesterkélten együttérzést akart volna kierõszakolni a szegényekkel kapcsolatosan, roppant módon bosszantott.

SPOILER---------------

Ez a film a metaforája annak, hogy mi, európaiak, amerikaiak, jól élünk, jó egészségügyi ellátást kapunk, biztonságos helyén élünk a Földnek. Ezzel szemben ott vannak azok a milliók-milliárdok, akik nyomorban élnek például fekete-Afrikában, Mexikóban vagy Indiában. Akkor a film erkölcsi sugallata mintájára ki kellene "tárnunk a kapukat", és beengednünk õket, megosztani velük ami nekünk van?

Vajon mi maradna akkor a mi kultúrált és biztonságos civilizációnkból?

Én is sajnálom a nyomorban élõket, de eszem ágában sem lenne õket tömegesen beengedni a saját territóriumomra. Nincs lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy én a világnak a szerencsésebb felére születtem.

Ez a film egész egyszerûen káros üzenetet közvetít, mert olyan morális kötelességet sugall, ami lerombolja a civilizációt.

Egyébként meglehetõsen aktuális problémát feszeget a tömeges képzetlen munkaerõ bevándorlása kapcsán. Nem véletlen, hogy a filmben Los Angelesben - már ami nyomornegyed maradt belõle - szinte csak spanyol szót lehetett hallani. A fehér angol anyanyelvû amerikaiak ugyanis emigráltak az Elysiumra...

A nincstelen tömegek bevándorlása szerintem káros, bármennyire is próbálja a film erkölcsileg magasztalni az együttérzést velük...
Kuruntijasz 2013 aug. 31. - 21:26:47
(125/314)
Nekem tetszett, izgalmas volt (néha elfelejtettem, hogy már tudom, mi lesz a vége).

A végérõl nem tudom eldönteni, hogy happyend-e...

SPOILER:
Oké, hogy a végén mindenki Elysium polgára lett... De ha elképzelem, hogy azt az utolsó paradicsomot kicsiny Naprendszerünkben megrohamozza tizensokmilliárd ember, hogy majd ott nyaraljon egész évben... nem lakják majd le nagyon gyorsan? Fõleg, ha minden betegséget meggyógyítanak, és ezzel még nagyobbra duzzad a népesség. Végig azért küzdenek, hogy õk is hadd mehessenek fel, de aztán végül ugyan olyan lepukkant lesz, mint a Föld.:D (Legfeljebb majd a gazdagok építtetnek egy másik ûrállomást, és lehet a filmnek második része.
Szóval szerintem inkább tragikus a vége, mint vidámság.
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 31. - 20:26:34 7/10
(124/314)
Olvass utána.
offtopic
Sz Peter 2013 aug. 31. - 18:54:09
(123/314)
Azért, hogy az Alien súrolná a tökéletes határát, azt cáfolnám.
A maga idejében nagyon jó filmnek, témájában az akkori legjobbnak mondanám.
De mára már igencsak fárasztóak a dramaturgiai megoldásai.
8/10
jmisi31 2013 aug. 31. - 18:07:50 8/10
(122/314)
Vitáztok itt az igényes sci-fin, de eszetekbe se jutott két(filmben 3) olyan alkotás, ami igencsak súrolja a tökéletes határát:
Terminátor 1-2, Alien - A nyolcadik utas a Halál!!!

A Mátrix egy nagyon jól felépített sci-fi akciófilm, amit a 2-3 részekkel jól le is romboltak! Az Emlékmás(Schwarzenegger) lehet, hogy nem idõtálló, de nemcsak a maga idejében volt jó film... én a mai napig szívesen nézem meg és nem az akkor bombaformában lévõ Sharon Stone kisasszony kedvéért :P A Mátrixot láttam már elégszer, hogy feltûnjenek benne azok a hibák, amik nagyon leamortizálják a film imázsát!
Az Equilibrium egyáltalán nem rossz film, de sajna a kis költségvetés és a színészi játék beárnyékolja, pedig az ötlet jó lett volna egy jó rendezõvel megspékelve!!! A Blade Runner úgy jó, ahogy van; messze nem tökéletes, de nagyon jó a hangulata. Nekem a Különvélemény egy igazi csemege volt, nem tudom, mi bajotok vele!

Ha úgy nézzük a legjobb sci-fi akkor a District 9, az olcsó költségvetés és az ismeretlen színészek és rendezõ egy kult-scifit dobtak az asztalra! De sorolhatnám még a Riddicket(mindkét rész) vagy az Elhagyott Bolygó címû sci-fit is...

Ebben az évebn el voltunk látva sci-fikkel... kinek mi tetszett, döntse el maga, de ezt a filmet mindennek lehet nevezni, csak szarnak nem!!!
8/10
jmisi31 2013 aug. 31. - 17:54:46 8/10 Előzmény GéPLovaG X
(121/314)
A sci-fi az egy fikció, melynek semmilyen tudományos alapja nincs, csak egy elképzelt jövõképet alkot!!!
10/10
MovieCritic 2013 aug. 30. - 15:27:51 10/10
(120/314)
A Mátrix mondanivalójába nem kötöttem bele, épp a felesleges akciók tördelik szét a filmet, ezért nem nevezhetõ igényes sci-finek.
A Mátrix 3. részéhez mit szólsz?

Az Elysium látványfilm, még véletlenül sem akart olyan lenni mint a District 9, utóbbi Oscar jelölésig jutott, elõbbi maximum a legjobb vizuális effektekért száll majd harcba, de ezt Blomkamp is tudta valószínûleg. Viszont mindkét filmben jól látszik Blomkamp munkája.
Várom a következõ filmjét, ami a Chappie lesz.
offtopic
zottyo534 2013 aug. 30. - 11:55:34
(119/314)
A Mátrix elsõ része tényleg korszakalkotó volt, mind látványban, mind mondanivalóban, de a második részben, mikor elkezdett folyni az értelmetlen fos az Orákulum és az Építész szájából, akkor számomra az elsõ is elvesztette minden értékét.
10/10
MovieCritic 2013 aug. 30. - 11:03:49 10/10
(118/314)
Tecnikailag valóban korszakalkotó, de én nem nevezném jó filmnek azt, amikor értelmetlenül ugrálnak metál zenékre rossz színészek. Meg fél órás kiképzõ harc, baromság, azt már elsütötték a Karate kölyökben is.
Az 1-2 rész nem rossz, inkább közepes, míg a 3. értékelhetetlen borzadály.
A Különvélemény valóban elgondolkodtató, de az Equilibrium minden csak nem igényes, hiszen már az alapkoncepción megbukik a film.
Az Emlékmás mint már mondtam, nem idõtálló, a maga idejében valóban jó film volt, de az sem az igényes fajta.
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 29. - 17:00:53 7/10
(117/314)
A sci-fi pont azért "sci" mert némiképpen tudományos alapokra helyezik, különben csak egy szimpla Fantasy/Fiction lenne.
10/10
MovieCritic 2013 aug. 29. - 12:28:42 10/10
(116/314)
Ne nevetess már, az Equilibriumnál nagyobb hülyeséget nehezen lehet elképzelni. Tele van érzelmekkel a film, holott arra épül, hogy senkinek sem lehetnek érzései, az ilyet nem színészekkel, hanem fabábukkal kellett volna eljátszani, egyedül az akciójelenetek meg nem visznek el egy filmet, fõleg hogy nem kiemelkedõ az sem.
A Mátrix középszerû, zúzós zenére balettoznak pocsék színészek, a 3. rész egyenesen borzalmas.
Az Emlékmás nem idõtálló. A felsoroltak közül egyedül a Különvélemény jó film, de az is tele van logikai hibákkal, az sem egy kimondottan jó sci-fi.

Az Elysium látványos, könnyen felismerhetõ Blomkamp munkája, Sharlto Copley gonoszként is kiváló, a történet végig izgalmas marad, persze ez is messze van a tökéletestõl, de 8 pontot megér.
lajos7604 2013 aug. 29. - 10:48:57
(115/314)
Régen láttam már ennyire gyenge filmet.
Színészi teljesítmények szintén nagyon gyatrára sikerültek, pedig alapvetõen M.D., J.F. jó színész.
Már-már bosszantóan kiszámítható film. Néha azt éreztem, mintha paródia lenne.
Az, hogy nem kell dráma, rendben van, de a sci-fi mûfajában kellett volna valamit felmutatni, és ebben a mûfajban is vannak alapvetõen szükséges alkotórészek, ami a filmet filmmé teszi. Hát itt ebbõl nyomát sem lehet tapasztalni.
A Feledés nagyságrendekkel jobb film, pedig az sem egy mûremek, de legalább élvezhetõ volt, és érdekes.
Errõl a filmrõl minden elmondható, csak ezek nem.
Nagy jóindulattal 3/10.