5/10
garfimacska 2013 aug. 20. - 12:32:26 5/10
(74/314)
Kretén, logikátlan történet, elég jól megcsinálva. Ugyanaz a képlet, mint a district 9: a mocskos, bûnözõ csõcselék mennybevitele. Az érdekes film akkor kezdõdne, amikor átvették a hatalmat, hogy hogyan szarják szét azt a világot is....
Dius 2013 aug. 20. - 08:38:28
(73/314)
Nekem is döbbenet volt, mikor félmeztelenül láttam Matt Damont... eddig valamiért olyan puhány pasinak tartottam, de lehet, hogy csak a szerepei miatt.... Jó és hiteles volt a filmben, elhittem neki, hogy egyszerre kemény és mégis érzelmes.
FeherH 2013 aug. 19. - 22:33:45
(72/314)
Teljesen egyetértek az elõttem szólóval. Én is tegnap láttam és nagyon unatkoztam rajta. Sem a történet sem a képi világ nem tetszett. Sokszor éreztem úgy, hogy nem is tudom, hogy mi történik, mert annyira gyorsan zajlottak a dolgok (pl. a harcoknál), vagy ez a normális? Max. 5 pontot adnék neki a 10-bõl.
Jodie Fostertõl is többet vártam volna. :-(
10/10
hucsacsu 2013 aug. 19. - 22:00:07 10/10
(71/314)
Érzõdik rajta a District 9 képi világa, nekem az is tetszett, ez is hasonlóan jó film , igaz nem lett jobb. De ezen a nyáron talán ez volt a legjobb a film a mozikban.
tobywong 2013 aug. 19. - 20:37:19
(70/314)
Tegnap megnéztük.
Förtelmesen rossz film, senkinek nem ajánlom, az egyetlen, ami értékelhetõ volt ebben a filmben, az a trailer, amit a moziban a filmek elõtt vetítenek, még a látvány sem nyûgözött le. Számomra az a legnevetségesebb, hogy a Matt Damon azt nyilatkozta, ez volt élete legnehezebb forgatása.....csak tudnám mi volt ezen olyan nehéz??? Azt a 3 kg izmot magára gyúrni??? Ezen igen besírtam.
A lényeg: Ez volt az elsõ film, amire igen sajnáltam a mozijegy árát.... 4/10.
7/10
GéPLovaG X 2013 aug. 19. - 17:42:21 7/10 Előzmény R.Pitty
(69/314)
Ma néztük meg haverokkal. A látvány és 1-2 színész elviszi ezt a filmet, de a motiváció és az események olyan klisések, hogy az már fájt. Összességében amúgy tetszett a film, tetszett ***Spoiler*** hogy meg merték lépni, hogy a fõhõs meghal a végén ***Spoiler vége***, de ettõl még lehetett volna kicsit fordulékonyabb a történet, kicsit csavarosabb, ilyen téren a Feledés szerintem sokkal jobban át volt gondolva. Szerintem olyan 7-es, lehetett volna ez jobb is.
Lenoks 2013 aug. 19. - 01:31:06
(68/314)
Én is többet vártam. Kruger vitte el a filmet.
4/10
arpieh 2013 aug. 18. - 19:45:05 4/10
(67/314)
Én nagyon szenvedtem a filmen, egyáltalán nem tetszett, pedig imádom a sci-fiket.

!!!SPOILER!!!
Az amúgy hogy lehet, hogy az Elysiumon nincs egy burok, ami védi az ott lakókat? Legalábbis semmi nem látszódott, mert csak úgy simán le tudtak szállni. Légkört csinálni egy ilyen helyen elég furcsa... Egy üvegházra gondoltam vagy valami. Meg pislogtam nagyokat, amikor nappal, meg éjszaka is volt az Elysiumon, bár, ha megoldották a légkört, akkor igazából minden foroghat úgy, hogy pont kijöjjön a 24 óra és akár az évszakok váltakozása.
Ez a nem normális miért nem támasztotta ki az ajtót??? Vagy a fõnöke miért nem volt ott felügyelni? Meg miért viccelõdik a "rendõrökkel", amikor tudja, hogy csak szarul jöhet ki belõle...
Ennek a filmnek a valóságalapja kb a gyógyítószerkezetet az Elysiumon, mert szerintem az fejlesztés alatt áll, de ez a mesterséges hold, addig nem téma, amíg teljesen lakhatatlan nem lesz a Föld. Meg a gravitáció hogyan mûködött fent? Nem állt össze a film...
!!!! SPOILER VÉGE!!!

Szerintem mozijegyre ne dobjatok ki pénzt, otthon megnézõs, semmi extra.
7/10
cellasto 2013 aug. 18. - 19:35:58 7/10
(66/314)
jövõ héten elugrok,már meglesem én is :)
8/10
Phoenixy 2013 aug. 18. - 19:31:21 8/10
(65/314)
!!!SPOILER!!!

Most néztem meg!
Kár, hogy dráma...

!!!SPOILER VÉGE!!!
R.Pitty 2013 aug. 18. - 17:39:54
(64/314)
Véleményem szerint igenis kitûnik az idei sci-fi felhozatalból! Simán megérdemel egy 8-as osztályzatot. Izgalmas,látványos és az apróbb hibáitól eltekintve nagyon is reális jövõképet mutat. Az biztos,hogy Blomkamp elsõ filmje a District 9 jobb volt,de az független filmként készült,és nem nyúltak bele nyerészkedõ hollywoodi producerek... Nálam eddig a Star trek: Into darkness,és az Elysium az év scifijei.
offtopic
zottyo534 2013 aug. 18. - 17:15:27
(63/314)
És azt, hogy Matt Damon és Jodie Foster szerepelt egy csomó másik filmben?
8/10
Findzs 2013 aug. 18. - 17:10:46 8/10
(62/314)
nem tudom észrevette -e valaki de Kruger ugyanaz a színész, aki a District 9 -ben volt a fõszereplõ
8/10
Findzs 2013 aug. 18. - 17:08:00 8/10
(61/314)
nem volt rossz film egy erõs 7 -est adok neki

televolt kisebb idegesítõ dologgal amit nem is értek miért kellett bele pár példa:

spolier:

- annyi esze nem volt, hogy mielõtt bement abba a kemencébe kitámassza az ajtót? meg hogy hogy nem lehetett
leállítani? minden ilyen veszélyes gépen van vészleállító
- a csávókám akinek a fejébõl kilopták a cuccot nem volt vele tisztában, hogy amikor majd kiveszik a fejébõl meghal?
- amikor a végén mentek a "kalózok" az elysiumra, hogy hogy engedték õket leszállni?

spolier off

meg még lehetne sajnos sorolni a kisebb nagyobb hibákat amitõl nem lett tökéletes
például szerintem a Feledés jobb sci-fi thriller

persze elõnye is van mert ilyen látványos filmet még nem is igen láttam, meg nagyon jól, reálisan sikerült ábrázolni, bemutatni az elképzelt jövõbeni világot

a District 9 egyértelmûen jobb
7/10
Ottofan1 2013 aug. 18. - 15:03:58 7/10
(60/314)
Hát ilyennel már én is találkoztam, hogy pl. Skyfall-ra, vagy X-men-re bevisznek egy 5-7 éves gyerekeket és azok végigbõgik vagy végigbeszélik(mi az az X-men??? Az ott kicsoda???)az egész filmet :).

Amúgy ma megyek rá moziba.
Dius 2013 aug. 18. - 08:01:52
(59/314)
Szerintem is jó volt, és izgalmas is. Persze voltak benne hajmeresztõ részek, de gondolom muszáj volt a drámaiság végett.
Nagyon látványos és pörgõs film - pedig én úgy mentem, hogy olvastam egy kritikát, mennyire leül a 2. fele, de én ezt nem vettem észre. Nekem sokszor picit kegyetlen is volt... izgultam rendesen! :D
Az volt a legdurvább az egészben, hogy az elõttem ülõ sorban egy 7 (!!!) éves gyerek nézte a filmet a szüleivel. Azért az édesanyjával nagyon szívesen diskuráltam volna a gyerekenevelés kérdéseirõl... :(
10/10
nerok 2013 aug. 18. - 00:54:03 10/10
(58/314)
Szerintem jó volt.
5/10
Újvállalkozó 2013 aug. 17. - 22:17:59 5/10
(57/314)
5/10 Kicsit csalódás volt. Tipikus esete annak, amikor a bemutató jobb volt, mint maga a film. Az alapötlet érdekes volt, a megvalósítás sajnos unalmas. :( Ettõl függetlenül nem volt annyira rossz, hogy megbántam volna.
m3246 2013 aug. 17. - 22:16:34
(56/314)
Én ma voltam megnézni a filmet moziban... hát megmondom õszintén hagyott nyomokat bennem és ez a lényeg... a film nagyon tele van hibákkal és bevallom õszintén már nagyon régóta vágyom egy olyan sci-fi-re ami telibetalál, mégsem sikerült mostanában egy jó forgatókönyvet csinálni, pedig aztán lóvé az van dögivel hogy üssön ha már megvan...
a filmben kifejezetten irritált a társadalom bemutatása a földön... ez annyira gagyi hogy már fáj... hogy lehet közigazgatás, ha ennyire lepusztult minden??? vagy hogy lehet mégis társadalom??? kb olyan minden mint a Mad Maxben, de ott nyilván mûködik ez míg itt egy kicsit se... Én sokkal durvában mutatnék be egy ilyen világot, szerintem ez már kissé lányosra sikerült... márha az a cél hogy kihangsulyozzuk hogy gazdagok és szegények hogy élnek... a mostani autópark 150 év múlva átépítve kissé nevetséges... bár az a bugatti ami a gazdafószert viszi az telitalálát fötötti ötlet... grat :) az hogy srácot átépítettek és kissé folyt a vér jó ötlet, de nem értem mitõl lett erõs és nem fáj neki semmi... az meg hogy a világ csak egy városról szól az már kifejezetten nevetséges... bár tudjuk Amerika ilyen... Ja és egy kibaszott Matt Damon filmben sem sikerül még nem rángatni a kamerát... kurvára idegesítõ, nem értem egy értelmes ember miért élvezne ez az efektet...
Mindettõl függetlenül irány a mozi, a film szerintem abszolute jó... nekem bejött! Miért nem lehetett az ilyen apró faszságokat kiszûrni... egy ici-picit jobb forgatókönyv se ártott volna, amúgy bártan mindenki aki szereti a sci-fi-t... tök jó, de lehetne sokkal jobb is 7/10
6/10
Bigpapa 2013 aug. 17. - 17:26:20 6/10
(55/314)
Ez is egy 1961-es NASA elképzelés. http://www.isset.org/nasa/tss/aerospacescholars.org/scholars/earthstationmoon/Unit3/ch1/insidewh_lg.jpg Szóval....kicsit elõbb volt, mint a játék.