10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 14:46:47 10/10
(1154/2154)
Én alapból a nemi erõszakot sem értem. Megy a pasi az utcán, és eszébe jut, hogy neki most d..ni kell (már bocs)? Azt a söpredéket, aki meg gyerek ellen követ el ilyet, úgy büntetném, hogy többet lehetõsége se legyen rá. Biztos vannak kémiai szerek, mert még ilyen esetben sem tartom helyénvalónak a fizikai beavatkozást (bár megérdemelné).
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 14:30:33 10/10
(1153/2154)
Még mindig nem nézem a KPA-t, kivárom a felirat elkészültét. Abba gondoltam bele, hogy Illés hogy szinkronizálta Kerimet és Ömert? 8-12-ig Kerim volt, ebéd, aztán beült Ömernek 13-17-ig? Vagy hogy?
kaboca12 2017 júl. 27. - 14:28:53
(1152/2154)
Borzasztó! Errõl az jut eszembe, mikor 8 hónapos volt a kislányom és a tévében láttam egy olyan mûsort, amiben egy bennszülött falucskát mutattak be. Teljesen távol a civilizációtól. Azt tudom, hogy dokumentum film volt, de azt nem tudom, hogy film-e vagy sorozat.
***Csak erõs idegzetûeknek!***
A címére sem emlékszem, mert az az egy jelenet is elég volt belõle. Egy másik bennszülött csoport elrabolta ennek a csoportnak a szintén 8 hónapos lányát, és ugyanilyen okból kifolyólag megerõszakolták azt a kisbabát. Ebben a filmben azon fáradoztak, hogy ott, mindenféle modern segítség nélkül megmentsék annak a pici babának az életét. Mivel egyidõs volt az én lányommal nagyon megviselt a dolog. Most is könnyezek, ha rágondolok. Ez akkor is így lett volna, ha nekem nincs gyerekem vagy esetleg nem ekkora, de abban a pillanatban nagyon kiborultam. Hihetetlen, hogy ilyenek a mai világban még elõfordulhatnak. Aztán mindig belegondolok, hogy milyen beteg elmére vall, ha egy felnõtt, meglett férfit izgalomba tud hozni egy kifejletlen gyermeki test?! Félelmetes!
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 14:25:40 10/10
(1151/2154)
Nálad a pont! Nem kell messzebb menni, nézzük csak Esra-t mint Mukaddest. Zseniális!
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 14:21:56 10/10
(1150/2154)
Ezt most olvastam Index-en. A hideg is kirázott. Esküszöm, hogy nem normális az emberiség.

Megerõszakolásra ítéltek egy 17 éves lányt Pakisztánban

Th.B.
Th.B.
követés

2017.07.26. 15:12

▴hirdetés
▴hirdetés

Õrizetbe vette egy falu tanácsának vezetõjét és 20 tagját a pakisztáni rendõrség, miután utasítást adtak arra, hogy bosszúból erõszakoljanak meg egy fiatal lányt, írja az MTI.
A tanács azért rendelte el a nemi erõszakot, hogy megbüntessék a lány fiútestvérét, aki állítólag megerõszakolt egy másik lányt ugyanabban a faluban.
A 17 éves lányt a közép-pakisztáni Pandzsáb tartomány Multán városában erõszakolták meg kedden - közölte a helyi rendõrfõnök, aki szerint a fõ vádlott elmenekült.

Pandzsáb fõminisztere elrendelte, hogy a rendõrség vegye õrizetbe a tanács minden tagját és alkalmazza velük szemben a terrorellenes jogszabályokat.

A pakisztáni jogvédõk a falusi tanácsok felszámolását követelik, mivel rendkívül kegyetlen ítéleteket hoznak nõkkel szemben, és a családok közötti torzsalkodások rendezésére hivatkozva a döntések áldozata sok esetben az egyik családhoz tartozó valamelyik leánygyermek.

Ugyanakkor nemcsak a falusi tanácsok hoznak brutális döntéseket, hanem a többségében muzulmánok családok sem tolerálják a szokásoktól való eltérést. Rendszeresek az olyan esetek, amikor legközelebbi rokonaik gyilkolják meg a fiatalokat, mert nem kedvük szerint házasodtak, vagy félreléptek. Pakisztánban 2015-ben több mint 2100 becsületgyilkosságot követtek el - az áldozatok többsége nõ.
kaboca12 2017 júl. 27. - 14:16:48 Előzmény lizbell
(1149/2154)
Kövezzen meg aki akar, de nekem a KPA jobban bejön, mint a Fatmagül. Lehet, hogy azért, mert pörgõsebb. Teljesen odavagyok Metintõl/Fatihtól. De sokkal szerethetõbbek a többiek is, Arda-Pelin, Aslit nagyon bírom. Jobban látom a kémiát Tuba és Engin között is. Nézem szinkronosan is és azt vettem észre, hogy Horváth Illés itt jobban illik Ömerhez, mint Kerimhez. Az is lehet, hogy itt a karakter maga is gúnyosabb és Illés hangja is olyan. Tudom, hogy nem bírok leszállni a témáról, bocsánat! :)
Egy kérdés azokhoz, akik nézik a feliratos részeket vagy látták végig törökül, mert én még nem néztem végig. Csak én képzelem azt, hogy Asli és Levent között alakul valami? Tudom, hogy van KPA-s topic is, de megfogadtam, hogy nem írok oda, de ha valakit zavarnak itt a kérdéseim, meglátásaim ezzel kapcsolatban, akkor az lõjön le! :)
kaboca12 2017 júl. 27. - 14:08:16 Előzmény lizbell
(1148/2154)
Azt a cikket én is olvastam. De valahogy engem nem tud érdekelni, hogy kinek milyen a szexuális beállítottsága. Attól is idegbajt kapok, ha valaki azért utál meg egy színészt, mert az általa alakított karaktert utálja. Na még ha azonosítja is vele, attól is. :)
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 12:17:58 10/10
(1147/2154)
Én nem vagyok ilyen szerencsés, (díszdobozos), és ráadásul a sorozatok mindegyiknél jobban tetszenek, mint a nagy filmek. Talán kidolgozottabbak, részletesebbek.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 12:15:41 10/10
(1146/2154)
Én már lassan csak Engint nézek.
10/10
lizbell 2017 júl. 27. - 12:13:25 10/10
(1145/2154)
Jééééézusom!!!! pont indulok már itthonról de ezt még elolvastam! Richard Ermitage!!!!! :) forgattam vele a Robin Hoodban, azt a nyarat végig statisztáltam! és közös képünk is volt és odáig voltam érte, fõleg ahogy búgott a fülembe :)) nem hiszem el!!!!! pár éve meghalt a vincseszterem és mindenem oda lett, azok a képek is :(((( próbáltam megszerezni de eddig nem sikerült!
na este jövök, termeljetek sokat! :)
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 12:00:05 10/10
(1144/2154)
Mûkönnyön már én is gondolkodtam, de nem tudom. Az tény, hogy bal szemmel többet könnyezik. A mûkönny használata, meg lehet, hogy kikészítené a szemét hosszú távon. Bár a szem vörösségét eléggé kompenzálja a kék szemhéjpúder. Na ez is az a dolog, amit sose fogunk megtudni, hogy volt. De én maradok az illúziónál. Azt veszem alapul, hogy Engin a többi filmjében is sokat sír, és eddig nekem még mindig hiteles volt, nem úgy mint egyik-másik színésznõcske, aki még akkor sem tudna valódi könnycseppet ejteni, ha az élete múlna rajta. Amúgy Engin szemében az a fény, biztos, hogy rásegít.
burak 2017 júl. 27. - 11:36:37 Előzmény lizbell
(1143/2154)
Szia olvasom, hogy a te õrületed se csendesedik, én a férjemet õrjítem, nekem muszály mindennnap megnézni Engint, Azon gondolkodom, hogy mitõl elõzte meg nálam Kivancot, Szerintem a szinészi játéka felülmúlhatatlan, és amennyire tökéletes Kivanc, egyszerûen még nem tudom a választ, viszont Kivancot nem tudom nézni.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 11:35:49 10/10
(1142/2154)
Soha ne mondd, hogy soha!
burak 2017 júl. 27. - 11:30:59 Előzmény bezsuzska
(1141/2154)
Szia csatlakozom, pedig már próbálom leszoktatni magam, írod, hogy a könnycsepp Fatmagülre esik, ugyan ez lesz a nász estéjükön, ez Enginnél szerintem mûkönny. Ezerszer megnéztem én is törökül.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 11:29:13 10/10
(1140/2154)
Csak nem a Jane Austen feldolgozásokra gondolsz? Mr. Darcyval az élen? Mostanában gondolkodtam rajta, hogy talán karácsonyra már megvehetném a könyvet az unokámnak (11), de még bizonytalan vagyok, hogy nem kéne - e várnom vele.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 11:20:30 10/10
(1139/2154)
És mi lett volna ha az? Vagy bármelyik másik kedvencünk? Éppen uborkaszezon volt, és nem tudtak mit kitalálni. Színészeink magánélete az a magánélete. Persze nyilván a rajongók idealizálják õket, mint ahogy én is. Ugyanakkor emberbõl vannak, szerethetõ tulajdonságokkal és hibákkal. Amúgy én ilyen szempontból is toleráns vagyok, nem érdekel más ember vallási vagy világnézeti hovatartozása, vagy a nemi identitása. Ez az õ legbensõbb magánügye. Ha õ meg akarja osztani a világgal, (vagy nem), az is az õ dolga. Viszont ugyanezt mástól is elvárom, és azt is, hogy ne akarja rám erõltetni az õ igazát.
Ez a régi hír ugyanolyan, mint hogy most (2017-ben) hír, hogy Engin és Beren állítólag összevesztek a Fatmagül 2. évadának vége felé (2012). És, hogy ez akkor azért nem borult ki, mert nem lett Fatmagülbõl 3. évad (mondjuk nem tudom, hova lehetett volna még húzni). Itt pont úgy néznek ki, mint akik összevesztek, nem? Pedig ez a 73-74-75. bölüm (az esküvõ környéke), mert Deniz és Emre akkor szerepeltek együtt.
10/10
bezsuzska 2017 júl. 27. - 10:51:18 10/10
(1138/2154)
Günaydin! Remélhetõleg lizbell már a KPA-t nyomja. Meglesz a napi betevõje, és jobb kedvre derül, enyhülnek az elvonási tünetei. Abból is, hogy írtátok, látszik, hogy nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy nézzük a sorozatokat. A Fatmagült már én is kétszer végignéztem törökül, mégis mindig visszamegyek az elejére. Pedig az elsõ 4-5 bölüm, ahogy indul, nagyon megvisel. Az a mérhetetlen gátlástalanság, ahogy a Yasaran család Mukaddessel összefogva, Münir irányításával összezár, és beáldozza Fatmagült és Kerimet, egyszerûen odaszögez. Most vagyok a 21.-nél, ahol már Musztafáról is kiderült a valódi énje. Engem valahol az a folyamat nyûgöz le, ahogy Kerim a kényszerbõl (rátukmálják Fatmagült, mondván õ erõszakolta meg) az elfogadáson keresztül (megmentheti a lányt az öngyilkosságtól) a beleszerelmesedésig eljut. És ahogy Fatmagül a mérhetetlen gyûlöletbõl, amit Kerim iránt érez, szép lassan, még magának sem beismerve, lépésrõl lépésre engedi magához egyre közelebb a fiút. Figyelem a színészi teljesítményeket, a fantasztikus arcjátékot. Tudom, hogy Kerim fõleg bal szemmel sír, a jobbal is megy neki, mondjuk az egyik legerõsebb jelenetben. Amikor Fatmagült az elszökése után megtalálja, és a hídon ölben viszi a házhoz, közben az az egy könnycsepp, ami kicsordul a jobb szemébõl a lány arcára...... na. Kíváncsi lennék hányszor vették fel a jelenetet. Hát én ilyenek miatt nézem újra elölrõl. Persze minden bölümben megvannak a kedvenc jeleneteim, de ez csúcs.
10/10
lizbell 2017 júl. 27. - 08:11:46 10/10
(1137/2154)
majd ha lecseng minden, én akkor tudom igazán rangsorolni.... úgy érzem az aktuális picit mindig elõrébb van a szívemben (úgy értem az aktuális amiért épp odavagyok) mert a Kara parát most jobban várom mint a Fatmagült.... de lehet, hogy ezt már holnap cáfolnám :))) teljesen zakkant lettem :))
az biztos hogy Engin-Kerim-Ömer mindent visz, Kivanc jóval hátrébb van, viszont Kuzey, mint karakter szintén majdnem a dobogó legtetején!
10/10
lizbell 2017 júl. 27. - 07:28:35 10/10
(1136/2154)
na mit találtam? :)) mankos ura bajusz nélkül.
belefutottam valami szutyok cikkbe, miszerint elismerte hogy meleg! :O az meg mi volt?
10/10
lizbell 2017 júl. 27. - 06:33:56 10/10
(1135/2154)
Tulajdonképpen minden nap böngészek valamit a youtube-on :) hol ebbe hol abba botlok bele, a délameikai rajongótábor tényleg nem piskóta!
Imádom a Fatmagülben elhangzott dalokat, de most egy hajszállal ebben is a Kara para van elõbb. amit pár napja belinkeltem azokat énekelem hangosan itthon, ami azért vicces (vagy tragikus) mert sajnos nincs hangszóróm, csak fülhallgatóm és ki tudja a szomszédok mit gondolnak :) nem mintha érdekelne!
furcsa, de nem tudom a Fatmagült elõlrõl kezdeni.... a szinkronost is azért nem néztem jó ideig, mert nem akartam vagy nem bírtam érzelmileg ide-oda ugrálni! a feliratosban már "dúlt" a szerelem, a tévében meg még sehol nem voltak....szóval nem tudom, valahogy nem érzek indíttatást! majd egyszer nekiugrom az egésznek újra, mint ahogy majd a Kuzey Güneynek is. nagyon nagyon szerettem, a Fatmagül elõtt az volt a nro.1.
ma már Allah kegyelmébõl, remélem a Kara para új rész is megérkezik, mert végem van :)))