10/10
lizbell 2017 jún. 28. - 14:13:12 10/10
(854/2154)
Bocsi, nekem csak Kerim -Engin létezik :)))
10/10
lizbell 2017 jún. 28. - 14:12:32 10/10
(853/2154)
köszi, ez a lakberendezõsdi teljesen kiesett :)
10/10
bezsuzska 2017 jún. 28. - 13:10:32 10/10
(852/2154)
Amire lizbell utal, az a "Bu iste bir yalnizlik var" címû ( magyar feliratos ) film. A 931. hsz-ban leírtam amit tudok arról az Enginrõl.
krisztina0531 2017 jún. 28. - 10:16:19
(851/2154)
A pénzrõl késõbb már nem esik szó, csak annyi utal rá hogy Asli miután lenyúlta a pénz egy részét, lakberendezõvel lecserélteti a ház komplett berendezését.. és pl Elif szobájában is ekkor cserélõdnek le a bútorok.. A maradékot meg megtartotta :)
khajni87 2017 jún. 28. - 08:33:53
(850/2154)
Melyik Engin ? Kerim Engin vagy Szelim Engin ??????
khajni87 2017 jún. 28. - 08:33:04
(849/2154)
Nem történt semmi......azok után amin átmentem annyira nem vagyok sértõdékeny.......csak béna :D de az már megszokott :D
10/10
lizbell 2017 jún. 28. - 06:24:16 10/10
(848/2154)
Igen, õ az Ozan Güven, mármint "Rüsztem pasa". Már régóta követem fészbukon, nagyon bírom! :)
10/10
bezsuzska 2017 jún. 28. - 00:30:37 10/10
(847/2154)
Engin Altan Duzyatan. A Bir Bulut Olsam- ban a másik férfi fõszereplõ Engin Akyürek mellett. Egyébként szerintem is jó színész. Õ a fõszereplõje az Ertugrul címû török történelmi sorozatnak. Azt hiszem most kezdték, vagy kezdik a 3. évadot. Egyszer majd arra is rászánom magam.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 28. - 00:18:22 10/10
(846/2154)
Most olvastam róla valamelyik Telenovellában. Szomszéd nénitõl szoktam kölcsönvenni, úgyhogy nem tudom melyik számban volt. Na a lényeg, hogy tévében nem vetítik, csak az interneten, és botrány is van belõle, mert a török ízlésnek sok benne az erotikus jelenet. Még sajtótájékoztatót is tartottak, ahol valamelyik szereplõ azt nyilatkozta (nem tudom szó szerint) hogy egész Törökország úgy tesz, mintha szex nélkül születnének a gyerekek. Amúgy még szerepel benne a Szulejmánból Rüsztem pasa.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 28. - 00:06:22 10/10
(845/2154)
Most én követem meg saját magam. Az elõzõ válaszom kicsit "kioktatós" lett. Elnézést, nem így akartam. Csak azt akartam írni, hogy miattam nem kell az elütéseket javítani.
10/10
lizbell 2017 jún. 28. - 00:04:01 10/10
(844/2154)
jut eszembe van egy másik sorozat, nemrég fedeztem fel Ozan Güven oldalán, abban Mehmet is játszik, a címe FI.
állítólag készül a magyar felirat hozzá, az is jónak tûnik!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 23:47:55 10/10
(843/2154)
A film amit belájkoltál " A szerelem csak egy véletlen". Nagyon szép film (jó sírós is). Fõszereplõ Mehmet Günsür ( Szulejmánból Musztafa), nagyon jól játszik, és Belcim Bilgin (õt másban még nem láttam), de õ is jó.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 23:37:27 10/10
(842/2154)
Köszi a javítást, de az eredetit is értettem.
10/10
lizbell 2017 jún. 27. - 23:07:49 10/10
(841/2154)
na ebben szintén egy Engin van, õ is nagyon tetszik nekem :))
10/10
lizbell 2017 jún. 27. - 22:29:01 10/10
(840/2154)
amikor újra elõvette a táskát, mert vissza akarta adni Metinnek, akkor alig volt benne pár köteg, de hogy hova tûnt a pénz, ki vette el az nem került szóba szerintem soha többet! fura.
10/10
lizbell 2017 jún. 27. - 22:27:03 10/10 Előzmény khajni87
(839/2154)
Bir küçük eylül meseles, erre emlékszem, mert Engin van benne!
és talán ez:
https://www.youtube.com/watch?v=DqH9-38fc10&feature=youtu.be ezt elmentettem, de ha 48 óra lenne egy nap, az sem lenne elég :))

de már annyi mindent összehordtam itt, pl. Icerde ami nagyon érdekel, igaz az sorozat, meg ki tudja még mennyi van ami várat magára!
khajni87 2017 jún. 27. - 22:04:56 Előzmény khajni87
(838/2154)
na ezt jól elirtam várom = várok , a 3 hónapos gyerek meg 23....béna vagyok.......
khajni87 2017 jún. 27. - 14:20:21
(837/2154)
Köszi a BBO-s választ , úgy döntöttem várom mert most egyszerre 5 török sorozat meg egy 3 hónapos gyerek + házimunka és a napi kétszer 2-3 óra levegõzés mellett elég az is.....de most lassan vége lesz a Fatmagülnek, Felsõt tízezer, Bátor és gyönyörûnek, a bosszú meg véget ért azt potólgatokm és ha csak az Áradat marad kezdek bele másik sorozatba mert lassan fonalat vesztek......

Lizbell.......nem emlékszem mikor de írtad hogy a THHFC oldal feldobott neked egy török filmet, emlékszel a címére esetleg ???? Vígjáték vagy romantikus volt ???? Mert ha igen megnézném egyik este......
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 13:07:42 10/10
(836/2154)
Nekem a krimi annyira nem jön be, de annyi jót hallottam a sorozatról, és olyan sok díjat nyert vele Engin, hogy nem hagynám ki semmi pénzért. Mondjuk a BBO is függõben van még, mert mikor néztem, csak a 13.-ig volt feliratozva. A többi részét is láttam törökül, de ott is megvárom míg meg lesz az összes felirat. A többi elérhetõ filmjét meg már láttam.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 13:01:47 10/10
(835/2154)
Köszi!Ezek szerint kb. úgy lesz kész, ahogy vége a Fatmagülnek. Akkor nekiugrok, és ha jól számolom, 10-12nap alatt ledarálom. Addig Fatmagül 1-80-ban megszámolom a macskákat. Mert már a bakik nagy része is megvan.
10/10
lizbell 2017 jún. 27. - 12:02:44 10/10
(834/2154)
én hiába fogadtam meg! :)) bár azt hittem majd olyan tempóban haladok hogy közben folyamatosan készülnek az epizódok és nem kell várnom rá, de nem tudom egyelõre mi lesz! ha eljutok 40-ig szünetet tartok és egyben bedarálom a maradékot! :))
annyira jó, hogy nincs rá szó, fõleg nekem aki különösen szeretem az izgalmakat, a cselszövéseket, a durva krimiket, ha jól van megcsinálva!
10/10
lizbell 2017 jún. 27. - 11:54:02 10/10
(833/2154)
27. most szabadul Elif! Tudod mi jutott eszembe, te biztos képben vagy!
volt egy táska pénz amit Elif az apja széfjébe rakott és Asli kileste! azzal mi lett, elfelejtett szál vagy én maradtam le valamirõl??
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 10:39:15 10/10
(832/2154)
Hány rész feliratozása van még vissza a KPA-ból? Már nagyon nézném, de megfogadtam, hogy csak akkor kezdek neki, ha az összes megvan felirattal.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 10:36:30 10/10
(831/2154)
A dal szövegére én is kíváncsi voltam, mert már többször meghallgattam, és nagyon tetszett. A filmkészítõk becsületére legyen mondva, minden hasonló jelenethez megtalálták a megfelekõ dalt ( másik kedvencem a 40. bölüm végén a börtönbeli látogatáskor hallható).
10/10
lizbell 2017 jún. 27. - 10:12:49 10/10
(830/2154)
Én is így gondolom, csak nem tudtam ilyen részletebe menõen foglalkozni vele (Kara para lázban égek, meghalni nincs idõm) pedig még a dalról azt is akartam írni, mennyire találó a szövege: nehogy késõ legyen szeretni egymást, nehogy belefáradjunk a hibák jóvátételébe... stb. imádtam :)))
10/10
bezsuzska 2017 jún. 27. - 09:57:21 10/10
(829/2154)
Egyetértek veled, hogy egyáltalán nem volt "töltelék" rész. Ha nem is volt pörgõs, de igenis fontos események történtek.
Resat megint erõre kapott, köszönhetõen az Erdogan új "szerelmétõl" kapott információknak.
Hacer bármennyire szerelmes Musztafába, egyre inkább látja, ahogy a férje az õrület felé halad. Az i-re a pontot az tehette fel, hogy elmondta neki, hogy a Murat név a Fatmagüllel közös gyereküké lett volna. Hacer hiába falazott neki, biztosított alibit, érzi, hogy nem tudja megállítani. Azért megy el Fatmagülhöz, mert tudja, hogy õ soha nem árulná el. De a lelkiismerete nem engedi, hogy szó nélkül nézze, ahogy Musztafa esetleg bántja Fatmagült. Hatalmas terhet rakva ezzel Fatmagülre, hogy mihez kezd az információval.
Nézzük kedvencünket Mukaddest. Kadir és Meryem esküvõje még meg sem történt, de már költözne is a földszintre a családjával. Imádtam Rahmi Valentin napi ajándékát, a papagájt. Ez mutatja Rahmi gyermeki lelkületét, és talán a feleségérõl alkotott véleményét is.
Kerim jobban örült annak, hogy Fatmagül bevésette a nevét a saját gyûrûjébe, mint annak a gyûrûnek amit õ kapott. Kettejük napja, hogy olyanok legyenek, mint bárki más egészen jól sült el. Tetszett a szerepjáték amit a sütizõben játszottak, mintha akkor találkoztak volna. Azért a discóban még mindig látszott, hogy Kerim tartja a távolságot, nem ölelte át addig Fatmagült amíg az "engedélyt " nem adott azzal, hogy ránézett. A kutyus is telitalálat volt, hiszen azt feltétel nélkül lehet szeretni, és bizony Fatmagülnek szüksége van arra, hogy felszabadítsa a gátjait. És az estét befejezõ csók, az sem volt már esetlennek nevezhetõ. Persze Fatmagülnek fel kell még dolgoznia, hogy mit is érzett közben. Kerimen viszont látszott, hogy elégedett volt, hiszen a lány visszacsókolta. Ezzel megint tettek egy lépést elõre.
Szóval, haladtak itt a dolgok, csak csendesebben, mint ahogy megszoktuk. Nekem ez nem "töltelék" volt, inkább a vihar elõtti csend.
khajni87 2017 jún. 26. - 22:26:42
(828/2154)
Jaaj nagyon utálok mumuskodni de szerintem abszolút nem volt " töltelék" szerintem egy tökéletesen idõzített nyugodt , nagyon szép érzelmes rész volt, pont kellett ide a sok aktív-negatív esemény után egy ilyen békés hangulatú rész......

Imádtam hogy ilyen békés hangulatú, Meryem és Kadír, Kerim és Fatmagül nagyon jók voltak ebben is, sok szép érzelemmel, szerelemmel, végre nem a bûn, börtön, rendõrség stb......

Egyedül akit sajnáltam az Hacer volt, szegény borzalmas nehéz lehet olyannal lenni aki megszállottan mást szeret és ez terhesen , ennek az embernek a kisbabáját várni irtózatos terhelés fõleg ebben a támogatásra vágyó, hormontúltengéses, hiperérzékeny idõszakban.......én nagyon sajnálom õt, õ is áldozat valahol , hiába tudta mit választ azért ez kicsit túlzás......Mustafa szemét.......

Még mintha Mukaddes is kicsit visszavett volna a nagy pofájából.......Nekem mindent egybevéve nagyon tetszett, szép tartalmas rész volt :) Lehet kevésbé körömrágós de így is kijöttek a nagy érzelmek.......
10/10
lizbell 2017 jún. 26. - 20:02:11 10/10
(827/2154)
nekem tetszett a töltelék is :) valóban fura, ha nem izguljuk agyon, vagy nem hergeljük fel magunkat, már annyira megszoktuk! de azért zajlik az élet még ha nyugisan is, Kerim végre kijött a kórházból, így foglalkozhattak az esküvõvel, és mikor a két "öreg" elment nászútra, végre kettesben akart lenni Fatmagüllel! bepillanthattunk az isztambuli éjszakába, a szerepük szerint õk nagyon fiatalok és sosem volt részük ilyesmiben, hogy csak úgy lógtak, ahogy ma mondják, lófráltak, "kocsmáztak", discoba is benéztek és végre elfelejtették a gondokat! a gyertyafényes kutyuli átadás csak a hab volt a tortán! az a nóta (Alev alev) olyan gyönyörû, már korábban is sokat hallgattam :)
malvinkicska 2017 jún. 26. - 14:53:00
(826/2154)
Azt én is figyelem egy ideig jól mennek a dolgok, utána soka töltelék ezekben a sorozatokban is. Annyi történt meg volt az esküvõ, amit valóban szépen rendeztek meg..

Aztán Mukkades rázkódik minden részben, mint a bolhás kutya, áskálódik, mindenki ellen.
Mustafa szerepe olyan mint eki nem normális, mert egyik percen ezt akarja a másikba , már mást, aztán most döbbent rá, hogy még is szereti Fatmát.
A Mustafa felesége most elmondta bánatában ki lõtt Vés Kerimre. A Yasaranok kapkodnak össze vissza.
kisbalaton 2017 jún. 26. - 14:28:50
(825/2154)
A 62.rész után kicsit furcsa érzetem van.Anélkül,hogy megbántani akarnék valakit is,akinek más a véleménye,-de nekem olybá tûnik,mintha ez a 62.rész egy "töltelék-rész"lenne.Tulajdonképpen semmi lényeges nem történt benne.Fatmagül és Kerim Valentin nap alkalmából sétáltak,és egyik szórakozóhelyrõl a másikra mentek.Aztán meg Kadirék esküvõje is jó kis idõhúzás volt a fodrásszal,sminkeléssel,öltözködéssel stb.Talán,ami értékelhetõ,az Musztafa lelki és erkölcsi hanyatlása,amint egyre eszelõsebben éli bele magát a Fatmagül iránti és a Fatmagül iránta való szerelmébe.
malvinkicska 2017 jún. 23. - 21:58:07
(824/2154)
Az biztos eza a sorozat sokkal jobb lenne ha Mukkadest nem tartanák állandóan színen, a nem létezõ bicska kinyílik az ember zsebébe amiket ezt csinál mond, neki senki sem szent, miért kell egy történetet egy ilyen nõvel tönkre tenni, mert mindig csak bánt mindenkit. A következõ cél pont Kadirék, egyszerûen nem értem ezta török logikát, igaz meglepetést tudnak okozni abban nagyok. Kerim és Fatma közeledése nagyon szép, mert elmondta, a kezelésen még testi olog nem jöhet szóba nem érett rá. Kerim milyen boldog volt az illatól is. A Kerim apja kitart az elképzelése mellet az a szemét Mustafa, a hunyó, úgy hazudik szinte el is hiszi magának, amiket mond.
A Yasaranok ellen akar tenni a csaj, de lehet megbánja.
khajni87 2017 jún. 23. - 20:45:31
(823/2154)
Na hát megint kiakadtam Mukin......Ez egyre pofátlanabb már Kadirt sem tartja tiszteletben azt azért bírtam amikor lent beszélgetett Meryemmel és mondta Meryem hogy elsõnek a hangszigetelést kell megoldani ? Kadir meg mondta hogy egyetért......amúgy egy nászútat hogy a lószarba lehet addig csûrni csavarni hogy Mukiéknak el kell költözniük.....áhhhh....meg a nászúton mi érdekli Mukaddest ????? Azért már van határa a kíváncsiságnak is.......meg a pofabõr vastagságának is........

Erdogán kíváncsi vagyok mire készül azzal a videóval megont mert nem láttam mi van rajta......
10/10
lizbell 2017 jún. 21. - 08:03:11 10/10
(822/2154)
Érzelmileg futkosni Fatmagül és e között elég fura néha, egymás után nézve biztos más volt!
de annak viszont örülök hogy elõbb le tudtam az ÖK-t és nem ez után lenne az "élmény" amit okozott.
10/10
lizbell 2017 jún. 20. - 21:32:33 10/10
(821/2154)
belehalok úgy imádom :))) az összebilincselt jelenetnél tartok! annyira izgalmas az egész, nem bírom abbahagyni, már élõhalott vagyok nappal!
kár, hogy errõl nem igazán lehet folyamatában diskurálni, mert mindannyian máshol tartunk vagy már van aki végig is nézte!
de néha muszáj így kiadnom magamból! :))
10/10
bezsuzska 2017 jún. 20. - 11:16:25 10/10
(820/2154)
Musztafa célpontja a kezdetek óta Kerim volt. Elõször ugye amikor még azt gondolta, hogy Fatmagül megcsalta Kerimmel. Aztán mikor az igazat megtudta, akkor sem a valódi elkövetõket vette célba, ( ahogy már korábban is írtam, Selim lelövése és Vural megölése is gyakorlatilag véletlen volt), az õ ellensége Kerim maradt. Õ annak a nõnek a férje, aki az övé volt. Hiszen az elsõ tárgyalás után elhurcolta Fatmagült, és felhívta Kerimet, hogy megölje. Aztán rá is lõtt. Kétszer. Erre már nem lehet azt mondani, hogy véletlenül sült el a fegyver. Musztafa minden lépése Fatmagül visszaszerzésére irányul, nem számítanak az eszközök. De ezt Hacer is tudja, el is mondja Saminak. Az pedig hogy Hacer gyereket vár, szerintem abszolút nem érdekli Musztafát. Az elsõ babával is abortuszra küldte, emiatt a terhesség miatt pedig Hacer elszökött tõle, hogy megtarthassa. Ebbõl a részbõl, és a rész befejezésébõl én azt a következtetést vontam le, hogy Musztafa számára az anyja volt a "fék". Az anyja iránt érzett szeretete tartotta vissza. Most, hogy Halide meghalt, már nincs semmi ami visszatartsa az ámokfutástól.
Fatmagül féltõ gondoskodása Kerimrõl, nagyon sokat mutat az eddig nem tudatosult érzésekrõl. Imádtam õket. Kerim egy percet sem akar a lány nélkül tölteni, Fatmagül pedig partner ebben. Mindannyian voltunk már úgy (szerintem) hogy valami természetesnek tûnt az életünkben, egészen addig, amíg fel nem merült az elvesztésének a lehetõsége. És onnantól úgy kapaszkodtunk bele, mintha az életünk függene tõle. Úgy gondolom, õk is valami hasonlót élhetnek át.
Ami nekem nagyon megható volt ( sok más mellett), amikor Fatmagül õszintén elmondja Fahrettinnek, hogy milyen undort érzett eleinte, és mennyire gyûlölte Kerimet, nem is érti, hogy ebbõl a lehetetlenbõl hogyan lett szerelem.
malvinkicska 2017 jún. 20. - 06:59:48
(819/2154)
Mustafa egy érdekes figura lõször is a szüleinek köszönheti, mikor megtörtént a dolog Fatmával, , aztán pénzért eladta magát a Yasaranoknak, most meg a sok ölést végzi, mindenki hibás, csak õ nem, olyan mint aki megzakkant agyilag, a rög eszméje lett Fatma, mindenki hibás a kialakult helyzetért, csak õ nem.
Az anyja is a halálos ágyán jött rá mit vétet a gyermeke ellen, de most már késõ, mert ezt a gyenge jellemû férfit tovább fogja sodorni az ár rossz irányba.
khajni87 2017 jún. 19. - 22:12:09
(818/2154)
Jó rész volt, bár Mustafát nem értem most Kerimen akar bosszút állni mert meghalt az anyja????? Az mégis kjinek a hibája ??? Rálõtt Kerimre és még van képe õt hibáztatni, hogy majd megfizet érte???? Most is Kerim mit csinált ???? Semmit......Mustafa sunyi módon rálõtt, Kerim szív miatta, meg a családja és még most is õt akarja bántani......nem semmi egy alak na........és hogy így semmibe veszi a feleségét meg a gyerekét Mustafa........

Mukaddes meg jaaaj Rahmi úgy félek egyedül hogy minden villanyt felkapcsoltam de azért nyugiba röhögcsél meg kutakodik Kadir szobájában, akkor bezzeg nem félt......Az étteremben meg szegény Mehmetre szólt rá hogy ne hallgatózzon.......Mindenki magából indul ki.......Egyre kényesebb és pofátlanabb nagyon hagyták elfajulni a szemétségeit.....
10/10
anci60dor 2017 jún. 19. - 14:47:38 10/10
(817/2154)
Érzelmekben gazdag rész a 60. De nekem egyre nehezebben felfogható Musztafa cselekedetei. Hazudik, mintha olvasná, talán már maga is elhiszi. Szegény Kerimet bántja, aki azért csak ártatlan. Azt mondja, hogy már nincs veszteni valója. Hát a felesége és a leendõ gyermeke az micsoda. És ennek az embernek kel védelmére Asu. Mennyit hazudott már Musztafa védelmében. Mus pedig már annyira nem lát tisztán , hogy szándékosan ölni akar. Nem bírja elfogadni, hogy Fatmagül nem az õ " tulajdona ". Igen , ez nem szerelem csal birtoklási vágy és sértettség. Fatmagül és Kerim azonban nagyon szép pár . Egyre jobban összecsiszolódnak és a sok gond jobban összehozza õket. Az az utálatos Muk meg olyan irigy, hogy már abba sárgul el.De Allah méltán meg is bünteti érte. Egy áspis kígyó!
kisbalaton 2017 jún. 19. - 13:48:20
(816/2154)
Igen,a 60.rész érzelmekben gazdag volt. Továbbá Yasaran papa "bedobta a törülközõt",Musztafa meg bevadult.Érdekes egy alak ez a Musztafa,mintha a körülmények is arra játszanának,hogy Musztafából gyilkos gazember legyen.
malvinkicska 2017 jún. 19. - 12:16:48
(815/2154)
A 60-as rész érzelmekben, és drámai jelenetekben gazdag, jól szemléltetik mennyire , kezdik egymást szeretni, és elfogadni.
A Kerim apja nagyon szépen játszik igazi apa típus mindenre képes a fiáért, és most már Kerim is elfogadja.
Mukkades olyan irigy mindenkire, mint a kutya, nagyon szemét nõ az biztos, szerintem aki írta neki az sem egészen normális, mert nem létezik ilyen kígyó, amilyet ez alakít, egyszerûen nem tudom elfogadni, miért kell ennek ennyi szerep ebben a sorozatban. Amikor egy kicsit dolgozni kellet akkor már mindenkit ugráltatott, nem ragozom õ nem érdemel szót sem.
khajni87 2017 jún. 18. - 21:50:59
(814/2154)
Ténleg kicsit bonyi a sztori, remélem jó lezárást kap a történet és nem valami összecsapottat, mint Pl a gyöngy is hogy az utolsó részben még a lövés következmányeitõl szenvednek aztán a rész 1./ 3-nál ugrik 13 évet a sztori.......minden átmenet nélkül......
malvinkicska 2017 jún. 18. - 21:03:59
(813/2154)
Más is írta már én is nézem de csak a fordítottat de nekem nem tetszik, Kivanc játékát szeretem, de itt nekem õ sem az amit szeretnék látni tõle, nekem csak úgy van.

Aztán azok a ruhák amiket adnak Tubára is , mint egy menekült, nem értem, én ezt.
A témát sem szerettem, mert állandóan kórházba vannak börtönbe, egyik betart a másiknak, a rendõrség állandóan félre nyomoz.
khajni87 2017 jún. 18. - 20:52:53
(812/2154)
Köszi......Abban a 32.részben le is akarják zárni?????? Érdekes lenne mert még most elég sok elvarratlan szál van........
malvinkicska 2017 jún. 18. - 20:28:20
(811/2154)
Azt olvastam 32 B lesz és e hónap 22-én adják az utolsó részt, fordítás a 24 résznél jár.
khajni87 2017 jún. 18. - 19:01:34
(810/2154)
Nem Fatmagül de segítség kellene, hátha nézitek....Cesur 32.része, fent van valahogy ???? a 31.részben lelövi Riza Korhant és szeretném tudni életben marad e valamint hogy mi lesz Sühannal Cesurral meg a babával.....,meg persze Korhan kislányával......ha láttátok privátban vagy itt leírnátok????? Köszönöm
10/10
lizbell 2017 jún. 17. - 21:46:44 10/10
(809/2154)
a fenébe :) ez nem tudatosodott bennem.
csak egy rész van hetente? nem baj, úgyis lassítanom kell a tempón, most gyerekmentes vagyok, azért húztam bele!
plusz heti 2 Fatmagül, szóval kitart egy darabig.
10/10
lizbell 2017 jún. 17. - 21:10:38 10/10
(808/2154)
Ki tudom várni szerintem, még csak 12. résznél tartok! 3 nap alatt :)
10/10
lizbell 2017 jún. 17. - 19:56:07 10/10
(807/2154)
Merhaba mindenkinek! :) csak gyors beköszönés!
Kara para lázban égek, nem tudom abbahagyni! nem is szóltam, hogy elkezdtem, aztán nagyon belesodródtam!
Vessetek az éhezõ mókusok elé, de nekem nagyon tetszik Tuba! szeretem a karakterét, pontosan értem amit játszik, nem úgy mint az ÖK-ban plasztikbarbi!
és Metinért egyenesen oda vagyok! :)))
Tayar papa undorító, remélem kínok közt hal meg a végén! Szacsvay lesz a hangja, arra azért nagyon kiváncsi vagyok!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 17. - 10:17:08 10/10
(806/2154)
Én nem tartom gyengének a rendõrséget. Attól, hogy mi láttuk, mi történt, õk hiába vizsgálódtak eddig, nyomokat nem találtak. De miután az ügyvédek megosztották a gyanújukat, rögtön el kezdték keresni. Hiszen Serdar bejelentésére Ildirben, azonnal felveszik a kapcsolatot Isztambullal. És mikor megtudják, hogy körözik, elõ is állítják. Igaz, hogy elengedik, de ez annak köszönhetõ, hogy Serdar hazudik arról, hogy mióta van nála Musztafa. És mikor az anyja miatt nem szökik el, hanem visszamegy Isztambulba, a kórházba, azonnal mennek érte, tehát valószínûleg figyelték a repülõteret. Amúgy jellemét tekintve egy gerinctelen féreg. Semmi más nem érdekli, mint az önsajnálat. Még csak nem is az igazi elkövetõk ellen táplál haragot, hiszen Selimet is csak véletlenül lõtte le, és Vurált is "véletlenül " ölte meg. Az elkövetett hibájáért - hogy elhagyta Fatmagült - Kerimen akar elégtételt venni a kezdetek óta. Hiszen Kerim éli azt az életet a szeretett nõvel, amit neki kellett volna. Bár én megkérdõjelezem, hogy ez szeretet-e. Szerintem inkább egyfajta birtoklási vágy. Belegondoltam, milyen élete lenne Fatmagülnek, ha akkor nem hagyja cserben Musztafa. Mondjuk "megbocsát", feleségül veszi, és akárhányszor kimegy a tengerre napokra halászni, azon kattogna az agya, hogy Fatmagül hûséges-e. Totál megkeserítené a lány életét.
Kerim és Fatmagül viszont nagyon közel kerültek egymáshoz. Fatmagül elõször a kapcsolatuk során, fizikailag is közeledik Kerimhez. Ahogy simogatja az arcát, haját, fogja a kezét, az õ részérõl hatalmas elõrelépés. Az, hogy szembesült azzal, hogy talán elveszítheti, rádöbbenti, hogy valójában mit is jelent neki Kerim. Kerim pedig valljuk be, élvezi a helyzetet, hiszen az õ érzéseit rendkívül megerõsíti az átélt trauma.
Kadir és Meryem hivatalos eljegyzése pedig csak hab a tortán, ahogy egy kis jókedvet csempésznek a kórterembe.
Akivel most nem tudtam mit kezdeni az Selim. Eddig ugye azon volt, hogy bosszút álljon Meltemen. Most viszont úgy tûnt nekem, hogy nem volt benne rossz szándék, amikor figyelmeztette Musztafára. Erdogannal ellentétben nem hiszem, hogy ezt Selim a cég miatt tette volna.
malvinkicska 2017 jún. 15. - 21:53:49
(805/2154)
Megnéztem az 59-es részt ez az õrült Mustafa, kit akar még lelõni, meddig engedik neki, elég gyenge a rendõrség.
Kerim és Fatmagül sokat voltak együtt ebben a részben ennyi elõnye van a sok kórházas jelenetnek.
Fatmagül is most már sokkal jobban közeledik K-hoz, mint eddig.
A Yasaranok vesztesek, csak mindig a pénz és a vagyon körülforog a gondolatuk.
andrealovasz 2017 jún. 15. - 18:03:46
(804/2154)
Már fent van a Fatmagül 59-ik része.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 15. - 18:02:27 10/10
(803/2154)
Fent van az 59. bölüm! Kb. negyed órája! Nagyon ügyesek a lányok!
malvinkicska 2017 jún. 13. - 08:27:01
(802/2154)
Köszönöm a soraid, nem kell velem egyet érteni, mert az én akaratom nem akarom másra erõltetni, az emberek különbözõek vagyunk.
A véleményem azért írtam le, mert az elõzõekben készült török sorozatok, nem errõl a mérhetetlen szemétségrõl szóltak, de ezek a mostaniak igen, soka hasonlóság, egy- egy sztorit többször elsütnek, mint pl az égetés, meg sorolhatnám. A KPA azért nézem , mert Engin a fõszereplõ és vele valahol tudok azonosulni, mert a többiekkel nem nagyon, hiszen nagatív, és ronda dolgokat tesznek. A Véleményem Tuba szép színésznõ de érzelmeket nem közvetít én nem látom, jeges egy kicsit.

A Kivanc sorozatot Kivóért nézem de nekem itt nagy csalódás õ is nem az akit én eddig láttam, a téma is nagyon borzalmas, van benne egy gülü szemû nõ hát az amit követ benne, hányni kell tõle, és ezt leírni nem mindig lehet, mert vannak emberek akik ócsárolnak ezért, de könyörgöm én ezt látom, akkor miért nyálazzak.
A véleményét tiszteletben tartom mindenkinek, lehet rajongani, imádni de én nem mindet fogom. A Fatma valóban egy szép történet nehéz mondanivalója van, de ebben is sok a töltelék, nem lényegre törõ, hanem B számra az jön le. Az Olasz sorozatokat néztem régen azok szépek lényegre törõek kevés blablával.
A TV nem ilyen lenne semmi rendes mûsor nincs akkor biztos nem néznék ennyi sorozatot, de sajnos az nagyon nulla kínálattal rendelkezik.
A török sorozatok hosszúak és nem bír el a téma ennyi részt, és késõbb olyanok kerülnek bele ami nem igen szórakoztató.
kisbalaton 2017 jún. 13. - 07:49:26
(801/2154)
Egyetértek veled abban,hogy a török sorozatok (is) egy kaptafára készülnek,vagyis,van egy alapsztori,és hozzá ugyanazok a történések,mint lelövik,kórházba ápolják,elrabolják stb.stb. A Fatmagülben is most jön a kórház,aztán Musztafa elrabolja Fatmagült.......szóval ebben a sorozatban is jönnek a sablonok. Mégis,a Fatmagül az én izlésem szerint,jobb az átlagnál,egyrészt az alapsztori,a megerõszakolás ugye nem mindennapi,és a rendkívüli szinészi teljesítmény is az átlag fölé emeli a sorozatot.
Valaki azt írta nekem,hogy Engin a Kara Paráért egy csomó díjat kapott különbözõ országokban,amit abszolút megérdemelt,de mégis,szerintem sokkal jobb alakításai vannak,amikért méginkább díjakat érdemelne,pl Bir Bulut Olsam.(Hogy mennyire különbözõk az izlések,: én abbahagytam a KPA-t,mert nem tetszett,persze,akik a díjakat odaítélték,nyilván jobban értenek hozzá,mint én).
A Cezur ve Güzel-t (Bátor és gyönyörû) nem nézed?Én elkezdtem,de már kezdek tõle besokallni.
khajni87 2017 jún. 12. - 23:41:40
(800/2154)
Most kivételesen nem értek egyet.....a Fatmagül minden jelenetét szeretem ( kivéve az erõszakolósat , mert azt ki szeretné) mindnek van értelme, jelentõsége még az uncsi és szinte állandó kórház-rendõrség-bíróság stb is értelmet nyer és valahol összekapcsolódik és a végén kisül belõle valami......Ennyire azért nem mélyülök bele egyetlen sorozatba se hogy kritizáljam a munkájukat, egyszerûen élvezem a hibákkal együtt is.......aki dolgozik az hibázik is, és nemcsak a török sorozatokban néha az amcsi soriban is olyan ordas bakikat látni hogy az ember haja is égnek állna tõle ha folyvást azt keresné hol hibáztak......
10/10
lizbell 2017 jún. 12. - 16:25:34 10/10
(799/2154)
kihagytad az emberrablást :)))
mondjuk én oda vagyok azokért a részekért is! viccet félre téve, ha ezek nem lennének nem lenne sztori sem, ezek viszik elõre a cselekményt és legfõképpen, ezeken keresztül alakulnak az egymáshoz való viszonyok! ami a Fatmagülben szerintem igen jól és következetesen alakulnak! néha szívszaggató, néha vicces, néha õrjítõen dühítõ, de igen tanulságos!
malvinkicska 2017 jún. 12. - 16:16:21
(798/2154)
Tudod nekem már nem meglepõ, tudom a török sorozatok mottóját is, szinte mind arra megy ki csak más helyeken más színészek, nem ismételem magam nincs értelme.
Amiket nézek most a Tégla és a Felhõ, meg a Felsõ Tízezer, más- más, mert a KPA, meg a Kivo sorozat ugyan az, azt már írtam a V SZ úgy elbaltázta az a Halil vagy ki szinte horror krimi keverék lett belõle. A Fatmába is ezek a részek minek, csak hogy B szám meg legyen.
10/10
kikelet54 2017 jún. 12. - 15:49:45 10/10
(797/2154)
Számomra a legszebb jelenet ez volt, amikor nagyon szerelmesen egymásra néznek, ennyire egymáshoz bújnak /fõleg Fatmagül/, ami emlékezetem szerint még nem történt meg "nyilvánosan", úgy, hogy más is ott van körülöttük. /Itt az egymáshoz bújásra gondolok/

Mondjuk Mukaddes mellett nem is lehet magánéletük, mindig megzavarja õket. Nagyon irigy Fatmagülre, ha már õ nem lehet boldog, Fatmagül se legyen
10/10
kikelet54 2017 jún. 12. - 15:36:01 10/10
(796/2154)
Húúúú! Az utolsó pár részben azért volt érzelem bõven. Lent is, fent is. Fatmagül és Kerim most nagyon helyesek, Fatmagül egyre jobban kimutatja az érzelmeit, Kadír Úr és Nine mama, hát mint két tinédzser, nagyon bírtam õket, ez már járt nekik, aki lent van érzelmileg, az Özge, szegénynek ki jutott a disznó sógorából, Mustafa meg úgy hülye, ahogy van, õt nem sajnálom, annál jobban Hachert, akit terhesen, ráhagyva a beteg anyját, otthagyott, és még mindig Fatmagülrõl álmodozik.

Szegény Kerim, jól meg szívta, rendes akart lenni, aztán kapott egy haslövést. Tényleg jön a sok kórházas rész, hétvégén újra végig néztem törökül, most már tényleg káosz van a fejemben, hogy mi, mikor és hogy következik. Nem is nagyon merek tartalmat írni, habár szerintem aki ide téved, már mindenki látta végig.

Mukaddesre tovább is csak azt tudom mondani, hogy egy dög, ahogy osztja az észt Fatmagülnek, mintha az övé lenne a ház, mi köze hozzá, hogy hányan laknak benne, ha Kadír megengedi.
10/10
lizbell 2017 jún. 12. - 15:25:39 10/10
(795/2154)
azok a kedvenceim :D többek között :D
malvinkicska 2017 jún. 12. - 13:51:22
(794/2154)
Az 58-as részben is sok tragédia történt, mivel Fatma segíteni akart Özgének és még õk lesznek bajba, nem értem én az ottani hatósságot.
Annyi szép volt benne Kadir meg kérte M kezét. Aztán azt sem értem F és K ennyire távol vannak még mindig egymástól, pedig F teát vitt k-nak sokat mosolyog.
Most a végén az a nem normális Mustafa meg lõtte Kerimet miért, szóval bonyolódnak, a dolgok bonyolódnak rendesen most nekem egy pár rész nem nagyon tetszett.
Remélem jóra fordul, de mint minden török sorozat ez is nagyon aprólékos.
10/10
lizbell 2017 jún. 11. - 13:45:42 10/10
(793/2154)
mármint fejében :))
10/10
lizbell 2017 jún. 11. - 13:44:27 10/10
(792/2154)
Én ezt nem kifogásoltam, úgy értelmeztem, hogy Mustafa a fejhében így látta ott magukat Muki asszony szülésekor, hogy már jegyesek, mert valószínû ott is voltak gyerekként, hisz pici koruk óta együtt vannak kvázi, még ha nem is lett kimondva.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 11. - 11:19:53 10/10
(791/2154)
Adjunk egy esélyt a forgatókönyvíróknak. Mondjuk akkor még nem volt a võlegénye, csak mondjuk mint iskolatárs volt velük. Ne felejtsük el, korábban már elhangzott, hogy Mukaddes a moziban kezdett el szülni, ahol négyen voltak. Igazából így is sántít, mert ebben az esetben Musztafa miért puszilta meg Fatmagült? Meg a közös gyerekükrõl beszélnek, pedig Musztafa csak akkor mondja a lánynak, hogy szereti, amikor a hozományládát csinálja. Az pedig jóval késõbb volt, hiszen Murat akkor már(az eljegyzéskor 4-5 éves lehetett). Na akárhogy csavarom, ezt a forgatókönyvírók elszúrták!
10/10
anci60dor 2017 jún. 11. - 10:59:42 10/10
(790/2154)
ancidor60
Lehet . hogy egy kissé számolási gondom van . Azt a furcsa idõeltérést vettem észre, hogy mustafa babájának a névadásakor eszébe jutott, amikor Mukades kisfia született. De kérdem én , amikor Murat született Fatmagül olyan 13 éves lehetett, Akkor hogy lehetett Mustafa menyasszonya. Nem arról volt szó. hogy mikor Rami elvette Mukadest, Fatmagül 12 éves volt?? Vagy hét hónap az másoknál hét év . Nekem ez egy kicsit furcsa, na de ez van . A fantáziánk megoldja!
10/10
baba24 2017 jún. 11. - 02:13:50 10/10
(789/2154)
Ez is jó rész volt nagyon!
Kicsit sajnálom a Kerimet,mert most tényleg azt látni rajta hogy szenved!
Fatmagül segíteni szeretne Özgén de nem veszi észre,hogy Kerim mennyire szenved!
Azt se vette észre amit a Kerim,hogy a lány az ablakon keresztül mikor dübögött akkor meg akarta védeni a Fatmagült a Kerimtõl!
Mukaddesnek volt egy jó ötlete és meglátása ami ritka,de most jókor szólalt meg és jót is mondott!
Kadir pedig annyira aranyos volt,ahogy Kerimmel beszélt és engedélyt kért :)
kisbalaton 2017 jún. 10. - 11:30:51
(788/2154)
Perihán azért jól beolvasott a családnak! Szerintem õ azt a vonalat képviseli,amit én is vallok,éspedig:szerethetem a gyerekemet akkor is,ha nem értek vele egyet.Õ az az anya,aki azt mondja,hogy ha bûnös a gyerekem,akkor kapja meg érte a büntetését,-attól én még szeretem õt,és nem tagadom meg.
kisbalaton 2017 jún. 10. - 11:22:41
(787/2154)
Bocsánat,57.részrõl van szó,elnézést,rosszúl írtam!
malvinkicska 2017 jún. 09. - 22:08:18
(786/2154)
Megnéztem az 57-es részt Fatmagül lelkileg sokat erõsödött mivel képes a másik lánynak is segíteni.
Kerim most nagyon lent van mivel gyengének érzi magát a Yasaranok mindig betartanak, és hazudnak össze vissza ami igaz is.
Erdogan is különös egy figura az biztos, az is az ördöggel is cimborál, csak ne legyen bûnös.
Perihan akinek van egy kis belátása a gyerekeik követték el ezt a nagy bûnt lakoljanak érte.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 18:41:00 10/10
(785/2154)
Hoppá!!!! Elfelejtettem, hogy már elküldtem. Bocsi!!!!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 18:35:06 10/10
(784/2154)
A sorozat kapcsán elmondtuk már sok mindenrõl a véleményünket. Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam azon, mit jelent szülõnek lenni. Tényleg az a jó szülõ aki mindenáron el akarja fedni a gyereke hibáját? Mert az õ szemében a gyereke tökéletes, és soha nem hibázhat. Biztosan mindannyian mondtuk, vagy legalábbis gondoltuk, hogy "mindent" megtennék a gyerekemért vagy hogy "bármit" megtennék a gyerekemért. Mit jelent a "minden" és a "bármi"? Meddig mennék el, ha bajba kerülne? Belefér-e a védelmében mást besározni, más ember életét tönkretenni? Arra jutottam, hogy nekem nem. Amúgy is arra neveltem, hogy vállaljon felelõsséget a dolgaiért. Azt is tudja, hogy bármi történik az életében, rám számíthat, és bármikor hazajöhet, ha úgy alakul.
A sorozatban azt furcsállom, hogy mindhárom anya gátlástalanul képes mást hibáztatni a gyerekük bûnéért. Egyikük sem áll ki azért, hogy a fiúknak vállalni kell a felelõsséget a tetteikért. Simán szemet húnynak, pedig látják, hogy az események alakulása egyre mélyebbre löki a gyerekeiket.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 18:26:40 10/10
(783/2154)
A sorozat kapcsán elmondtuk már sok mindenrõl a véleményünket. Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam azon, mit jelent szülõnek lenni. Tényleg az a jó szülõ aki mindenáron el akarja fedni a gyereke hibáját? Mert az õ szemében a gyereke tökéletes, és soha nem hibázhat. Biztosan mindannyian mondtuk, vagy legalábbis gondoltuk, hogy "mindent" megtennék a gyerekemért vagy hogy "bármit" megtennék a gyerekemért. Mit jelent a "minden" és a "bármi"? Meddig mennék el, ha bajba kerülne? Belefér-e a védelmében mást besározni, más ember életét tönkretenni? Arra jutottam, hogy nekem nem. Amúgy is arra neveltem, hogy vállaljon felelõsséget a dolgaiért. Azt is tudja, hogy bármi történik az életében, rám számíthat, és bármikor hazajöhet, ha úgy alakul.
A sorozatban azt furcsállom, hogy mindhárom anya gátlástalanul képes mást hibáztatni a gyerekük bûnéért. Egyikük sem áll ki azért, hogy a fiúknak vállalni kell a felelõsséget a tetteikért. Simán szemet húnynak, pedig látják, hogy az események alakulása egyre mélyebbre löki a gyerekeiket.
malvinkicska 2017 jún. 09. - 17:25:50
(782/2154)
Nem az 57-es rész van fent azt láttam, valamirõl lemaradtam.
kisbalaton 2017 jún. 09. - 15:46:40
(781/2154)
Mit szóltok Mukaddeshez? Mármint ebben az 58.részben nyújtott "teljesítményéhez"? Micsoda csavaros eszû nõ! Mégiscsak õ jött rá,hogy Özgét a sógora erõszakolta meg!Ügyes!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 09. - 11:28:39 10/10
(780/2154)
Én nem is értem, hogy fõszereplõink, hogy a fenébe nem habarodtak egymásba a forgatás alatt. Jó, jó, tudom , hogy 2004 óta barátok voltak, és Beren akkor már járt Kenannal, aki azóta a férje, sõt Engin is randizgatott egy modellel ( mondjuk az nem tartott sokáig). De hihetetlen a kémia közöttük. Na és azok a szemezések! Most is amikor Rahmi mondja, hogy táncoljanak, Kerimnek a könyörgõ tekintete, Fatmagülnek az az apró biccentése (amivel "engedélyt" ad Kerimnek, hogy felkérje), és tánc közben az az egymásba fonódó tekintet.... Esküszöm kirázott a hideg a gyönyörûségtõl.
Aztán Erdogán hívása ( aki mellesleg saját magának tett keresztbe, azzal, hogy elárulta, járt a házban) milyen undort váltott ki Fatmagülbõl. A lobbanékonyságát visszafogni próbáló Kerim dührohama, mert Erdogan meggyalázta az esküvõi ruhát. Nem gyõzöm a színészi teljesítményüket dícsérni!
Amúgy meg, elég furcsa volt, hogy milyen egyetértésben ültek az asztalnál Mukaddessel együtt, ahhoz képest, hogy pár nappal korábban majdnem megölték egymást. Ki másnak, mint Mukaddesnek köszönhetõen.
Na és Perihan végre a sarkára állt. Éppen ideje volt.
Ami a sorozat kezdete óta foglalkoztat az az, hogy ugye Perihan és Münir testvérek, Resat úgymond benõsült a családba. A Yasaran cég alapja, Perihan hozománya lehetett, hisz többször láttuk, hogy fontos céges döntéseknél szükség volt az aláírására. Ami nekem furcsa, hogy egy ilyen férfialapú társadalomban a lány hozománya több, mint a fiú gyerek vagyona? Hiszen Münirnek nincs különösebb vagyona csak a cégben részvényes. Azért nagyon tetszett Münir koppanása az ügyészség lépcsõjén, Fatmagül döntését hallva, - amivel Kerimet is meglepte - hogy nem vonja vissza a panaszt. Az, hogy nem lépett vissza a pertõl, nagyrészt Rahmi hívásának volt köszönhetõ. Zseniális volt Kadirtól ez a lépés, látszik, hogy õ is ismeri Fatmagül gyenge pontját, nem csak a Yasaranok.
Ami aranyos volt még, az Meryem reakciója, mikor megtudja, hogy Kadir kedveli õt. Mert neki szerintem az ismeretségük elsõ percétõl tetszett az ügyvéd, sõt az utóbbi pár részben én némi féltékenységet is láttam a viselkedésében ( hiszen azt gondolta, Kadir másfelé kacsintgat). Bár ezt kultúrált módon igyekezett leplezni.
khajni87 2017 jún. 08. - 23:02:18
(779/2154)
Áhhhhh....nem is írok én már semmit Mukira........Rahmiért " sír" basz....a Fatmagült , zsarolja Eliffel.......de amint be kell szólni meg cukkolni Meryemet rögtön megy Rahmi a levesbe......:(

Münir meg a másik fele.......már rég visszavonta a feljelentést de azért még elõadja magát Fatmagülnek.......esküszöm az a döbbent pofája amikor Fatmagül megmondta nem lép vissza.......

Perihán meg jól eldöntötte a fia-unokaöccse sorsát......mondjuk nem mintha a sok mocskosság után nem érdemelnék meg.......Várom a holnapi részt hogy mi lesz most Fatmagülék esküvõjébõl hogy ruha nincsen mert a mocsok Erdogán ezt is benyögte......
10/10
bezsuzska 2017 jún. 08. - 12:34:59 10/10
(778/2154)
Fel kell állítani bizonyos fontossági sorrendet, fõleg ha teljesen magadra vagy utalva. Én mindig azt vallottam, hogy a lakás van értem és nem én a lakásért. Ha két napig poros a polc, attól még nem esz meg a kosz, és rajtam kívül úgysem csinálja meg senki, úgyhogy megvár. Egyedülállóként gyereket nevelni, mellette dolgozni, a háztartást vinni, csak úgy megy, ha kompromisszumot köt az ember, elsõsorban saját magával. Tudom, ha választanom kellett, hogy a gyereket viszem el egy általa szívesen megnézett programra, vagy porszívózok és elengedem más szülõvel, akkor inkább kísértem. Egy barátnõmnek gyakorlatilag arra ment rá a házassága, hogy a volt férje nem bírta elviselni, hogy esetleg mással is foglalkozzon, mint a háztartással. Az õ kezében vagy porszívó, vagy felmosóvödör, vagy vasaló, vagy fakanál volt. Ha nem, akkor a férje kitalálta, hogy éppen mi a teendõje. Anyuka, - akinek volt segítsége, a két lánya - így nevelte pici fiát.
khajni87 2017 jún. 08. - 11:50:40
(777/2154)
Mindig nem is, de néha azért jó lett volna ha valaki kímél engem is........Tudom ezzel jár az anyaság de azért jó lett volna ha lenne valaki aki a legrosszabb napokon átsegít......A férjem szokott de õt meg kb akkor látjuk rendes idõben ha nagyritkán szabadságon van.......az meg nem túl sûrûn fordul elõ......megoldom persze így is , de jó lenne egy igazi anya, még akkor is ha az Meryem típus.......aki azért nem a legrosszabb opció.......
10/10
bezsuzska 2017 jún. 08. - 11:15:38 10/10
(776/2154)
Mukaddes már a kezdetektõl hátráltatja a pert. Minden alkalmat megragadott arra, hogy Fatmagült lebeszélje, vagy rávegye a visszalépésre. Onnantól kezdve, hogy Kerim feladta magát. Pontosan tudja, hogy õ is bûnös, hiszen õt nem megvesztegették a Yasaranok, hanem gyakorlatilag eladta Fatmagült, amikor rájött, hogy õk az elkövetõk. A lány szenvedése az elsõ perctõl nem érdekelte. Talán még Kerimhez is azért kényszerítette, hogy gyötörje, mert ugye akárhogy is nézzük, Kerim az egyik elkövetõ. Csakhát mostanra a fiatalok megbékéltek egymással, ami igencsak bökheti a szemét. Mert ugyan Fatmagül még mindig szenved, de már nem Kerimtõl.

Érdekesség. A török-magyar fordító program szerint néhány névnek van jelentése: Ender = ritka; Meltem = szél; Vural = lõ; Selim = árvíz; Erdoan (g nélkül) = erdõ; Kadir = nagyság; Rahmi = méh; Kerim = kegyes; na és a lényeg: MUKADDES = SZENTELT!!
kaboca12 2017 jún. 08. - 10:42:57 Előzmény khajni87
(775/2154)
Dehogy vagy mumus! :) És valóban, jól jönne nálunk is egy ilyen személy, de leírtad vele a varázsszót: NÉHA. :D Én hosszabb távon nem tudnék együtt élni ilyen emberrel. :) Legyenek az ember életében kedves emberek, akik törõdnek a másikkal, de ne olyanok, akiktõl lélegzetet sem lehet venni. Engem Mukaddesnél sokkal jobban idegesítenek az olyan jelenetek, mikor pl. Fatmagül sír és Kerim odamenne hozzá és akkor Meryem elé vágódik, hogy hagyd, majd én. Vagy mikor Kerim vonul el úgy, hogy szemmel láthatóan baja van és már nem egyszer volt olyan, hogy Fatma is ment volna, de akkor is Meryem szólt, hogy most hagyd, vagy oda is õ ment. Pedig kellenének nekik azok a beszélgetések, még ha indulatosak is. Pont azért, mert ahogy írtad is Lizbell, meglesz a leválás. Hagyni kéne kiismerni egymást. Ha véletlenül jut is idõ magukra, elmennek valahova, akkor már Meryem is aggódik és végigtelefonálja a rendõrséget a kórházig, hogy nincs-e baj, mert 1. nem jelentették be, hogy mikor jönnek haza, 2. két percet késnek. Valamilyen szinten érthetõ a Yasaranok meg azok után ami eddig velük megtörtént, másrészt ezek szerint csak nekem, de bosszantó. Én mindig annak a híve voltam, hogy minden család maga, külön. Anyós-após, anya-apa nélkül. Testvérek meg rokonság meg mitököm, ki van zárva! Max. ideig-óráig, ha éppen az élet úgy hozza, hogy valaki megvan szorulva, mert bárki kerülhet ilyen helyzetbe. De akkor is azért szabályok mellett.
10/10
baba24 2017 jún. 07. - 22:27:57 10/10
(774/2154)
Nagyon vártam ezt a részt :)
Mukaddes hozta a formáját,de ebbõl õ is nagyot tudott volna szakítani,ha nincs tárgyalás akkor nincs büntetése és simán megússza a dolgokat!És én még mindig kevésbé hiszem hogy a férje érdekeit nézné!
Én élveztem ahogy Perihan sarokba szorította az egész családot!
Erdogan képmutatása már engem idegesít,vissza vonja a vádakat és ne akadályozza ebben senki se meg!
Mert Fatmagül bûniért ne Rahmi bûnhõdjön meg!Tudom,hogy a doktornõ miatt mondta.De õ már tényleg el hiszi hogy nem is bûnös!
malvinkicska 2017 jún. 07. - 21:00:58
(773/2154)
Megnéztem ezta részt is de nagyon felidegesítettem magam, eza szemetes láda Muk állandóan csak a rosszat akarja Fatmagülnek, arra akarta rászedni vonja vissza a feljelentést amit az a másik ördög kért Münir, nem értem ezeket a forgató könyveket ,miért ennyi mocsok egy sorozatban mikor ez amúgy sem egy könnyû téma.
Ez a szemét nõ bicska nyitogató dolgokat tud tenni mondani, nekem nem sok rengeteg, esküszöm abba hagynám miatta, de a többi szereplõvel tudok azonosulni, ésa történet is érdekel, ezt elég elviselni. Hála az Istenek volt egy két szép pillanat, de végül szét tépte a ruhát Kerim, az is annyira besokallt már.
A Yasaranok is ördögök mindenre képesek csak õk tiszták maradjanak, Perihan jól tette a mit tett, már annak sok pedig a fia a tét végig ment hány embernek kell meghalni miattuk.
andrealovasz 2017 jún. 07. - 20:10:18
(772/2154)
Fent van a Fatmagül következõ része.
10/10
lizbell 2017 jún. 07. - 15:18:22 10/10
(771/2154)
Nem vagy mumus, vagy akkor én is az vagyok :)) nekem pont megfelelõ Meryem abla, még nem éreztem úgy, hogy átlépte volna a határt! Ahol ilyen sokan együtt élnek, óhatatlan hogy belefolynak egymás életébe, de õ valóban jó szándékkal teszi, és az õ speciális életükben szerintem ez így is van jól! Ráadásul villámhárítóként is mûködnie kell, ha nem venné néha kezébe a gyeplõt, Muki asszony még ennél is jobban elfajulna!
Ha majd rendezõdik az életük szerelmileg is, a per is lezárul, úgyis megtörténik a leválás!
khajni87 2017 jún. 07. - 13:46:43
(770/2154)
Megint mumus leszek.....néha szeretném ha lenne valakim aki így vigyázna rám ha nem is állandóan de azért néha, hogy pihenjek , ne csináljak " semmit " mert értelemszerûen a gyereket akkor is ellátnám......de jó lenne ha lenne valaki akiben megbízok a férjemen kívül annyira hogy rá merjem pötyit bízni hogy elviszi sétálni, játszótérre, néha besegítene itthon stb.......szóval a törõdés az nagyon hiányzik.......Nem mintha a férjem sokat tudna itthon segíteni amikor heti 6 napokat dolgozik le vagy 5 napot de akkor meg hét elején meg vasárnap van max itthon, na akkor övé a gyerek hogy full rend legyen meg komolyabb fõtt kaja.....Szóval egy Meryem azért jól jönne néha......el nem hánynám tõle magam annyi fix
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 20:23:45 10/10
(769/2154)
Van még, csak azokat az idõpontok miatt vissza kell néznem
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 20:05:08 10/10
(768/2154)
Küldtem privátot.
kaboca12 2017 jún. 06. - 19:02:34
(767/2154)
Nem is úgy értettem -rosszul fejeztem ki magam-, hogy feltétlenül muszáj lett volna papírnak lennie róla, de sokszor próbálunk a realitás, a valóság talaján maradni, mikor beszélgetünk. A mi kis falunkban is lakott egy hasonló ember, kb. ugyanolyan értelmi szinttel, mint Rahmi, csak õ nõ volt. Neki is volt papírja, hogy nem egészséges. És ha jól emlékszem, akkor teljesen hivatalos dolgokat egyedül nem is intézhetett. Szerinted Rahmi -aki eltéved egy piacon- képes lenne bármi ilyet intézni? Akármilyen kis közösség. Ezért hiányoltam a papírt. Arról nem beszélve, hogy hányszor volt vele egyedül Murat például.
kaboca12 2017 jún. 06. - 18:58:25
(766/2154)
Szerintem pont a felhozott érvek miatt baki, mert a színváltozás például nekem elsõre feltûnt. Ha tudták, hogy nincs olyan hosszú idejû szerzõdés a szponzorral, akkor ki kellett volna takarni a márkát és a rendszámot úgy, ahogy egyébként azt sok esetben is teszik sorozatokban is, vagy valami más megoldást keresni. Na de lényegében mindegy, mert ez részletkérdés.
Amit késõbb felsoroltál, azok pedig kifejezetten azok. :) A prímet Kerim szülinapja viszi. :)
kaboca12 2017 jún. 06. - 18:54:03
(765/2154)
Meryem nem csak egyszerûen kíváncsi, hanem ugyanúgy beleszól az életükbe. Mielõtt bárkit megsértenék értem, hogy a jó szándék vezérli, de azért lássuk be, néha õ is sok! Legalább is nekem. A sok drágámtól, meg kicsimtõl, meg most hagyd, meg miért nem pihensz, meg majd mindent én.... ez nekem már túlzott nyálasság és sokszor az agyamra megy. Irritáló, hogy valamiért nem látják a törökök, hogy az emberek felnõnek és van önálló egyéniségük, életük. Ettõl eltekintve nagyon is szerethetõ karakter és még csak véletlenül sem hasonlítom Mukaddeshez, csak én azt látom, hogy sajnos ebben a soriban nincs olyan, hogy csak Fatmagül és Kerim, hanem egy harmadik személy folyton ott van kettejük magánéletében, és azok nem feltétlenül mindig csak a Yasaran fiúk.
kaboca12 2017 jún. 06. - 18:44:49
(764/2154)
Egyetértek! Azt gondolom, hogy az a hülye, aki hagyja. Mukaddes tetteire már nem lehetne mentség semmi. Ha a többiek nem állnak a sarkukra, akkor vessenek magukra. Mukaddes jól csinálja, hiszen saját magának tesz jót. A láblógatáson kívül semmit nem kell csinálnia. Ez a többiek hülyesége. Most pedig, mikor Rahmit elvitték és a rendõrség elõtt kiabált Fatmagüllel, Kerim többször is leakarta állítani, de az az áldott jó teremtés, Meryem, mindig közéjük ugrott. Nem hinném, hogy Kerim megütötte volna (bár a keze meglendült, mikor azt mondta, hogy Rahmi helyében csak álltál és néztél volna), de egy alapos fejmosás pont Kerimtõl kicsit (ideig-óráig) letörte volna a szarvait. Kerimtõl azért szemmel láthatóan tart egy icipicit, de mivel látja, hogy megvédik, így vele szemben is kinyílik a csipája. Aztán úgy lényegében véve az egész sorozat végéig nincs is meg a katarzis a karaktert tekintve. A legrosszabb ami történik vele, hogy Fatmagül megtépi, -de azért ott sem hagyja magát- ha leszámítjuk persze azt, mikor Salih felmosta vele a járdát (ami azért ha fizikailag fájt is, de a büszkeségén sokkal nagyobb csorba esett). De úgy általában véve nem nyeri el "méltó büntetését" a sok szarkavarás miatt.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 16:26:51 10/10
(763/2154)
Ami még érdekes, és szerintem nem baki, ( az eredeti törökben is így hangzik el) az a 13. bölüm 58:44-nél. Rifat halála után Erdogan elfoglalja az irodáját és azt mondja a fiúknak, hogy az elsõ intézkedése az hogy alkalmazza Vural GÜNEY-t ( aki egyébként Vural Namli). Biztos vagyok benne, hogy ez utalás a következõ szezonban induló Kuzey Güney-re (Güney : Bugra Gülsoy, aki itt ugye Vural. Így azt is lehetett sejteni, hogy õ az elsõ évad végén kiszáll, mert két sorozatot párhuzamosan valószínûleg nem forgat.). Merthogy átfedés van a sorozat írói, rendezõi között is.
Fatmagül rendezõ: Hilal Saral; író: Ece Yörenc, Melek Gencoglu;
1. évad bemutatók: 2010.09.16.- 2011.06.16. 1-39. bölüm
2. évad bemutatók: 2011.09.08.- 2012.06.21. 40-80. bölüm
Kuzey Güney rendezõ: Hilal Saral, Mehmet Ada Öztekin, Nezaket Coskun Sevinc; író: Ece Yörenc
1. évad bemutatók: 2011.09.07.- 2012.08.20. 1-40. bölüm
2. évad bemutatók: 2012.09.12.- 2013.06.26. 41-80. bölüm
10/10
baba24 2017 jún. 06. - 16:15:50 10/10
(762/2154)
Én egészen mást látok Mukaddesnél!
Nem feltétlen azt látom hogy feltétlen Rahmi miatt kezdene megint a Yasaranokkal!
Õ is nyerne azon ha tárgyalás sorozat véget érne,nem lenne neki se büntetése!
És így könnyen túl lehetne rajta,persze könnyebb így,hogy a gyerekeit használja a cél érdekében,és így manipulálni Fatmagült!
Tényleg igaz hogy egy gerinctelen nõszemély,és csak a saját céljai érdeklik,de viszont kell a sorozatnak!
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 15:31:47 10/10
(761/2154)
Nem vagyok biztos abban, hogy lennie kell papírnak Rahmi állapotáról. Hiszen egy kis közösségben élt, mindenki ismerte, tudta milyen. Egyetlen alkalmat tudok elképzelni amikor ezt vizsgálhatták volna, mikor meghaltak a szüleik, alkalmas-e a húga gondozására. De nem ismerem a török család-, és gyerekvédelmi rendszert, úgyhogy simán el tudom képzelni azt is, hogy mivel nagykorú volt, senki nem kérdõjelezte meg az alkalmasságát. Egy csomó olyan ország van, ahol nem vesznek gondozásba szülõk nélkül maradt gyereket, ha van bármilyen hozzátartozója. Szokásaik szerint megoldják családon belül.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 15:21:42 10/10
(760/2154)
Azért baki is akad bõven.
1. Nézzük mindjárt a legfrissebbel. 55.bölüm. Mivel ütötte le Rhami Erdogant? Egy ásóval (lapáttal). Na de 2:41-nél Erdogán szemszögébõl az aluljáró: ásó, talicska nincs. 2:48 Fatmagül szemszögébõl az aluljáró: ásó, talicska nincs. 3:02 Fatmagül elindul Erdogannal a nyomában, arra amerre eredetileg is ment volna: ásó, talicska még mindig nincs. 3:11 Itt a talicska, ebbõl az irányból jöttek, és így Rhami is simán felkaphatta az ásót.
2. Kerim háromszoros szülinapja : van egyszer ugye a 02.13. (nem tudom feltöltötte-e, mert a gépem most nem tudja megnyitni)
12. bölüm 1:13 Musztafa nézi a liftben Kerim útlevelét 1985.04.12.
28. bölüm 33:48 az étteremben szóba kerülnek a szülinapok, itt Meryem azt mondja Kerimé 04.14. ( késõbb ez a tárgyalás idõpontja is, sõt Fatmagülnek is ekkorra van idõpontja az orvosnál.
3. 18. bölüm Fatmagül kidobja a hozományládát, Kerim az autóból látja. Mukaddes marad, a többiek bemennek. 28:28 Távoli felvétel az utca felõl: Kerim a bejárati ajtó felé megy, annak mind a két szárnya nyitva, de nem áll ott Mukaddes. 28:40 közeli felvétel: Kerim a bejárat elõtt odaadja Mukaddesnek a szatyrot, aki 28:42- kor belép a házba. A bejárati ajtónak csak az egyik szárnya van nyitva.
4. 19. bölüm Erdoganék támadása után 49:46-nál a bejárati ajtó megrepedt üvege le van ragasztva. 1:02:36 Emre ébreszti õket. Kerim elveszi a torlaszt a bejárati ajtótól, az ajtóüvegnek semmi baja, és le sincs ragasztva.
Ezeket nem kerestem, csak szemet szúrtak és visszanéztem. Biztos van több is, a 79. bölümben is láttam mikor néztem, de azt majd akkor.
10/10
bezsuzska 2017 jún. 06. - 14:42:51 10/10
(759/2154)
Igazából én az autócserét nem tekintem bakinak, valószínûleg kényszermegoldás volt. (Szerintem a Ford mint szponzor kilépett, vagy nem újította meg a szerzõdést. A Mazda léphetett a helyére. A kék szín maradt, úgyhogy talán azt gondolták, nem tûnik fel az átlag nézõknek. Ami igaz is, hiszen ha csak egyszer néztem volna meg én se vettem volna észre. Bár nem csak az árnyalata más, de a rendszám is: a Ford:34 GG 3351, a Mazda: 34 YJ 5470 ) A történetbe nem tudták volna beleilleszteni az autóváltást -Kerim börtönben; az étterem hol üzemel, hol nem; pénz alig - miért cserélnének le egy alig fél éves autót. Mondjuk az érdekelne, hogy a forgatás után mi lett az autókkal, ki használja, megvették-e. Mekkora értékük lehet a rajongók körében.
khajni87 2017 jún. 06. - 12:52:02
(758/2154)
Jó , az lehet hogy Meryem is kíváncsi de legalább nem oszt ki olyan bunkó paraszt stílusban senkit mint Mukaddes mindenkit, legyen az nála fiatalabb vagy idõsebb és állandóan beszól mindenkinek.......
kaboca12 2017 jún. 06. - 11:36:04
(757/2154)
Egyébként én Rahmi állapotát tekintve sem vagyok igazán képben. Tisztán látszik szerintem mindenki elõtt, hogy az elméje nem átlagos. Ezt látnia kellene rendõrnek, ügyvédnek, bírónak, átlag embernek. Nem tud tájékozódni, egyedül nem képes elintézni semmit, több szempontból segítségre szorul. Erre az idõre errõl szerintem normális esetben papírjának kellene legyen róla. Ettõl még élhetne normális családban, lehetnének ugyanúgy gyerekei, hiszen nem teljesen fogyatékos. De hasonló esetben, mint ami most történt vele, valahol gondolom enyhítõ körülménynek tekintenék. Néha kezdem érteni Napraforgót, aki azért rámutatott több pontatlanságra a filmben. :)
kaboca12 2017 jún. 06. - 11:09:05
(756/2154)
Én a rendõrséget nem értem igazából. Adott egy per Fatmagül és a Yasaran fiúk között. Az ügy a bíróságon van, a két fiú elõzetesben is ült. Ahogy kiengedik õket egybõl incidens van Erdogánnal. Az rendben van, hogy Rahmi leütötte. Persze, kapja meg a büntetését. De az senkit nem érdekel, hogy mit keresett Erdogán Fatmagül közelében? Az már nem számít, csak az ütés? Ebben a sorozatban eléggé hülyének állítják be a török igazságszolgáltatást. Csak remélni merem, hogy a valóságban köze nincs a filmben bemutatásra került dolgokhoz!
Ja, és én Meltem helyében is panaszt tettem volna Selim telefonhívása miatt, végül is megfenyegette. Ha annyira nagyon segíteni akarna Fatmagülnek, akkor ez lett volna a minimum. Könnyû úgy segíteni, hogy a négy fal között sírok, ahol csak anyuci lát és letörölgeti a könnyeimet.
kaboca12 2017 jún. 06. - 10:59:31
(755/2154)
Mukaddes zseniális! :) A kedvencem az egész sorozatban szinte. Nélküle nem érne ennyit a sorozat, egy lapos, átlagos film lenne. A legjobb színésznõ. Engem Meryem sokkal jobban idesegít néha. Õ is éppúgy minden lében kanál, csak õ nyálasabb változatban. Meg nyilván nem gonoszkodik. Bár nálam most azért kapott egy mínusz pontot, hogy a féltékenysége miatt nem számolt be Rahmiról Kadirnak.