Téma: Észbontók

1/10
offtopic
DUNAWÖLD jan. 13. 15:05:53 1/10 Előzmény MorningGlory
(181/181)
Félreértettél volna?
Rossz az, aki rosszra gondol.
Nem feltételeztem, hogy szövegértési gondjaid vannak, de a defenzív rosszindulat màr nyilvànvaló. Egészen eddig szimpi voltál az íràsod alapjàn, amíg *tipikus magyar rossz szokás*-t nem emlegettél.
20 évig éltem 6 külorszàgban, de még akkor sem köpködtem haza, amikor a ràdióban hallottam, hogy lövik a népet.
Aki tud, tegye, amihez ért, legyen megbecsült szerelő, pék, asztalos, műkörmös, és ne jelentkezzen ilyen műsorokba.
Vajon mennyiért alàzza a népet így ez a selejtmédia?
Van egy vonzata azért, mert az, aki pl.nem tudja, milyen napra esik idén a Húsvét Hétfő, az szavazni megy, eldönteni az orszàg sorsàt. Ezért veszélyes ez.
MorningGlory jan. 12. 23:52:43 Előzmény DUNAWÖLD
(180/181)
Amúgy tájegység függő a földrajz megtoldása ragokkal. Attól még nem kell a magas lóról kioktatni. De ez tipikus magyar rossz szokás. Szülőföldről elszármazottként jóleső kapocs a ragozás is... Attól még nem kell tanulatlan barbárnak gondolni felsőbbrendűséget sugárzó kioktatással.
1/10
DUNAWÖLD jan. 12. 22:40:45 1/10 Előzmény napraforgó
(179/181)
Ezt eltalàltad... De honnan tudod?
Mesélhetnék, miért nem tanítok màr.
🙃
A tanerő pontosan annyira faktor, mint az emberanyag, akiket az iskola kap a társadalom legkisebb egységétől, a sokat emlegetett családtól.
Ez egy ördögi kör. Tojás, vagy tyúk?
1/10
DUNAWÖLD jan. 12. 22:35:26 1/10 Előzmény MorningGlory
(178/181)
Így van.
Amúgy földrajzot, nem földrajzt.
Nevezett technikum igazgató nincs börtönben, mint ahogyan sokan mások sem ebben az országban.
Minden mindennel összefügg.
1/10
DUNAWÖLD jan. 12. 22:27:41 1/10 Előzmény Kit Fisto
(177/181)
2023.04.07- ig olvasgattam a hsz- okat.
Kovàcs Àron kihozta belőle a legtöbbet.
Az a nagy helyzet, hogy a hsz szerint mindenkinek igaza van... Részben vagy 💯%- osan.
...
Nekem vegyes érzelmeim vannak, sírva nevetek, érintettként- régebben tanítottam, alsós, szkCentrum most technikum, gimnáziumban.
A BMSZC egyik nemrég nyugalmazott igazgatója egy egész osztàly ‼️ 1.osztályzatát kijavította 2- re‼️ Tanúja voltam, érdekes előzménye és utóélete van az esetnek.
A műsor arról szól, hogy gyakran nagyon jóravaló, teljességgel szimpatikus embereket hogyan alázzunk le. Akik erre maguk jelentkeztek!!!
Nem tagadom, lehet hangosan nyeríteni, ha olyan a kérdés.
De egy pizzasütőnek nem kell tudnia, hol van Timbuktu, attól még isteni pizzát süthet - én ezt várom el tőle.
Én sztárokkal csináltatnàm ezt, sorban minddel.
Vajon mernék-e?
Kevesen...
Biztos vagyok benne, hogy lenne móka- kacagàs...

Cisco 2023 szept. 02. - 00:58:27 Előzmény Cisco
(176/181)
" Cisco 2022 jún. 20. - 20:37:20 Előzmény Kit Fisto
Kit Fisto jún. 09. 19:10:47
Ennek a posztnak... "

Óóó, ez a nagy királyság, amikor egy hivatkozott posztot utólag kiszednek. :(
.
kimbin01 2023 jún. 10. - 19:36:19 Előzmény kispe82
(175/181)
Meglepődnél.
anonemde 2023 febr. 01. - 19:21:01 Előzmény Kit Fisto
(174/181)
Ennyi baromságra önállóan képes, agymosott állampolgár úr?
MorningGlory 2022 dec. 13. - 21:18:21 Előzmény Kit Fisto
(173/181)
Az oktatási rendszerben is különböző iskolatípusok vannak. Valós példa (aki ne hiszi, járjon utána): szakközépiskola (felette a szakképzési CENTRUM áll, így nagy betűkkel, akitől jön az utasítás: nem lehet buktatni. Mindenki kezébe szakmát kell adni. Ha buktatsz, berendelnek a jogos szabadságod alatt, több napra - amikor egyyébként a gyereknek szünidő van. Jöhet a kérdés: miért is nem tanítja meg a tanár úgy, hogy tudja is a diák? A dolog kétoldalú: próbálj motiválatlan (értsd: belső motiváció nélküli), naggggggyon szerény képességű, élelmiszeripari, könnyűipari, építőipari iskolákban 80 körüli IQ-val rendelkezőknek magyar és világirodalmat, történelmet, földrajzt, matematikát, idegen nyelvet(!), stb tanítani. Csak 1 hétre próbáld ki. Amit egyik nap megtanult, másnapra elfelejti - értelmi képességek és belső motiváció hiányában. Nos, belőlük toborozzák e műveletlenségi műsor résztvevőit. Sokan az ilyen tanulók közül délután, éjszaka, hétvégén gyárban dolgoznak, mert a szegénységi küszöbön él a családjuk is, ha van egyáltalán, vagy lakásotthonokban laknak, ha nincsenek éppen szökésben. Szóval nem értik, miért lenne nekik jobb, ha tudnának valamit a felvilágosodásról, a reneszánszról, a francia forradalomról, vagy Villon költészetéről. Fogalmad sincs szerintem erről a "világról" - hozzáteszem, örülj neki. De attól még ez van. De mutasd meg, hogy kell másként csinálni.
offtopic
Sz. Péter 2022 dec. 11. - 10:10:24 Előzmény MorningGlory
(172/181)
Korrekt!
MorningGlory 2022 dec. 10. - 20:47:58 Előzmény napraforgó
(171/181)
Az oktatási rendszerben is különböző iskolatípusok vannak. Valós példa (aki ne hiszi, járjon utána): szakközépiskola (felette a szakképzési CENTRUM áll, így nagy betűkkel, akitől jön az utasítás: nem lehet buktatni. Mindenki kezébe szakmát kell adni. Ha buktatsz, beerndelnek a jogos szabadságod alatt, több napra - amikor wgyyébként a gyereknek szünidő van. Jöhet a kérdés: miért is nem tanítja meg a tanár úgy, hogy tudja is a diák? A dolog kétoldalú: próbálj motiválatlan (értsd: belső motiváció nélküli), naggggggyon szerény képességű, élelmiszeripari, könnyűipari, építőipari iskolákban 80 körüli IQ-val rendelkezőknek magyar és világirodalmat, történelmet, földrajzt, matematikát, idegen nyelvet(!), stb tanítani. Csak 1 hétre próbáld ki. Amit egyik nap megtanult, másnapra elfelejti - értelmi képességek és belső motivácció hiányában. Nos, belőlük toborozzák e műveletlenségi műsor résztvevőit. Sokan az ilyen tanulók közül délután, éjszaka, hétvégén gyárban dolgoznak, mert a szegénységi küszöbön él a családjuk is, ha van egyáltalán, vagy lakásotthonokban laknak, ha nincsenek éppen szökésben. Szóval nem értik, miért lenne nekik jobb, ha tudnának valamit a felvilágosodásról, a reneszánszról, a francia forradalomról, vagy Villon költészetéről. Fogalmad sincs szerintem erről a "világról" - hozzáteszem, örülj neki. De attól még ez van. De mutasd meg, hogy kell másként csinálni.
10/10
Évi 1 2022 dec. 02. - 12:31:43 10/10
(170/181)
Már vége???? Nagyon hiányozni fog! Szeretem, akárki akármit mond ❤️
10/10
Évi 1 2022 szept. 26. - 16:53:37 10/10 Előzmény Évi 1
(169/181)
Csatlakozom Évihez, nekem hiányzik ez a műsor Kovács Áronnal.
10/10
Évi 1 2022 jún. 22. - 17:40:42 10/10
(168/181)
Szeretem ezt a műsort, engem szórakoztat. De Kovács Áron nagyságrendekkel jobb volt, kár volt elengedni. Sajnos a Life tv nálunk nem fogható.
Cisco 2022 jún. 20. - 20:37:20 Előzmény Kit Fisto
(167/181)
Kit Fisto jún. 09. 19:10:47
Ennek a posztnak minden egyes mondatával, szavával, betűjével az elsőtől az utolsóig egyetértek. Nem lehet nem egyetérteni vele, hiszen abszolút a tényekre, a valóságra szorítkozik tömören, röviden.
Ez a helyzet.
.
offtopic
Kit Fisto 2022 jún. 09. - 19:10:47 Előzmény Sz. Péter
(166/181)
Te mondtad fel szépen pontosan a balos média hazugságát!

1. A baloldali politikusok közül többen nyilatkozták, hogy ők fegyvert és EMBEREKET is küldenének Ukrajnának. Az m1-en egész csokorra valót szoktak lejátszani belőlük. Makizaj csak később tette hozzá, hogy "HA a NATO kérné", miután rájöttek, hogy enélkül nem jön jól le. Csakhogy ez még így is hülyeség, mivel a NATO nem kérhetne ilyet. A NATO maga mondta, hogy nem avatkozik be a háborúba sem fegyverrel, sem emberrel. Tehát mint NATO tagállamnak, nekünk is ezt kell tennünk. Nem avatkozunk be. Az, hogy más országok mit csinálnak a tiltás ellenére a saját szakállukra, minket nem kell hogy zavarjon. Másrészt a NATO védelmi szövetség, és jelenleg az oroszok nem támadtak meg NATO tagállamot. Tehát nincs kit védeni. A NATO viszont sosem támad. Akkor hogy kérhetné, hogy küldjünk fegyvert és embert Ukrajnába? Sehogy. Ez csak Makizaj mellébeszélése. A tanárok küldése pedig a tied.

2. Soha senki sem mondta, hogy valakik átoperálnák a gyerekeket nálunk. Ezt csak a baloldal mondja mindig, ha felvetődik az lmbtq téma. A szokásos balos hazudozás. De nem árt tudni, hogy az lmbtq lobbinak az is a célja, hogy akár egy gyerek is eldönthesse, ha más nemet akar, és ebbe a szülő se szólhasson bele. A kormány nagyon helyesen az ellen harcol, hogy ne tarthassanak szexuális előadást a kiskorúaknak az ilyen aktivisták. Sem az óvodákban, sem az iskolákban. Sőt, a tanárok sem. A szexuális felvilágosítás a szülők dolga, nem a tanároké. Mi köze egy tanárnak a gyerek szexualitásához? Semmi! Aki nem tudja felvilágosítani a gyerekét, az kérjen szakembertől segítséget. Erről szólt a népszavazás is, mert nyugaton ezeket a propaganda előadásokat erőltetik a gyerekek számára. Ott már több országban az óvodásokat zaklatják szexuális dolgokkal, de még csak nem is a normális, egészséges szexuális életről beszélnek, hanem az lmbtq dolgokról. Ezt nem akarhatja épeszű ember, a liberálisokat pedig nem sorolom ide. Ebből is látható, hogy nem azok.

Hogy válaszoljak a kérdésedre: Attól lesz valaki jó tanár, hogy van hivatástudata, jól felkészült, és képes kialakítani a jó tanár-diák kapcsolatot a tanítványaival. A tanító egy hivatás, nem olyan, mint a benzinkutas. A tanítást nem a pénzért szokás vállalni, az egy életcél. De ezek a pénzéhes tanárok nem úgy festenek, mint akiket a szent hivatástudat hajt, nem igaz? Még csak nem is a pénz, bár jól jön, ha az is több lesz. Hanem a baloldaliság, a kormányellenesség, az, ami hajtja őket.
És ugye, hogy igazam van, te is jól tudod, ha most baloldali kormány lett volna:
1. Még ennyi sem lenne a fizetésük, mint most.
1. Nem a kampány idején, ráadásul járvány, háború, energiaválság, és infláció idején tüntetnek a kormány ellen.
2. Egyáltalán nem tüntetnek.
3. Vagy ha mégis, maximum egyszer, és ha a kormány nem tud most emelni, elfogadják, és örülnek, hogy nem jobboldali a kormány, mert akkor tovább tüntetniük kéne.
Cisco 2022 máj. 19. - 20:34:15
(165/181)
Ezeket a nyomorultakat vajon hol tenyésztették ki a műsorra?
Valami barlangban voltak elzárva?
Az nem létezik, hogy huszonegynéhánytól hatvanakárhányig évesig ennyire sötét lényeket tudjanak a szabad világból összeszedni. És ennyit.
Legalább ennyire lényeges kérdés, hogy az ún. műsor után ezeket szabadon is engedik az emberek közé?
Ijesztő!!!
.
offtopic
Sz. Péter 2022 máj. 18. - 18:04:13 Előzmény Kit Fisto
(164/181)
Hát persze. Meg háborúba küldenék a tanárokat is.
Meg átoperáltatnák a gyerekeket.
Szépen felmondtad a propagandát.
https://fb.watch/d4QALEKRqV/

Egyébként csak a kérdésre nem válaszoltál.
Kit Fisto 2022 máj. 18. - 16:25:47
(163/181)
A műsor rosszabb lett az új műsorvezetővel. De nem csak ő, a kérdések és a játékosok is rosszabbak. A vendégek is, egyelőre. Közülük páran leszólóan beszéltek a játékosokról. Azt sehogy sem étem, miért nem lehet a kérdéseket a képernyőn tartani? Ott lent nem zavar senkit, sőt, hasznos lenne. Nagyon bosszantó, hogy hol kiteszik, hol leveszik, és ha nem jókor nézel oda, nem fogod tudni. Sokszor van úgy, hogy fogalmam sincs, mi a kérdés, mert közben netezem is. Úgy tényleg nem olyan szórakoztató, nem árt tudni, hogy éppen min agyalnak.
Kit Fisto 2022 máj. 18. - 16:03:51 Előzmény Sz. Péter
(162/181)
Ha baloldali kormány lenne, még kevesebbet keresnének, mégis, kussolnának.