katickam 2008 ápr. 18. - 18:20:35
(10/150)
Engem érdekel a film. Máraitól a Gyertyák csonkig égneket olvastam, és nagyon szívembe markolt! Az is hasonló volt ehhez abban, hogy a múlton való töprengés, a múltban "élés" szerepel benne. Nem a mai ember világa, ahol az érzéseket sokan igyekszünk elhessegetni magunktól. Bár nekem sem vágyam az évtizedekig tartó gyötrõdés azon, ami eltelt. De jól esik érzelmeket látni, és megélni. Elegem van az amerikai ömlengésekbõl, és primitívségbõl, ami sokszor jellemzi a filmjeikben az érzelmi jelneteket. Reménykedem, hogy jól visszaadja majd ez a film a könyvet, a máraiságot! Bár Cserhalmit nem szeretem.
Franzie 2008 ápr. 18. - 09:50:27
(9/150)
Tegnap láttam a filmet, a Csrhalmi kicsit gyenge volt, de Eszter és Törõcsik nagyon jó.
A történetbõl az nem világos, hogy milyen alapon-jogon tartotta hatalmában Lajos annyira Esztert, hogy eladatta vele a házat? Vagy Eszter miért gondolta, hogy tartozik ezzel?
Mellesleg 20 évig rágni egy történetet...a múlt azért van, hogy elengedjem, ne pedig melengessem. Még ha olimpiai bajnoki címrõl beszélek, amire büszke vagyok oké. De egy elhagyott szélhámost piedesztálra emelni...
efes 2008 ápr. 17. - 21:19:43
(8/150)
http://port.hu/pls/w/GENERAL.article?i_area_id=2&i_article_id=9273

Nagyjából ilyesmi. Szép képeskönyv, s mint ilyen illusztratív, és szöveghû is. Szerintem szépen idézi meg Márai világát.
7/10
Obránszky Ármin 2008 ápr. 17. - 20:18:32 7/10
(7/150)
Hú ez a film nekem épp kapóra jönne, mert Máraiból kellene referálnom két hét múlva, de nem tudom, h megér-e 1000 HUF-ot.
A trailer alapján felvonultatja mindazokat a sajátosságokat, amelyek miatt nehezen szánom el magam arra, h mai magyar filmet nézzek, legalábbis mai magyar közönségfilmet. Színpadias, túlzó gesztusok, papírszagú dialógusok és a tvfilmeket meg nem haladó képi világ. Persze, lehet, h a trailer sikerült rosszul és a produktum lényegesen jobb. Ezt soha nem lehet kizárni.
Az viszont a film mellett szól, h Nagy-Kálózy Eszterre osztották a fõszerepet -kivételesen jó színésznõnek tartom- és a többi szereplõ is olyan alapanyag, h az ember bizakodni kezdene, ha nem látott volna már annyi elhibázott vállalkozást.
Valaki tudna érvelni a film mellett vagy ellen kicsit bõvebben, mint az elõzõ hozzászóló? :-)
Nagyon megköszönném!
1/10
Kattrin 2008 ápr. 17. - 15:46:01 1/10
(6/150)
Újabb magyar film, ami az egyes értékelést is alulteljesíti, hogy finoman fogalmazzak...
kisGabi 2008 ápr. 17. - 12:31:41
(5/150)
Milyen zenét szerezhetett hozzá "a kisberkes"? Érdekesen hangzik, kíváncsi vagyok rá.
eugénia22 2008 ápr. 14. - 18:07:56
(4/150)
És?
eugénia22 2008 ápr. 14. - 15:08:43
(3/150)
Engem is érdekel.És valóban jó filmnek ígérkezik.Nagy-Kállózi Eszter, pedig jó választás volt Eszter szerepére.És nem csak a nevek miatt.(Eszter-Eszter).
Laci911 2008 ápr. 13. - 17:15:54
(2/150)
Engem nagyon érdekel, az elõzetes alapján nagyon jó filmnek tûnik...Nagy- Kálózy Eszter remek színésznõ, egyik kedvencem. :-)
eugénia22 2008 ápr. 12. - 17:28:05
(1/150)
Elég, jó magyar filmnek ígérkezik.Jó szereplõ választás,operatõr,helyszín,jelmez.Kiváncsi vagyok.A Filmszemlén a külföldi filmesemberrek, álva tapsoltak.A kategóriás Filmfesztiválok hívják a filmmet.Biztos jó film lesz.