Téma: E.T.

7/10
FElepHánt 2010 máj. 03. - 19:31:28 7/10
(1/1)
Thália Arizona Stúdió. Évekig alig alakulnak ki új játszóhelyek, elég baj! - de az talán még nagyobb, hogy ha végre létesül egy új, elkezdõdik a tervezés, szervezés, beindul a program: azt néhány hónapra rá egyetlen tollvonással megszüntetik!!!

Õrület! Botrány!! Szégyen!!!

Az AKKU sorsa ez volt, - sovány vigasz, hogy most egy akkoriban elkezdett munka elõadássá érett. Dömötör András gátlások nélkül nyúl az Ember Tragédiájához, nem játszatja egyfolytában végig, a szállóigévé jegecesedett sorokat egy füst alatt mondják el az Ádám-ok, mert abból három is van. Klem Viktor és Dankó István agyafúrtan próbálkozik ama veszélyes alma megszerzésével, a mosolygós, szelídszavú Lucifer, Barabás Richárd gyengéd trükkökkel kísérletezik, Hegedûs D. Géza Ádámja a bölcs megfontoltságot képviseli. A szellemes játék leköti a figyelmet, de mélyebb rétegeket nemigen érint. Hiányolunk egy igazi Évát, de örülünk a férfinem jóízû hozzáállásának, mely azonban rituális öngyilkolászásba torkollik. A szerencsére sikertelen kísérletek végpontján, a legidõsebb Ádám csapzott fejjel hagyja ott a vízhalálra alkalmatlannak bizonyult akváriumot, mindenki bevonul egy mennyeien fehér sátorba, melyben fantasztikus humorú jelenet kezdõdik.

A rendezõ kézikamerával közvetíti a tragédia elsõ színét, mi a csukott sátor falára vetítve élvezhetjük. Az Úr, akinek kulcsszerepében Hegedûs D. Géza a színjátszás magasiskoláját mutatja be, ironikus hangvétellel kommentálja a teremtés eseményeit, az angyali kar hozsannázik, Lucifer fanyalog: fetrengünk az egészséges röhögéstõl... Ezért a tíz percért érdemes volt megcsinálni ezt a merészen eredeti produkciót, talán még továbbfejleszteni sem ártana. A több irányból toborzott együttes nagy hévvel komédiázott, Dömötör András pedig bebizonyította, hogy nincs az a klasszikus Szent Tehén, amelyhez ne lehetne profán kedvvel hozzányúlni.