Téma: Euro 2008

alanis 2008 jún. 16. - 18:08:23
(1054/2654)
úgy legyen. :-)))
ha aztán mégsem, majd széttárja két karját. mi mindent megtettünk... :-DDDD
alanis 2008 jún. 16. - 18:03:10
(1053/2654)
sajnos gyávák a bírók. és igazad van, ki kéne osztaniuk meccsenként azt a rengeteg sárgát, néhány embert kiállítani, utána kétszer is meggondolná mindegyik játékos, ráncigálja-e az ellenfelet vagy bemutasson-e egy szép mûesést. nagy zúgolódás lenne, panaszáradat, sértõdés, de idõvel megtanulnák, mi a rend és fõleg, hogy mirõl is szól ez az egész.

viszont az is hozzátartozik, hogyha arra van pénz, felszerelés, hogy minden egyes játékos tevékenységét kövessék és a meccs végén statisztikákat gyártsanak, ki mennyit futott, ki hányszor birtokolta a labdát, akkor én azt mondom, nem ez a legfontosabb. kit érdekelnek ezek az adatok? engem nagyon nem. a végeredményen úgysem változtat, akkor meg minek. bár szociológusként ellentmondok a szakmámnak, ahol igencsak fontos a statisztika, de a foci nem errõl szól. ha meccset nézek, nagyon nem hatnak meg a múlt adatai.
ha viszont tiszta, szép játékot akarunk, akkor igenis teremtsék meg ennek a feltételét. most is ott van a lehetõség, csak nem élnek vele, mert nem tudják, hogyan lehetne. a bíró és a két partjelzõ mellett vannak plusz bírók, akik képernyõn követik nyomon az adott mérkõzéseket és jobban látják, mi folyik a pályán.
oké ezzel is problémahegyek lennének, mert minden vitatott helyzetnél nem állhat le egy meccs, hogy újranézzék, mi is történt valójában, de talán a lesgólok, vitatott 11-sek sorsát el lehetne dönteni így. mert olyankor úgyis áll a meccs, mert a sértett fél õrjöng egy darabig.

de sajna amíg olyanok lesznek az UEFA fejesei között, mint Blatter vagy Platini, semmi jó irányú változást nem lehet várni.
10/10
norton15 2008 jún. 16. - 16:35:09 10/10
(1052/2654)
Nagy p*csök voltak, az tuti.:S A spanyol meccsen akadtam ki, és a németen, de ott a németek tovább tudtak menni. Azért ennyire erõltetni ezeket a b*zikat.:S Ráadásul a japókról még: amikor a Real ott járt, hogy alamizsnaképpen kapjanak egy kis pénzt a ferdeszemûek, egész meccsen Bechhamet rugdosták, volt egy eset, ahol teliberúgta az arcát a szerencsétlennek. Nem kedvelem Beckhamet, de itt sajnáltam. Csoda hogy nem sérült le...:S

Egy másik esetnél a Bayern ment oda, de minek... Az elsõ percektõl kezdve olyan harcmûvészeti rúgásokat produkáltak, hogy csodálom, hogy a bíró engedte ezt. Aztán annyira eldurvult, hogy amikor az egyik japó szemétláda eltépte (!!!) az egyik német mezét, az dühbõl bokánrúgta, a bíró azonnal kiállította.:S Ennyit az ázsiai futballról.
10/10
norton15 2008 jún. 16. - 16:29:36 10/10
(1051/2654)
Van Basten mondta, hogy minden meccset meg akarnak nyerni.:D Így a románoknak annyi szerintem.:)
alanis 2008 jún. 16. - 15:54:27
(1050/2654)
amit leírtál, mindennel egyetértek, mert ez az igazság.

csak! érdekes a mostani meccseket vezetõ bírók közül sem mindegyik balfék, vannak normálisak. de ez a svéd bíró egy borzalom. és érdekes módon, szinte azoknál a meccseknél borul ki mindenki, amelyiket õ vezeti.

állítólag az Arsenal kapitánya Wenger sem zárta a szívébe, mert botrányosakat alkotott ez az északi csodaember.

a Collina pl. egy igazi jelenség volt azon felül, hogy isteni bíró volt. õt imádtam. ha õ vezetett egy meccset, tudtam, hogy kordában fogja tartani mindkét felet.
10/10
El Fary 2008 jún. 16. - 15:48:17 10/10
(1049/2654)
A bíráskodásról szólnék én is akkor részletesebben.
Sajnos egyre gyorsabb, durvább a játék. A meztépések, lökdösõdés szögletnél, beíveléseknél már mindennapos, a lesek megítélése lehetetlen. Minden meccsen van több olyan gólhelyzet, amit les címén megállítanak, holott nem volt az. Emberi szemmel képtelenség követni ezeket a szituációkat, fõleg, ha a kiugratás 30-40 méterrõl jön.
Sajnos, ez van.
Könyöklés is egyre több van fejeléseknél. Nagy birkózások mennek néha a pályán.
Mindezeket figyelembe véve a játékvezetõk ingerküszöbe is sajnos, egyre magasabbra megy, mert ha a szabályokat akarnák betartani maradéktalanul, akkor meccsenként 3-4 piros lap és 15-20 sárga lap simán befigyelne. Mondjuk én ennek a híve volnék, de ezt nem vállalják fel.
Így pedig, nem nehéz megjósolni, hogy egyre nagyobb hatalom lesz a bírók kezében, egyre több lesz a vitatható ítélet.
Jó példa erre az idei Stanley-kupa döntõ például, noha az egy másik sport, de az még gyorsabb, még küzdelmesebb. A bíráskodás katasztrófális volt.
10/10
El Fary 2008 jún. 16. - 15:32:36 10/10
(1048/2654)
He-he, jó ez a van Persie nyilatkozat. Na õ is biztos kezdõ lesz holnap, benne lesz motiváció ezek szerint.
alanis 2008 jún. 16. - 15:32:36
(1047/2654)
a hollandokat illetõen elfogadva és rámondva az ámen. :-DDD

olasz-francia esetében viszont díjaznám, ha az olaszok összekapnák magukat és nyernének. legalább egy icipici, nyavalyás góllal. :-)))
10/10
El Fary 2008 jún. 16. - 15:29:49 10/10
(1046/2654)
Ami a holnapi holland meccset illeti, presztízsbõl meg kellene verni a románokat, mivel a selejtezõ csoportban 4 pontot loptak tõlünk (így mondom, mert holland szimpatizáns vagyok még 88 óta, persze csak a magyar csapat után). Téved, aki Robbent a B csapathoz sorolja, mert a három Realos (Robben, Sneijder, van Nistelrooy) a csapat alapja. Eddig azért játszott csak egy félidõt, mert sérült volt, különben simán kezdõ. Egy félidõt szerintem kap a románok ellen is, hogy játékban maradjon. Van der Sar védeni fog, kapusokat nem igazán szoktak pihentetni. Viszont elöl szerintem Huntelaar fog lehetõséget kapni. Hátul esetleg Johnny Heitinga, szóval azért vannak minõségi cserék. Akit lehet, pihentetni fog van Basten is.
Én így gondolom.
Tippem: döntetlen a románok ellen, de a kínálkozó lehetõséggel sem az olaszok, sem a franciák nem élnek, mert õk is x-szelnek. :)
alanis 2008 jún. 16. - 15:19:01
(1045/2654)
az index-en sorba vették, miért fognak nyerni a hollandok. az elsõ indok halálosan jó :-)))

"Már azt tragikusnak találom, ha a nyaralás alatt kikapok pingpongban, hát még ha a románoktól futballban" - Robin van Persie nyilatkozta ezt a frappánsat.

és ami bíztató arra vonatkozóan, hogy nem fogják ellazsálni, a selejtezõkön egyszer kikaptak a románoktól ill. egy döntetlent játszottak velük.

reméljük a legjobbakat holnap estére. :-)
alanis 2008 jún. 16. - 15:16:41
(1044/2654)
tévedések egész sora ez az eb már. ezen a meg nem adott 11-en meg sem lepõdöm.
nem hiszem, hogy a végsõ gyõztesen kívül a szívébe zárja-e majd vki ezt az eb-t. erõsen kétlem...
10/10
El Fary 2008 jún. 16. - 15:14:39 10/10
(1043/2654)
Nem tudom, szóvá tette-e valaki, de szerintem meccset eldöntõ hibát vétett a közutálatnak örvendõ svéd bíró, noha én kifejezetten elégedett voltam a teljesítményével addig.
A török-cseh meccsen nem adott meg 2-0-nál egy teljesen egyértelmû 11-est a cseheknek, mikor üres kapura fejelés közben a török védõ lerúgta (letalpalta) karatézó mozdulattal a cseh játékos fejét, aki emiatt kihagyta a helyzetet, és mehetett turbánt köttetni a vérzõ fejére.
Én a Sport1-en néztem ezt a meccset ismétlésben, és ott a kommentátornak ráadásul eszébe sem jutott, hogy ez 11-es kellett volna legyen.
3-0-ról már nem jöttek volna fel a törökök.
10/10
El Fary 2008 jún. 16. - 15:07:58 10/10
(1042/2654)
Ezt rosszul gondolod, mert a spanyolok mindenképp csoportelsõk, mivel megverték mindkét csapatot, akik pontszámban még beérhetik. Tehát simán kikaphatnak a görögöktõl, bár szerintem nem fognak.
offtopic
Zajac 2008 jún. 16. - 14:00:55
(1041/2654)
rendben :DD
alanis 2008 jún. 16. - 13:59:15
(1040/2654)
addig örülj. :-))) legalább nem volt annyi eset, amin fel tudtad volna magad húzni.
Zajac 2008 jún. 16. - 13:37:03
(1039/2654)
Nahh arról lemaradtam az mi is volt,mert közben dolgoztam és nem volt minden figyelemem a pályán.
alanis 2008 jún. 16. - 13:31:31
(1038/2654)
a cípõcsere vitte a pálmát. ilyet én még nem láttam, pedig nem tegnap kezdtem el focimeccseket nézni.

ezek után mit is várhatunk egy ilyen bírótól a pályán...
Zajac 2008 jún. 16. - 13:31:24
(1037/2654)
Oké :D bírónõ :DD
Zajac 2008 jún. 16. - 13:25:58
(1036/2654)
Igen sok fura döntés van,de én egyiket sem bántom :D (ugye kivéve ha magyarokról van szó :))))
Ember legyen a talpán aki 40ezer ember ordításában és 22 gyorsan bepöccenõ,színészkedõ,lesrefutó satöbbi játékos között rendet teremt és megfelelõ döntést hozz.
Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy egyetértek mindegyik döntéssel de aki jobban csinálja az álljon a helyére.
alanis 2008 jún. 16. - 13:25:47
(1035/2654)
a remény hal meg utoljára... :-)))
bízzunk benne, ha esetleg búcsúzni kényszerülnek idõ elõtt, szépen teszik.