idõjós1010 2009 jún. 13. - 08:35:40
(348/2248)
Na és az Olaszliszkai lincselés, ahol még a cigány embernek állt feljebb, még õ akarta (sõt talán perelte is) azon személyeket akik lincselést kiáltottak. A cigánygyereknek semmi baja nem lett, a család mégis agyonverte kislánya szeme láttára az autó sofõrjét.
És nem egy ilyen eset volt már.
Arról az esetrõl nem is beszélve, mikor uborkát lopni mentek egy öreg kertjébe ahol valamiféle elektromos kerítéssel védte magát a szegény öreg, mert már többször is loptak a kertjébõl. nem is csinált titkot abból hogy elektromos kerítéssel védi a földjét, a cigányok mégis elmentek lopni, majd egyikük tán meg is halt. Az öreget hosszú-hosszú éves (talán életfogytiglanos) börtönbüntetésre ítélték, és még a cigányoknak állt feljebb ismét.
kgyuri0 2009 jún. 13. - 03:43:26
(347/2248)
Érdekes fölvetés!

De itt most késõ éjszaka van, majdlegközelebb folytatjuk, jó éjt!
kgyuri0 2009 jún. 13. - 03:28:46
(346/2248)
Na kedves idõjós!

„Nekem már akkor véleményem, és saját elméletem volt az ország problémáinak helyreállítására, mikor még a Jobbik a látóterembe sem került. Most már csak örülök hogy õk jórészt azt fogalmazták meg, azt képviselik amit én, és még nagyon sok hazai érzelmû ember érez, és tud rajtam kívül. Mi építenénk az országot, ti eladnátok.”

Azt hogy a „hazai érzelmû ember” mennyire suta kifejezés, tegyük zárójelbe, mondhatod, ne kössek bele stiláris kérdésekbe (Bár egy nagy ember mondása: A stilus az ember)
Az hogy neked már régen van elképzelésed az ország problémáinak a helyreállításáról(én inkább „megoldás” szót használnék itt), nos ez dícséretes, bár megvallom, nem tûnik számomra életszerûnek, de elõfordulhat.
Az, hogy akkor még nem volt Jobbik, elhihetõ.
Az is elhihetõ, hogy örülsz, amikor a saját elgondolásaidat visszahallod tõlük. Ilyen esetben az ember valóban hajlamos föllelkesedni, hogy nagy szellemek mennyire találkoznak, és a meglepetést okozó egyezést hajlamos valamiféle bizonyítéknak tekinteni, hogy milyen igaza van (neki,meg annak a társaságnak, amely visszhangozza a véleményét)
Na, motmivel én is elhittem neked mind e zen állításaidat, ugye te is el tuod nekem hinni, hogynekem is van véleményem a világ dolgairól jó ideje.Néha talán engem is mgllepett, hogy a véleményemet bizonyospártok visszhangozták - érdekesség: ezek a pártok részint baloldali, részint szabadelvû párt voltak(Nevezzünk engem ennek okán „ballibnek”)
Naitt most kvittek lettünk. Mindkettõnknek van meggyõzõdése, te a tiedre esküszök én meg az enyémre. Mivel a te meggyõzõdésed mellett nem szoktatok érvelni, hanem „elvarázsoltan” elkezdtek dumálni, én viszont mindig vitázom (még magammal is), én nem vagyok radikális,nagyvalószínûséggel az én elképzeléseim hatékonyabbak, helyesebbek, megfelelõbbek kedvezõbbek, mint a tieid.
Itt van pl. az idézet záró mondata: Hogy jösz te ahhoz, hogy engem ismeretlenül is meggyanúsítasz azzal, hogy eladnék valamit, ami nem az enyém? Kikérem magamnak, ilyen még csak eszedbe sem juthat. Ez nem fér bele az általános emberek közötti érintkezés normáiba. Remélem, tudsz követni!

Én még tovább is mennék. Az, hogy te ennyire indulatból, dühöngve viszonyulsz hozzám( akirõl egyetlen egy dolgot tudsz: nem értek veled egyet), ez nagy mértékben valószínûsíti, hogy más dolgokban ugyanígy nincs igazad, mert másban is indulatból dühöngve mondsz véleményt (cigányok, más etnikai kisebbségek, határon kívüli magyarok, külföldi vállalatok, gazdagok, külföldiek, általában: veled nem egyetértõk). Az emberek közötti érintkezés normái adják az ízlést, a kultúrát, az erkölcsöt(nagy tévedés azt gondolni, az erkölcs pusztán szexuális életbõl és szokásokból áll)
Heathcliff 2009 jún. 13. - 03:15:31
(345/2248)
Hogy érthetõbb legyek: nem tõle féltek bárkit is, inkább õt féltem. Számára nem a hatalom jelenti a drogot, mint az összes többi eszelõsnek (='politikus'), hanem a hõsies misszionárius póza. Szüntelenül küzd, és erre nagyon rá fog fázni. Hamarosan. Aki korpa közé keveredik, azt szétszaggatják és felfalják a disznók.
Heathcliff 2009 jún. 13. - 03:03:10
(344/2248)
Morvaihoz még ennyit szeretnék hozzátenni ("Magyarországon sokáig tilos volt a mele­geknek 18 éven aluli gyerekeket megron­tani. Az errõl szóló rendelkezést azonban az Alkotmánybíróság 2002-ben eltörölte, és a szexualitás alsó korhatárát a hetero­szexuálisokéhoz hasonlóan 14 évre csök­kentette, mivel a rendszerváltozás után melegszervezetek rendszeresen követel­ték a megkülönböztetés eltörlését. Az elsõ beadvány 1993-ban készült. Három melegszervezet, a Lambda, a Homérosz és a Magyar Zsidó Leszbikus és Gay Csoport indítványozta az Alkotmány­bíróságnál az alkotmányellenes helyzet felszámolását. A beadványt dr. Morvai Krisztina készítette." El is érte, Freddy Mercury-díjjal tüntették ki). Ezt a múltját most, a kereszténynemzeti Jobbik élén sem tagadja meg.
Vagyis: szerintem függõ. Egyszerûen muszáj folyton harcolnia. Oroszlánként küzd, szinte mindegy, kikért, csak eléggé elnyomottak legyenek (pl. az apagyilkos Simek Kittiért vagy a prostik jogaiért. Mindegy). Azonosul bármilyen elnyomott(nak vélt) embercsoporttal, kényszert érez az értük való kiállásra, az érdekeik védelmére. Lánglelkû igazságosztó, ez egyszerûen muszáj neki, a kábítószerhez hasonló kényszert érez rá.
Minden függõ menekül a meghittség elõl. Valójában ezért válik el Balótól, ez akadályozza a házasságukat, nem a politikai nézetek. Az nem lenne elég ok. Mindegy, ki mit gondol errõl, akkor is kitartok mellette, hogy az nem indok.
Az összes politikusnál ki lehetne mutatni valamiféle súlyos elmezavart. És azoknál is, akik számára a politika a transzcendens pótléka.
Mindezekkel együtt sajnálom Morvait. Egyre nagyobb adag kell neki az extázishoz, és ez egyre veszélyesebb a számára.
kgyuri0 2009 jún. 13. - 02:51:33
(343/2248)
Helyesen: "találó és szellemes"
tombenko 2009 jún. 13. - 01:17:21
(342/2248)
Nemré olvastam egy kedves sztorit. Afrikában az egyik segélyszervezet fogamzásgátlót osztogatott, hogy a születésszabályozást próbálják valahogy megvalósítani. Amit a néger asszonyok sziontjén el lehetett mondani: Miután szeretkeztek, vegyenek be egy pirulát, és akkor nem lesz gyerek. Mi lett belõle? Nyakláncon hordták a pirulákat, amik kvázi fizetõeszközként is használtak, mert annyit fogott fel belõle: A kis fehér bogyó nem engedi a gyereket megszüketni, azaz varázsszer, azok pedig nyakbaakasztva is hatnak... A szervezet egyvalamit felejtett el - ezekneke a nõknek jelentõs része soha nem járt iskolába, azaz a gyógyszerekrõl gyakorlatilag semmi fogalmuk nincsen...
A kedves kis történet után valami más:
Szerinted az az ember, aki eleve alacsony iskolázottsággal rendelkezik, mellé eléggé a szegéynségi küszöb környékén él, pont azzal fog foglalkozni, hogy mielõtt ágynak esnek, legyen náluk óvszer/fogamzásgátló? Egyszerûen fel sem fogja, hogy ezek mire valók. Néptõl függetlenül.
Kicsit félreérthetõen fogalmaztam, úgy látszik - nem a gyerek verésére céloztam. Sok családban, megint egy társadalmi rétegre inkább jellemzõen van jelen. Amirõl beszéltem: Egy cigány nem fog bevállalni abortuszt, ha nem muszáj. Ha terhes, megszüli a gyereket. Nézz meg mondjuk egy csecsemõgyilkossági statisztikát. És abban sem vagyok biztos, hogy árvaházban jobb helyen van a gyerek, akárcsak a nevelõszülõknél.
tombenko 2009 jún. 13. - 00:49:51
(341/2248)
Hm. Tanítom õket, több szinten, több helyen. :)
Sõt, amikor busszal jártam tanulni, akkor sokszor inkább vártam, fõleg nyáron, a késõbbi buszra, mert különben egy valag paraszt szállt fel a földeken, és hazáig kellett szagolnom õket. Pesten is meg kellett válogassam, melyik busszal megyek, mert ha kocsma közelében volt a megálló, tömegesen szálltak fel ittas ökrök. Azoknak sincs jó szaguk...
Nem, nem arra célzok, hogy a borsodi cigányok rózsaillatúak, csak arra, hogy ez kissé csúsztató érvelés. Most nem fogom végigvezetni, álmos vagyok, de gondolj arra, hogy vagy háromszáz éve az arisztokraták körében szépnek a fehér bõr számított, kb. innen indulj ki.
tombenko 2009 jún. 13. - 00:41:49
(340/2248)
Ok, bár hamar ne számíts eredményre, elég feledékeny vagyok... :(
offtopic
Heathcliff 2009 jún. 13. - 00:19:04
(339/2248)
Jó, rendben, használd. Csak akkor ne írtad volna azt, hogy tetszik, amiket összehordtam. Mondtad volna, hogy baromság az egész. Képzeld, elhittem, hogy ha azt mondod, tetszik, akkor az azt jelenti, hogy tetszik. Vagyis belátod, hogy nem azért jöttünk le a fáról, hogy csúfolódjunk. Ha vannak érveid, mondd el. Ha csúfolódsz, nincsenek érveid. Nem moderáltak ki még elégszer?
idõjós1010 2009 jún. 12. - 22:16:13 Előzmény kgyuri0
(338/2248)
Nem azért írtam, hogy most õt ezért utálni kell, de még csak nem is neked írtam (ha jól emlékszem)(bár lehet hogy tévedek). Õ csak egy példa volt arra, hogy cigányokból is lehet magas rangú, és sok-sok magyar által elismert, éljenzett ember (is akár)Ha valakinek van gógyija, és kezdeni akar valamit magával az tud is, még romaként is tud érvényesülni.
idõjós1010 2009 jún. 12. - 22:10:29 Előzmény tombenko
(337/2248)
Keress egy olyan hírt mikor magyar ember támadt rá egy rendõrre, én keresek egy olyat amikor roma támadta meg a rendõrt. Beljebb leszünk ezzel?? Szerintem nem.
idõjós1010 2009 jún. 12. - 22:02:50 Előzmény tombenko
(336/2248)
A környezetébe beleszületik az ember, igen, és épp errõl írtam korábbi hozzászólásomban én is, hogy rossz körülmények közé a romagyerekeknek sokkal nagyobb százalékban van esélyük születni mint a magyar gyerekeknek, mert a magyar szülõk rossz körülmények közé nem hoznak világra gyereket. Eleve nem is kerülnek ilyen putrikba.

"A mosdatlanságuk mítosza egyvalaminek köszönhetõ - a bõrszínüknek."
Tudod amit te mítosznak nevezel, azt én és még rajtam kívül nagyon sok pl Borsod megyei ember nap mint nap az orrokkal érzik, érzik a buszon, érzik az aluljárókban amiket ellepnek, az avasi bérházak lépcsõházaiban amit szétszednek.
Az ország kb fele sajnos nem kényszerül ilyen magas számban együtt élni velük, és így távolról persze mindjárt nem látják olyan borúsnak a helyzetet.

"És a tetû sem válogat, hogy kibe ül bele"
Aki rendszeresen tisztálkodik, zuhanyzik, hajat mos, és és mindig van tiszta váltásruhája, abba nem költözik bele.

"egy cigányasszony, ha szül, a gyereket megtartja. A (mondjúk úgy) magyar beadja árvaházba,"
A magyar nõk többsége nem adja meg az esélyt már eleve arra sem hogy az a baba megfoganjon, ha nem szeretne gyereket, ha viszont mégis megtörtént a "baj" és nincs pénze, vagy nem akarja elvetetni, még mindig jobb sorsa van egy árvaházban annak a gyereknek mint egy olyan családban, egy olyan lakásban, olyan körülmények között mint amilyenek közt, egy átlag roma család él.

"És ne feledjük el, hogy a cigányok körében a gyereket bántani igen súlyos bûnt jelent.2
Igen, ez biztosan így van a cigány hagyományok szerint, csakhogy az ezzel a bibi hogy a cigány lakosság bõ háromnegyedének fogalma nincs a saját fajtájának hagyományairól. Azokat a gyerekeket nem csak hogy megverik, de még csak nem is foglalkoznak velük.

"De menjél csak el egy kisvárosi, falusi iskolába. Meg fogsz döbbenni, mennyire eltûnnek a látszólagos különbségek."
Képzeled el faluban lakom, és itt jártam ki az elsõ 8 osztályt. Az utcánkban nem egy cigány család élt.
Én köztük éltem, élek, (szerencsére már nem napi szinten), de hogy te..............
idõjós1010 2009 jún. 12. - 21:41:08 Előzmény kgyuri0
(335/2248)
De még így is jobban átlátom az ország problémáit mint te.
Veled ellentétben én nyitott szemel járok, és nem azt szajkózom amit saját érdekbõl egy párt az emberekbe belediktált.
Nekem már akkor véleményem, és saját elméletem volt az ország problémáinak helyreállítására, mikor még a Jobbik a látóterembe sem került. Most már csak örülök hogy õk jórészt azt fogalmazták meg, azt képviselik amit én, és még nagyon sok hazai érzelmû ember érez, és tud rajtam kívül. Mi építenénk az országot, ti eladnátok.
tombenko 2009 jún. 12. - 19:48:52
(334/2248)
Nem csak. Lehet, hogy te ezt látod, de sajnos a helyzet eléggé általános. Tulajdonképpen a rendõrségi szabályzat jelenleg egy olyan fojtogató, bürokratikus mocsarat képzett, ami meggátolja, hogy ésszerûen cselekedhessen valaki. Közröhely, ha a menekülõ bûnözõ után lõ, könnyen megeshet, hogy felmentik a szolgálat alól, a tettes pedig megússza. Normális esetben fordítva lenne a helyzet. Az is csoda, hogy még mindig sokan mennek rendõrnek (bár lehet, nem is tudják, mire vállalkoznak. De errõl egy rendõr igen sokat tudna mesélni, kérdezz meg egyet.
Egyébként rendõrt már vertek. Ja, és nem roma volt... Megpróbálom megkeresni az illetékes hírt.
kgyuri0 2009 jún. 12. - 19:41:44 Előzmény idõjós1010
(333/2248)
Ami azt illeti, az Orbán éppen eléggé cigány név, amiatt nem kellett volna változtatnia.
De kár, hogy tényleg nem küldtél egy okos "linket"

Most már mindegy! De azt akarom, hogy tudd: Egyáltalán nem érdekel, hoy honnan származik, akár zulukaffer is lehet, vagy eszkimó, én nem amiatt utálom!
tombenko 2009 jún. 12. - 19:41:12
(332/2248)
A környezetébe beleszületik az ember. Utána, majd a késõbbiekben esetleg el tudja dönteni, ki akar-e törni, vagy sem. VAn azonban, aki nem lát lehetõséget sem a kitörésre. Van, akinek elképzelése sincs, lehet-e másképpen élni.
Egyébként nyugodj meg: a cigányok sem fürdenek kevesebbszer, mint egy másik, hasonló helyzetben lévõ ember, sõt. A mosdatlanságuk mítosza egyvalaminek köszönhetõ - a bõrszínüknek. Az viszont tény, hogy a ruházatukra, öltözködésükre nem túlságosan figyelnek, de még ez sem jelenti, hogy tisztátalanok lennének. És a tetû sem válogat, hogy kibe ül bele, nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy aki tetves, az vagy roma mellett ült, vagy maga is az.
Sok gyerek... Érdekes, de ez pont a szegényebb rétegekre jellemzõ. Meggondolja, legyen-e gyereke? Igen, aki megteheti, hogy foglalkozzon vele. A nagy különbség: egy cigányasszony, ha szül, a gyereket megtartja. A (mondjúk úgy) magyar beadja árvaházba, elveteti, vagy valamilyen más módon gondoskodik arról, hogy ne legyen, lásd az idõnként nagy port felverõ csecsemõgyilkosságokat. És ne feledjük el, hogy a cigányok körében a gyereket bántani igen súlyos bûnt jelent. Melléje pedig járul, hogy a népnek igen erõs az immunrendszere, és erre még rá is tesznek egy lapáttal.
Alkoholista szülõk mindenhol vannak. A gyerekek közül van, aki ettõl minél hamarabb szabadulni akar, van, akinek õk maradnak a példaképei. De úgy látszik, te nagyon központi iskolában tanulsz, hogy ennyire féloldalasan látod. De menjél csak el egy kisvárosi, falusi iskolába. Meg fogsz döbbenni, mennyire eltûnnek a látszólagos különbségek.
kgyuri0 2009 jún. 12. - 19:34:51 Előzmény idõjós1010
(331/2248)
Nem is gondoltuk komolyan, hogy bármely szerzõt is ismernél!
kgyuri0 2009 jún. 12. - 19:32:41
(330/2248)
Kedves Szittya!!

Most tényleg, ki vay te? Az egész párt(Jobbik), esetleg VonaÚr személyesen, vagy maga a nagy NyilsBarbie?

Csak azért kérdem, mert így írtad: "addig nem nyugszom"

Kishaver!

Stílus!
Szerénység!
Helyes beszéd! (Mer ha azegész párt vagy,ajánlanám a többesszámot! - Ismered?)
kgyuri0 2009 jún. 12. - 19:24:31
(329/2248)
ÚJ A BILLNTYÛZETEM EZÉRT(?), VAGY ÜGYETLEN VAGYOK?

Kedves szittya!!

A "sündõrség" elírás, vagy a tréfa része?

Szoktatok palesztinázni, én is amondó vagyok: Jászapáti is tiszta Palesztina!