kgyuri0 2009 júl. 26. - 11:55:22
(1188/2248)
De kedves Ms Heathcliff!
Ne akarj ledorongolni, ehhez csak a nyelv odadfigyelõ használata kell és odafigyelés a valóságra, nem teológia!

A Gárda gyöngyét sem teológiáról kérdezték, hanem arról, gyakorolja e azt a vallást, amit a társadalom annak a csoportnak tulajdonít, amely csoport képviseletét "megbízói" éppen rábízták.
kgyuri0 2009 júl. 26. - 11:46:49
(1187/2248)
Drága Ms Heathclifdf!

Ez szórágás, s akkor finom szót használtam.
De megnyugtatlak, hogy a Gárda gyöngye szerint van zsidó vallás, tehát nem arra gondolt, amire te.
Az általam adott szemelvény azt mutatja, hogy milyen végtelenül buta. Ugyanis õt pozitív propagandaként szerették volna használni, de ehhez is tök alkalmatlan, az általa megnyugtatandó zsidó polgárok ugyanis csaknem teljes számban úgy gondolják, hogy van zsidó vallás, és a kérdésre, hogy valaki azt gyakorolja-e, arra egyértelmû világos válasz adható.
De tényleg nem ér ennyit.
Bár az furcsal hogy úgy véled nem érdekel a Magyargárda, de lám nég egy ilyen periférikus jelentõségû riporttal is megismerkedél.
offtopic
Heathcliff 2009 júl. 26. - 10:17:22
(1186/2248)
Pedig a mondat helyes, mivel nincs "zsidó vallás". Csak júdaista van, ez a hivatalos neve. ez egyébként alaposan különbözik az ószövetségi vallástól, mivel annak lényegét, a kultuszt, a mindennapi áldozatokat már nem gyakorolják. stb. stb. Elkülönült valásnak minõsül.
Kedves kgyuri, ne akarj okosabb lenni egy zsidónál a zsidó belügyek kérdésében - és egy kereszténynél, ha Bibliáról van szó. Hidd el, hogy jobban tudják nálad.
offtopic
Heathcliff 2009 júl. 26. - 10:11:21 Előzmény anna8827
(1185/2248)
Tegnap meglehetõsen feldühödtem, ezt most korrigálom. Kellett egy kis idõ, mire felfogtam, hogy utoljára ügyes és okos hsz-t írtál nekem; egészen mást, mint amit addig. Tehát a tegnapi beírást visszavonom, helyette ezt küldöm neked (ha akarsz, válaszolhatsz rá. Ha akarsz).
A.) „egy link miatt, amivel megmutattam másokét azonnal harapsz, és durváskodsz”
- a célod nem a szlovák sovinizmus elítélõ bemutatása, hanem a gárda elítélõ bemutatása volt. Talán véletlenül találtál ehhez pont egy szlovák videót, talán nem is érzékelted, mennyire sértõ.
- A linked júl. 12-én kelt. Aznap megkérdeztem, mi a célod vele; erre júl. 24-én válaszoltál. Nem valami sokat, és nem túl okosan. Erre írtam válaszul az 1416-os hsz-t. Tehát éppenséggel nem azonnal „haraptam és durváskodtam”. Közben majdnem két hét telt el. Egyébiránt, mivel látom, te sem vagy épp mimóza lélek - a harapáshoz és durváskodáshoz kicsit több kellene ennél.
B.) Kivel fogadtál, mi volt a fogadás tétje és nyereménye? Ha már én voltam a fogadás tárgya…érdekel.
C.) Kiket értesz szélsõjobbosok alatt, akikkel kedélyesen beszélgettem?
D.) Jeleztem, hogy büszke vagyok a tudatlanságomra? Ha mégis, úgy te se légy büszke a szerénységedre.
E.) Te vajon táplálod a környezõ országok magyargyûlöletét soviniszta, ostoba megnyilvánulásokkal? Avagy általános alanyként használva ezt minden egyes magyarra értetted?
F.) Nem ismerem OV külhoni megnyilvánulásait. Ezzel valóban nem tudok mit kezdeni.
G.) „Szuper nemzet”: mi ez, mosópor vagy benzin? Nem volna elég az, hogy nemzet? Csak simán?
H.) Kérlek, hogyan rontottam ajtóstul a házadba? És mi lett volna veled szemben a politikum alkalmazása?
I.) És hogyan ront a magyarság ajtóstul, a politikum kikerülésével a környezõ országokra?
J.) Már megint ez a kitétel: „melyik nemzet különb” De hát miért kellene bármelyik nemzetnek is különbnek lennie a másiknál? Nem elég az, hogy csak nemzet és kész? Még különbnek is kell lennie?
K.) A józan ész kapcsán igazad van. Kár, hogy nem józan és okos videóval szemléltetted az állításodat.
L.) Nem kértelek, hogy adj a véleményemre. Eleinte csak kérdeztelek, utóbb pedig mással beszélgettem, nem veled.
kgyuri0 2009 júl. 26. - 09:46:13
(1184/2248)
Kedves MsHeathcliff!

Az általad beidézett riportot olvasgatva az elsõ jellemzõ részt hadd másoljam ki:
„ - Gyakorolja a zsidó vallást?
- Mivel a zsidó identitás - a magyarhoz hasonlóan - nincs tisztázva, a kérdést nem tudom értelmezni.(…)”

A kérdés elég egyszerû, könnyen lehetne rá igennel, nemmel válaszolni. Semmi közvetlen köze az identitásproblémához.

Engem a mi CsengõZoleenk mentalitására emlékeztet.
Ezt hozod nekem példának?!
Neeeee!
kgyuri0 2009 júl. 26. - 09:24:39
(1183/2248)
Legalább privátban okosíts ki!
kgyuri0 2009 júl. 26. - 09:24:04
(1182/2248)
Akkor pláne:
???????
kgyuri0 2009 júl. 26. - 09:22:52
(1181/2248)
????
kgyuri0 2009 júl. 26. - 09:19:03
(1180/2248)
Kedves évi100!

Semmi közöm hozzá, de én viszont 1439-es hsz-odhoz NEM gratulálok.
Emlékeztet az általános iskolában elvadult gyerkekre, akik két társuk durva verekedését körül állva "hajrá bunyó, szenzáció" kiabálással hergelték a verekedõket.
Szükséged van neked erre?
kgyuri0 2009 júl. 26. - 09:14:14
(1179/2248)
Ha valóban nem lenne véleményed a Magyargárdáról, mint politika iránt is érdeklõdõ itt élõ polgárnak, azt inkább nem minõsíteném, a jó viszony mián, mint kifejtettem!

A zsidó tag "alperesi beavatkozó" -kénti szereplésérõl annyit, igen furi lenne, ha egy gárdatag ellenkezõ képpen foglalna állást: hitelessége és mérvadó mivolta eleve megkérdõjelezhetõ, amint jó elõre megelõlegeztwem: "Heraus mit ubns"!
Az ijesztõ és szánalmas csoda, hogy okom van föltételezni: számos többé-kevésbé intelligensnek tekint(end/het)õ magyarember beveszi! (Politikai) kultúra óhhh!!