idõjós1010 2011 máj. 15. - 18:14:33
(548/768)
Hát nem tudom, én nem ebben látom a probléma gyökerét.
Lehet hogy saját naivitásom, de én úgy gondolom hogy akik szavaznak azok nem országokra hanem produkciókra nyomják azokat az sms-eket. Legtöbb ország, pláne a nagyobbak szerintem lakosságukat tekintve nem igazán hiszem hogy bármilyen véleménnyel is rendelkeznének egy olyan pici országról mint a miénk.
Egyébként kati tehetséges, és ez egy jó produkció volt, de a daltól már hányingerem van.
Azerbaijan féle produkció meg igencsak halovány volt.
miénkittatér 2011 máj. 15. - 18:09:24
(547/768)
Egyébként ezért nem fognak õk sem nyerni, mert olyan "tuskók" mint mi. A Finnek becsülettel vállalják felénk a finnugor alapú szimpátiát. Illetve a legtöbb ország nyíltan adja a szimpátia pontokat , most vvolt ki az élõ adásban is büszkélkedett vele. Ha van egy közepesen erõs ,pláne erõs dal, akkor ezzel, így lehet a topban lenni.Ennyi.

Egyébként sportban is meg lehet figyelni, pl mûkorcsolya.Mi vagyunk az egyetlen pontozók akik a saját versenyzõjüket is rendszeresen alápontozzák,nehogy megszóljanak minket. Ha nem lennénk minket tényleg ki kell találni:)))
Tilda36 2011 máj. 15. - 18:03:41
(546/768)
Nem véletlen, hogy külföldön nem szeretik a magyarokat, ezért volt ennyire kevés szavazat Wolf Katira...most olvastam az index fórum egyik topicjában az alábbi hsz-t:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110105901&t=9208658

Sajnos jellemzõ a magyarokra a gyûlölködés, ráadásul ehhez még többen csatlakoztak.
Ha mi ennyire utáljuk egymást annak elmegy a híre!
miénkittatér 2011 máj. 15. - 18:02:55
(545/768)
Szóról szóra ezt írtam lentebb. Ne plagizálj :)))))))))))
fredi60 2011 máj. 15. - 17:58:21
(544/768)
"Ha jobban el lennénk eresztve azért tesó népekkel, ha kicsit lenne kikhez a nyelvünk hasonlít."

A történelem okán a lengyelek, görögök és törökök is szeretnek minket. A finnekhez pedig (újabban ismét néha támadott) nyelvrokonság fûz. Tehát innen nem lenne nehéz pontokat szereznünk. De talán mi is állhatnánk pozitívabban feléjük, nem? Tegnap a finnektõl megkaptuk a maximális 12 pontot, míg õk tõlünk "cserébe" egy nagy ló....t a hátsójukba. Ha ezek után jövõre már tõlük se kapunk egyetlen árva pontot sem, megint csak magunkat fogjuk sajnáltatni????
offtopic
miénkittatér 2011 máj. 15. - 17:56:27
(543/768)
Nézd meg az azeri klippet ott minden második fikázza.És mégis nyert:)))
atisf1 2011 máj. 15. - 17:51:53
(542/768)
A hozzászólásokból kiindulva nemcsak engem ért csalódás éjfél után...sajnos ez a szomorú valóság 2011-ben, de reálisan belegondolva 43-ból 22.-nek lenni "nem is olyan rossz" Tényleg szégyen, hogy a finneknek egyetlen árva pontot sem adtunk, másrészrõl viszont az izlandi csapat is megérdemelte a 12-t, jobbak voltak, mint jópáran a mezõnybõl. Azt nem értem, hogy a moldovai csúcsfejek hogy a fenébe lettek 12.-ek??? Nomeg az ír ikrek, és a svéd gyerek... Nem értem...közben az aranyos svájci csaj (nem mellesleg a dal is jó volt!) utolsó helyen végzett...az igazi latin hangulatot teremtõ spanyol produkció meg 23... Ezek mellett nekem még a grúz produkció nagyon bejött, nem igazán csípem a rockzenét, de ez a Linkin Parkos-s stílus átjött, végezhettek volna õk is feljebb...

Megjegyzés: Katit kivéve egyetlen dal klipjével talalkoztam a zenecsatornákon...az azeriekével... -.-
Dnulror 2011 máj. 15. - 17:50:15
(541/768)
Azért a verseny elõtt itthon rendesen szûrték a negatív kritikákat, amire most azt mondod "persze, hogy van". Maga Rakonczai Viktor azt mondja a klip forgatásáról készült klipben:), hogy micsoda fantasztikus eredmény, hogy a klip CSAK pozitív kommenteket kapott, sosem volt még ilyen.... Miközben az látszik a youtube-on a kiadó által feltett "official" videoklip kommentjeinél, hogy minden harmadik-negyediket "eltávolították", mert "túl sok negatív értékelést kapott"... (közben a pozitívaknál meg ott felejtették az "X, te miért mondod, hogy nem tetszik?..." jellegû hozzászólásokat, vagyis sejthetõ, mi lett eltávolítva)

Elgondolkodtató, hogy ez kit vezet félre és az kinek az érdeke, hogy ezek félre legyenek vezetve....:)

Asszem a dolog tök egyszerû, akik nem ismerik Katit, úgy mint mi itthon és nem vettek részt a kb. egy hónapos agymosásban, azoknak ez nem annyira tetszett.. kész.
miénkittatér 2011 máj. 15. - 17:44:04
(540/768)
A kulcs abban a sorodban van, hogy semmit sem tudnak rólunk. De mindegyik sokat számít, mert akár hogy is nézzük a szomszédra szavazás jelentõs volt, mint mindig.Görögök sem magyar szeretettbõl írják ki a nyelvünkön a menüt, azt azért beláthatod.Ha jobban el lennénk eresztve azért tesó népekkel, ha kicsit lenne kikhez a nyelvünk hasonlít.Akkor már egy erõs középmezõny ,még akkor is ha fikázzuk a dalt.De nekünk még a vezetéknevünk is fel van cserélve a keresztnévvel:)
miénkittatér 2011 máj. 15. - 17:36:54
(539/768)
És ez mit jelent??? Persze hogy van negatív kritika.De a jelentõs többség az pozitív ,és nem csak a facebookon, hanem minden médiában. Ugyan így volt lehúzva mindegyik egyébként,hogy minden napra jusson lehúzás, hiszen sajtóról beszélünk ,abból élnek.De ha már a cikk azt emeli ki, hogy a németeknek jajj de sérti a fülét, azért tegyük hozzá, hogy a legjobbnak tartott dal díját is õk adták.
Dnulror 2011 máj. 15. - 17:26:53
(538/768)
Persze, ezért mondom, hogy ezeket a számokat nagyon sok módszerrel lehet elemezni, és még könnyebb belelátni olyan realitásokat, amelyek valójában csak a vágyaink.

Minden ország 10 (féle) pontot ösztott ki és 43-an voltak. A legtöbb országnak nincs 10 "szomszédja" (ide értve az egyéb típusú elkötelezõdéseket is) és az országok legalább felének a világon semmi baja nincs velünk, mert semmit sem tudnak rólunk kb. Ha a nóta üt, akkor ezek saját listájukon betesznek a középmezõnybe, elõbbre nem, hiszen a jó helyeik foglaltak a csókosaik számára. De nem ez történt..... Ott vannak pl. a görögök: fél Görögország magyar feliratokkal van tele nyáron, vendéglõkben, szórakozóhelyeken stb. de egy nyomorult pontot nem sikerült osztaniuk. Ismerve az élethez való hozzáállásukat, kevéssé valószínû, hogy tisztában lennének azzal, mennyire fontos dolguk nekik szavazatukkal megbüntetniük az Orbánt a gaztetteiért, sokkal inkább gondolnám, hogy nem tetszett nekik a nóta. Van ilyen is!
1/10
Desmond19 2011 máj. 15. - 17:11:09 1/10
(537/768)
hát nem hiába lett 22. a dal jó, de az elõadás pocsék volt...döntõben s elötte is
fredi60 2011 máj. 15. - 17:10:22
(536/768)
"Idegtépõ és hamis" – német és magyar kritikák Wolf Kati fellépésérõl
http://hvg.hu/panorama/20110511_nem_mindenkinek_tetszett_wolf_kati
miénkittatér 2011 máj. 15. - 16:59:26
(535/768)
Azért azt hoztam példának, mert nyilvánvalóan az egy viszonylag reális összehasonlítás,mert egy adott oldalon, egyazon idõben feltöltött videók,ugyan akkora eséllyel indultak neki, nem az addig megszerzett hírnevük miatt keresnek rá, hanem konkrétan a dalverseny miatt.
Nem értem miért gondolod, hogy azt mi klikkeltük össze, szerinted más ország nem klikkel a sajátjára csak mi?
Eric Saade pedig már egy ideje befutott sztár a svédeknél,nem úgy mint Kati itthon.Õ svédek flourja , õt is akkora hype veszi körül talán ezért a sok kattintás.
Máshonnan is lehet nézegetni persze Kati klipjét és külön-külön is vannak milliót elért klikkelései.És a dal hazai magyar szövegû szereplése sem rossz, hiszen az is a 2millió klikknél jár.

De ezen tök felesleges vitázni, minden arról zenget, hogy esélyes, mert az is volt, a dal alapján.Csak szavazáskor mi nem vagyunk senki jószomszédja csak a htúli magyaroké, az meg itt kevés.
fredi60 2011 máj. 15. - 16:43:44
(534/768)
Pár éve Libanon indult volna a dalfesztiválon. Azonban feltételül akarták szabni, hogy az izraeli versenyzõ dalát nem adják majd le. Ehhez persze az EBU nem járult hozzá, így elálltak a szerepléstõl.
Dnulror 2011 máj. 15. - 16:25:55
(533/768)
Tudom, hogy ez a rosszindulat netovábbja, de mégis....:):

A magyar betét azért kellett a nótába, hogy a neves magyar szövegíró is részesüljön a tv-s sugárzásból, meg a kiadott audio/video anyagokból származó rettenet mértékû szerzõi jogdíjból.

Maguk a szövegírók mondták el a közvetítés elõtti beszélgetésben, hogy a magyar és az angol szöveg nem ugyanarról szól, tehát mint "mûvészi koncepció" nem áll meg a dolog. Mi meg itt kommentelõk szinte egyhangúan állítjuk, hogy hogy utálnak minket magyarokat a külföldi szavazók, úgyhogy akkor max az õ heccelésükre jó a dolog logikailag:).
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 15. - 16:13:49
(532/768)
Oké, inkább egy sokkal érdekesebb témáról írok: a dal fordítója, Johnny Palmer szülei Jamaikából és Etiópiából származnak, a BME villamosmérnöki karán ismerték meg egymást, Johnny Budapesten született. Ám az akkor még komcsi rendszerrel nem voltak "kompatibilisek", így kizárták õket az országból. De olyan erõsen kötõdtek Magyarországhoz, hogy nem voltak hajlandóak messzire költözni, Bécsben telepedtek le, ahol az apa taxisofõri munkát kapott. Onnan járt vissza eleinte titokban, késõbb már nyíltan Magyarországra. Ahogy lehetett, vissza is költöztek. Johnny pár éve elindult az osztrák megasztáron, ugyanabban a szériában, amit a mostani eurovíziós osztrák versenyzõ, Nadine nyert meg - Johnny ott a 11. lett.
esther1 2011 máj. 15. - 16:10:55
(531/768)
Sziasztok!
Én már kb. 10 éve figyelemmel kísérek minden egyes Dalfesztivált, de nekem összességében ez volt minden idõk leggyengébb "Eurovíziósa"...A tecnhikai része mintúgy (keddi és szombati élõ adásban hanghiba), mint a németek gyenge humora (valamelyik elõdöntõben Stefan leüti a gitárral Anke-t), és persze ez a valóságtól elrugaszkodott, elcsúszott pontozás.
Nekem tetszett Kati, a dal is,amellyel indult, tetszett hogy benne, a magyar betét. Azzal viszont én is egyteértek, hogy talán egy látványosabb háttér- koreográfia dobott volna a produkción (lásd a svédeket..). Mert ez errõl is szól. Sajnos mindig több pontot kap összességében egy jóképû pasi profi táncosokkal vagy a szép, dúskeblû, miniszoknyás énekesnõ..
Nálam "0 point goes to Azerbaijan", de persze ez szubjektív. Kicsit kellemetlen, hogy az opearénekes litván induló Evelina is milyen kevés pontot kapott, a svájci Annáról és a tényleg különleges hangú szlovén Majáról nem is beszélve.
Itt már tényleg nem az énekhang és a dallam számít...
De ahogy Gundel zárta a tegnap estét, itt már nincs garantált recept a jó (és reális) eredményre...
Dnulror 2011 máj. 15. - 15:56:51
(530/768)
Azért a számokkal érdemes vigyázni.... már hogy ki, mit és hol néz. Mert a svédeknek itt pl. több mint 4 millió a klikkje http://www.youtube.com/watch?v=Nfx0OMM2u0A.

De Fluor is 6,5 millió körül jár a youtubon, ami azért jelzi, hogy a mi nemzetünknek klikkelésben nem elérhetetlen szám a 750ezer körüli, ha érdekli valami.

Ez messze nem jelenti, hogy nincs igazad, de azt sem, hogy ez feltétlen elkötelezõdést jelentene a világ részérõl irányunkban!:)
kevinspéci 2011 máj. 15. - 15:54:09
(529/768)
Micsoda kis akarnok. :)