Dnulror 2011 máj. 17. - 02:10:03
(588/768)
Nem a fesztivál rendezõi bízták meg, hanem az "ország". A zsûri az ország véleményét képviseli. Ezért nevezik "nemzeti zsûrik"-nek.
Ezüstliliom 2011 máj. 17. - 01:55:08
(587/768)
Azt gondolom, valamit el kell döntenie mindenkinek magában a fesztivállal kapcsolatban: mi a fontosabb? A gyõzelem mindenáron vagy a korrekt fellépés/bemutatkozás, ami miatt nem kell szégyenkeznünk?
Nekem az utóbbi a fontosabb, így nem tartom célravezetõnek, hogy a jobb helyezésért szavazzunk a szomszédokra politikai megfontolásból, vagy hogy mûanyag tuc-tuc zenével induljunk hiper-szuper körítéssel, ami miatt szégyelném, hogy magyar vagyok. Persze ez utóbbira már volt példa...
Számomra nem olyan nagy tragédia, hogy hanyadik helyre kerültünk, mert tudom, hogy ez a dal, és ahogy Kati elõadta, méltón képviselt minket, és büszke vagyok rá.:)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 17. - 00:20:06
(586/768)
Igen, láttam, hogy a showt húzzák le. Bár, ami engem illet - a klipet semmivel sem látom jobbnak, mint a színpadi megjelenést. A kék ruha jobban tetszett, mint a klip ezüstszürke cuccai; a táncosok kábé hasonlóak voltak ott is, mint a színpadon; nem éreztem annyival ütõsebbnek a felvételt, hogy ez indokolja az óriási visszaesést.
xzibit2010 2011 máj. 17. - 00:13:31
(585/768)
kati 22.lett 53 ponttal.
Ádok zoli be sem jutott
Rúzsa Magdi egy "semmitmondó" blues számmal és 128 ponttal anno 9.lett!

KI ÉRTI EZT????
Dnulror 2011 máj. 16. - 23:34:12
(584/768)
Kedves Országimázsos Hozzászólók!

Mielõtt belemelegedtek az érvelésbe, szeretném tudatni, hogy némi információ Nektek kimaradt, ami nehézzé teszi az érvelést számotokra. A eurovíziós dalfesztivál honlapján ugyanis kiírták, hogy a szakmai zsûrik szavazatai, valamint az egy hónapon keresztül tartó bárki számára rendelkezésre álló szavazati lehetõség alapján a magyar dal MAGASAN MEGNYERTE az egészet. Itt: http://www.escstats.com

Tehát sem az öntudatos nemzetek demokratikusan:) váalsztott bizottságai, sem ugyanazok még demokratikusabb polgárainak egy aktív rétege (s mint ilyenek, feltehetõen a legdemokratikusabbak:)) NEM UTASÍTOTTÁK EL a magyar szereplést. Ez TÉNY. (Vagy legalábbis azok állítják, akiknek demokratikus öntudata számotokra példaértékû, korábbi megjegyzéseitek alapján)
-csengõzoli- 2011 máj. 16. - 19:23:56
(583/768)
Reklámozni nem lehet csak ennek vagy annak,mikor itt az internet.
Hívjuk népszerûsítésnek, ami mindig jól jön, ha olyan versenyrõl van szó,ahol a közönség dönt.
PL. ez a dal is kapott díjat német rádióhallgatók szavazatai alapján, terjedt a youtube-on, ez csak hozta a szavazatokat.
Na mindegy, nem ér többet a téma :)
happytime 2011 máj. 16. - 19:04:44
(582/768)
Én csak annyit szeretnék hozzá szólni hogy ez az egész egy nagy bunda
Itt nem arra ment az egész ki milyen tehetséges
Mert valljuk be Wolf Kati non is hogy szint vitt abba az unalmas elõadásba
És nem tudom ki hogy van vele de nekem egyáltalán nem jött be az a szám akik elsõ helyezettet értek el 200 valahány pont azért az unalmas elõadásért:(
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 16. - 18:09:37
(580/768)
Kösz a linket, a cikk merõ ostobaság, de ezt ott találtam, és ez valóban ÉRDEKES:

http://www.escstats.com/chartnat11.htm

Na ezt tessék kommentálni....
Dnulror 2011 máj. 16. - 16:54:36
(579/768)
De mindennek nyoma még a verseny elõtt egy órával sem volt érzékelhetõ.............(??)

Merthogy együtt örültünk mennyire adavannak a dalért a németek. Én senkitõl sem hallottam, hogy volnának aggodalomra okot adó jelek is..........
Dnulror 2011 máj. 16. - 16:40:09
(578/768)
Jól reklámoztak? Kinek? Saját maguknak vagy másoknak? Mert a "saját maguknak"-ból ugyebár nem lesz szavazat. Ha meg másoknak hasznos dolog reklámozni, akkor "mi" miért magunknak reklámoztuk??

És ha ennek a kérdésnek van tanulsága, akkor érdemes-e errõl beszélni, vagy hagyjuk a fenébe "mert közhely" és csinálják legközelebb megint azok, akik láthatóan nem értik (hiszen rossz helyen reklámoztak... ahogy a reklámozós felvetésedbõl logikailag következik), hogy mirõl is van szó. És ráadásul nem elõször....

Lehet ezt is, csak akkor mi a fenének megyünk egyáltalán oda?
-csengõzoli- 2011 máj. 16. - 16:21:44
(577/768)
Hát ezaz,hogy ezek szubjektív benyomások.
Ha úgy leszünk 22.-ek,hogy nem játszák a számot, nem dicsérik,akkor az lett volna a baj,akkor azt írod ezért lett csak 22. míg más országok rosszabb dalokat is jól reklámoztak.
Bizni,biznic.. Mi nem az manapság??
Joe Hallenbeck 2011 máj. 16. - 16:19:42
(576/768)
Wolf Kati kudarcának igazi okairól:

http://hvg.hu/velemeny/20110515_sebok_wolff_eurovizio

A német Tageszeitung a verseny elõtt odáig ment, hogy amikor külön-külön értékelte az indulókat, a magyar versenyzõrõl ezt írta: „Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " „Sajnos, politikai okokból el kell, hogy utasítsuk. Orbán Viktor kegyeltjeinek egyike!"
Dnulror 2011 máj. 16. - 15:58:50
(575/768)
Ha azt mondod "akkor az lett volna a baj", az meg elõítélet... Egyikünk közhelyes, másikunk elõítéletes... jó kis beszélgetés:)

Nem az a baj, hogy "telenyomták", azt valszeg mindenki csinálja (így jön ide a biznic...) hanem hogy torzították a valóságot!
-csengõzoli- 2011 máj. 16. - 15:52:19
(574/768)
Hát nem,de a telenyomták a fejünket, meg a média, meg a biznic...
Bla-bla-bla...
Ha meg nem nyomták volna tele,akkor az lenne a baj,hogy keveset reklámozták ésatöbbi ésatöbbi...
Dnulror 2011 máj. 16. - 15:12:53
(573/768)
Közhely....... hát igen. Olyan ez, mintha egy vendéglõben, ha reklamálnék, hogy miért romlott a kaja, amit elém tettek, azt válaszolná a pincér égre emelt tekintettel: ..micsoda közhely...!:):)

A hasonlat egyébként arról jutott eszembe, hogy egy másik fórumon a témával kapcsolatban azt írta valaki, hogy a paprikás krumplit is imádjuk, mégsem lehet vele elindulni egy szakácsversenyen.....
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 16. - 14:16:48
(572/768)
Az egész dalfesztiválról és az általa kiváltott vitáról ez a a humoreszk jutott az eszembe:

Karinthy Frigyes: AZ EMBERISÉG VÁROSA

Arra, hogy hol, már nem emlékszem, csak arra az elragadtatásra, amivel olvastam, hogy Amerikában nagyszerû és grandiózus tervvel foglalkoznak. Meg akarják építeni az Emberiség Városát, egy óriási, pompás kozmopolist, márványból és terméskõbõl, melynek közepén háromszáz méter magas torony hirdetné az Emberi Haladás eszméjét. Ebben a városban hatalmas boulevardja lesz minden tudománynak és mûvészetnek; ebben a városban nem lesznek bérpaloták, gyárak és rendõrlaktanyák, csak múzeumok, egyetemek és emlékmûvek. A házakat remekbe építi az építõmûvészi ambíció, az utcák minden köve, az épületnek minden téglája mûvészkezek alkotása lesz. Senkié se lesz ez a város és mindenkié; ami az emberi szellem fejlõdésében érték és szépség adódik, az mind idekerül, hogy örökkévalóvá avattassék a Szellem és Haladás városában.

Valósággal extázisba hozott ez a nagyszerû gondolat. Ujjongtam magamban. Azonnal levelet írtam barátomnak, a Rekonstruált Embernek, aki nekem a jövõbõl szokott üzeneteket küldeni, lenne szíves és értesítene, meglesz-e az Emberiség Városa és unokáim kaphatnak-e ott szállást és polgárjogot?

Válaszul a Rekonstruált Ember két újságlapot küldött nekem a jövõbõl: az egyik 1962-bõl való, a másik 1983-ból. Mindkettõ lelkes és elragadtatott cikkben foglalkozik az Emberiség Városával, amint az alább következik:

1962. november 20.

«...Óriási ünnepségek keretében ma végre felavatták Kozmopolist, az Emberiség Városát. A Haladás Tornyán harminckét lobogó lengett, harminckét festõ világhírû mûve. Mikor az üvegharang megkondult és kinyílt a város kapuja: az ünneplõ tömeg elárasztotta az utcákat s lelkendezve és kábulattal csodálta végig a nagyszerû sugárutak pompáját: a Képzõmûvészetek Csarnokát, a Tudományok Egyetemét, a Mûvészetek Ingyen-Otthonát, a Kísérletek Akadémiáját, a Fejlõdés városát, mindent. Az utcán önkéntes egyetemi hallgatók tartották fenn a rendet: minden nemzetbeli tanárok és szakemberek kalauzolták a bámulókat.

Egy kellemetlen momentum zavarta meg az áhitatos hangulatot: a belga nagykövet, sokak szerint, megneheztelt, mert a kapunál elõbb egy cseremisz uralkodóhercegtõl vették el a jegyet, - nem is maradt ott végig az Egyetértés palotájában rendezett banketten...»

A másik cikkbõl, mely egy francia újságban jelenik meg, csak egy passzust:

1983. augusztus 4.

«...A dicsõségteljes és nagyszerû hadjárat elérkezett végpontjához; dicsõséges seregeink döntõ gyõzelmet arattak ma az áruló, ellenséges angol csapatok fölött. Minden hazafi lelkében magasra lobog fel e napon az öröm ujjongó lángja: a hatalmas és halált megvetõ, dicsõ francia katonák újra fényesre mosták lobogónkat vérben és könnyben, de tisztára mosták! Ünnepeljünk; a francia nemzetnek nagy ünnepe van!

M. Intrépide tábornok ma este hat órakor tönkre tette Irksome összevont csapatait s ezzel az angolok egész hadmûvelete meghiusult. Tudjuk, hogy csütörtökön az angolok bevonultak Kozmopolisba, ahol védett pozíciókat foglaltak el. Könnyen tehették ezt, mert az Emberiség Városának még helyõrsége sincs. Kétheti elõkészület után végre Intrépide, dicsõ tábornokunk, ma megkezdte a város ostromát, hogy onnan a gaz, komisz angolokat nemzetünk dicsõségére kiverje. A nagy siége hajnalban kezdõdött; az angolok kétségbeesetten védekeztek, de derék tüzéreink haláltmegvetõ hõsiességgel nyomultak elõre, srapnellekkel és bombákkal ledöntötték a Falakat, majd makacs és szilaj rohammal bevették a Lírai Költõk Palotáját, amit erõddé alakítottak át. Ebbõl az erõdbõl katonáink kényelmesen ágyúzhatták a város közepén meredõ nagy tornyot, amibe azok a kutya angolok belebújtak. Két óra alatt sikerült derék katonáinknak rommá lövöldözni az egész tornyot, - nagy veszteségekkel, de fokozódó bátorsággal ezután a Tudományok Egyetemén rejtõzõ angol ágyúkat támadtuk meg, szétlövöldöztük az egész házat és elfoglaltunk harminc kocsi puliszkát, amit derék katonáink annyira szeretnek.

Hat órára az egész város romokban feküdt és az angolok megverve, szégyenkezve hátrálnak Belgium felé... A város utcáit holttestek borítják, - a francia lobogó azonban ott lebeg az egyik betört fedelû házon.

Intrépide tábornok a következõ beszédet intézte a katonákhoz:

- Ünnepeljünk! A francia nemzet ismét bebizonyította, hogy katonáit a legbátrabb anyák szülik halált megvetve, s hogy a dicsõséges hazafiúi hõsiesség lobogó lángja oly folyó, melynek árnyékában borzongva hajolnak meg e dicsõ ország ellenei... Tramtadaramtadaram.»

*

Ennyi az, amit Kozmopolisról megtudtam.
offtopic
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 16. - 14:13:07 Előzmény Tilda36
(571/768)
Sokallom a 65-öt és nem találom megfelelõ helynek a Gellért-hegyet, mert idegenforgalmi szempontból frekventált terület.
mulao 2011 máj. 16. - 14:00:29
(570/768)
Mindenesetre érdekes az egész. Azt persze mondanom se kell, hogy a zsûritõl a legtöbb pontot Kati kapta, legalábbis ezt olvastam.
-csengõzoli- 2011 máj. 16. - 13:32:42
(569/768)
Akkor meg az lenne,hogy biztos utál bennünket a Szlovák, Román bíró stb.
Pont ez a lényeg,hogy a közönség dönt, így nincs kire haragudni...
Eléggé szubjektív is lehet ezeknek a daloknak a megítélése, képzeld mit kapna az a bíró,aki mondjuk a mindenki által felpontozott országnak egy pontot sem adna.
1-5ig meg sokkal kevésbé árnyaltan lehet pontozni.