Cordelia 2014 máj. 05. - 09:49:19
(736/737)
soha nem tudhatod milyen érzéseket ébreszt benned egy dal. még ha kedvesem-kedvesem is. jól eltalál a nyíl. vagy arany a hegye, vagy ólomból van. ki mondja meg?
perry 2014 máj. 05. - 00:03:20
(735/737)
Mondjuk a popdalok nem az örökkévalóságnak születnek, az a sorsuk, hogy bele kerüljenek válogatás Cd-be vagy mp3 formátumba stb.-be és mint a x évek zenéje címen rácsodálkozzanak az emberek : jé ezt a számot akkor mennyire szerettem vagy gyûlöltem. A csapból is folynak majd egyre kevesebbet játsszák õket - megjegyzem a jelzett számot azért még igen -.
Lehet õket szeretni és nem szeretni a tömegízlés olyan, hogy felkapja a legbugyutább hangszerelést nehezen megfejthetõ okból. Mert ugye van a mûfajon belül fajsúlyosabb kategória és természetesen roppantul könnyû ,ugye ugye Cole Porter is bárokban lépett fel és tánczenét szolgáltatott és mára klasszikussá nemesült vagy Seres Dezsõ by Kis diófa vendéglátó mûintézmény.
Zee1 2014 máj. 04. - 20:11:48 Előzmény mulao
(734/737)
Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy a ByAlex féle Kedvesem-kedvesem jó nekem-jó nekem brutálprimitív szövegnek volt valami halovány esélye a legjobb dalszöveg kategóriában.

A ByAlex jelenséget nem értettem, és ma sem értem. Hogy a fenébe lehetséges, hogy egy ilyen hipergagyi szám elsõ tud lenni bármilyen dalversenyen, amit nem tábortûz körül tartanak egy úttörõtáborban. Egy zene értelmét az utókor tudja megítélni, és az utókor ítélt: Már semmilyen rádióban nem hallod azt a számot, áldassék ezért a szerkesztõk neve!
mulao 2013 júl. 18. - 12:36:44
(733/737)
Milyen érzés volt nézõként szurkolni az idei eurovíziós dalfesztiválon, két évvel azután, hogy Te álltál azon a színpadon, ahol tíz- meg tízmilliók láthattak?



Valóban, amióta kint voltam a dalversenyen, más szemmel nézem. Elõtte is néztem, de 2011 után teljesen más, tényleg megváltoztatta az életemet, hozzáállásomat ez az egész fesztivál.

Nagyon drukkoltam ByAlexnek. Elindult itthon egy versenyen, és semmi más nem történt: a közönség szavazatainak köszönhetõen egyszerûen csak megnyerte. Ezek után nagyon nagy támadásoknak volt kitéve, miközben a közönség egy jelentõs része végig mellette állt. Tényleg szurkoltam Neki, mert én már jól tudom, bitang nehéz az a minden szempontból óriási színpad, amin õ is állt, ráadásul úgy, hogy még nagyon az elején van a pályájának. Nagyon büszke voltam rá, hogy ilyen nagyon jó helyezést ért el.



Természetesen teljesen más nézõként, mint amikor képviselsz egy egész országot. Hatalmas a nyomás, rettenetes az izgalom, de hihetetlen nagy az élmény. Mondhatom, hogy akkor csodákat éltem meg. Drukkolt mindenki itthon, kint hihetetlen siker volt a dalom, a mai napig hallom, hogy jönnek haza ismerõsök külföldrõl és hallják, hogy éneklik a dalomat különbözõ klubokban.



Természetesen itthon mindannyian ByeAlexnek szurkoltunk, de rajta kívül volt-e más kedvenced?



Nekem nagyon tetszett a holland, bokszoló lány produkciója. Egyébként jellemzõ az Eurovízióra, hogy nagyon sok olyan énekes van, aki bravúrosan énekel, de ritka az a dal, ami elsõ hallásra fülbemászó lenne – pedig a nézõk többsége egyszeri meghallgatás után dönt arról, melyikükre adja szavazatát. A holland lány nem csak azért tetszett, mert különleges volt a dal, hanem az énekes is az volt, én nyilván õket is figyelem, nem csak a dalt. Szerintem az a lány egy nagyon egyedi színfoltot hozott a fesztiválra, végül egy hellyel elõzte meg a magyar indulót.



Neked mit jelentett a 2011-es megmérettetés?



Nekem nagyon sok mindent adott ez a dalverseny. Még ki sem mentem a fesztiválra, már olyan õrület övezte a kiutazásomat, a dalt, ami már nekem is sok volt. Nagyon szerettem volna, hogy úgy jöjjek haza, hogy a produkcióm kint is nagyon jól sikerül. Tényleg rettenetes nyomással jár ez az egész, de aztán a közönségtõl meg olyan erõt és szeretet kapsz, mikor látod, hogy hisznek a dalodban. Dacára az eredménynek, a mai napig csak pozitív dolgokat kapok a fesztiválról. Akkor jöttem ki ugye az X-faktorból, s ez az Eurovízió volt a hab a tortán…

Wolf Kati nyilatkozta.
mulao 2013 júl. 15. - 02:41:01
(732/737)
Az Eurovision times oldal tartott egy szavazást az embereknek, hogy különbözõ kategóriában szavazzák meg a legjobbat: legjobb dalszöveg, stb.
Jó hír, hogy volt 7 jelölésünk, rossz, hogy csak egyszer nyertünk. Én is szavaztam egyszer a legtöbb kategóriában, de csak olyanban, amihez tényleg hozzátudtam szólni. A nyertesekkel majdnem mindenhol egyetértek. Viszont azt gondolom, hogy nem mindegyik volt igazságos, pl a legjobb dalszövegnél 3 angol nyelvû volt jelölve meg kettõ anyanyelvû, így nem véletlen, hogy mi és a görögök lettünk az utolsó kettõ, és a három közérthetõ kapta a legtöbb szavazatot. Illetve mondjuk a nemzeti döntõt azért nem lehet komolyan venni, mert itt dominál az, hogy ki melyiket nézte. A jelöltek közül a leghíresebbnek szerintem a német számít, így õk nyertek, minket meg amúgyis kevesebb külföldi néz, íyg lehettünk utolsók. De a legérdekesebb nyertes számomra az azeri dal, megnyerte a legtúlértkeltett dal díját, illetve a legjobb kellék díját, vagyis sokkal inkább a lenyügözõ színpadkép miatt végzett olyan jó helyen és nem a dal miatt. http://eurovisiontimes.wordpress.com/2013/07/14/et-awards-2003-full-results-and-analysis-2/

Kedvet kaptam, hogy a saját jelöltjeimet én is megírjam (nem hiszem, hogy zavarnék vele bárkit is).

Legjobb dalszöveg: (a legeredetibb és mondanivalóval rendelkezõ dalszövegeket próbáltam kiemelni)

1. Magyarország
2. Hollandia, Norvégia
3. Izland, Észtország
4. Málta
5. Dánia
6. Moldova
7. Ausztria
8. Szerbia
9. Belgium és Ciprus

Legjobb zene:

1. Hollandia
2. Norvégia
3. Magyarország
4. Franciaország
5. Ausztria
6. Ukrajna
7. Izrael
8. Moldova
9. belgium
10. San Marino
11. Izland, Észtország
12. Olaszország, Dánia, Anglia


Legjobb énekes:

1. Izland
2. Románia
3. Horvátország
4. Svédország
5. Olaszország

Legjobb énekesnõ:

1. Izrael
2. Dánia és Ukrajna
3. Hollandia
4. San Marino, Ciprus, Észtország, Franciaország, Ausztria

Legjobb elõadás:

1. Izland
2. Izrael
3. Ukrajna
4. Franciaország
5. Észtország, San Marino, Ciprus, Hollandia, Horvátország, Ausztria, Dánia, Oroszország

Legjobb kellék:

1. Azerbajdzsán (srác a dobozban)
2. Montenegro (szkaffander ruha)
3. Málta (pad)
4. Ukrajna (pillangós gyûrû)
5. San Marino (világító gömb)

Legszebb énekesnõ:

1. Ukjarna
2. Dánia
3. Észtország
4. Szerbia


Legjóképûbb énekes:

1. Görög fiúk
2. Íroszág
3. Svédország
4. Olaszország
5. Belgium

Legjobb segítõk:

1. Azerb
2. Ukrajna
3. Finnország
4: Málta
5. Magyarország
6. Dánia
7. Románia

Legjobb háttér:

1. Magyarország
2. Málta
3. Hollandia
4. Izland
5. Ukrajna
6. Belgium
7. Finnország
8. Írország


Legjobb reklámvideó:

1. Magyarország
2. Málta
3. Svájc
4. mindegyik, amiben az ország is szerepet kapott, nem csak az énekes

Legjobb pont bemondó: (ez egy olyan kategória, amihez nem igen tudok hozzászólni)

1. Svédország (ijesztõ egy feje volt)
2. Németroszág (mert Léna mondta a pontokat és mert 12 pontot kaptunk és mert tévesztett)
3. Magyarország (mert Éva már jó régóta mondja be a pontokat, de nem szokták megdícsérni)

Legjobb nemzeti döntõ: (itt megint csak nehezen tudok hozzá szólni, mert csak a miénket néztem, bár utólag mengéztem a döntõben milyen dalok voltak, azt jelöltem, ahol a leginkább jónak találtam a dalokat)

1. Magyarország :)
2. Ausztria
3. Svádország
4. Dánia
5. Norvégia

Legjobb belsõ választás:

1. Hollandia
2. San Marino
3. Olaszország
4. Franciaország
5. Horvátország

Legtúlértékeltebb dal:

1. Oroszország
2. Montenegro
3. Örményország
4. Litvánia
5. Románia
6. Azerb

Legalábecsültebb dal:

1. Izrael, San Marino
2. Izland
3. Észtország, Ausztria
4. Svédország, Ciprus
5. Svájc

Legjobb dal a top 5-ben:

1. Ukrajna
2. Dánia
3. Norvégia
4. Azerb
5. Oroszország


Legjobb dal: (nem tudom itt mi alapján letet, kéne választani, ezek az én kedvenceim)

1. Görögország
2. Ukrajna
3. Magyaroszág
mulao 2013 júl. 08. - 20:58:18
(731/737)
http://www.youtube.com/watch?v=zhysFXK75gg

Klassz összefoglaló, de had ragáljak két dologra:

Nem hiszek abban, hogy aki elõrébb lép fel az pusztán azért nem végezhet jó helyen, mert 26 dal közül nem emlékeznek majd rá. Pl 2011-ben, amikor Kati az 5-ös számról indult, akkor Svédország a 7-esrõl és mégis nézõi szavatok alapján a 2. helyen végeztek, mindössze 2 ponttal a nyertes duótól lemaradva. Csak a zsûri lepontozása miatt lettek 3-dikak. Illetve mondok mégegyet: a tavalyi elõdöntõben Szerbia elsõnek lépett fel, mégis az egyik legmasabb pontszámmal kerültek be a döntõbe. A lényeg az, hogy mi az, ami akkor ott és elsõ hallásra megfogja a nézõket. Illetve a zsûri pontojai is befolyásolók, mert Katit a közönség 17-diknek szavazta meg, de a zsûri annyira lepontozott minket, hogy 22-dikek lettünk. De tudok még példákat mondani, 2005 pl Málta a 3. helyrõl lépett fel a döntõben, mégis második helyen végeztek.

A másik meg az, hogy nem kaptunk Romániától pontokat. Mivel a zsûri és a közönség szavazatait összesítík, így elõfordúlhat, hogy ha kaptunk is a nézõktõl pontot, akkor a zsûri a ludas. Azért nem kaptunk pontokat idén Romániától, mert a zsûri nagyon lepontozott minket, láttam a pont táblázatukat és igen érdekes, hogy Moldovát rakták elsõ helyre.
mulao 2013 jún. 24. - 06:52:07
(730/737)
mulao 2013 jún. 24. - 06:51:51
(729/737)
Ennyi lenne Alex titka? Egyszerûen saját dala van, ami saját stílust jelent/sejtet? Azt megkell hagyni, hogy nekem is szimpibb, ha egy énekes az Eurovízión a saját dalát énekli és nem felkérnek egy híres dalszerzõt, hogy írjon neki egy dalt, ami nyerni tud.
Mondjuk a litván srác is bejutott a közönség szavazatival a döntõbe, saját dalal, pedig nagyon gyenge volt a dala, de legalább õ írta.
gladiolus 2013 jún. 20. - 16:55:32
(728/737)
Hát persze hogy tudom. :)
De milyen kis üde színfolt lett volna õ ott, így akárhány évesen is. :)
mulao 2013 jún. 20. - 13:56:30
(727/737)
Kissé viccesen megjegyezném, hogy csak 16 éven felüli énekesek mehetnek az Euróvízióra. Még a Junior Eurovision-re is elég fiatalka lenne, de tényleg nagyon cuki. :)
gladiolus 2013 jún. 20. - 13:25:07
(726/737)
Na elragadtattam magam kissé, akkordok nincsenek, de a többi az rendben :)
gladiolus 2013 jún. 20. - 13:19:40
(725/737)
Édes Istenem, tündéri a Kicsi! Arany bogár...
Dehát ez a kisfiú nagyon tehetséges! Hát milyen kis Pöti Danon, és az akkordok, a ritmus és a szöveg, minden egyben és rendben volt!

Õt kellett volna kiküldenünk, és nyertünk volna, mert õ aztán egyedi és más! :) :)
Cordelia 2013 jún. 20. - 10:17:55
(724/737)
õrület! a kissrác még a Zoohacker-es hangeffektusokat is lemásolta :)
mulao 2013 jún. 20. - 09:58:18
(723/737)
Ez a változat is cuki, de a tanévzáró ünnepségen énekelt verzió, a Kettesem is nagyon édes.
grace08 2013 jún. 20. - 09:42:33
(722/737)
Nem szeretem, ha gyerekeket mutogatnak, mint cirkuszi majmokat, de ez olyan mókás.:)
Azt ne mondjátok, hogy a kedvesem ebben a formában nem cuki.:)))
(mielõtt még vki rá akarna cáfolni, nem kell mindent olyan véresen komolyan venni, ez csak poén.:))

idézet a dalból: "Õ báho já"

http://www.youtube.com/watch?v=cLjC9lH3XHs
szonya1 2013 jún. 19. - 22:55:27
(721/737)
Jesszus, mit vétettem, hogy ezzel a borzalommal vágsz kupán egy ilyen békés éjszakán? :)

De közben olvasom az aláírást, hogy ez az idióta "nem ért egyet a vizitdíjjal és a korházi napidíjjal. És ezt nem fél elmondani..." :))) Most viszont már a betétkamatok után is fizethetjük az EHO-t, ha megyünk kórházba, ha nem. Ezt is kiszabadságharcolták nekünk a fülkeforradalmárok. Zseniális ötlet :(

De ha megkérhetlek, kímélj meg az efféle videóktól, mert rémálmaim lesznek :)
offtopic
sofi 72 2013 jún. 19. - 22:39:00
(720/737)
Ez már szentségtörés! Készülj! Meg leszel kövezve...
_goldie_ 2013 jún. 19. - 22:33:49
(719/737)
"Ez után jelent meg a Lázadó bioszféra, melyben kísérletet tesz egy bonyolultságcentrikus bölcselet megalkotására. A könyv elsõ sorai még 1989-ben, a Fõvárosi Állat- és Növénykert párducketrecében íródtak, ahol is egy rövid életû természetvédelmi mozgalmat hozott létre, Voks Humana, emberi szavazat címszó alatt."
..nos..igen..õ Sebeõk János..
és nemcsak a szemüvegükben hasonlítanak byA-val..
hanem "kitûnõ" hangjuk és elõadásmódjukban
http://www.youtube.com/watch?v=1wXq7un-HfM
offtopic
sofi 72 2013 jún. 19. - 22:18:05
(718/737)
Akkor hajrá! :DDD